Ilona írta:
Szervusz madaras 86!
Jancsi a tegnap esti levelem még mindig a kimenő üzenetek között dekkol,nem tudom mi van.
A fa amit kérdeztél Crataegus lavigata /galagonya/. Tavasszal gyönyörű dupla piros virágai vannak.A rózsaszín bokor fásszárú peonia,nem olyan régen lehet kapni,de több szín és virágforma változata van.A kalitkákat a férjem készítette,de a galambok most a régi nagy röpdében vannak.Nyár közepén egy ismerősöm talált egy sárga hullámost,természetesen elhozta hozzám.Ha már megvan társak is kellenek,így az egyik kalitkában három hullámos van.
A madártartók kertje oldal jó lenne,de nem tudom hogyan kéne hozzá kezdeni.
Voltál már a kecske tenyésztőnél? Majd jelezd,hogy miként döntöttél fióka ügyben.
Szia Ilona!
Köszönöm, megkaptam a levelet, csak tegnap nem neteztem, még most olvasom.
A peoniát én nálunk még egy kertészetben se láttam, egy ismerősöm kertjében láttam már ilyen növényt, de ő Pestről hozott sok növényét, mert járt fel, gondolom ezek is onnan voltak. A galagonyát meg ismertem is:) Csak az a kép kicsit rosszabb minőségű volt és így nem tudtam, hogy az. Jó lenne még olyan is, nameg egy kétszer ekkora kert:) Annak a termésével próbálkoztál már a kecskéknél?
A férjed ilyen kalitokat is megcsinál? Nem semmi:)
És jövőre is így lesznek? Én inkább a gyémántokat tenném a kalitokba, a hullámosokat meg a nagyobb röpdébe, azoknak nagyobb a helyigénye, meg jobban elvannak csapatban.
Hogy a témához is kapcsolódjak, a kecske tenyésztőnél még nem voltam, talán holnap? Ez ügyben még értekeznem kell:)
De a sárga tojó mindenképp kéne, a többit meg holnap megírom.