Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 4, 17:29 
Sziasztok!

Köszönöm, Lajos az infókat, meg fogom nézni.
A hölgyről még nem hallottam, de ha jelentkezik, meg fogom kérdezni!

Nocsak, ilyen kora délután már sört iszunk, kérem? :D Egészségedre!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 4, 17:08 
Szia Mona !

Van nekünk mérgező szobanövényeket is ismerő szaklányunk, de mostanában ritkán kukkint be hozzánk...
ismered - e ?

"moodie" !!

kérd fel, hogy segítsen egy kicsit, ebben...az ügyben...
egyébként is jó volna néha, ha hallatná a hangját...
én meg addig legurítok egy üdítőt....

Kép
de a papagájonline -honlapon több oldalon keresztűl értekeztem a mérgező növényekről kb 2oo5 közepén, azt is érdemes lenne megnézni,
bár vagy egy éve nem voltam náluk....

Fórum..katt..Papagájok tartása csoport..katt és a képes növényhatározó topikban vagyok idre névvel, sok kép is van a növényekről...

Hozzászólás 2008 jan. 4, 16:39 
Sziasztok!

Gabesz, megnéztem, amit ajánlottál, ott jobban a fikuszról tárgyalnak a fiúk, ami nálam nincs. A könyvről azt írja a Lajos, hogy szobanövényekről nincs benne szó. Ami táblázatot mutatnak, abban a növények nevei latinul szerepelnek, a kommentár angolul van, sajnos nem beszélem ezeket a nyelveket.
Mindenesetre a kaktusz nincs már bent, a többiről meg remélem, hogy nem mérgező. Ha egyszer eljutok a városba, benézek a boltokba, hátha kapok valami magyar nyelvű könyvet erről, de ha valaki tud ilyent, azt szívesen veszem. Azért köszi az infókat, rendi vagy. 8)

Amaryl, gratulálok, akkor te is elindulsz az úton! Hallom ám, hogy nem is kevés madárkád lesz! :08:
Nekem is már csak egy tojóm hiányzik a kezdő csapatból, aztán teljes gőzzel előre!!!

Hozzászólás 2008 jan. 4, 16:33 
Gabesz,

sajna de nem akarok ilyennek maradni, az előző hozzászólásom értelmében nem. Attól meg egyáltalán nem tartok, hogy tökéletessé válok. Egy tökéletes ember élt a földön, de azt megölték.
Zsuzsa mondta rólam, amikor megismert, hogy minden második mondatomnak, szexuális célzata volt. Na ebből már továbbfejlődtem.
Meg a bosszúállásom...pl. az engem majdnem elgázoló autósra törekszem áldást mondani átok helyett, ez pedig nehézkésen megy. Még sokat morrogok rájuk, de hiszem, hogy szeretni tudom majd őket is.
Ilyen értelemben nincs szándékomban ilyennek maradni.
Sok más szempontból ilyennek akarok maradni, s egy Gyökössy idézettel zárok: "Boldogok, akik összhangban vannak önmagukkal, mert nem kell szüntelen azt tenniük, amit mindenki tesz."

Hozzászólás 2008 jan. 4, 16:31 
Holnaptól,ha minden igaz,nekem is már itt fütyülnek,és nem csak virtuális rolleres leszek!!!!!!! :06: :05: :flower: :08: :flower:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 4, 16:02 
Sziasztok, rollerosok!

Mona, már régebbecske olvastam a csicsörkés topikon (nov.28-30-as hozzászólások, ahogy megnéztem), pontosan a mérgező szobanövényekről folytattak eszmecserét Csicsörke és Zozimo (remélem, jól írtam a nevét), aztán Lajos egy könyvet is ajánlott. Pillants bele. Szépek a madárkák!

Iker, tetszik a mericske!!! :D

Szmolai, nem kaptál még választ a dajkás kérdésedre. Maga a dajka szó is pótanyát jelent, ugyanúgy pótszülővel neveltetnek madarat, azaz dajkáltatnak, ha éppen a tojó nem alkalmas a nevelésre (mert éppen odahagyja a fiakat pl., netán lebetegszik...) Én is itt olvastam az idren erről először. Fruzsi és Fióna nálam is bejöhetnek a számításba, mint dajkák ha netán Ica, vagy Ilus nem lenne jó nevelő ösztönökkel megáldva, de reménykedem azért, hogy nem kerül erre sor.

Gizmó, te maradj meg olyannak, amilyen vagy! Képzeld, milyen unalmas lenne, ha mindenki tökéletes volna, ha mindannyian egyformák lennénk!

Csibikémet édesapám kapta 63. születésnapi ajándékba, nagyon örült neki. Ott aztán határtalan szabadság vár erre a kismadárra: övé lesz az egész ház! Itthon pedig Illés mostmár az egyedüli énekes, fújja is rendesen. Visszaolvasgatva a hangzatokat próbálom megfejteni, mit is énekel most pontosan?! Majd belejövök lassacskán. A tojóimat már szinte 1,5 hete változatosabb kaján tartom, fészket teszek be nekik, kb. egy hét múlva tervezem az első randit, persze, ha ők is úgy akarják 8) .

Puszi nektek: Gabesz, csak simán Gabesz :wink:

[/i]

Hozzászólás 2008 jan. 4, 15:40 
Mona, hát gyilkos galócát ne tarts. :D
szmolai írta:
Bevallom, én igyekszem ilyen jóvá válni, de távolról sem vagyok ennyire szeretetteljes.

Imola, azt hiszem túlbecsülsz. Messze nem tudok mindig jó lenni. Nem teszek mást minthogy arra neveljem magam, hogy szerethető legyek, ehhez meg a sok undokságot ki kell neveljem magamból. Utóbbiakról aki jobban ismer, az tudna szólni.
Szép napot.

Hozzászólás 2008 jan. 4, 14:18 
Sziasztok!

Hozok pár vidám képet az egyik hím rolleremről, akit ma kicsit kiengedtem repkedni, mert úgy láttam, mintha kezdene nagyon kigömbölyödni őkelme.

Kép

Kép

Kép

És fel is vetődött bennem egy kérdés, miközben nézegettem a madarat: vajon a szobanövényeim nem mérgezőek-e neki? Elkezdte csipegetni a karácsonyi kaktuszom leveleit, Csabával rögtön konzultáltam, hogy ezt talán nem kellene, így a növényt ki is vittem a szobából, de a többit nem tudom, milyenek. Tud erről nekem valaki bővebbet mondani? Milyen szobanövényeket lehet tartani mellettük?

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 jan. 4, 10:54 
Kedves Szmolai!

Én úgy etetek, hogy megfigyelem, hogy egy madár egy nap mennyit eszik. Egy kis mericskét használok ( ez albertirsai kifejezés) és akkor jó az adag, ha kb másnapra az eleség mintegy 10 % -a marad meg. Tehát egy kicsi. Egy idő után jól beáll a dolog, rutinná válik. Ennek előnye, hogy a madár kevésbé pazarol. Mivel szeretnek válogatni ( ahogy mi is) először csak a finom magokat eszik meg ( pl kendermag) azután rá kell "fanyalodjanak" a többire is. Ezzel a módszerrel elkerülhető az egyoldalú magfelvétel is, ami elhízáshoz is vezethet. A másik, hogy etetéshez petricsészéket használok, mivel üvegből vannnak és jól tisztíthatóak, fertőtleníthetőek. Úgy használom, mint egy tányért. Ha nem is minden nap, de hetente többször tiszta "tányért" kapnak. Az etetőket a kalit aljára teszem, vigyázva, hogy ne az ülőrudak alá, mert belepiszkolnak.

Szia Necó!

A szombat jó, szeretettel várlak!

üdv

Hozzászólás 2008 jan. 4, 8:35 
Sziasztok !
minél elöbb megkapom anál gyorsabban kész az eredményeket rögzítő jkv.....

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 4, 7:52 
Hahóóóó !
Ma és lehet, hogy holnap nem lesz gépem ?!...Sőt lehet hogy a héten sem mert elkérték dolgozni leltározásra. Ha visszakapom rögtön bejelentkezem...Üzeneteket a telefonomon ...: 30/9930412 v. 70/4572754
Vagy vonalas : 88/260352
Sziasztok !...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 4, 0:27 
Sziasztok !
Iker Feri és Neco Gabi ! Faxoljátok át az Eszteró Lajosnak a bírálati lapokat az összesítő elkészítése miatt !!!...A fax száma ugyanaz mint a vonalasa (fő lap - kapcsolatok)...

Hozzászólás 2008 jan. 3, 23:16 
Szép estét kívánok !
Kedves Amaryl! Neked szerencséd lesz, mert tudsz és akarsz. Csodállak. Egy buta kérdés: A fiú, Fifo naponta ki- vagy betermel egy fél önetetőnyi magot. Kb fél deci. A kislány, Lifo tálkából eszik, de keveset. Fifo adagjának negyedét se. Ez így jól van?
Kedves Iker! Köszönöm a bíztatást! A kicsi lány nagyon bájos élőben is. Láttam. Gratulálok hozzá!
Kedves Gizmo! A Te töretlen kedvességed vidámabbá teszi a topikot. Nem hisztizel, nem sértődsz meg. Ezek csak belülről jöhetnek. Bevallom, én igyekszem ilyen jóvá válni, de távolról sem vagyok ennyire szeretetteljes.
Kedves Mindenki! Nagyon örülök, hogy Mona is, szép királynőnk is egy-egy igen tartalmas segédlet kidolgozásán fáradozik. Tényleg kell!
A topic nagyon jó, de 50 oldal után az ember már csak azt tudja, hogy valahol olvasott erről vagy arról a problémáról, de, hogy mit?! Ahhoz újra kellene olvasni sokszor. A szerkesztés is, a fordítás is igen nagy munka. Sok erőt, kitartást kívánok hozzá!

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 3, 21:18 
iker írta:
Szia Necó!

A németek már hétfőn küldik megszálló csapataikat, amit várhatólag csak péntekre tudok visszaverni a határon túlra. Tehát marad a hétvége. A verebeket kiválogattam, jöhetsz!

üdv:
:D

Halihó!

Szombat délelőtt megfelel úgy fél tizenegy tájt?

http://rollercanary.hupont.hu/

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 jan. 3, 21:12 
Szia Necó!

A németek már hétfőn küldik megszálló csapataikat, amit várhatólag csak péntekre tudok visszaverni a határon túlra. Tehát marad a hétvége. A verebeket kiválogattam, jöhetsz!

üdv:

Valódi név: Almamag

Hozzászólás 2008 jan. 3, 12:50 
Doromboló küldtem P.Ü. -t!

Hozzászólás 2008 jan. 3, 12:02 
Kedves Imola,

nem te vagy az egyetlen. Nekünk 1 éve van egy kanáripárunk. Sok kérdésem van még nekem is, itt a topikon, vagy privátban a tapasztaltabbaktól.
Bátorítalak, hogy ne félj kérdezni. Néha "egyik" topikíró mérgesebben, vagy jobban mondva nyersebben ír, de jószívüleg. Olvass vissza, vagyis ha jól tudom még nem tartassz ott az olvasással, majd meglátod milyen válaszokat kaptam... :)
De szent a béke attól még.
Szép napot

Hozzászólás 2008 jan. 3, 6:36 
Szia neco!

Tartsd a kapcsolatot a grafikussal, mert van még logó igényünk másra is, hátha segítene nekünk szép és kifejező emblémákat tervezni...

Hozzászólás 2008 jan. 3, 6:28 
Kedves Amaryl !

Talán ez a lányka segített havat olvasztani........ valahonnan a hegyek felől jött .......láttam Őt Szeged felett Bp. felé elhúzni....

Kép

:61:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 jan. 3, 6:38-kor.

Hozzászólás 2008 jan. 3, 6:21 
Kedves Gabesz !

Az engedélyezést elintézem én, megkérem Botta úrtól, csak előzetesen nekem küld át e-mailban román nyelven a levelet, vagy írjam meg és lefordítod? .... aztán futás fordítani a füzetet.
A fejezeteket meg itt a kanáris csoportban zárt topikban helyezzük el.
Szerintem örülni fog neki, hogy itt is megjelenik a füzete...., de már dolgozik egy " kezdő tehetség" a doromboló topik tömörítésén is....úgyhogy lesz miből tanulni a kezdőknek.....

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 261  Következő