Bár még újonc vagyok, a tyúkudvar nekem is jobban "bejön", ahogy a mai fiatalok mondanák.
Való igaz, ahogy Gabesz is mondta, lassan már egy kilónyi kérdés merült fel bennünk, de a házigazda puskaporos hangulatát elnézve nem nagyon mernek előjönni azok a kérdések ám!
Doromboló, ne törődj azzal, aki megbántott, bár tudom, hogy ez neked mennyire fáj, hanem emeld fel a fejedet, mert te vagy a Magyar Bajnok, tied minden dicsőség és elismerés, amit el lehetett érni ebben a szakmában!!! És ha így teszel, meglátod, jobban fogod érezni magad! (na meg persze mi is meg merünk ismét szólalni érdemben is...
Úgy gondolom, jó helyen vagyok azzal, hogy idre jöttem, nagyon jól érzem magam köztetek, máris rengeteget tanultam, és szeretnék továbbra is még többet tanulni! Látjátok, szaporodik a rolleres tábor: Imola is roller tulajdonos lett, meg a versenyen mások is kedvet kaptak e madárka tenyésztéséhez.
Szerintem ez nagyon jó, mert így egyre többen hallanak az énekes kanáriról.
Amikor még nem ismertelek így titeket, csak elolvastam a kötelező tananyagot, gondoltam, én is szeretnék ilyen kanárit magamnak. Azzal még akkor nem voltam tisztában, hogy csak tenyésztőnél kapom meg ezt a madárfajtát (arra is csak mostanában döbbbentem rá, hogy errefelé nem nagyon ismernek az emberek más madarat, mint a zebrapintyet, a hullámos papagájt és a színkanárit). Így kereskedésbe mentem, ami összesen 2 van ebben a városban, és mindenhol néztek rám okosan, hogy mit is akarok, mert nekik van kanárijuk, az is énekel, akkor az miért nem jó? Meg mutogatták, hogy milyen szépek, az egyik kereskedő el is dicsekedett nekem az egyikkel, hogy ez meg ráadásul gloster kanári, ami egy nagyon drága fajta madár, vegyem meg inkább azt. Az is énekel, nagyon szépen, ő már hallotta., Akkor elmagyaráztam nekik amit itt tanultam, és otthagytam őket a tátott szájukkal együtt.
Azóta már abból is kiokosodtam, hogy még véletlenül se menjek madárért kereskedésbe, de eleséget is nagyon óvatosan veszek, megnézem mi van benne, és csak a megfelelő összetételűt veszem meg (amiből persze nem nagyon akad, nagyon ki kell fogni azt is).
Ezt a kis történetet azért meséltem el, mert én is azzal indultam el, hogy kanárit szeretnék tartani, mert az itteni díszmadárkiállításon nagyon megtetszett. Azt sem tudtam, hogy ennyi fajtája van, míg rá nem találtam erre a fórumra, ahol aztán egyből a rollereknél kötöttem ki. Most 3 tojóm és 2 hímem van, lassan összeáll a kezdő csapat, és szeretnék egy kollekciót összehozni az idei versenyre, ha nem is olyant, mint a nagyok, de ezek már az én büszkeségeim lesznek!
Fontos nagyon ez a fórum, ahogy én, meg a többiek, úgy nagyon sokan fognak itt nagyon sokat tanulni!
(És bocsánat, ha túl sokat kotyogtam, mégiscsak egy kiscsirke vagyok ebben a tyúkudvarban...)

hááá'meee' vagyunk 1-2-en tyúkok,aztán a lányok a kiscsirkék,rántanivaló pipik,meg vannak a délceg kakasok!!! akár a tyúkudvarban!!!!!nnna! érted már????
de azért várd meg doromboló magyarázatát,az tán szakszerűbb lesz!!!