Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 225  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 szept. 26, 13:20 
Capricorn! :mrgreen:
Kép

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 szept. 24, 21:58 
Bernát írta:
Szia!

De van egy fahéj kakas és fehér tojó! :wink:

Szia
e-mailban írnál róluk egy kis infót? zefyr@szarvasnet.hu
Köszi előre is

Hozzászólás 2010 szept. 24, 20:33 
Nos,Bernát is megszakértette őket,szerinte is tojók.Akkor még jól látok! :D :D

Hozzászólás 2010 szept. 24, 20:09 
Szia!

De van egy fahéj kakas és fehér tojó! :wink:

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 szept. 24, 20:00 
Sziasztok
valakinek nem lenne majd szelíd törpe fürj párja eladó?

Hozzászólás 2010 szept. 24, 19:48 
Kiwi vagyok mi lesz belőlük. :mrgreen:
(Válaszoltam! :mrgreen: )

Hozzászólás 2010 szept. 24, 19:41 
Tündériek,gratula!!!
Írtam privit,olvasd el légyszi!!!

Hozzászólás 2010 szept. 24, 19:34 
Ma keltek és az egyik tuti tarka. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép

Hozzászólás 2010 szept. 24, 14:17 
Warhawk,ott még 4 volt,mielőtt elvitték tegnap reggel a 2-őt,előtte fotóztam le őket!)))

Igen,ahogy írtátok,én is annak alapján nézegettem őket,hogy nem látom a rozsdaszínű farktollat! arról gondoltam hogy nem kakasok.Pedig a 2,amit elvittek,a vevőjük szeretné ha egyik az volna,a kakas szép színe miatt.
Madaras,majd a Bernát megszakérti a madárkádat,rakj fel róla majd fotót,kíváncsi lennék rá!

Hozzászólás 2010 szept. 24, 14:09 
Én 4 tyúknak látom őket. Farkuk töve se vörös. Amaryl, mázlista vagy:)
Egyébként nálam kelt egy egészen érdekes törpefürj. Legalábbis számomra az. Nem blueface, hanem totál olyan mint egy vadas tyúk, nincs benne kék szín, mint a blueface kakasokban, viszont a farktöve vörös. Kifejlett, kiszínesedett madár. Talán kakas lesz, legalábbis tojni még nem tojt.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 24, 12:57 
Ez a kettő nem négy?

Hozzászólás 2010 szept. 24, 12:28 
Mielőtt megszólnátok, :lol: nem ebben tartom őket!!! 2 m hosszú,1,50 széles és 2,5 m magas röpdében vannak,3 db sirályka tojó /akik mellé jó volna 3 hím is,venni kéne/ és 1 pár roller kanári társaságában,és szuperül megvannak társbérlőként.Viszont ott nem lehet őket egybeterelve lefotózni,így amiatt raktam őket ebbe a kicsi kalitba.Azt gondolom,hogy a fotók alapján nem tudjátok megsaccolni a nemüket,de azért mondjatok valamit,hátha!!! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 szept. 24, 10:35 
Van még 2 kis kínai törpém,én tyúknak nézem őket,de a nagyesküt nem teszem le,mivel ez az első nálam kelt kis csapat....aug.8.-án keltek,szépek!! Nem tépős családból valók,és a papa is aktívan kivette részét a nevelésből,jaaa és a mama önként és dalolva kotlott meg,és hősiesen végigülte,kikköltötte őket!!!Ha valakit érdekelne,írjon,mert most már jó lenne nekik 1 jó gazdi.Nagyon szelídek,és mindenevők! :D ,de azért a kedvencük a főtt tojás előtt a túró!Nincsenek elkényeztetve,és dagik! :D Teszek fel fotót róluk,de most el kell rohannom!1 óra múlva itt vagyok! :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2010 szept. 24, 9:21 
madaras86 írta:
Norbi a tojótyúkok nem azért nem kotlanak meg, mert keltetővel lettek keltetve, hanem azért, mert arra is lettek szelektálva, úgy lettek kitenyésztve, hogy ne legyenek kotlók.

Akkor is biztos, hogy van köze a keltetőnek is a kotláshoz. Úgy s fogom megérteni, hogy nem, mert azt nem hiszem el. :)

Hozzászólás 2010 szept. 24, 8:07 
Norbi a tojótyúkok nem azért nem kotlanak meg, mert keltetővel lettek keltetve, hanem azért, mert arra is lettek szelektálva, úgy lettek kitenyésztve, hogy ne legyenek kotlók. Erre elllenpéldának ott az általad említett cochin, selyem. Hiába már a 20. generációt kelteted keltetővel, akkor is ugyanúgy el fog ülni 20-25 tojás után.

Nálam talán az a titok, hogy el tudnak bújni a tojásokkal. Én régi kiselejtezett papagájodúról leveszem a tetejét és elfektetem a földön az odút, abba költenek, ott jól el tudnak bújni. Na meg a nagy hely.

Hozzászólás 2010 szept. 23, 23:53 
Nekem egész évben egyszer kotlott el a tyúkom. Akkor is álltak a tojások vagy két hetet magukban, mire a tojó rávette magát, hogy megüljön. De közben a nappali 35 fok és az éjszakai 15 egy kicsit megbolondította a dolgokat és egy sem kelt ki, pedig nagyon szépen végigülte az inkubációs időt.

Jelenleg is van 7 tojás a fészekben, de nem foglalkozik velük. Kitojta azokat azt cső. :D
De nem hinném, hogy már bármi is lenne belőle, mert éjszakánként már nagyon hidegek vannak és ez a sok hőmérséklet-változás megöli a "fejlődő embriót".
Talán, ha mégis eszébe jut majd kérek valakitől a közelben pár szemesnek tűnő tojást, hogy valami legyen alatta, de nem úgy néz ki, hogy meg szeretne kotlani. :(

Ez a keltetős dolog nekem se jön be. Igaz az, amit Madaras írt, hogy könnyebb 50 fürjjel foglalkozni egyben, mint külön 5-10-el.
De az is igaz, hogy ami eleve kotlós alatt kelt ki az könnyebben elkotlik. Csak visszaemlékszem a nagyszüleimnél töltött évekre, amikor még nagymamám is kotlóssal neveltetett csirkéket és minden évben volt kotlós. Majd miután bejöttek a kényelmesebb előnevelt és napos csírkés "dolog", ő is azt vette. Igen ám, de azok mind keltetőben kelt madarak. És nagyon ritkán kotlottak meg. Max "lábonkotlósok" voltak, de semmi több.
Ez a sima házi tyúk. Hasonlítom mondjuk a japánfürjhöz. Mert azok aztán végképp nem kotlanak meg és pont a keltető miatt.

Na, de a japántyúkok és a cochinok, vagy selymek még mindig elkotlanak, hiába keltetősek. Vagyis én így tudom. Én ezeket a törpefürjekhez hasonlítanám.

Jó neked, ha minden évben olyan sok törpefürj kotlósod van. Szerettem volna én is látni őket anyáskodni, de nem jött össze.

Most a vadas páromon kívül van még egy ezüst párom is, ha pár. De nem verekszenek, úgyhogy azt gondolom, hogy tényleg tojót vettem a múltkor. :)

Még van egy papagájos röpdém, ahová tudnék tenni egy párt és lehet, hogy majd lesz is, csak ne vigyék el legközelebb a legszebb fürjeket a börzén előlem. :)

Arról a jellegzetes éjszakai pihenésükről én is láttam valamit egy külföldi honlapon és le is volt rajzolva, hogy csillag alakban alszanak, de még le is voltak fényképezve.
Na ott kezdtem el gondolkozni, hogy talán nem is annyira monogámok, ha másnak tépés nélkül jól megvannak.

Nekem is olyan gyönyörű szépen elvoltak a kakasok egy jó darabig. Csak aztán bejött a meleg és már nem voltak haverok. Nem kellett melegíteniük egymást. :)

Hozzászólás 2010 szept. 23, 21:23 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Jaaaaaaaaaaj, ne kezdd te is ezt...............

Én ehhez tényleg nem értek, de a lenti szóváltás után elkezdtem róluk infókat keresni és mindenhol ezt írták... :( Én meg nem rendelkezem keltetőgéppel és jobban örülnék a természetes menetnek. :)

Sokmindent írnak, ami nem feltétlenül igaz. Legjobb ha mindent saját maga tapasztal meg az ember, mindenkinek más jön be. Nagyon kárt tenni meg nem lehet bennük és ha nem jönnek össze nem is egy nagy összeg, bármikor el lehet adni.
Én azt mondom, hogy ez a keltetős téma hülyeség, legalábbis nekem minden évben azzal kell kinlódnom, hogy leszoktassam őket a kotlásról. Idén volt egy kis engedékenység, néhány tyúknak hagytam, hogy kiköltse a tojásokat. Annyira kellett vigyázni, hogy 10-15 tojás körül kotlottak el, a felesleget ki kellett venni, 15-öt azért nem tudtak betakarni. A másik ami gáz volt, hogy a kisszemű hálón is lazán találtak maguknak kiutat és világgá is mentek. Szóval ha nem voltam otthon kelésnél,akkor gond volt:S Nameg nekem egyszerűbb 50 csibét nevelni egyszerre mint 5-8 csibével kinlódni, bár azokra legalább nem kell fűteni, de akkor is külön helyre kell tenni.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 23, 21:16 
madaras86 írta:

Én ehhez tényleg nem értek, de a lenti szóváltás után elkezdtem róluk infókat keresni és mindenhol ezt írták... :( Én meg nem rendelkezem keltetőgéppel és jobban örülnék a természetes menetnek. :)

Sol írta:
Köszönöm szépen a válaszokat, sajnálom, ha vitát robbantottam ki, nem állt szándékomban

Nem te robbantottad ki, nehogy már neked legyen lelkiismeret furdalásod. Különben is mire utánajártam a dolgoknak a végére még nekem is megtetszettek ezek a kis gombócok :lol:

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 szept. 23, 21:14 
Köszönöm szépen a válaszokat, sajnálom, ha vitát robbantottam ki, nem állt szándékomban :(
Mivel a többiek is 2 héten belül mennek le a szép tágas telelős volierbe,úgy döntöttem, hogy az új pár is lent telel.Nem teszem a fürjeket egybe.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek és bocsi... :roll:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 szept. 23, 20:59 
Warhawk írta:
Szóval akkor csak egy nagyon jól sikerült kép egy nagyon jól sikerült kakaskáról :lol: A végén még beszerzek egyet.. persze jó lenne olyan helyről ahol nem keltették, akkor talán nevelős madárkám lenne....

Kizárólag keltetőgéppel kelt törpefürj tyúkjaim voltak idén, mégis kb 2/3-uk elkotott! Gyanítom a többi is próbálkozott volna, ha nem szedem el tőlük a tojást. Ha jó a helyük, semmi jelentősége nincs annak, hogy keltetővel keltetettek, vagy sem. Sőt nálam állandóan állt előttük a táp, a zöldet is kapták, nem voltak korlátozva se fehérjében se semmi. Nem kell túlparázni a dolgokat:)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 225  Következő