Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 109  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 okt. 25, 9:29 
Szia Ildó,
Először is köszönöm a tanácsokat. A papagájaim szine: a biztos tojó
szürkehátú türkiz, a rejtélyes másik pedig kobalt. A tojásokból raboltam
egyet, mig a tojó kijött enni, háááát....., volt sárgája, no meg fehérje is
lötyögött benne, a héja alatt néhol vérerek futnak, de nem mindenhol
látszott rendesen. A kobalt viszont olyan agressziv lett, majd szétszedte a
kalitot mérgében. Pont, mint egy rendes apuka, aki védi az övéit. Talán a
sors a kezemre játszott, és ő mégis csak him lesz minden hiresztelés
ellenére. Azt hiszem várok még pár napot - bár nem tudom mire - azután
tényleg elveszem a tojásokat...
Üdv. retina68

Hozzászólás 2010 okt. 24, 17:37 
Szia retina68!

A katalinoknak nem célszerű ilyen fiatalon tojni ne adj nekik annyi lágyeleséget kár ilyen korán tönkretenni őket. Én csak jövö összel adnák nekik lehetőséget költésre.Ha látad öket párzásszerű valamit alkotni akkor lehet párod van,de a szine nem tudom milyen a madaraidnak igy nem tudok közelebbit. Van lutínó,creminó...náluk nem könnyü a nemek azonosítása.A tojásokat lámpázással lehet megnézni fiasak-e.Ha nem akkor is ülik atojásokat,de mivel mondod lefogyott nagyon elvenném a tojásokat amin ül és a lágyeleséget sem erőltetném hagy szedje magát össze.Nekem is vannak katalinok de szerintem nem egy egyszerű madár 3 évig vártam mielőtt sikerül tényleg párt összeraknom,és fiókák lettek.Creminó és egy lutinóval probálkozom most hátha sikerült párt összeszednem és mivel fiatalok fészket nem kaptak lágyeleséget meg alig.K.Ildikó

Hozzászólás 2010 okt. 21, 19:13 
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni katalin-ügyben. Nyáron vettem két madarat, amit a tenyésztő fészekből frissen kikerülőnek adott el. Nem értek hozzájuk, csak tetszettek. Azóta kalitban vannak lakásban. A gondom: amit a tenyésztő tuti himnek adott el, lerakott három tojást, és szorgosan üli őket. A "tojó", ami lehet, hogy him, de lehet tojó is, egész nap eszik, vagy benn gubbaszt a másikkal, és feltünően unatkozik. Viharos szerelmet nem láttam rajtuk, de néha egy lanyha párosodás-szerű aktus volt köztük. Kérdésem: ilyen fiatal madár is tojhat? Becsapott a tenyésztő, vagy csak túlpörgettem őket lágyeleséggel? Amelyik kotlik, nagyon lefogyott. Nem láttam, hogy a másik etetné. Meddig kotlik,ha a tojások üresek? Látszik, ha terméketlenek a tojások? Ülnek egyáltalán terméketlen tojáson? Előre is köszönöm...

Hozzászólás 2010 okt. 20, 11:53 
Warhawk írta:
Nem a legjobb felvétel, de elsőre én is Katalint mondanék... (másodjára is).

Hát jó....legyen. :D

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 okt. 20, 11:52 
Harmadszor is.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 20, 11:34 
Navy írta:
Ezek katalinok? Elbizonytalanodtam a szemgyűrű miatt, elsőre katalinoknak nézném pedig.

Nem a legjobb felvétel, de elsőre én is Katalint mondanék... (másodjára is).

Hozzászólás 2010 okt. 20, 11:27 
Kép
Ezek katalinok? Elbizonytalanodtam a szemgyűrű miatt, elsőre katalinoknak nézném pedig.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 okt. 1, 22:04 
Köszi a választ! Tavaly nekem is bent voltak, április óta vannak a röpdében. Kb. egy hónapja alszanak odúban. A röpdéhez csatlakozik egy téglafalú helyiség is, az odúk ott vannak elhelyezve. Nem sokkal lehet melegebb, legfeljebb védettebb, de a külső részt is le fogom takarni a jövő hét elején. Akkor kint maradnak, remélem túlélik! :?
Az új madarakat én is bent tartom.

Hozzászólás 2010 okt. 1, 10:58 
Van akinek kint teleltek röpdében védőházzal. Én már bevittem az enyémeket,mert keveset mozogtak, valahogy úgy éreztem, hogy fáztak.Tavaly is bent voltak télen.Főképpen az új katalinomat féltettem a megfázástól, mert ő a tenyésztőjénél madárházban lakott, és még nem volt elég ideje alkalmazkodni a hűvös éjjelekhez.A többi madaram kint van még.(pintyek,hullámosok,énekesek)Bár ma éjjelre kicsit letakartam már őket is.

Hozzászólás 2010 okt. 1, 10:26 
dino írta:
A katalinok mennyire bírják a hideget? Lefóliázott röpdében át lehet őket teleltetni?

Nekem a tavalyi telet kibírták, elhullás, köröm/ujj lefagyás, betegség nélkül. Viszont börzéken elég sok csonka lábú madarat lehet látni, hogy ez fagy, vagy verekedés miatt van azt nem tudom. Nálam mondjuk odúkban aludtak.

Hozzászólás 2010 okt. 1, 9:37 
A katalinok mennyire bírják a hideget? Lefóliázott röpdében át lehet őket teleltetni?

Hozzászólás 2010 szept. 27, 16:28 
A tiéid legalább szaporodnak. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 szept. 27, 13:00 
dino írta:
A sárga szelíd, kézből eszik és hagyja magát simogatni. :D

Nagyon jó fej lehet. :) Egy kicsit irigyellek nállam semelyik nem barátkozós, el vannak egymással és tojnak a világra. :D

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 27, 11:39 
Én a jövő héten pakolom át őket nagyobb helyre. Kíváncsi vagyok mit szólnak hozzá... (eddig nem voltak túl aktívak).

Hozzászólás 2010 szept. 27, 11:27 
Ő is szép! :D A másik tojóm pont ilyen türkizkék.
Nyitrán vettem őket. Nagyon aranyosak, állandóan egymást vakargatják. A sárga szelíd, kézből eszik és hagyja magát simogatni. :D

Hozzászólás 2010 szept. 26, 22:42 
Szépek!!! Melyik börzén vetted őket,Monoron?
Én meg őt újítottam.

Kép

Hozzászólás 2010 szept. 26, 20:30 
Az új katalinjaim. :mrgreen: A lutino állítólag hím (sajnos nem biztos), a cremino pedig tojó. A börzén kissé megáztak.
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 szept. 21, 18:09 
Kanike írta:
madaras86 írta:
Szia Kanike!

Ezt te csináltad? Szuper lett. Én is összeengedtem az enyémeket télire egy 3,7m hosszú röpdébe (70-80cm széles).A 2 korábbi gyilkos madaram is totál jámbor lett ekkora helyen,na meg a sok új szomszéd közt:) Nálad sincs vita köztük? Én tettem fel odúkat is, mivel nekem kint telelnek és éjszakára szeretnek beülni. Errefel az egyik tojómnak most jött meg a kedve a költéshez, beköltözött az egyik odúba és nagyon kaparja a fűrészport, kíváncsi vagyok mit alkot. Én jövőre nem is bontom szét őket párokra, idén úgy voltak még se lett semmi. Majd kiderül csapatban alkotnak-e valamit, odút teszek fel nekik többet mint ahány pár van.

Szia.
Igen én csináltam,meg is küzdöttem vele rendesen. :)
Bár csak én is tudnék nekik akkora helyet biztosítani, de a kis hely ellenére (140x65x150) sincs vita, kezdenek össze rázódni.
Nállam is oduba éjszakáznak,hallottam kaparászást is sőt párzást is láttam,de eddig még semmi foganatja.
Érdekes hogy mindhárom pár felismerte a saját oduját pedig külön voltak elszállásolva,úgyhogy nem küzdöttek érte. :shock:
Remélem marad is a béke. :)

Na ez tényleg furcsa, mert nekem is abba az odúba költöztek be amibe eredetileg is aludtak mikor páronként voltak. Pedig van olyan odú amiből van 3 szinte totál ugyanolyan. Azt hittem csak véletlen :D

Hozzászólás 2010 szept. 21, 18:06 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Én jövőre nem is bontom szét őket párokra, idén úgy voltak még se lett semmi. Majd kiderül csapatban alkotnak-e valamit, odút teszek fel nekik többet mint ahány pár van.

Állítólag nekik is szükségük van fajtársaik "ösztönző közelségére" a szaporodáshoz. Fene sem tudja... lehet van benne valami.

Eddig is egy épületben voltak, csak külön költőkalitokban. Végülis sok vana mi látta is egymást. Mégse semmi. De pl van olyan ismerősöm, akinél csak egy pár katalin van, semmi más és mégis költenek. Viszont ahogy összeengedtem őket úgy látom a párok is bomlottak és újak alakultak ki, bár voltak akik kitartottak egymás mellett. Ma már egy zöld tojóm is elég aktívan odúzott. Lehet csak a nagy hely tetszik nekik ennyire.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 szept. 21, 12:56 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Én jövőre nem is bontom szét őket párokra, idén úgy voltak még se lett semmi. Majd kiderül csapatban alkotnak-e valamit, odút teszek fel nekik többet mint ahány pár van.

Állítólag nekik is szükségük van fajtársaik "ösztönző közelségére" a szaporodáshoz. Fene sem tudja... lehet van benne valami.

Úgy legyen. Ámen. :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 109  Következő