Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 2, 11:18 
Sziasztok Rollerosok!

Bár még újonc vagyok, a tyúkudvar nekem is jobban "bejön", ahogy a mai fiatalok mondanák.
Való igaz, ahogy Gabesz is mondta, lassan már egy kilónyi kérdés merült fel bennünk, de a házigazda puskaporos hangulatát elnézve nem nagyon mernek előjönni azok a kérdések ám!
Doromboló, ne törődj azzal, aki megbántott, bár tudom, hogy ez neked mennyire fáj, hanem emeld fel a fejedet, mert te vagy a Magyar Bajnok, tied minden dicsőség és elismerés, amit el lehetett érni ebben a szakmában!!! És ha így teszel, meglátod, jobban fogod érezni magad! (na meg persze mi is meg merünk ismét szólalni érdemben is... :D )

Úgy gondolom, jó helyen vagyok azzal, hogy idre jöttem, nagyon jól érzem magam köztetek, máris rengeteget tanultam, és szeretnék továbbra is még többet tanulni! Látjátok, szaporodik a rolleres tábor: Imola is roller tulajdonos lett, meg a versenyen mások is kedvet kaptak e madárka tenyésztéséhez.
Szerintem ez nagyon jó, mert így egyre többen hallanak az énekes kanáriról.
Amikor még nem ismertelek így titeket, csak elolvastam a kötelező tananyagot, gondoltam, én is szeretnék ilyen kanárit magamnak. Azzal még akkor nem voltam tisztában, hogy csak tenyésztőnél kapom meg ezt a madárfajtát (arra is csak mostanában döbbbentem rá, hogy errefelé nem nagyon ismernek az emberek más madarat, mint a zebrapintyet, a hullámos papagájt és a színkanárit). Így kereskedésbe mentem, ami összesen 2 van ebben a városban, és mindenhol néztek rám okosan, hogy mit is akarok, mert nekik van kanárijuk, az is énekel, akkor az miért nem jó? Meg mutogatták, hogy milyen szépek, az egyik kereskedő el is dicsekedett nekem az egyikkel, hogy ez meg ráadásul gloster kanári, ami egy nagyon drága fajta madár, vegyem meg inkább azt. Az is énekel, nagyon szépen, ő már hallotta., Akkor elmagyaráztam nekik amit itt tanultam, és otthagytam őket a tátott szájukkal együtt.
Azóta már abból is kiokosodtam, hogy még véletlenül se menjek madárért kereskedésbe, de eleséget is nagyon óvatosan veszek, megnézem mi van benne, és csak a megfelelő összetételűt veszem meg (amiből persze nem nagyon akad, nagyon ki kell fogni azt is).
Ezt a kis történetet azért meséltem el, mert én is azzal indultam el, hogy kanárit szeretnék tartani, mert az itteni díszmadárkiállításon nagyon megtetszett. Azt sem tudtam, hogy ennyi fajtája van, míg rá nem találtam erre a fórumra, ahol aztán egyből a rollereknél kötöttem ki. Most 3 tojóm és 2 hímem van, lassan összeáll a kezdő csapat, és szeretnék egy kollekciót összehozni az idei versenyre, ha nem is olyant, mint a nagyok, de ezek már az én büszkeségeim lesznek!
Fontos nagyon ez a fórum, ahogy én, meg a többiek, úgy nagyon sokan fognak itt nagyon sokat tanulni!

(És bocsánat, ha túl sokat kotyogtam, mégiscsak egy kiscsirke vagyok ebben a tyúkudvarban...)

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 2, 11:00 
Időközben konzultáltam Neco-val, akiktől a rollerszülők származnak. Szerinte rollerek ezek a javából, jó családból.
A félreértésre az adhatott okot, hogy két különböző fészekalj fotóit raktam fel. Az első kettő kép a roller fészekalj, a második kettő /fehér, és barna/ pedig másik fészekalj.
Így rendben?

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 2, 10:36 
GYEREKEK! MI TÖRTÉNT VELETEK???
Megártott a sok szilveszteri ital?
:42:
Először is kikérem magamnak, a tyúkudvar odaát volt a másik kanáris topikon, mert annyian és olyan finomvegyes társaság gyűltünk össze, és hogy mégis otthon érezzük magunkat benne lett a neve átvitt értelemben tyúkudvar, kedves Gizmó! Ez a topik pedig, a rolleros, mindig is nappali volt, vagy szalon, ahová a kiskondás ha csak benézne, elpirulna, mert nem tudná, hogy akkor most le kell-e vennie a csizmáját, vagy jobb ha nem? :oops: Vagy lehet, hogy ezek után még neki sem lenne kedve bejönni... Mit gondolsz, miért költöztetett le minket Kuzmi a konyhába a kajaszagos, kocsmabűzös irományainkkal? :roll:

Nos, akkor előlről:
Sziasztok, kedves rollerosok!

Díszmadár, én is minden egyes madaramat gyönyörűnek találom, és mindeniket nagyon szeretem! De ezt itt már mindenki tudja, mér te is :D . Azért mégis arra törekszem, hogy hogy ha fiak lesznek, elmondhassam róluk: jó családból származnak :wink: .

Imola, Fifo az új madarad? Garatulálok hozzá! Teljen örömöd benne! És hozzál képet is róla, mutasd meg nekünk! Nem meséltél semmit sem a látottakról Szegeden, pedig mennyire vártunk minden hírmorzsát...

Amaryl, nyugi! Szólok Monának, seprűre pattanunk, és máris megoldjuk a hótalanítást :lol: . Csak legyen türelmed kivárni!

Doromboló, nem tudom, csillapodott-e már haragod, de azt tudom, hogy nagyon elkelne már egy-két helyen a segítség, csak kérdezni nem merünk! Ilyen még a rolleros topik törénelmében nem volt :shock: . Ide csak mi járunk, a roller szerelmesek, akik hallgatunk a nagyok tanácsaira, és itt mi nem iszunk kávét a haragodat vagy bánatodat kiváltó személlyel. Őt talán jobb lenne felsőbb körökbe "invitálni", ahol partiképes partnerekre találnátok és talán közösen megvitatva ezt a témát te is jobban éreznéd magad. Itt a fórumon minimum 4 személyt tudok, aki nyitott a te problémádra, csak másik szalonban, mondjuk itt: http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=55&start=0
Igen, tudom, itt te vagy a házigazda, és bocsáss meg kérlek, ha néha beleszólok dolgokba, és esetleg túl szigorú voltam egy-két "vendéggel", de kár lenne ezért a topikért, hogy lesüllyedjen, ezért nem hagyok dolgokat szó nélkül. :oops:

( :lol: , Lajos... Látom, mindenkinek megvan a maga fegyvere, ki egy medvét, ki egy cápát kap elő a zsebéből... :lol: )

Puszi nektek: Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 2, 10:03 
Én azért maradnék a tyúkudvarnál......

Kép

Hozzászólás 2008 jan. 1, 23:41 
Hali,

megerőltetem most az agyacskámat: jobban tetszik a disznós verzió. Lehet a jovőben így?

:D

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 1, 22:33 
Gabesz írta:
Szia, Díszmadár!

Ha megérzésem nem csal, akkor most a leba...ban te fogsz részesülni... Mert itt amilyen puskaporszagú a levegő, csak egy szikra kell...

Azért még leírom, aztán húzok: Nem bántani akarlak, Díszmadár, de az én bitang Csibikém, aki tervezett fióka volt, az is csak félig roller... tehát nem is roller... csak az apja volt az. És élesen pittyeg az ének végén, meg neveletlenül ki is nyitja a csőrét sokszor nótázás közben élesen magas hangsorokat produkálva, pedig hányszor mondtam már neki :lol: ! Ejnye-bejnye. Miért érdekes akkor már ettől arrafelé, hogy "rollerifjonc", ha úgysem tudod ki kivel van és "kitől van a gyerek"?

Nem baj az, tűrök majd hősiesen. Más lehetőség nem lévén :D
Nem ebben a tyúkudvarban kapirgálok, csak néha áthallatszik a kukorékolásom, sok farktollat nem veszthetek. :roll:
Csak eldicsekszem a gyönyörűségekkel, akkor is ha fattyak!
Azért írtam oda, hogy rollerifjonc, mert nagy ám a családi idill. Ezek az első fiókák, amiket (fél?)roller fészakaljban láttam, tehát sok összehasonlítási alapom nem lévén, gyönyörű kis rollerifjoncoknak láttam őket.
:oops:

Hozzászólás 2008 jan. 1, 22:17 
Szia, Díszmadár!

Ha megérzésem nem csal, akkor most a leba...ban te fogsz részesülni... Mert itt amilyen puskaporszagú a levegő, csak egy szikra kell...
És már szinte azon tűnődök, merjek-e szólni valamit? Vagy hogy érdekel-e egáyltalán valakit? Lehet, rossz az időzítés... Lehet, nem tudjuk átélni a nagyokat ért sérelmet és akkor... Gizmó kiskakas máris ékes farktollai nélkül maradt :roll: ...

Azért még leírom, aztán húzok: Nem bántani akarlak, Díszmadár, de az én bitang Csibikém, aki tervezett fióka volt, az is csak félig roller... tehát nem is roller... csak az apja volt az. És élesen pittyeg az ének végén, meg neveletlenül ki is nyitja a csőrét sokszor nótázás közben élesen magas hangsorokat produkálva, pedig hányszor mondtam már neki :lol: ! Ejnye-bejnye. Miért érdekes akkor már ettől arrafelé, hogy "rollerifjonc", ha úgysem tudod ki kivel van és "kitől van a gyerek"?

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 1, 21:53 
Jó kérdés...
A volierben szabadszerelem van :lol:
Sajnos nem ismerem a színkanárik öröklődésmenetét, illetve madaraim őseit se.
Az első kettőnél roller a mama, az biztos. Szerinted a papa nem biztos, hogy az volt?
A hím roller meg van róla győződve, hogy ő az apjuk, mert példamutatóan eteti őket. Azonban az embereknél is előfordul balek palimadár aki nem tud róla, hogy az. Ha ez a helyzet nem mondom meg neki. :lol:

A fehérnek és az utolsónak színkanári a mamája az biztos, azok testvérek. /Legalábbis ő költötte ki a tojásokat/
Fehér kanárim nincs, a fehér fiataloknál arra hímre gyanakszom papaként, amelyik sötét szürke-fehér. Mert a fehér fiataloknak van egy szép szürke szemöldökük.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 1, 19:23 
Szia Díszmadarantyúm !
Milyen szülőktől lettek ezek a rollerek, mert nem fehér szülőktől úgy emlékszem ?...A negyedik meg pláne kakukk tojás, mert az tuti hogy a barna sorozatból egy színkanári ?!... :shock:

Hozzászólás 2008 jan. 1, 19:12 
Hát Gizmó !...Most toltalak le a napokban a skypon írt kérdéseidért !
Már megint mit kérdeztél ?....Ha akarod ezentúl legyen disznó ól a tyúkudvar helyett és akkor viccelődjünk egymással úgy hogy az idősebb nők legyenek a kocák, a fiatalabbak a kocasüldők, mi meg a kandisznók !...Jó lesz így ? He ?!....Gizmókám ?!...Erőltesd meg az agyacskádat néha ?!...GIZMÓÓÓÓÓÓ !!! :96:

Hozzászólás 2008 jan. 1, 18:50 
Boldog új esztendőt kívánok az egész "tyúkudvarnak"!
Még nem tudom megkülönböztetni a dalokat, de Fifo olyan lelkes előadó, gyönyörűen énekel.
Amaryl: én is utálok havat lapátolni, de kell.:(

Hozzászólás 2008 jan. 1, 14:51 
Kedves Rollerosok!

Köszöntelek Titeket az új év küszöbén, Szent Heverdel napján :D !

És mert ma van idő bőven, étel-ital nyakig, dolog semmi, hát tűnődni kezdtem, hogy és mint az elkövetkezőkben... (Mert nekem mindent korábban kell kezdenem, a csuda vigye el! :evil: ) Szóval eddig mindent úgy csináltam, ahogy Neco tanácsolta, működik is szépen. Segédtanulmányként elővettem a Botta V. Rudolf "Az énekes kanári" (1991) c. könyvét és újfent böngészni kezdtem. Ha megengeditek, találtam benne egy csodálatos fejezetet, ami a roller kanári tenyésztőjéről és munkájáról, hitvallásáról szól, kedves emlékű Fonzóm :wink: Atyjától, és elhoztam nektek. Pont illő szerintem egy új rolleros év elején. A könyv román nyelven íródott, a fordításból idézek:
:study:
"Erről a szép foglalkozásról egy roller kanári tenyésztő barátom, a marosvásárhelyi Sebestyén Liviu így ír az „Egy rolleros naplójá”-ban: „A kanári tenyésztés a köztudatban általában mint sportág van elkönyvelve. Valószínű azért, mert ez a tevékenység a versenyszellemet is magában foglalja: kinek vannak erősebb madarai, kinek sikeresebb a tenyészete, ki nyeri meg az énekversenyt stb. Én azt gondolom, hogy nagyot tévednénk, ha ezt sportágként minősítenénk. Az igaz, hogy ebben is, mint a sportban erőkifejtés, akarat van és győzelemvágy hajtja a versenyzőket, de a mi tevékenységünk ennél sokkal komplexebb, mint ahogy az első látásra tűnik. Elsősorban filozófia, felfogás a létezésről, életszemlélet, lehetőség az elmélkedésre. Számomra a kanári ének hallgatása inkább jelent buddhista vallást mintsem sportvetélkedőt. És még jelent pszichológiát, specifikus viselkedésformák megfejtését, betekintést ezeknek kedves és törékeny kis lények titokzatos életvilágába. Zenét, esztétikát, művészetet jelent. Csak egy művészlélek tudja teljességgel értékelni a kanári énekét. Ez az én hitvallásom.

Másfelől tévedés lenne azt hinni, hogy a mi munkánk romantikus szemlélődés csupán. Nemcsak extázisba ejtő pillanatokat jelent a füttykalitok előtt és szórakozást, hanem ideget tépő erőfeszítést, türelempróbát és nagyon sokszor koszt és szemetet is. Más szóval a költőiség mellett létezik egy prózai oldal is. Ha csak a vedlés időszakára gondolunk, mikor szanaszét szállnak a tollak, mikor tehetetlenül állunk egy fiókáit nem etető tojó előtt, másik 2-3 nappal korábban odahagyja fészkét kikelés előtt, és még sok más szituáció, melyet csak mi ismerünk… Máskor meg hányszor vagyunk kénytelenek élettársaink megjegyzését lenyelni, hogy: Mi ez? Konyha, vagy tyúkól? És akkor ezekben a pillanatokban Lucian Blaga, román költő szavai jussanak eszünkbe: „Sártengerben nőnek a tavirózsák”. És ezekért a pici, dallamos, sárga „tavirózsákért” mondunk le nemegyszer szabadságunkról, szórakozásról, és egy jó kanáriért még az ingünket is odaadjuk.

Ilyenek vagyunk mi, és mondjuk ki őszintén, nem is szeretnénk megváltozni. Úgyhogy illő megköszönni feleinknek, hogy elviselnek minket- jók, rosszak, amilyenek vagyunk-, és akik nem egyszer támogatnak minket a nehéz pillanatokban.” (S.L.)

Egy tapasztalt roller kanári tenyésztő ezt az összetett gondolatsort a következő szavakkal összegezné:
„Könnyebb roller kanári tenyésztővé válni mint annak megmaradni.” (B.R.)

Ezekkel a gondolatokkal kívánok minden kedves rollerosnak és magamnak is kitartást, odafigyelést, a tanulásra való hajlamot, kellő komolyságot, elhivatottságot hogy mindannyian roller kanári tenyésztőkké tudjunk válni és meg is maradhassunk!
8)
Puszi nektek: Gabesz :D

Hozzászólás 2008 jan. 1, 14:46 
Doromboló,a lányok mindig bájosak lesznek,az Új évben is és a következőkben is!!!!!!!és az a pár fiú,aki itt maradt a tyúkudvarban,nagyon komolyan veszi a kitűzött célt!!! Az meg csak természetes,hogy a létszám nőni fog!!!Hahaha,az jutott eszembe,hogy ez lesz a roller tenyésztés feltámadásának hős,vagy ős??korának fényes szellős időszaka!!))) és unokáink is látni fogják!!!!!
Gizmó!! :D ha nem lennél,ki kéne találni!!! :22: hááá'meee' vagyunk 1-2-en tyúkok,aztán a lányok a kiscsirkék,rántanivaló pipik,meg vannak a délceg kakasok!!! akár a tyúkudvarban!!!!!nnna! érted már???? :06: :61: :04: de azért várd meg doromboló magyarázatát,az tán szakszerűbb lesz!!! :57:

Kép

A francba ennek a sok hónak!! szép,szép,na de már nem érzem a vállaimat,ill.dehogynem,nagyon is!!!!! egész nap havat lapátolok,és a járdán meg sem látszik,már megint térdig ér,és akkor még az udvarról nem beszéltem!!!! :46: :46: :46:

Hozzászólás 2008 jan. 1, 14:38 
Igazuk van a fiúknak, Doromboló, nehogy adj valamit is a rosszindulatú beszólásokra! Semmit se! Tudom, rosszul esnek az ilyenek, meg könnyű mondani, de én is erősítelek: Ne törődj velük, magukat minősítik.
Csak így tovább az erdményes munkával!
BUÉK mindenkinek!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 1, 14:29 
Az első idei képek a téli szaporulatból néhány fiókáról:
rollerifjoncok
Kép

Kép
hófehérke /majdnem/
Kép
Kép

Kép

Hozzászólás 2008 jan. 1, 13:58 
BUÉK

Miért nevezik a helyet tyúkudvarnak? Már sokszor olvastam, de nem tudom.
Iker, teljesen egyetértek veled abban, hogy a rosszindulatú véleményre nem kell adni, főleg ha nem is tettek, dolgoztak, csak LEírnak. Érzelmileg tudom rosszul esik az ilyesmi, de a szellem felül kell bírálja az érzelmet, ugye?

Mi ötkor feküdtünk, s madarak egész délelőtt csiripeltek, ugyanis egy szobában vannak velünk...aztán sikerült egyig aludni.

Jó pihenést.

Hozzászólás 2008 jan. 1, 3:32 
Kedveseim ! Tyúkudvarosok !
Szeretnék elsőként köszönteni benneteket az ÚJ ESZTENDŐBEN !!!
Nagyon boldoggá tenne ha továbbra is olyan bájosan jelennének meg a lányok, mint azt a versenyt megelőzően ill. alatt tették és a fiúk sem eresztenének le az új esztendőben egy szemet sem !!!...
Szeretném ha a topikunk továbbra is példamutatóan segítené a magyarországi harzer roller tenyésztést s olyan tagokkal gyarapodhatnánk akik tovább erősítenék eddigi munkánkat !!!
B O L D O G ÚJ E SZ T E N D Ő T ! ! !... : bé.. :20: :31: :13:

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 dec. 31, 22:39 
Kedves Béla!

Egy másik fórumon már leírtam, de ha már így esett itt is megismétlem:

"A partvonalról bekiabálók véleményét akkor kell figyelembe venni, ha azok tesznek is valamit az asztalra. Az " ez sz...r volt" vélemény nyilvánításkor meg kell kérdezni: Barátom, Te mit tettél az ügyért? Hol voltál, amikor mi dolgoztunk ? Ja, nem voltál sehol? akkor köszönjük a véleményedet, de nem tudjuk figyelembe venni. "

Igyál egy kis vörösbort és ne törődj olyan emberek rosszindulatú mondataival, akik ott sem voltak! Ismerve a helyzetet tudom, hogy nem ilyen egyszerű, de mégis azt mondom: Nézzünk előre! A jövő mindenképp a minőségi madarászaté!

szeretettel BUÉK!

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 31, 20:58 
Kedves Rollerkanárisok!

Nagyon nagy örömmel olvastam a jól sikerült rendezvényetekről!
Borzasztóan sajnálom, hogy nem sikerült Benneteket meglátogatnom.
Ezúton szeretnék gratulálni mindenkinek, aki verseny szervezésében közreműködött, s külön gratuláció a verseny győzteseinek!

Mindannyiotoknak boldog új esztendőt, s még a 2007-es évnél is sikeresebbet 2008-ra!

Hozzászólás 2007 dec. 31, 19:34 
Még utoljára röviden kiírom magamból azt ami legjobb és legroszabb volt ebben az évben !...Érdekes módon mindkettő az elmúlt napokban ill. órákban történt meg velem...Mindkettő a roller kanárihoz fűződik mely az idők során életem meghatározó részévé vált:
A jó, a szegedi országos énekverseny megnyerése abban a családias millőben amit Eszteróék teremtettek !
A rossz pedig az elmút órákban "Tiszteletbeli elnökünk"-kel folytatott telefon beszélgetésem volt. Ausztriából, a roller énekversenyről jöttében hazafelé hívtam fel és vég nélkül áradozott az ottani rolleresekről, hallomásból leminősítette a rendezvényünket és elfelejtett (?!) gratulálni a helyezetteknek és a rendezőknek !?....Mikor kérés nélkül gyorsan elhadartam-büszkén- az eredményeinket, akkor sem tette meg ?!...Elmondta helyette, hogy hoz az osztrákoktól magával 9 rollert melyeket egy hónapig elhallgat majd, aztán 2 szuper hímet és két tojót odaad a Kitulják Pál barátjának a többit meg kiereszti az ablakon ?!....
..........................................................................................................
Ezzel a számomra könnyeket jelentő lelketlenséggel fejeződött be az óév !
A nemzeti versenyünk helyett az Osztrákokét választani ! Egy rosszindulatú, többször kirúgott informátorra hagyatkozva leminősíteni egy kitűnő csapat munkáját ! A szakmai teljesítményünk nem is érdekli !
Úgy vélem ez nem a magyar rollerosok tiszteletbeli elnöki tisztjének megfelelő viselkedés.....Az elmúlt 30 esztendőben ezeknek az embereknek a vezetése alatt degradálódott le a magyarországi rollerezés és én voltam aki ennek ellenére megpróbáltam a régiek felé mindig is belém nevelt tiszteletem jeléül megtartani, pozicionálni ezeket az embereket...és ismét kibújik a szög a zsákból !....
Azért ajánlom a "nagy"öregeknek, hogy figyeljék azt az erősödő baráti szervezkedést ami mindig több és több új arcot hoz a magyarországi rollerek megmentésére....Talán kicsit sikerül megtisztulni a lelküknek !
..........................................................................................................
Ezzel kívánok egy új ! Tiszta érzésekkel teli, segítésben, barátságban, egészségben és szerencsében gazdag KÖVETKEZŐ ESZTENDŐT ! :
doromboló = Maróti Béla :07:
:06:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 261  Következő