Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 okt. 4, 14:48 
Nálunk is végre jóval alább maradt a ruha csere :) Már nem hajtják egymást stb... amit írtam pár hozzászólással ezelőtt!Sőt fordult a kocka! :D
Most meg eteti a hím a tojót sőt már ma reggel is arra keltem hogy pároznak!
Ötlet? Mit csináljak odú vissza?Lágyeleség? Vagy mit?

Köszi előre is a segítséget! :)

Hozzászólás 2010 okt. 3, 22:22 
sziasztok!
Ha nem akarom, hogy a tél folyamán tojást rakjanak a kecskék, akkor hogy oldjam meg, hogy ne fázzanak kint? A fólia elég lesz? Eddig egyáltalán nem mutatják jelét, hogy fáznának, huzattól védett helyen van, de azért már lassan 0 fok körülire is csökkenhetnek az éjszakák.. Tudom, ezt még simán bírniuk kell, de ha jön még hidegebb? Még fiatalok, és nem akarom,hogy tavasz előtt tojás legyen

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 okt. 3, 19:58 
Nálam befejezték a vedlést, csodaszép lett az új tollruha, de hétvégéne lekerültek a nagyobb volierbe a garázsba,és kénytelen voltam befogni őket hálóval.Meg is látszik a nyoma itt-ott, no de kinő az újra :wink:
Sőt, a hímem madart utoljára a volierben, na én elöbb elfáradtam, mint ő, a nagy kergetőzésben, de komolyan, mintha vigyorgott volna rajtam, mikor hagyta magát elkapni :mrgreen:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 szept. 27, 17:53 
Éljen :cyclops:
Már vagy augusztus vége óta szórják a tollakat de az kint volt addig nem volt vészes de most... :D Akkor még +köles... :D
Suliból hazajövök és szoba takarítás :D

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 27, 17:51 
vivibaba93 írta:
Amúgy meddig tart ez a vedlés korszak? :) Mert 4 madár a szobába és ma már kétszer porszívóztam :D

Könnyebb ha hozzászoksz, mert ez sokáig el fog tartani (hetekig is akár). :mrgreen:

Hozzászólás 2010 szept. 27, 17:46 
Értem... csak azért kérdeztem mert most szereltük fől (kalit kívágás stb) de akkor majd megoldom :D
Kapnak ilyen erőtápot meg vitamint is.Az erőtáp ilyen vedlést segítő izé mizé is :)
Amúgy meddig tart ez a vedlés korszak? :) Mert 4 madár a szobába és ma már kétszer porszívóztam :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 27, 17:40 
vivibaba93 írta:
Azért az odú maradhat? :?

Ha a tojót ennyire "stimulálja" az az odú, akkor én elvenném tőlük amíg befejezik a tollazat váltását. :) Adj valami hatékony szert a vedlés támogatására (nem fontos, de szerintem nem árt az).

Hozzászólás 2010 szept. 27, 17:37 
Értelek!
Köszönöm a válasz!
Azért az odú maradhat? :?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 27, 17:36 
vivibaba93 írta:
Viszont mos vedlenek is.Szóval elég hiányos a tollszerkezetük :mrgreen:

Vannak nekem problémáim is:
Kunyerálja a hímtől a kaját de a hím nem eteti.Ez mitől lehet? :?

Ott a válasz fentebb. Ha vedlenek akkor nem lesz ott utódnemzés. Várd meg amíg befejezik a vedlést.

Hozzászólás 2010 szept. 27, 17:24 
Sziasztok!
Hú régen írtam ide a kecskés topikba.... :(
Szerencsére jól megvannak a madárkák :)Már beköltöztettem őket egy hete ha nem kettő hete!Nem tudom pontosan ... :?
Az a helyzet hogy én tettem fől nekik egy odút két három napja.A tojó az egész nap az odúban ül,kaparja az oldalát alját....Kaptak fél tojást (kisebb tojás) hát szerintem 10 perc alatt bepuszilta :D Szétfaragta a fél szépiát.....az odúban a kis ,,fészek" ( vagy hogy hívják)
kialakítva minden nap máshová.
Piszkoskodni nem láttam őket.... szóval nem tudom hogy most megint csak szívat-e a tojó.... Viszont mos vedlenek is.Szóval elég hiányos a tollszerkezetük :mrgreen:

Vannak nekem problémáim is:
Kunyerálja a hímtől a kaját de a hím nem eteti.Ez mitől lehet? :?
Akkor a hím kihúzza a tojó farktollát és azt rágja.... ez mire utalhat? Valami kalcium hiány esetleg??
Ha tudna Valaki segíteni megköszönném!

Hoztam 2 képet is :

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 szept. 26, 20:16 
Sziasztok!

Warhawk-nak nagyon igaza van! A kereskedőnek meg olcsóbb a feketét bele tenni...
Egyébként lehet kapni komolyabb magkeverékeket amikben már nem a fekete van, csak hát ezek a keverékek drágábbak is,nameg nem feltétlen a kereskedésben kapod meg. Én meg magamnak keverem a magokat, feketét csak csíráztatni szoktam.

Hozzászólás 2010 szept. 26, 19:43 
Szervusz Warhawk!

Én is így tudom,ezért tartom a forgalmazók részéről felelőtlennek,hogy beleteszik a keverékekbe.A kezdő madártartók biztosan nem tudják,hogy mennyire ártalmas,de ez miért érdekelje a kereskedőket,majd vesznek másik madarat.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 26, 18:07 
Ilona írta:
Neked az etetésnél mi a véleményed a fekete napraforgóról?

Az összes között a fekete a legrosszabb takarmányozásra. Inkább csak csíráztatásra érdemes használni, ugyanis ennek a legmagasabb az olaj tartalma (lévén ezt a magas olajtartalomra nemesítették ki). Azért kerül bele a keverékekbe, mert olcsóbb mint a csíkos vagy a fehér.

Hozzászólás 2010 szept. 26, 17:49 
Szervusz Jancsi!

Igen a férjem egy kézzel is ennyire ügyes,az idei új nagy röpde építésében is aktívan részt vett.
Mindig készít valamit,most egy szép könyvespolcot fejezett be.A madaraknak nem ez a végleges elhelyezése,csak tudni szeretném,hogy a gyémánt tojó melyik hímmel áll össze.

Neked az etetésnél mi a véleményed a fekete napraforgóról?Én úgy tudom,hogy nem egészséges,ha a papagájok sokat esznek belőle.Jobb a fehér és a csíkos,de az üzletben kapható magkeverékekben egyre több a fekete szemű napraforgó.Én megtehetem,hogy a nagyját kiszedem,de akinek sok madara van,mit csinál?Biztos külön veszik a magokat és maguk csinálják a keveréket.

Hozzászólás 2010 szept. 23, 20:26 
Ilona írta:
Szervusz madaras 86!

Jancsi a tegnap esti levelem még mindig a kimenő üzenetek között dekkol,nem tudom mi van.
A fa amit kérdeztél Crataegus lavigata /galagonya/. Tavasszal gyönyörű dupla piros virágai vannak.A rózsaszín bokor fásszárú peonia,nem olyan régen lehet kapni,de több szín és virágforma változata van.A kalitkákat a férjem készítette,de a galambok most a régi nagy röpdében vannak.Nyár közepén egy ismerősöm talált egy sárga hullámost,természetesen elhozta hozzám.Ha már megvan társak is kellenek,így az egyik kalitkában három hullámos van.
A madártartók kertje oldal jó lenne,de nem tudom hogyan kéne hozzá kezdeni.

Voltál már a kecske tenyésztőnél? Majd jelezd,hogy miként döntöttél fióka ügyben.

Szia Ilona!

Köszönöm, megkaptam a levelet, csak tegnap nem neteztem, még most olvasom.
A peoniát én nálunk még egy kertészetben se láttam, egy ismerősöm kertjében láttam már ilyen növényt, de ő Pestről hozott sok növényét, mert járt fel, gondolom ezek is onnan voltak. A galagonyát meg ismertem is:) Csak az a kép kicsit rosszabb minőségű volt és így nem tudtam, hogy az. Jó lenne még olyan is, nameg egy kétszer ekkora kert:) Annak a termésével próbálkoztál már a kecskéknél?
A férjed ilyen kalitokat is megcsinál? Nem semmi:)
És jövőre is így lesznek? Én inkább a gyémántokat tenném a kalitokba, a hullámosokat meg a nagyobb röpdébe, azoknak nagyobb a helyigénye, meg jobban elvannak csapatban.
Hogy a témához is kapcsolódjak, a kecske tenyésztőnél még nem voltam, talán holnap? Ez ügyben még értekeznem kell:)
De a sárga tojó mindenképp kéne, a többit meg holnap megírom.

Hozzászólás 2010 szept. 23, 10:56 
Szervusz madaras 86!

Jancsi a tegnap esti levelem még mindig a kimenő üzenetek között dekkol,nem tudom mi van.
A fa amit kérdeztél Crataegus lavigata /galagonya/. Tavasszal gyönyörű dupla piros virágai vannak.A rózsaszín bokor fásszárú peonia,nem olyan régen lehet kapni,de több szín és virágforma változata van.A kalitkákat a férjem készítette,de a galambok most a régi nagy röpdében vannak.Nyár közepén egy ismerősöm talált egy sárga hullámost,természetesen elhozta hozzám.Ha már megvan társak is kellenek,így az egyik kalitkában három hullámos van.
A madártartók kertje oldal jó lenne,de nem tudom hogyan kéne hozzá kezdeni.

Voltál már a kecske tenyésztőnél? Majd jelezd,hogy miként döntöttél fióka ügyben.

Hozzászólás 2010 szept. 18, 18:47 
Szia!
Köszönöm a választ.

Elfelejtettem odaírni,hogy 2 orvos van a közelben,
az egyik egyáltalán nem ért a papagájokhoz
a másik meg elszúrta a kutyánk műtétjét
amit az első doktornak kellett helyrehozni és
nem szívesen vinném oda ,
de nem is tudom biztosan ,hogy ő ért-e a madarakhoz.

Akkor várok hátha lesz valami javulás.(Lehet tényleg csak ártanék ha megpiszkálnám)
Remélem,hogy meggyógyul szegénykém szeme.
Majd írok ha lesz valami változás.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 18, 18:11 
kecskeee01 írta:
A papagájom szeme begyulladt valószínű ,hogy egy másik madár csípett bele.
Szegénykének gennyezik és feldagadt a szeme.
Nem nagyon akarom megfogni(mivel nagyon félős) de gondolom magától nem gyógyulna be.
Ha kamillás vízzel lemosom a szemét és cseppentek bele szemcseppet az jó vagy tudtok ajánlani valami mást ami segíthet a gyors gyógyulásban.???

Ez elég necces dolog. Elképzelhető, hogy javulna, de akár árthatsz is neki (pl a szemcsepp az nem mindegy milyen). Ha csakugyan olyan problémás a szeme, akkor én inkább orvost javaslok. Van a közeletekben (madarakhoz értő) állatorvos?

Hozzászólás 2010 szept. 18, 17:39 
Sziasztok!
A papagájom szeme begyulladt valószínű ,hogy egy másik madár csípett bele.
Szegénykének gennyezik és feldagadt a szeme.
Nem nagyon akarom megfogni(mivel nagyon félős) de gondolom magától nem gyógyulna be.
Ha kamillás vízzel lemosom a szemét és cseppentek bele szemcseppet az jó vagy tudtok ajánlani valami mást ami segíthet a gyors gyógyulásban.???..
Előre is köszönöm a válaszokat...

Zita

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 szept. 16, 20:52 
Utána olvastam a növénynek, nagyon érdekes. A déli államokban játszódó amerikai filmekből ismerős jelenség.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 143  Következő