Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 dec. 31, 12:16 
Kedves Topikosok!
Először is gratulálok a 29-i eredményekhez. Igazán sok munka lehet mögötte. Legjobban a 360 pontot csodálom. Ez azt jelenti, hogy a kollekció mind a négy kakasa kifogástalanul, hibátlanul kukorékolt. Ehhez bizonyára sok év(tized) kellett, meg fül és muzsikás lélek, én pl. biztosan nem tudnék létrekozni ilyet, vagy ehhez hasonlót, mert nem hallanám a finom különbségeket. Még nem próbáltam tenyészteni ugyan, de tudom magamról, hogy énekelni sose tudtam. Vájt szemem van, de vájt fülem nincs. Mindent nem lehet.
Szóval gratulálok! Ugyanúgy a helyezetteknek is!

Mindenkinek boldog új évet kívánok, sikerekkel, nyugalommal, jóléttel teljeset.

Hozzászólás 2007 dec. 31, 9:32 
Sikerekben gazdag, nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek! Aztán csak óvatosan a mulatozással, mert így fogtok kinézni holnap:

Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 31, 8:32 
Kedves Topiklakók!

Jómagam is szeretnék elbúcsúzni tőletek, amíg még kilátszom a szilveszteri nagy előkészületből, de egy két pihenő erejéig azért csak be fogok kukkintani hozzátok :wink:

Kívánok minden kedves topiklakónak (és fórumosnak, ki ide ellátogat) egy nagyon boldog, egészségben, szeretetben, eredményekben gazdag új évet! Madarak egészségesek maradjanak, szépen szaporodjanak, mag teljen a zsákba, sok nótás a dalárdába és jövőre is együtt ünnepelhessünk nagy vigasságban!

És akkor majd éjfélkor- mi nálam egy órával korábban lesz a disszonancia kedvéért- majd gondolatban veletek is koccintok!

Puszi nektek: Gabesz

Ui1: Feri, e-mailen csatolt fájlként küldd el Kuzminak a képeket, mert lehetséges, hogy a képek mérete okozza a galibát, netán a formátuma. Küzmi pedig seperc alatt idevarázsolja nekünk! :wink:

Ui2: Csaba, Lajos, köszönöm a segítségeteket! Fiónám eszik, iszik, még nem dalol, de él!!!

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 dec. 30, 23:03 
Kedves Topiklakók!

Végre gépközelbe kerültem. Még egy napot Szegeden töltöttünk a rokonainknál és utána a madarakat is el kellett rendezni. De most már itt vagyok.

Gyerekek! Azt kell mondjam, hogy egy nagyon szép napom volt 29.-én. Amióta versenyre járok (kb 4-5 éve) ez volt az egyik legszínvonalasabb rendezés! Lajos bátyám! Gratuláció és köszönet a szervezőknek! Nagyon szimpatikus nekem az IDRE csapata, sok önzetlen, igazi madárkedvelő emberrel találkoztam. Olyan jól éreztem magam, hogy Exota ágon be is léptem. Végre egy egyesület , ahol komoly munka folyik!

Most néhány dolgot leírok, mitől is vagyok még boldog?:
Először is személyesen is találkozhattam régi ismerős tenyésztőtársammal (hiszen szétszórva élünk az országban, és ez nem mindig könnyű), másrészt néhány topiklakóval is végre találkozhattam és beszélgettünk. Új ismerősökre is találtam!
Nagy öröm volt számomra, hogy sok érdeklődő volt. Láttam, hogy legalább 4-5 új tenyésztő vásárolt madarakat ( most madár=roller kanári). Ezzel talán beindul az a régi vágyunk, hogy szélesebb körben is ismertté és kedveltté tegyük e méltatlanul elfeledett fajtát. Ez szakmailag is fontos, hiszen minél szélesebb a genetikai háttér, annál erősebb a populáció. Ehhez pedig kell a létszám.

A madarak bírálata közben kihangosítva izgultuk végig a délelőttöt, mialatt két vetítéses prezentációt és Maróti Béla mestertenyésztő tartalmas kommentárjait hallgattuk. Tehát reményeim szerint sikerült ismeretterjesztéssel is szolgálnunk.

Ezúton is gratulálok a versenyen résztvevő tenyésztő társamnak! Bár a dobogó fokán én egyet visszaléptem, mégis 10 ponttal jobb eredményt értem el, mint 2006-ban. 2005-ben csak 1 db 89 pontos madaram volt. 2006-ban kettő 88 pontos. Az idén három 88 és kettő 89 pontos! Ennek nagyon örülök! Boldog vagyok, hogy Necó ilyen sokat ugrott előre! Ezek a számok azt jelentik, hogy nagyon jó a genetikai állomány. És még azt a kis műhelytitkot is elárulom, hogy mind a ketten jobban is összeállíthattuk volna a kollekcióinkat és akkor még 3-4 ponttal jobb eredményt érhettünk volna el. Necónak 2 db 90 pontos madara is volt! Na de ehhez kell a tapasztalat és az idő.

Úgyhogy nagyon örülök, és újult erővel állítom össze a 2008-as párosítási tervet! Minden kedves és lelkes ujdonsult és haladó tenyésztő társamnak eredményes tenyészévadot kívánok azzal, hogy ha tehetik, mindenképpen jöjjenek el a 2008-as versenyre!

Megpróbálok néhány képet felrakni. Még nem csináltam ilyet, remélem, hogy sikerül!

Hozzászólás 2007 dec. 30, 12:49 
Sziasztok, rollerosok!

Neco, köszönjük szépen a képeket!!! (Már le is mentettelek titeket az idres mappámba :D .) És akkor a sárga nevető-tapsoló-koronás-ünneplős fejecskék helyébe igazi kobakok kerültek!!!
Annak is örülök, hogy végre mindenki szépen idre visszaérkezett- Iker még kicsit várat magára, de reméljük, ő is hamarosan megérkezik!

A többi látogató beszámolóját is szívesen vennénk!!! Mit láttatok?hallottatok?hogyan éreztétek magatokat??? Mindent tudni akarunk! :wink: Ha valakinek gond lenne a fényképbeillesztés, Kuzmi szívesen vállalta, csak szóljatok neki!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 30, 11:35 
A technikusok, akik kihangosították, azaz mindenki számára hallhatóvá tették a versenyt:

Kép

A "keresztapa", aki tényleg csodásan megszervezett mindent:

Kép

A két góré "bordái", akik zokszó nélkül tűrték az egész napos madarazást. (Clooney nélkül is! :wink: ) :

Kép

Kép

A másik "capo del tutti cappi":

Kép

A versenyzők, Iker Feri, Tóth Laci és jómagam:

Kép

A főszereplők:

Kép

Az erdményhirdetés:

Kép

Kép

Kép

Kép

A champion 21-40/07 madár:

Kép

Pillanatképek a vacsoráról:

Kép

Kép

Kép

Köszönöm mindenki munkáját, aki hozzájárult a verseny színvonalas lebonyolításához!

Mindenkinek békés, eredményekben gazdag Új Esztendőt!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2007 dec. 30, 9:16 
Elfelejtettem gratulálni a szervezőknek: Lajos neked, és a többi segítségnek: a grafikusoknak...a futkorászóknak, meg mindenkinek. :)

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 30, 4:19 
Sziasztok!

Doromboló tósztja után én is csak köszönni tudom Lajos bátyámék munkáját a technikusoktól a vezérkarig!
Szuper volt minden! :08:

A "bordám" fotózott szorgalmasan, akartam csinálni nektek reggelre egy képes beszámolót, de sz.ban vagyok! Mivel legyalultak mindent a gépemről nem ismeri fel a fotómasinámat! Most feltelepítettem egy programot, a képek megvannak, de nem tudom idevarázsolni egyiket sem. Egy órája tallózok meg varázsolok minden látható eredmény nélkül! :33:

Majd reggel a fiammal újra megpróbálom....

Nyuzzi! A Clooneyt meghívtuk, de csak a piát küldte el Iker Feri álltal. Elszúrta a felkészítést, szarok lettek a madarai az idén. De megígérte hogy jövőre két kollekcióval fog nevezni! :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 30, 1:07 
na, de Nyuzzilla törött lábbujjal ??

Hozzászólás 2007 dec. 30, 1:00 
eszterolajos írta:

...egy biztos, a jövőben a "bordáknak" is kell programot szervezni, hogy ne csak madarakat hallgassanak, bár úgy vettem észre, hogy szívesen tették....

Én tudom, én tudooooooom!
Meg kell hívni a George Clooneyt egy rekesz Martinival! :06:

(Ja, azt hiszem, eltörtem a lábujjamat.... Nyuzilla újévi fogadalma: NEM FOCIZOM A KUTYÁVAL, HA FAGYOTT A LABDA ÉS PAPUCSBAN VAGYOK!!!!)

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 30, 0:46 
Kedveseim !
Úgyhiszem most nekem illik egyfajta tósztot mondani...?!
Először is nagyon szépen köszönöm a gratulációkat és engedjétek meg, hogy ebből egy nagy adagot továbbítsak Eszteró Lajosnak és stábjának akik igazán nagy igyekezettel próbáltak megfelelni egy általuk még teljesen ismeretlen kihívásnak. Megszervezték a világon először, hogy a verseny populáris legyen oly módon, hogy az érdeklődőknek ki tudták hangosítani az éppen bírálaton lévő kollekciót előadás közben...
Nagy örömmel tölt el, hogy a neco és az Iker óriásit tudott javulni a tavalyihoz képest nemkülönben, hogy többen az érdeklődök közül éppen a rendezvény kapcsán kaptak ingerenciát a rollerre ! ...És ez volt a küldetésünk fő célja, hogy a délvidéki lelkes madarászokat is megismertesük ezzel a kis "szobavarázslattal".. Mégegyszer köszönöm a MDOSZ roller szakcsoportja nevében a lehetőséget és a családias hangulatú kítűnő rendezést !
Azért a végére még megsúgom, mert baromi büszke vagyok rá, hogy a felsorolásból kimaradt az első legfontosabb különdíj, a CHAMPION madár különdíja, melyet a 21-es gyűrűszámú madaram nyerte el ! Ő kapta a legmagasabb pontszámot az összes madár közül így megelőzve a korábban általam is favorizált bűvös 10-esét a neconak !....
....És mégegyszer K Ö SZ Ö N J Ü K !!!!!!!!!!! :31:

Hozzászólás 2007 dec. 30, 0:08 
...na aludtam egy kicsit, mert a verseny elötti éjszaka nem sikerűlt, de megérte.....

Köszönöm a versenyzők nevében is a segítségeteket, azt nem tudom, hogyan sikerűlt, de van egy olyan érzésem, hogy megfelelt a rendezés a követelményeknek.....egy kis számadat az előkészítésből :

27 fő vett részt a háttérben a siker érdekében tett intézkedéseivel...mindenki megérdemli, hogy öszintén köszönve hálás legyek/gyünk/ a munkájáért..

..2 újbelépő tagja lett az MNK-nak és még hány lesz a verseny után...
..még az IDRE is gyarapodott 3 fővel a mai napon.....
megismertünk néhány jó és lelkes kezdőt...új barátságok kezdtek szővődni, ami a jövő évi versenyt fogja erősíteni...
egyenlőre ennyit, mert még elsírom magam.....

köszönöm mindenkinek aki csak egy picit is segített nekünk létrehozni a
mai napot..
.. voltam már egy néhány kiállításon, de ilyen jól még sosem éreztem magamat... képzeljétek Iker Feri prezentációján szinte rollerosnak éreztem magamat... és nagyon lenyűgözött Béla magyarázata (i) is...
...egy biztos, a jövőben a "bordáknak" is kell programot szervezni, hogy ne csak madarakat hallgassanak, bár úgy vettem észre, hogy szívesen tették....

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 dec. 29, 22:56 
Gratulálok én is az eredményekhez.

Amíg jönnek a többiek a képekkel, tegnap csináltam én is.
Sajnos ma egyébb okok miatt nem tudtunk lemenni.

A helyszín:
Kép

Tóth László kollekciója megérkezéskor:
Kép

Hozzászólás 2007 dec. 29, 22:36 
Sziasztok!

Még egyszer GRATULÁLOK minden helyezést elért versenyzőnek, nagyon ügyesek voltatok fiúk, nagyon szép pontokat kaptak a kis énekesek! Mindenki előtt le a kalappal!!!

És elnézést a 359 p-hoz, ezt a tájékoztatást kaptam, gondolom akkor még nem lehetett tudni, hogy a maximumot osztotta ki a bírói gárda a hallott 359-hez képest.
A lényegen azonban nem változtat: Doromboló a király! :37:

Neco, ha így haladsz, jövőre tiéd a korona! (tudod, évente egy helyezéssel előbbre...)

Jó bulizást, óvatos vezetést hazafelé!

Ui: Izgatottan várjuk a képeket!

Valódi név: Almamag

Hozzászólás 2007 dec. 29, 22:15 
Gratulálok minden helyezettnek - azért látszik, hogy micsoda izgalommal várta a topik otthon maradó fele az eredményeket!!! :)

Doromboló, 360 pont....őszinte elismerésem!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Almamag 2007 dec. 30, 14:41-kor.

Hozzászólás 2007 dec. 29, 21:16 
Halihó!
Gratula a nyerteseknek, és még nagyobb a madárkáknak! :31:
Vigyázzatok magatokra útban hazafelé! :15:

Hozzászólás 2007 dec. 29, 20:29 
Mit látok??? 360 pont??? A maxiumum?!?!
Jeles! Sőt: Kitűnő!!! :28: És a legjobb doromboló? :89: Csakis!

Neco, Iker, és TL, GRATULÁLOK nektek is!!! Nagyon szép teljesítmény! :55:
És ha szabad összehasonlítanom, a 352 és 353 szerzett pontokkal felülmúltátok a romániai II. (351p.) helyen álló rollerost!!!

És akkor Neconak sikerült egy lépcsőfokkal fennebb lépni!!! BRAVÓ!
:31:

Várunk titeket idre haza nagy szeretettel!!!

Kedves Lajos, ha te nem tudtál képeket készíteni, az csak azt jelentheti, hogy végig a szervezési dolgokkal voltál elfoglalva. Biztos vagyok benne, hogy kitűnően sikerült minden!
:59:

Nos, várjuk a képes beszámolókat!!!!!!!!!

UI: Ki fog velem szigorúan bánni :shock: ??? Jesszusom! Ekkora ijedtség, hogy a nemzetközi :shock: ... Hűha! Hogy jutok én oda? -és itt nem a vonatra gondolok... Nagy falat! Kik és honnan voltak a romániai tenyésztők??? És a román bíró?
Tán Botta úr személyesen?

Hozzászólás 2007 dec. 29, 20:24 
Szevasztok,1 órája értem haza,és rohantam a géphez!!!bízva benne, hogy már megvan a győztesek listája!!! gratulálok elsősorban a dobogós helyezetteknek,és rajtuk kívül mindenkinek,aki részt vett benne akár versenyzőként,akár rendezőként,akár családtagként,egyszóval mindenkinek nagy-nagy gratula,aki bármilyen kis szösszenettel is,de segítette a kitűzött célt valóra váltani!!!! Méltó megünnepléshez kívánok jóóóó bulizást!!!! :31: :103: :06: :83:

Hozzászólás 2007 dec. 29, 20:02 
Hello,

köszönöm Lajos a tájékoztatást. Gabesz, a felvezetést.
Legelőször a madaraitoknak adjátok át a gratulációmat. Minden résztvevő madárnak. Aztán gratulálok az első, második, harmadik és negyedik helyezettnek, anélkül, hogy nevenként említeném.
Ma voltam egy helyi tenyésztőnél, aki állítása szerint ismeri a magyaro.i rollerosokat, Mezei Lászlónál, s megajándékoztuk magunkat 2 zebrapinty fiókával, mivel a Gabesznál való látogatásunkkor megtetszettek. Úgyhogy már szokják is az új helyet, s az új madarakat.
Dorombolo, élveztem a kalandos utazásod leírását. Hahaha. Republik Osterreich. Ne dobd el a GPS-t, inkább küldd el, majd eldobom én, ha nem mennék semmire. :D

Hozzászólás 2007 dec. 29, 19:37 
Rolleres Országos Bajnokság SZEGED

Végeredmény.....

IV. helyezett : TÓTH LÁSZLÓ 1. kollekció 331 pont,

III. helyezett : IKER FERENC 2. kollekció 352 pont,
valamint a Legjobb Fütty boldog tulajdonosa,

II. helyezett : NEUBRANDT GÁBOR 12. kollekció 353 pont,
illetve a legjobb Kongva Csengő eredményt is zsebre rakta,

Első helyezett : MARÓTI BÉLA 11. kollekció 36o pont és a legjobb Kongva Gördülő, meg a legjobb Doromboló eredeményét is bezsebelte, mellesleg megérdemelten nála maradt a vándor is...

Rengeteg kép készűlt, én egyet sem tudtam készíteni...
az eredmények ismertetésénél és a kupák átadásánál csak úgy villogtak a gépek, még egy SZTÁR is megírígyelhette volna a csillogást....
remélem valaki rak fel képet is...

A két nap alatt meglátogatott bennünket kuzmi, szmolai, nagygabe, gyepszi,
a vajdaságból tenyésztők,
Romániából két tenyésztő és egy rolleres bíró is.

Gabesz a figyelmébe ajánlottalak, hogy szigorúan vegye a madaraidat, hogy a 2oo8 - as nemzetközin félre billentsd a begyökerezett Magyar koronát...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 261  Következő