Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 okt. 18, 21:10 
evanagyi írta:
Csipuska uj mondasa: Ne kiabalj!
Sokszor mondom neki, mert ahogy telefonalni kezdek ektelen kiabalasba kezd, hogy ne tudjak telefonalni, mert ugye akkor nem vele, hanem massal foglalkozom.
Millio dolog van, amit lassan most mar 7 eve naponta tobbszot is mondok neki, de meg veletlenul sem mondja. Soha nem tudom megfejteni, hogy miert tetszik meg neki egy szo, vagy kifejezes, amit aztan megtanul, es alkalmaz is.
A legujabb, hogy ahogy kimegyek a szobabol orditani kezd ketsegbeesetten, hogy : Eeevaaa, esetleg Eva hol vagy? Legtobbszor felel is : itt van vagy itt vagyok.
Pedig igazan soha nem fordul elo, hpgy csak ugy eltunnek, mindig megmondom hova megyek. Meg azt, hogy elmegyek az autoval jobban tudomasulveszi, mint azt, hogy esetleg wc-re megyek.

Ez igy van nalunk is telefon az utalat targya mint egy orult tamad hogy szetszedje aztan kihangositottam... halotta , hogy a lanyommal beszelek .... megnyugodott.... semmi idegen madar :oops: Kakapo nelkul en nem mehetek sehova wc-re sem o jon ... Naponta 2x elmegyek otthonrol rovid idore ebbe szegenykem beletorodott csak mondanom kell neki elore , nem szabad csak ugy elkapni.

Hozzászólás 2010 okt. 18, 21:05 
Betty írta:
Éva én a mexikói keverékre reggel engedek egy kis forró vizet és fél perc alatt kiolvad. Ha elfogadod a tanácsom, akkor ne adj neki konzerv kukoricát mert tele van tartósítószerrel. Én veszek minden második hónapban egy zacskó fagyasztott morzsolt kukoricát, mert Gyurcsi meg szinte csak azt szereti és kiszedegeti a mexikóiból is. Inkább azt add neki mint a konzervet.
Nálunk még a szőlő nagyon megy. Fagyasztottam le, de szerintem az csak gyümölcssalátába lesz jó, nekik össze fog esni nagyon, de majd kiderül. Próbáljátok ki a sütőtököt, nálunk az is bevált :)

Kakapo a borsot eszi a mirelit zoldseg keverekbol meg a repat , szerintem az egyik legjobb kaja nekik. 5 év után végre szereti a szőlőt azt most sokat kap ha szomjas akkor is.

Hozzászólás 2010 okt. 18, 18:36 
molnarl.g írta:
Végre! Feléledt az oldal...majd jövök én is, de ma este ha minden igaz Zénó új kalitkáját fogom össze szerelni...
Remélem nem csalódok Mátyás Gabiban...tőle veszem.

Laci

Nem fogsz Gabiban csalódni, én már vettem tőle kalitot.

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 okt. 18, 16:41 
molnarl.g írta:

Nem tudom, ki a Matyas Gabi, de szoritok neked laci, hogy ne csalodjal es jo legyen a kalitkad. :lol:

Hozzászólás 2010 okt. 18, 16:39 
Igazad van, lehet, hogy nekem is morzsolt kukoricat kene adni Csipuskanak, mert igy joforman csak leszedegeti a csorol, es ledobalja. Nagyon jopofa volt a multkor, mert az orra elott bekaptam 2 sem kukoricat es megettem, es ez utan lattam,. hogy o is ragcsalta . En meg most is vettem csoves kukoricat, amit megfozve osszedarabolok, es ugy megfagyasztom, es igy egesz telen adok neki , annyira szereti.
Meg fogom probalni ujra a sutotokot, mert adtam, neki regebben, de nem arattam sikert. Gondolom tul puha volt neki.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 okt. 18, 15:54 
Éva én a mexikói keverékre reggel engedek egy kis forró vizet és fél perc alatt kiolvad. Ha elfogadod a tanácsom, akkor ne adj neki konzerv kukoricát mert tele van tartósítószerrel. Én veszek minden második hónapban egy zacskó fagyasztott morzsolt kukoricát, mert Gyurcsi meg szinte csak azt szereti és kiszedegeti a mexikóiból is. Inkább azt add neki mint a konzervet.
Nálunk még a szőlő nagyon megy. Fagyasztottam le, de szerintem az csak gyümölcssalátába lesz jó, nekik össze fog esni nagyon, de majd kiderül. Próbáljátok ki a sütőtököt, nálunk az is bevált :)

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 18, 15:17 
Végre! Feléledt az oldal...majd jövök én is, de ma este ha minden igaz Zénó új kalitkáját fogom össze szerelni...

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 okt. 18, 13:28 
Betty, es akkor reggel van a nagy placcs, amihez kiveszem, es a kiulore teszem hozza.
Aztan altalaban napozben csak pottyintesek vannak. Kiveve, amikor nem. :lol:
Megfozod a mexikoi kevereket? Gondolom fagyasztott. Vagy csak egy kis vizben megmelegited?
Csipuska, miota fott kukoricat kapott nem eszi meg a kemeny kukoricamagokat, de annyira, hogy amennyire csak tudom, ki is veszem a keverekbol, mert megfigyeltem, hogy azok miatt csinalja a nagy felfordulast a taljaban, azokat igyekzik kilokdosni.
Nekem rengeteg zoldsegkonzervem van badogdobozos, Bonduell. Talan megprobalhatnam adni neki a zoldsegkevereket? A tenyesztonek nagyon szereti a lagy leseget, de en nem adok neki, nehanyszor probaltam sotlanul foztem neki rizst, es azzal kevertem, ahogy ott is eszi, de nekem nem eszi meg. Meg egy madarnak nagyon sok pepecseles. :09:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 18, 12:34 
Az enyémek is többnyire este esznek, főleg akkor kezdenek gyorsan enni, mikor mondom nekik, hogy jó éjszakát :D
Reggel kapnak mexikói keveréket kiolvasztva vagy kukoricát, gyümölcsöket. Mikor adom nekik majd fellöknek, főleg Kincső nagy vegetáriánus.
Egyébként nálam bevált az, hogy ha kevesebb magot adok nekik, megesznek szinte mindent a tálból. Ez kb egy marék mag egész napra.

Hozzászólás 2010 okt. 18, 11:37 
Csak csikosat adok napraforgomagbol. Nem csiraztatok, mert csak ez az egy madaram van es tul nagy ceco. Szoktam venni keszen csirat neki tel vegen, mikor mar nincsenek jo gyumolcsok.
Nem adok neki azonnal ujabb adagot, ha elfogy neki a keves magja, mert altalaban reggel megeszi a diot, vagy a mogyorot, es alig eszik magot. Este keson eszik inkabb magot, napkozben csak jatszik a maggal, vagy bekap 1-1-szemet. Inkabb gyumolcsot eszik napkozben.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 18, 10:10 
evanagyi írta:
...beteszi a fejet a talkajaba, es kiszorja a magokat a foldre, remekul szorakozva azon, ahogy a nagyobb magok koppannak a parkettan, es ahogy en azonnal raszolok, hogy nem szabad, elveszem.

Ezt az én madaraim is csinálják, főleg akkor amikor a kedvenc magok elfogytak. Szerintem rájöttek, hogy ha üres az etető akkor hamarosan fel lesz töltve. De ez nem fog bejönni nekik. :)

evanagyi írta:
Nagyon szereti.Gondolom, nem annyira taplalo, mint a napraforgo, viszont jo sokaig elvacakol vele, mig megeszi.

A napraforgónak nem is a tápértékével van gond, hanem a nagyon magas olajtartalmával. A fekete a legrosszabb, azt nem is szabadna adni a madaraknak (maximum csíráztatva), a fehér illetve a csíkos az már jobb, de abból sem szabad túl sokat adni.

Hozzászólás 2010 okt. 18, 0:15 
Norbi, teljesen egyetertek az etetesi modszereddel. Csipuskanak az a rossz szokasa, hogy ugy valogat a magok kozott, vagy csak rosszasagbol csinalja, hogy beteszi a fejet a talkajaba, es kiszorja a magokat a foldre, remekul szorakozva azon, ahogy a nagyobb magok koppannak a parkettan, es ahogy en azonnal raszolok, hogy nem szabad, elveszem.
No, ezt, mintha suket lenne, meg sem hallja, es ugyanugy folytatja a magok kiszorasat. Ilyenkor elveszem elole a magos taljat, es sokszor elfelejtem visszaadni, mig nem reklamal nagyon.
Persze ehen nem fog halni, mert ott marad neki a gyumolcs, meg ha nagyon ehes, akkor mindig talahat magot a kalit aljan, mert persze oda is jut a rendetlenkedesbol.
Ujabban olyan keves magot teszek egyszerre a taljaba, hogy joforman egy sornyi mag van a kb 12 cm atmeroju talkajaban. Sokkal kevesebbet dobal ki, es joforman mind megeszi. Mikor elfogy, akkor ujra keveset adok neki. Igy lassan raszoktattam, hogy megegye joforman az osszes magot, alig van, vagy nincs is felbontatlan mag a taljaban.
A tenyeszto tanacsara sokkal kevesebb csikos napraforgot keverek a magjahoz, igy kisebb a taperteke, sokkal tobb az apro mag. (sajnos en nem ismerem, hogy melyik micsoda). Adok neki furtos kolest, es abbol is csak akkor kap ujabbat, ha mar egeszen urasre leragta a szarrol. Nagyon szereti.Gondolom, nem annyira taplalo, mint a napraforgo, viszont jo sokaig elvacakol vele, mig megeszi.

Hozzászólás 2010 okt. 17, 23:46 
Csipuska uj mondasa: Ne kiabalj!
Sokszor mondom neki, mert ahogy telefonalni kezdek ektelen kiabalasba kezd, hogy ne tudjak telefonalni, mert ugye akkor nem vele, hanem massal foglalkozom.
Millio dolog van, amit lassan most mar 7 eve naponta tobbszot is mondok neki, de meg veletlenul sem mondja. Soha nem tudom megfejteni, hogy miert tetszik meg neki egy szo, vagy kifejezes, amit aztan megtanul, es alkalmaz is.
A legujabb, hogy ahogy kimegyek a szobabol orditani kezd ketsegbeesetten, hogy : Eeevaaa, esetleg Eva hol vagy? Legtobbszor felel is : itt van vagy itt vagyok.
Pedig igazan soha nem fordul elo, hpgy csak ugy eltunnek, mindig megmondom hova megyek. Meg azt, hogy elmegyek az autoval jobban tudomasulveszi, mint azt, hogy esetleg wc-re megyek.

Hozzászólás 2010 okt. 17, 0:37 
molnarl.g írta:
Sziasztok!
Ma azt hiszem kimondta az első érthető szót Zénó, ő a nappaliban van, én a másik szobában telefonáltam mikor azt mondta hogy: "halló" és még valamit gagyorászott amit sajnos nem értettem.
Mostanában próbálkozgat már...
Ennek nagyon örülök.

:D Csak igy tovább , megy az majd jobban mint gondolnád, csak beszélgess vele sokat !

Hozzászólás 2010 okt. 15, 22:10 
Sziasztok!
Ma azt hiszem kimondta az első érthető szót Zénó, ő a nappaliban van, én a másik szobában telefonáltam mikor azt mondta hogy: "halló" és még valamit gagyorászott amit sajnos nem értettem.
Mostanában próbálkozgat már...
Ennek nagyon örülök.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 okt. 14, 20:58 
molnarl.g írta:
Én már rég óta rozsdamentes tálból etetem a madaraim, és a nyuszikat is...három van minden madárnak:víz, zöldség, és magnak.
Próbálom ki tapasztalni mennyi elég a Jákónak, és mennyi a Gallérosnak...

Kostold meg mindig a magot , elofordul , hogy peneszes rossz izu azt nem szabad eroltetni.

Hozzászólás 2010 okt. 14, 18:54 
Én már rég óta rozsdamentes tálból etetem a madaraim, és a nyuszikat is...három van minden madárnak:víz, zöldség, és magnak.
Próbálom ki tapasztalni mennyi elég a Jákónak, és mennyi a Gallérosnak...

Hozzászólás 2010 okt. 14, 17:45 
Beleszólnék ebbe az etetésbe egy kicsit.

Én attól tartanék igazából, hogy ha most nem hagyod előtte a maradékot, hogy megegye, ha éhes, talán később sem fogja már megenni és ebből pár év múlva súlyos etetési problémák alakulhatnak ki. Leromolhat a szervezete és betegessé válik.
Meg kell ennie mindent, ami van a keverékbe, mivel így jut a szervezete azokhoz az anyagokhoz, amik szükségesen neki.

Ha csak pár magfélét eszik belőle már most sem jó dolog. Nekem sem volt egyszerű rávenni Rory-t, hogy megegye a többi magot.
Sokáig csak napraforgót ette meg, hiába volt keverve hozzá más is. Egy idő után láttam, hogy néha belecsipeget más magokba is.
Na mondom most kell elkapni. Egyre többet rágcsált kukoricát, stb... Majd délelőtt nem kapott enni és délután adtam oda az adagját. Pár nap ilyen kúra után már mindent megevett. És azóta is megeszi. Természetesen a napraforgó az első, amit kibányászik belőle és csak utána jón a többi.
De már egy bontatlan magot sem találok nála. És nincs is kidobálva.

Nem szabad elkapatni őket, mert később csak rosszabb lesz visszaszoktatni.

Én a helyedben már most arra tanítanám, hogy szépen egyen meg mindent, mert addig nem kap új adagot.

Persze én nem is vagyok olyan engedékeny a madarak felé, mint néhányan és jobban is tudom magam türtőztetni, ha éhes szemekkel néznek rám a madarak.

Hülye példa, hogy a galamboknak ősztől kezdve tavaszig, vagyis legalább 5-6 hónapig naponta egyszer adnak enni a galambászok és én is.
De hiába is rontanak ránk olyan hévvel, hogy majd kiverik a kezemből a vödröt, mégis volt, hogy télen levágott galambok el voltak hízva. A múltkor is ugyanez a dolog fogadott.
Ha hagynánk akkor befalnának több kiló kaját egy nap, de minek hagyjuk, ha jóval kevesebb napi adagtól is elhíznak.

Nincs ez másként a papagájoknál sem. Csak ott ügyelni kel, hogy egész nap álljon előttük az ennivaló, de csak annyi, amennyit egy nap ténylegesen megesznek.
A röpdében lévő hullámosok, nimfák és pintyek is mire hazajövök már hangoskodnak, ha meglátnak. Ki van számolva, hogy mennyit esznek meg naponta és amikor adom az újabb adagot, addigra már nincs az előzőből semmi és volt idő kicsit a begyüknek is kiürülni, hogy megéhezzenek. Minek adjak nekik többet, ha attól már csak fölöslegesen elhíznának...

Szóval bocsi, hogy elmentem a témától egy kicsit, csak megosztottam veletek, hogy nálam mi is a helyzet az etetéssel kapcsolatban, a kis szakmai nyílt titkokat. :)

Persze tudom, hogy ez sokaknak nem tetszik, de ezt majd én eldöntöm, hogy hogy csinálom.

Hozzászólás 2010 okt. 14, 16:25 
molnarl.g írta:
Köszönöm a tanácsokat, én is erre gondoltam, mindig kiöntöm az udvarra a maradékot, mert azért Totyi (a galléros), és Picúr ne egyen maradékot ameddig nem muszáj.

Nézd meg mit hagy meg Zeno, lehet rengeteg jóminőségű mag megmarad, mert hajlamosak egyfélét enni. Hiába van benn 18 féle inkább éhen hal de akkor is csak a legfinomabb kell... Másik dolog meg az , hogy nem jó érzés maradékkal etetni a többieket sem.

Egyszer a tengeri malacom vendégségben volt két hétig mert nyaraltunk , az én malackám az uborka héját szerette a többik a belsejét. A barátom előszőr az én malackának adta ő szépen megpucolta :) aztán a csupasz ubit megették a többiek.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 14, 14:31 
Én is odaadom a maradékot a többi madaramnak. Egy időben én is kiöntöttem, de az kész pazarlás volt.
Laci vannak ezek a rozsdamentes kalitka oldalára akasztható tálak, abba tegyél neki magkeveréket. Abból kényelmesen tud válogatni.
Én minden madaramnál ezeket használom, ugyanis könnyen tisztítható és nem rozsdásodik.
Az adagot pedig ki fogod tapasztalni egy idő után, hisz látod mennyit eszik a madarad. Én fejenként egy marékkal adok nekik naponta.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 148  Következő