Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 3, 4:07 
ckuzmos írta:
... nyomasd rá egy sima fehér papírra és küld el Lajosnak. Bedigizzük, kijavítjuk amit kell és már mehet is a hagyománymegőrző project...

Ez nem biztos, hogy jó ötlet.....Egy francia egyesület honlapjáról loptuk a rajzot az ő emblémájukról! :07: :65:
Viszont van kapcsolatom grafikussal, ha összefutok vele kreálunk egy igazi, saját emblémát!

Borzasztóan örülök az új rollertulajdonosok lelkesedésének! :08:
Fantasztikus érzés az a tudat (talán lassan, óvatosan kimondhatjuk?!?), hogy elmozdul a fajta népszerűsége, tenyésztése a holtpontról!

Szia Feri! A hét mely szakában lazább a robot? Hétvége vagy inkább közben? Dél előtt vagy után? Jönnék látogatóba, meg persze a két tojóért..... :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 3, 0:17 
Amaryl írta:
Gabesz,mivel nem ért ide a hólapátoló mentesítő boszis sereg,ma még reggel,utoljára eltakarítottam,és úgy döntöttem,aki odarakta,majd eltakarítja.....és lááám,+2 C fok volt,a járdán levő el is olvadt!!!

És akkor honnan tudod, hogy nem én voltam? :wink: , a boszi :D

Sziasztok, rollerosok!

A mai napom kicsit hosszabbra sikeredett, nálunk még mindig tartanak az ünnepek... Úgyhogy rövidre fogom:

HURRÁ!!! Itt van Nagygabe is! :D

Nagyon örülök, hogy felkeltette az érdeklődésedet ez a rolleros hitvallásról szóló idézet, ami egy elismert roller kanári tenyésztő tollából származik. Maga a könyv, amit B.R. írt, szinte egy tankönyv a kezdő rollerosok számára. Az új madaraimmal együtt vásároltam ezt a könyvet is, ha úgy tetszik, használati útmutatónak :lol: , ha ti netán nem lennétek itt nekem. Ez a könyv román nyelven létezik, ezt a bizonyos fejezetet spéci nektek, így év eleji gondolatként hoztam el saját fordításban. Maga a könyv csupán 40 oldalas füzet, de tartalmas. Lajosnak volt egy ötlete, hogy ha lefordítom, hozzam el nektek fejezetenként, ám nem tudom, ennek nem-e máshol lenne a helye, meg aztán előbb talán engedélyt kellene kérnem a szrezőtől? ... Egyébként nagyon szívesen.

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 jan. 3, 0:09 
Imola,persze hogy segítek,ha tudok!!! viszont be kell valljam,anno mikor tenyésztettem,olyan könnyen ment,hogy az nem igaz!!!!!A konyhában egymásra raktam az 5 kalitkát,meleg volt,besütött a nap is....aztán úgy saccra összeraktam a párokat.....4-nél kevesebbet 1 sem nevelt!!!!de jellemzőbb volt az 5!!!! igaz,csak 2 költést engedtem nekik,de az sikeres volt! utána kihoztam őket Budafokra,be a röpdébe,késő őszig...Ha most csak fele ilyen szerencsés kézzel nyúlok bele,akkor is hálaimát rebegek!!!! :25: Ha meg nem jön össze,akkor is nekem fütyülnek!!! :05:

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 jan. 2, 23:42 
Köszönöm a segítséget Kuzmi! Én egy kicsit béna vagyok ehhez! De fejlődőképes!

Kedves Szmolai!

Ne ijedj meg a kezdéstől! A legjobb helyen vagy! Itt segítőkész szakértő csapat áll arendelkezésedre felvértezve a kor minden vívmányával. Mindeközben a roller kanári viszonylag igénytelen fajta. Csak hagyni kell élni!

Lehet, hogy nem megy minden elsőre, de mindenki így kezdte.

Sziasztok!

IDRE tag

Hozzászólás 2008 jan. 2, 23:37 
Sziasztok!

Nos a kommentár a képekhez:

Az első képen a kivetítőn az az emléktábla látható, amelyet Sankt-Andreasberg önkormányzata állíttatott Wilhelm Trute emlékére.

Wilhelm Trute az a Skt.Andreasberg-i bányász volt, aki lerakta a roller kanári tenyésztés alapjait. Tehát ő a roller atyja! Ez kb az 1850-es években volt. Tehát ez a madár azóta törzskönyvezett!

A második képen a legkisebb lányom van. Azt hiszem benne van meg az a szent tűz az élő környezet szeretete iránt, ami bennem. Ez abban is megnyilvánul, hogy az egyik kedvenc állata a néném kan disznója. Ez egy brutális, 3 mázsás állat, folyik a nyála stb., mégis az én 3 éves kislányom olyan ámulattal nézi, mint egyet a világ 7 csodájából! Ezért kapta ezt a kandisznós pólót karácsonyra ( és nagyon örült neki, hiszen egy valóságos élménye!), amit a szegedi unokaöcsém készített és épp a verseny előtti napokban adta oda.

A harmadikhoz nem kell magyarázat: a verseny helyezettjei a bíróval.

üdv

Hozzászólás 2008 jan. 2, 23:31 
Most olvastam a Csillagok háborúját. Gratulálok Neco! Ez tényleg nagyon jó.
Van egy buta kérdésem: Mi az a dajkáztatás?

Amaryl! Én azt hittem, hogy kezdő vagy, mint én. Kezdek félni. Én vagyok az egyetlen, aki soha nem tenyésztett semmilyen madarat?! Lesz baja mindenkinek velem, attól tartok. Előre is elnézést a sok kérdésért!
Azt hiszem, Te tényleg nagyon jó eséllyel indulsz majd a serlegekért! Szurkolni fogok Neked és a madaraidnak!
Tudom, el kell olvasni az összes topikot, aztán szabad kérdezni, de Te olyan kedves vagy, súgsz nekem, hogyan kell elkezdeni tenyésztővé válni?
Merhetek levelet írni Neked? Vagy menjek az agyára itt minden kedves lakónak?

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jan. 2, 23:06 
doromboló írta:
Hú ez gyönyörű !!! Át küldöm faxon a pecsétünket melyet a necóka csináltatott, szerintem qrva jó csak eg kicsit nagy. Van 3 bélyegző a Gusztinál, amit megmutatott a roller szakcsoport vezetőségének (Neubrand, Iker és én) és hozzátette, hogy ki nem adja a kezéből !...Kár pedig értük, mert az egyik a magyar madarászat egyesületének alakulásával egyidős, mert hogy a rollerosok rakták le a honi diszmadár tenyésztés alapkövét !....

Egészen véletlenül nem ő volt aki az MDOSZ választásokon felajánlotta a relikviákat? Mert én úgy emlékszem...

Ha meg nem adja oda a pecsétet, nyomasd rá egy sima fehér papírra és küld el Lajosnak. Bedigizzük, kijavítjuk amit kell és már mehet is a hagyománymegőrző project...

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jan. 2, 23:02 
Meg is vannak, íme:

Kép

Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2008 jan. 2, 22:48 
Sziasztok!

Nagyon jó, hogy már több reménybeli tenyésztőtársamnak is van (vagy nemsokára lesz!) egy-két pár roller madara! Ezekből egy kis szerencsével akár ki is jöhet egy kollekció az év végére!

Na de ott még nem tartunk. Az az igazság, hogy inkább magamat kell most visszatartani olyan nagy a verseny utáni lelkesedés, nem csak a madaraimat. Most éppen a törzskönyveket tanulmányozom, és válogatom az egymáshoz illő párokat.

Örömmel állapítottam meg, hogy van egy hímem, amit Dorombolótól vettem, még 2004-ben. Ő a 024/04-es Egy szép fehér hím. Ettől a madártól már apai vagy nagyapai szinten több jó 88, 89 pontos rollerem is lett! Tényleg, Béla jó madarakat adott el nekem a kezdetekkor!

Közben a jó meleg lakásban tartott hímek olyan koncertet adnak egész nap, hogy majdnem elolvadok.

Kb Valentin napig várok a tenyésztés elkezdésével. Akinek még nincs gyűrüje, még van idő gondoskodni róla!

Elküldtem 3 képet Kuzminak, ha felrakta akkor kommentálom őket. Van köztük egy kedves "kandisznós" kép.

Jó estét mindenkinek!

Hozzászólás 2008 jan. 2, 21:48 
Szia Mona!
Az én tojóm időnként perceg, mint egy szú, csak erősebben. Először nem tudtam hová lenni a csodálkozástól. Keresgéltem a hang forrását, merthogy csukott csőrrel csinálja.
Majd megkérdezem tőle, tud-e énekelni is:) Olyan jó, hogy vagytok nekem, annyi mindent tanulok Tőletek! Az ember elolvassa, mi minden fordulhat elő, és nem bizonytalankodik annyit.
Szia Amaryl! Hát akkor kitartást, türelmet kívánok! Neked biztos van, nekem igen szűken mérték. Biztosan nagyon szép, és szépen éneklő madarad lesz. Fifo ma már villanyfénynél is énekelt. Majd elolvadtam. Be is mentem hozzá. Kár volt. Közölte, hogy menjek a fenébe. Leültem. Pislogáson kívül semmit nem mozdultam. Egyre halkabban veszekedett velem, aztán elhallgatott. De énekelni, azt nem. Legalábbis direkt nekem nem. Majd egyszer sokára:)
A hó nálunk egyáltalán nem olvadt. Pedig annyira örülnék neki!

Hozzászólás 2008 jan. 2, 21:32 
Sziasztok!

Elfelejtettem az előbb megkérdezni, hogy meg tudja-e valaki mondani, hogy az egyik tojóm miért kezdett el énekelni? Tegnap este óta száműztem az ivarérett lányokat a fiúk közeléből, mert igencsak "rossz" hatással voltak a lányokra, és idő előtti tojásrakásra kezdtem számolni. Aztán ma reggel meg fülelek, és hallom, hogy az egyik lányka énekel. :shock:
Nem úgy, mint a fiúk, inkább brrrrrr van magas hangon, de egy darabig ezt elénekelgeti. Aztán elhallgat, majd újra kezdi.

Hozzászólás 2008 jan. 2, 21:13 
Sziasztok!

Amaryl, ez az én hibám, mert a nagy visszaemlékezésben elfelejtettem üzenni, hogy az én seprűm is útrakész, így indulhat a felmentősereg!!! Ha meg süt a nap, mire odaérnénk, hát napozunk egyet... :05:

Imola, gratulálok a madárkákhoz, ők most egy fiú, egy lány, vagy 2 hímed van?

Hozzászólás 2008 jan. 2, 21:05 
Szevasztok! a végén kezdem,Imola,madár ügyben ott tartok,hogy Doromboló azt írta,hogy nyugi-nyugi!!!!és ehhez tartom magam :D
Gabesz,mivel nem ért ide a hólapátoló mentesítő boszis sereg,ma még reggel,utoljára eltakarítottam,és úgy döntöttem,aki odarakta,majd eltakarítja.....és lááám,+2 C fok volt,a járdán levő el is olvadt!!! bááár minden óhajom ily meghallgatásra találna..... :(

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 2, 19:17 
BÚÉK mindenkinek!

Szombaton megyek Dorombolóhoz a madárkáimért. Már alig tudom kivárni!
Bízom benne, hogy az idei versenyen már nem csak nézőként veszek részt...

Gabesz, a könyvnek, amit említettél, megvan a teljes magyar fordítása, vagy csak így röptében fordítottad le az idézett részt? Ha megvan, érdekelne...

Hozzászólás 2008 jan. 2, 19:13 
Szép estét kívánok "Kicsiknek" és "Nagyoknak"!

Egy megjegyzésem lenne (majd kapok a fejemre:)) Ha olyan szuper az a másik verseny, hát nevezni kellene!
Ha én be tudtam lépni az osztrák társasági-kutya klubba, akkor roller kanári ügyben is biztos van "nyitott kapu". Hoztok onnan is serlege(ke)t!
Gabesz:
A verseny-beszámoló azért maradt el, mert lekéstük a versenyt. A barátném dolgozott, így mi csak az eredményhirdetésre értünk oda. Jövőre majd jobban igyekszünk:)

Lifo-t és Fifo-t egy egy pici kartondobozban hoztam haza. Mindkettőjüket kézben tartottam egész úton. Így nyugodtan voltak.
Fifo egyáltalán nem barátságos, csak akkor énekel, ha nem lát engem. Ha lát, akkor arra igyekszik rávenni, hogy menjek onnan. Ezért nem próbálok még fényképezni.
Lifonak meg nagy lelkesedésemben akkora kalitkát gyártottam, ami röpdének is megfelel. Lehet, hogy ezért szokott néha élesen csipogni
. Ő örül, ha olyankor odamegyek és beszélek hozzá.
Kalitcsere folyamatban:)
Egyenlőre nagyon jól esik reggelente madárdalra ébredni.

Mona: én is ezt tervezem, de még csak nagyon csendesen. Ha lesz négy kis énekesem, én őket legjobb tudásom szerint felkészítem, és mosolyogva hozom el az utolsó helyezést. Akkor többen leszünk. A madaraim vérvonalával olyan rosszat úgysem tudok összehozni, amiért szégyenkezni kellene.

Amaryl: Angyal szóljon belőled! Mi újság madár-ügyben?
Elmúlhatna már a hóesés mindenütt!

Hozzászólás 2008 jan. 2, 14:20 
Hali,

látom jó port "kavart" a disznóólos viccem.

:D
Hogy az evészetet, amit karácsony táján magamba tömtem ellensúlyozzam egy kis mozgással, ma 7 barátunkkal focizni mentünk, 2és félórát futottam s szörnyen fájnak a lábaim a cipő miatt, vizhólyagok, meg ilyenek, a mai "kötelező" sétát, amire Zsuzsának szüksége van, furcsán járva fogom megtenni. Mi köze ennek a madaras topikhiz? Igazából semmi. Csak nem akartam a felső sort hagyni egyedül a válaszomban. :wink:
Szép napot.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 2, 13:41 
Hú ez gyönyörű !!! Át küldöm faxon a pecsétünket melyet a necóka csináltatott, szerintem qrva jó csak eg kicsit nagy. Van 3 bélyegző a Gusztinál, amit megmutatott a roller szakcsoport vezetőségének (Neubrand, Iker és én) és hozzátette, hogy ki nem adja a kezéből !...Kár pedig értük, mert az egyik a magyar madarászat egyesületének alakulásával egyidős, mert hogy a rollerosok rakták le a honi diszmadár tenyésztés alapkövét !....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 2, 12:10 
Ígenis ...ezután rollerezek....ha írok...

Béla nézd csak a szomszédéknak ilyen a " címerük"...

Kép

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 2, 11:52 
Gyerekek ! ...Kicsit felelősnek érzem magam mert hosszas gondolkodás után én osztottam meg veletek vívódásaimat, de nem egy topiklakóval szemben !....Nem kell farkast látni azonban ott ahol nincs...Azért bátorkodtam a Zsoltira rákérdezni a madarakat illetően, mert írt egy pü-t a Trubi amiben megint pedzegette, hogy akkor lehet hogy mégis rollerje van, mert a 4. fiókára hasonlít.....Érthető akkor a pontosítás kérés ????????? ......Az anyátok Úristenit !....Nyugodjatok már le ! Én már megtettem az év lezárásával és megfogadva Eszteró Lajos mondását, hogy "csak előre nézni" csinálom a dolgaimat és továbbra is segítem azokat akiken látszik, hogy őszinte elkötelezettjei a magyarországi roller tenyésztésnek.
Hogy néha vannak más természetű mormogásaim az sosem komoly, mint most legutóbb a Gizmókám javaslata, hogy csináljunk disznóólat a mi kis bűbályos rózsaszín tyúkudvarunkból ?!...Hát...mit mondjak...Őt ezért szeretjük, mert olyan "különleges"... :lol:
Gabikám !...A tyúkudvar háziaszonya kétségtelenül Te vagy ! De a hely kéttopiknyi ! Hogy aztán ebben van egy szakműhely, egy trécselő nappali, egy pipázó a füstölgőknek, egy főzőcske-konyha azok a komfortosság tartozékai. .... Csak hálószobánk nincs a franc aki megeszi :shock: !
(megjegyzés: rollerozni = keréken gurulni / rollerezni = harzer roller kanárival tenyészteni..)
Hát akkor jöjjön a kedvenc, kissé ordenáré ikonom : :13:

Hozzászólás 2008 jan. 2, 11:44 
Hú...........
Itt aztán van mit olvasni, jót, rosszat, de legalább élénk a forgalom....

Akkor már én is hadd kívánjak, ha kicsit megkésve is, de annál nagyobb szeretettel MINDEN KEDVES MADÁRBARÁTNAK NAGYON SZÉP , BÉKÉS, BOLDOG ÚJ ÉVET!!
Nyugodt cseverészést és okítást az új évben is, jó tenyészállományt a versenyzőknek, akiknek szintén ez úton GRATULÁLOK a helyezésekhez, további kitartást és a rendezőknek, szervezőknek is sok sikert.
További szép napot, üdv:Margó

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 261  Következő