Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 66  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 dec. 27, 22:41 
sziasztok!
Gabesz te aztán mindenre figyelsz! 8)
Doromboló mindenről írtál csak arról nem hogy sikerrel járt e a misszió? Azért nem lettem volna a GPS helyében...

Hozzászólás 2007 dec. 27, 22:25 
Húha, Gabesz, te aztán ördögi vagy, hallod! :wink: Vagy boszorkányosan ügyes??? :shock:

Csatlakozom hozzád, Kollegina, nagyon sok sikert kívánok a versenyzőknek, asszem lélekben az egész tyúkól veletek van!
(még a kanári hímem is toporog az ágon ide-oda, miközben fújja a slágerét! :D)

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 27, 22:21 
Na megjöttem !...Annyira pipa vagyok, hogy azt sem tudom melyik topikban vagyok, de az arcotokat látom (nagyjából ?!) ezért gondolom mindegy is, ha már egyszer összejárunk !.....Úgy verem a GÉPET hogy mindjárt víz fröcsög belőle !... Szóval elindultam délben Pozsonyba a Szlovák főguruhoz a már egy éve megrendelt rollerekért ... Ez a szájba ...tt GPS meg végig ellenkezőleg mondta az útirányt! Végig veszekedtem vele az egész utat mint egy idióta !...Na a végcéltól kb 1 km-re megtáltosodott és az utolsó néhány kanyart pontosan mondta be...állati szerencéjére, mert azt mondogattam magamba "csak egyszer szálljak ki és úgy b...m földhöz, hogy köddé válik !...Hát megbocsájtottam neki, hogy biztos most megjavult ?!....Persze öreg este lett mire a sok madárhallgatás után, végre hazaindulhattam !....Bejáratta velem egész Pozsonyt ez a dög s mire felocsúdtam csak azt vettem észre, hogy jobbról az volt kiírva Republich Östereich !.....Hogy az a kaporszakállú....Ráadásul egyfolytában elkezdte a gépi nő, hogy "for dulj meg .." - Anyád te barom ! Autópályán ? Hogyan ???!!!...Szóval röpke 1 óra alatt megérkeztem Bécsbe !:::: Itt aztán találkoztam egy Budapest táblával amire rátapadtam és újabb egy órácska reszketeg száguldás után átzuhantam a határon Hegyeshalomnál !... Egy darab euró nem volt nálam és autópálya matricám sem természetesen !....Hát ha ezt meg sikerült úsznom, akkor - ha kövér legyen lúd - a magyaron sem vettem !... Ezt is megúsztam....Húúúú ! Ez nem a legszebb napjaim című fejezetbe fog bekerülni a kis történeteim könvecskémbe....
Ezért most nincs is kedvem a Nyuzika faroktépését kielemezni, kitépem magam !!! ...Grrrrrr ! Juuuj ! Ez fááááj !....
A kollekcióim még nincsenek öszeszeve...csak a főcsapatom......Neeeeeem !!!!!!...... :41:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 27, 22:10 
Hű, ezt már ki nem hagyom!!!!
666. hozzászólás a kanáris topikban! 3 db. 6-os! :lol: Tuti nyerő szám! :pig:
És ma 2007.12.27! Másképpen: 9-3-9!!!
És akkor most kívánok sok szerencsét a versenyre készülőknek!!!
Madarakat rendesen becsomagolni! :wink: Itthon ne maradjon egy sem!
Jó dalolást!!! És hozzátok el az összes kupát! :D

...nem tudom, a túl sok mák az oka??? :lol:

Nos, Kuzmi! Mit csináltál Bujdosó Tamással??? Ő is magától bújdosott el valahová???
Azért, hogy tudd, néha jól jön egy segítő kéz :wink: !

Fogok is csíráztatni. A Waxbill módszerét fogom alkalmazni, de majd csak akkor, ha már tenyészdébe fogtam a madaraim :wink: .

Puszi nektek: G.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2007 dec. 27, 22:22-kor.

Hozzászólás 2007 dec. 27, 21:55 
Eszegess csak, Gabesz! Finom és egészséges! Én néha a csíráztatóból is csenek! :wink:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 dec. 27, 21:09 
Gabesz írta:
De igen... Most már nálam is kinyílt. Biztosan a Nagy Idre Minden6Ó keze van benne...

Nem-nem, ebben most nem az én kezem van… :05:
Rájöttem, hogy nem kell mindent egyből megcsinálnom, néha hagyni kell a dolgokat maguktól megoldódni.
:49:

Amaryl olyan ügyesen kijavította a hibáját, hogy az még szerintem a javára is vált.
:72:

Hozzászólás 2007 dec. 27, 20:41 
Hali-hali, sziasztok! Szia, Umari! Köszöntelek újra a tyúkólban :wink: !

Mint olvastam, ezelőtt félévvel a kis pasid megmutatta neked nemcsak a dalos szezon örömteljes periódusát, hanem a vedlés időszakának nyűgjeit is- annyival már többet tudsz a kanárikról! És hogy a többi tudnivalót is hiteles forrásból gyűjthesd össze, ajánlom neked a főlapon található kanáris szakirodalmat Doromboló tollából:
http://www.idre.hu/roller-kanari/index.html
(Roller kanári tenyésztése, A magyar nemes kanári)

...meg a szomszédos roller kanáris topikot is (első 20 old.) úgyszintén, ahol rengeteg hasznos információt kapsz nemcsak a roller kanári tartásával és tenyésztésével kapcsolatosan:
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=91

Netán ha már olvastad volna ezeket, úgy bocsi. 8)
Ja, és a főoldalon találod a Galériát, ahová feltölthetnél képeket a mdaraidról! Igazán szép volt ez a barna színű kanári... Sajnálom! A többi is biztosan szép madár! Eddig csak roller kanáriról van fent kép a kanárik közül, de ezt csak halkan súgom, nehogy Lajos meghallja és oda is elrettentésül feltegye a "kopszrigókat", ahogyan Doromboló nevezte őket... (Tudom, hogy a betűhiányosság véletlen műve volt, de így olyan jó név született :lol: )

Nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat a csurdi-purdi jószágokra vonatkozóan! Igérem, megelégszem ezekkel a válaszokkal és tovább nem feszegetem a kérdést, mert félek, egyeseket túlságosan megvisel lelkileg a válasz megfogalmazása közbeni elmélyülés :lol: ... (És akkor ki dob majd utána mentőövet? :roll: )

Közben év végére szépen benépesedik a tyúkól: régiek és újak, tojók és kokasok mind itt vannak :D ! Zsolt is tiszteletét tette, megkerült Umari, Nyuzink is van. Közben Neco, mint rendes házőrző, befeküdt az avatarba :lol: (jön, hogy az ember befeküdjön melléjük, olyan békésen pihennek!), Gizmó is itt jár-kel SOKADmagával :wink: (csak nézzétek meg a hozott képét a rolleroson), Kynoot is itt látom néha röpködni a tyúkól felett...

Ma vendégeim voltak Zsuzsa és Gizmó. Ezúttal repcével látott el engem és tyúkocskáimat ez a jóember :wink: Nyuzi, képzeld, most kóstóltam meg először ezeket a magokat... Lenmagot eddig is szedegettem ki belőle, de pl. a repcét- ami nagyon ízlik, most kóstóltam először! A köles nem finom. Száraz és kicsit penészes ízét érzem, pedig kívülről szép fényes szemű... Még kicsit húzom az időt a tojóimnál, de érzem, nem sokáig fog menni... Januártól majd jöhet a roller-love!

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 dec. 27, 19:38 
doromboló írta:
Szerettem volna enyhén burkoltan világossá tenni, hogy nem vagyok homoszexuális !
Nem az írtam, hogy xy rohadt buzi !

Persze, ez világos is volt, véletlenül sem kell mentegetőznöd - bár tudom, a mai világban minden szóra ügyelni kell, sose tudni... De erről a támáról ennyit.

A malinois-k nagyon szépek, Amaryl, gratulálok a VB-győzelemhez is.
A kopasz macska meg érdekes volt. Ilyet még nem láttam.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 27, 11:09 
Hát Bélusom lelki szemem elött lebegsz..... amint Nyuzilla lekopaszít és úgy nézel ki mint amaryl macskája..... :01:

Hozzászólás 2007 dec. 27, 10:39 
Kedves Doromboló!
Addig fogsz itt elmélkedni, míg úgy nem jársz, mint ma reggel a kedvenc zebrakakaskám: tettem át az új kalitkába (karácsonyi ajándék :-)), és az össze farktolla a kezemben maradt! Most olyan kis csutkafarkú! :22:

Hozzászólás 2007 dec. 27, 10:07 
Atyaviláááág,doromboló,megszállt az ihlet???? ezt ilyen cirkalmasan leírni másképp képtelenség!!!!! most 1-2 napig nyugtotok lesz tőlem,a távozás hímes mezejére lépek,addig is legyetek jók ha tudtok :54: :74:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 27, 9:34 
Hát igen !.....A pajzán agyam már megint feszegeti a biztosítékot kifeléééé ! Szóval meg kellene állapodni kakas társaim, hogy a szőrös vagy a kopasz ??? !!! :65:
Én mindenevő vagyok, bár az elmúlt esztendők tapasztalatai szerint az alapértelmezésben sokkal nagyobb a variábilítás...?!
Nálam az infantilis kiváncsiskodás keveredik a tudományossággal, mindig azzal a tántorítatlan céllal, hogy a donor félreérthetetlen menetjegyet kapjon a menyországba !...A már már kidolgozott technológia ott döccenik néha, ha irányíthatatlan módon megjelenik a sejtelmes elveszejtő érzelem rózsaszin szellője, hogy mind szorosabban ráfonódjon a lélek melengető forróságával az egész lényemre, hogy aztán, dolgavégeztével kidobja az elégett szívemet a dermesztően hidegre fagyott jégbordás hóra .... :64:

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 27, 1:13 
Szia Amaryl!

Én már némely szőrős kutyafajtán is szörnyülködni tudok. Tényleg döbbenetes milyen borzalmakra képes a tenyésztői szeszély...
Az x-eid okát meg azt hiszem megfejtetted :wink: !

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2007 dec. 27, 0:48 
A belga púpos még csakcsak...legalább tolla van,viszont ami az illeti,93 évesen sem vágyom ekkora púpra!!! :66: Azért ezeket a szép állatokat csak nem lenne szabad elcsufítani!!!miért nem elég az,amelyik magától fejlődési rendellenes...van olyan is,de hogy az embernek minek mindenbe belekontárkodni,főleg negatív irányban,azt sosem fogom tolerálni!!!
Jut eszembe,a képtelen x-eim nem lehet,hogy attól voltak,hogy kitöröltem a photobucketből a képeket,amire hivatkoztam a feltöltésnél???? gyanítom,mivel a kutyás képek bent maradtak,és ott nem volt gond!!! mikor a kopaszokat visszatöltöttem,láthatóvá váltak a topicban is!!!mit gondolsz,Csaba????? érdekelne,csak hogy ne hajjjjak meg lükén.....

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 27, 0:09 
Az ok -állítólag- a kutyáknál, macskáknál, tengerimalacoknál, hogy a szőr-allergiások is tudjanak ilyen állatokat tartani.
Szerintem azonban az ok sajnos lehet jóval prózaibb is. Labor- és kísérleti állatként némely esetben sokkal praktikusabb kopasz állatokkal dolgozni.... :cry: (PL: kozmetikumok, vagy hámsérülések kezelésére alkalmazott szerek tesztelése.)

A kanárinál az előállítása a fajtának ("gibber italicus" a neve) valószínűleg a belga púpos kanárik intenzív tollazatú egyedeinek tudatos párosítása több tucat generáción keresztül. Ugyanis ha folyamatosan intenzív egyedeket párosítunk, a végtagok megnyúlnak, és a tollazat egyre vékonyabb lesz. Hát ennél a fajtánál ilyen lett a tollazat meg a végtagok is.
Tényleg borzalom.... :( És szegény pára ott lennt ahogy látom még a farkát is folyamatosan leszarja.... :(

A belga púpos különben egy elég régi fajta, így néz ki:
Kép

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2007 dec. 27, 1:26-kor.

Hozzászólás 2007 dec. 26, 23:00 
Boldog Karácsonyt minden kanáritenyésztőnek és madár barátnak :lol: :lol: :rendeer: javascript:emoticon(':rendeer:')
rendeer

Hozzászólás 2007 dec. 26, 17:25 
De igen... Most már nálam is kinyílt. Biztosan a Nagy Idre Minden6Ó keze van benne...

Naív kérdéseim pedig maradanak immáron kibővűlve a kopasz kutyák, csóré macskákra is vonatkozóan!?!?!
:? :!: :shock: :?: :roll:

Hozzászólás 2007 dec. 26, 17:18 
Gabesz,most nézd meg,most sem látható????

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 26, 17:12 
most már megnyílt az x... még mindig jobban tetszenek a bundások...

Kép

Hozzászólás 2007 dec. 26, 17:07 
Most sem látjátok???? én látom!!!!! csak tudnám mitől !!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 66  Következő