Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2010 okt. 2, 8:56 
eszterolajos írta:
Sziszi írta:
Az a baj hogy sokan kételyek nélkül hisznek az eladónak. Az eladónak viszont az az érdeke hogy ezeket a sz.... kalitkákat is megvegyék.

Talán finomabban, ha megkérhetnélek rá....

Jogos :oops: :24: :64:
Bocsika

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sziszi 2010 okt. 2, 11:45-kor.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 okt. 1, 22:42 
Sziszi írta:
Az a baj hogy sokan kételyek nélkül hisznek az eladónak. Az eladónak viszont az az érdeke hogy ezeket a sz.. kalitkákat is megvegyék.

Talán finomabban, ha megkérhetnélek rá....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2010 okt. 2, 18:48-kor.

Hozzászólás 2010 okt. 1, 22:33 
Sziasztok!

Segítsetek nekem légyszíves. Nevet keresek a sárgahomlokú amazonomnak (kb 1 hét mulva lesz itt). Próbáltam a neten keresgélni, de annyi papagájgyűlölő oldalba futottam bele, hogy teljesen kiakadtam.
Van ugye 2 törpém. Az Ő nevük Pakito és Pakita. Az elhunyt madaram Pepe volt. Most a jövendőbeli madaramnak keresek nevet. Segítsetek légyszi. Mert egyenlőre semmi nem jut az eszembe.
Előre is köszi mindenkinek.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 1, 21:08 
dobozostej írta:
Valaki ennek elmagyarázná a lényegét? Nem birok kiigazodni rajta :shock:

Fledgling parrots that have their wings severely trimmed before learning to fly may not develop timing and balance needed for active play. Nails and wings trimmed too short in a young parrot - combined with perches that are too large or too hard - can lead to frequent falls. A parrot repeatedly knocking feathers out is at risk for developing fear responses associated with pain, feather cysts and an inability to regrow those feathers. If your parrot is partaking in repeated efforts to knock out his feathers, your avian veterinarian should evaluate him.

A parrot with new wing feathers growing in becomes protective of his wings and will avoid situations that stimulate flapping. He may protect himself from pain by refusing to come out of his cage, because he can fall easily. His preference to avoid handling should be respected. As he becomes even more evasive, he might automatically jump or thrash when he sees a human. This sets up fear of falling and fear of humans. As strategies to restore confidence progress, you might sometimes trick your shy bird into choosing to come out by removing the cage tray and grate and turning the cage upside down.

Like most baby animals, young parrots have a little clumsiness to them. A cage that is too large or difficult to climb can also contribute to repeated falls. An overly cautious parrot might gradually become less interested in diverse activities and more easily frightened.

Elég nehezen érthető szöveg számomra is. A fiatal madarak mozgásáról, szárnyainak használatáról ír, de a lényeget nem bírom kivenni belőle.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 okt. 1, 20:29 
Valaki ennek elmagyarázná a lényegét? Nem birok kiigazodni rajta :shock:

Fledgling parrots that have their wings severely trimmed before learning to fly may not develop timing and balance needed for active play. Nails and wings trimmed too short in a young parrot - combined with perches that are too large or too hard - can lead to frequent falls. A parrot repeatedly knocking feathers out is at risk for developing fear responses associated with pain, feather cysts and an inability to regrow those feathers. If your parrot is partaking in repeated efforts to knock out his feathers, your avian veterinarian should evaluate him.

A parrot with new wing feathers growing in becomes protective of his wings and will avoid situations that stimulate flapping. He may protect himself from pain by refusing to come out of his cage, because he can fall easily. His preference to avoid handling should be respected. As he becomes even more evasive, he might automatically jump or thrash when he sees a human. This sets up fear of falling and fear of humans. As strategies to restore confidence progress, you might sometimes trick your shy bird into choosing to come out by removing the cage tray and grate and turning the cage upside down.

Like most baby animals, young parrots have a little clumsiness to them. A cage that is too large or difficult to climb can also contribute to repeated falls. An overly cautious parrot might gradually become less interested in diverse activities and more easily frightened.

Hozzászólás 2010 szept. 30, 9:42 
Az a baj hogy sokan kételyek nélkül hisznek az eladónak. Az eladónak viszont az az érdeke hogy ezeket a sz.... kalitkákat is megvegyék.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sziszi 2010 okt. 2, 11:44-kor.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 szept. 29, 20:32 
Frici írta:
dobozostej írta:
Más:

Ilyen madaras érdeklődéssel, van valamilyen "szak" amire lehet építeni, és meg is lehet belőle élni? :)

Talán valamelyik baromfifeldolgozó kombinát vezérigazgatójaként meg lehet élni. :mrgreen: :lol: :wink:

Na jó ez hülye poén volt :mrgreen: :lol:

Hozzászólás 2010 szept. 29, 20:30 
dobozostej írta:
Más:

Ilyen madaras érdeklődéssel, van valamilyen "szak" amire lehet építeni, és meg is lehet belőle élni? :)

Talán valamelyik baromfifeldolgozó kombinát vezérigazgatójaként meg lehet élni. :mrgreen: :lol: :wink:

Hozzászólás 2010 szept. 29, 20:23 
Más:

Hozzászólás 2010 szept. 29, 20:19 
feketemarcsi írta:
Válaszolt, nem adja el a nimfákat.

Viszont jó hír, hogy nem direkt tartja ebben a madarakat, úgy adták el neki a kalitkát, hogy ez jó a nimfáknak.

Anita segítségével reméljük ide fog találni és a nimfások segítségével normális helye lesz szegény madárkáknak.

Azért ez így nem igaz, hogy azért tartja abban a madarat, mert azt mondták neki. Ez szerintem csak "lustaság" nehogy többet kelljen kiadni egy kalitkáért. Bárki felfogja, hogy egy cipős doboznyi ketrec baromi kicsi. Itt ugyanúgy hibás ő is. Az "átbaszáshoz" két ember kell. Egy aki "átbasz" és egy másik aki "beszopja." Ha egy felnőtt ember ilyet elhisz, ott már vannak gondok. :roll:

Egyszer néztem egy nimfánál kommenteket a teszveszen. Egy kicsi ketrecben volt, és valaki odaírta, hogy tegye nagyobba. A válasz az volt, hogy "Nem mindegy neked, hogy miben van az a [cenzúrázva] madár?!"

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 szept. 29, 19:53 
Van bizony! Vasárnap a nyitrai börzén is sorba álltak a felvásárlóknál. Ott láttam, sajnos már a felvásárló markában :cry: egy olyan tarka nimfát, amelyik a szárnyain lévő kisebb szürke folton kívül teljesen sárga volt! Ilyen gyönyörű sárga madarat még csak fotón láttam. :| Nem hiszem, hogy gond lett volna eladni őt akár a felvásárlási ár többszöröséért. Én biztos lecsaptam volna rá.

Hozzászólás 2010 szept. 29, 19:49 
Találtam egy barnard papagáj színváltozatot, olyan szép, hogy bebiggyesztem ide :D .

Kép

Hozzászólás 2010 szept. 29, 19:35 
Warhawk írta:
Mátyás Gábor írta:
De nem az a banga aki ennyiért szeretne madarat venni, hanem aki ennyiért el is adja.

És van olyan... :(

Az olyan ember saját magát minősíti...

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 29, 19:31 
Mátyás Gábor írta:
De nem az a banga aki ennyiért szeretne madarat venni, hanem aki ennyiért el is adja.

És van olyan... :(

Hozzászólás 2010 szept. 29, 19:22 
lenanita8 írta:
Frici írta:
Úgy tűnik nagyot zuhantak az "átvételi árak". :roll:

http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -22688360/

Ezt én is csodálkozva néztem ....

Szerintem a "jákót 30 ezer Ft-ig" -ot nem merte odaírni :lol: :lol:

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 szept. 29, 17:57 
Frici írta:

Ezt én is csodálkozva néztem ....

Hozzászólás 2010 szept. 29, 17:49 

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 29, 12:25 
Nem is tudtam hogy létezik ilyen kicsi kalitka...ez totál állatkínzás...az ilyen miért vesz madarat?

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 szept. 29, 10:43 
Uh téleg .
Szegénykéim ezt a kinzást :( Még vannak ilyen emberek ezszörnyü :cry:

Hozzászólás 2010 szept. 29, 10:39 
feketemarcsi írta:
Nézzétek meg a képeket, amit mellékeltek ehhez a hirdetéshez!

http://teszvesz.hu/show_item.php?item=1251287835

Szegény kis hullámos! Szegény nimfák a háttérben!

Ez szörnyű!

Huh... :( ez téleg szörnyü !!!!
Megkérdezem töle pesten hol lakik ha külkerületen akkor rálicitálok és megveszem töle szegénykét , és akkor a személyes találkozonál megkérdezem a nimfát is .
De lehet én nem látom de csak 1 nimfát látok ... :?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 100  Következő