Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 26, 15:58 
Hogy Totyinál hogyan sikerült elérni a szelídséget?
Mi olyanok vagyunk a madaraink számára, mint számunkra Isten...
Szabad akaratunk van...
Nekik is!
Viszont mi tudjuk mi használ nekik, és mi nem hosszú távon, ők a pillanatnyi célt nézik, ezért makacsok, akaratosak néha.
Fölénk akarnak kerekedni, mint mi Teremtőnk fölé...
Mi csodálattal nézzük ezeket a kis teremtményeket, ahogyan fejlődnek, de nagy felelőségünk hogy segítsünk a kiteljesedésükben.
Ezért én legalább is nem verem meg a madaram mikor rosszat tesz, hanem eltakarom az arcom és úgy teszek mintha sírnék...érdekes hogy ezt megértik a madarak...
Ahhoz hogy megértsük őket, az ő szintjükre kell át állnunk (szándékosan nem írtam, hogy le süllyednünk mert sok mindenben felettünk állnak).
Figyelni kell testbeszédüket, mit mivel fejeznek ki, és utánozni ezt...pl. a madaraknál a szeretet kifejezése hogy utánozzuk, mert egymást is szeretik utánozni.
Határozottnak kell lenni velük, ha be akarjuk zárni akkor igen is be kell zárni.
A madarak sötétben, sőt szürkületben is rosszul látnak, Totyi ha reggel nem akart bemenni a helyére, először tettem a kalitkájába friss enni/innivalót persze ő ezt végig nézte, majd le engedtem a redőnyt és betettem a helyére, most már 7.00-kor magától megy a helyére.
Fontos a pontosság!
Ha megbánt valamivel, akkor nem foglalkozok vele, átnézek rajta...ez bántja a madarat...
Szűken ennyi, vannak még dolgok, de túl hosszú lenne írásom.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: h-né gaby

Hozzászólás 2010 okt. 26, 15:02 
Igen kalitkástul :lol: fürdik a kis aranyos. Már összekapcsolja a kalitot a fürdivel.

evanagyi írta:
Gaby! Es mi tortenik a kis kalitkaval? Akkor hogyan furdik Pipike? Kalitkastol viszed a zuhany ala?

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2010 okt. 26, 15:05-kor.
Idézet javítása :)

Hozzászólás 2010 okt. 26, 14:59 
Warhawk írta:
gaby írta:
Na ilyenkor képes csipni engem is. Szerintetek változik ez?Mármint nem szeretném evakuálni a családot mindig.........

Ő milyen idős? Ha fiatal akkor van esély a változásra ;)

Szia!
Pippike fél éves! Még kis lurkó korú. Remélem igazad lesz. Köszi a választ!

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 okt. 26, 11:38 
Gaby! Es mi tortenik a kis kalitkaval? Akkor hogyan furdik Pipike? Kalitkastol viszed a zuhany ala?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 26, 9:15 
gaby írta:
Na ilyenkor képes csipni engem is. Szerintetek változik ez?Mármint nem szeretném evakuálni a családot mindig.........

Ő milyen idős? Ha fiatal akkor van esély a változásra ;)

Hozzászólás 2010 okt. 26, 8:51 
Helló Mindenki!
Na látom másoknál is megy a harc, a trónért :D !
Ez nálunk is igy van. Azt el nem tudjátok képzelni hogy amikor közlön a csasláddal, hogy pIPIKE KIJÖN, ők eszeveszett menekülésbe kezdenek kutyástól az emeletre :cry:
Senkit nem visel el. Ja és a kis drága, megpróbál utánuk menn. Ez kész :lol: Ha nem engedem hogy azt csinálja amit épp akar,simán belém csip. Na nem nagyon de.....
Néha családom egy egy tagja veszi a bátorságát, és lejön. Na akkor pipi megtámadja, és felmenekül. A multkor kislányomra rászált felfújta magát jó nagyra , hát megijedtem. Ilyenkor küzbe kell lépnem . levettem Pipikét a kislány felment. Ha nincs lent senki, egy tündér azt se tudja hogyan bújjon, el nem menne mellőlem, viszont ha valakit meglát tiszta zizzzzzz.
nálunk a fürdés úgy van megoldva, hogy egy kisebb kalitkát teszek az ajtaja elé, és mondom neki, hogy megyünk fürödni. Na, először elég hülyének nézett, az volt az arcára irva hogy "na nem képzeled, hogy ebbe a kis valamibe fogok áttmenni, és nem tudom mi az a fürdés"
Mostmár meglátja a kalitot szivesen áttmegy, mert tudja, hogy az emeleten fürdés lesz.
Sajna csak igy tudom biztonságosn megoldani, a kutyus miatt.
Nem szeretnék félszemű kutyát + tollnélküli Pipit :D
Egyik sem fél a másiktól. Sőt. De ez nem okoz gondot mert a Bebuka a kutyi megtanulta, hogy pucolél van felfele, ha a madárka kijön.
Na ennyi a történet! Talán a fürdéssel tudtam segélni. :lol:
Szép napot! Gaby

Anatole France

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 okt. 26, 3:56 
evanagyi írta:
Egy gondolatolvaso ez a madar!

Nagyon aranyos volt a furdos sztori, koszonom!

Kakapo pontosan tudja mikor jovok haza, mindegy mikor milyen idopontban o jelzi es csak azt ha en lepek a lepcsohazba, mast nem. A beszelgetesunkbol sok mindent megert olyanokat is amire nem is gondolnank. Elraktarozgat elcsipet mondatokat es idonkent eloveszi altalaban a legjobb pillanatban... Ha osszegyul a család és persze mindenki beszél akkor neki is be nem áll a szája mond mindent amit tud és azt is amit nem :lol: Egyszer nagyon meglepett, senki nem figyelt rá .. egyszer csak megszólalt "ó f* ezek nem figyelnek rám ...."

Hozzászólás 2010 okt. 25, 23:50 
Az a helyzet, hogy eleve nem fog neked bemenni a kadba, mert idegen a palya, mely, nalam feher mindenutt, szoval mindenesetre, amilyen beszari fel tole. Probaltam en mar egy picike vizet beleengedni, meg viz nelkul is, de rajottem, hogy fel bent a kadban. ekkor tertem at a mosdora, de most mar keptelen vagyok megfogni , minden trukkomet ismeri. :P :(

Hozzászólás 2010 okt. 25, 23:11 
Warhawk írta:
africz írta:
Kakapo nem jön be a meleg vizbe, hiába ül minden este a kád szélén ő bele pottyantani szeret csak :)

Kádba nem fog, de a zuhanyt próbálhatnád. Nekem eleinte bement alá majd kimenekült és odakint széttárt szárnyakkal imitálta a fürdést. Most már alig lehet kizavarni a zuhany alól.. :D

:D :D megprobalom lesz menekules :D jo lenne ha sikerulne , tetszene nagyon.

Hozzászólás 2010 okt. 25, 23:09 
evanagyi írta:
En is probaltam mar edenyt betenni, hogy abban furodjon, de egyreszt belekakalt, masreszt nagy elvezettel igyekezett felboritani. Nem jott be a dolog.
Nekem az az elmeletem, hogy ezek a hirtelen csipesek altalaban bosszubol vannak. Vagy sokaig el voltam otthonrol, vagy telefonaltam, mindenesetre figyelemfelkeltes. Csipuska mar nagyon tudja, hogy ilyenkor rosszat csinal, es azonnal kozli lehajtott fejjel: okos. En meg replikazok, hogy okos papagaj nem csip, hanem puszikat ad. Nem vagy okos, buta vagy!

De a fene egye meg, annyira edes, ahogy lehajtott fejjel (gondolom, megbanas miatt) mondja, hogy okos, hogy nem lehet haragudni ra. Pedig volt mar, hogy hangos sirogorcsot kaptam, ugy megcsipett. :41: :46: Mindig rajovok utolag, hogy mi valthatta ki a merget.
Kimondhatatlanul akaratos madar, es allando a harc kozottunk, hogy ki a fonok. Ugy erzem, hogy meg mindig nem lehetek biztos benne, hogy elfogadta, hogy en vagyok a fonok. :?

:) igen bosszu , nalam egy dolgot nem kap meg a telefonomat , ezert csipet mar meg tobbszor, neha nyakon is kell vagnom , mert elmegy addig... aztan utanna beke van ... olyanok mint egy 4-5 eves hiper aktiv gyerek olyan NINCS hogy NINCS :lol:

Hozzászólás 2010 okt. 25, 22:13 
Totyinal hogy sikerult?
Es mi a terved Zenoval?

Hozzászólás 2010 okt. 25, 21:53 
Hát igen...kell egy kis pszichológiai ismeret ezekhez a szép madarakhoz.
Én is úgy vélem, hogy most próbálgat fölém kerekedni, ezt csinálta Totyi is szerencsére Totyinál sikerült kezelnem a dolgot, nála én vagyok a főnök, gyengéden bánik velem, és szótfogad.
Most Zénót kell "betörnöm" mégpedig úgy hogy közben nem legyen haragos velem szemben.
Totyinál kb. egy hét volt, kiváncsi leszek Zénónál hogy sikerül.
Meglepő módon sok mindent értenek ezek a madarak, mintha egy ember bújt volna el bennük...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 okt. 25, 21:35 
En is probaltam mar edenyt betenni, hogy abban furodjon, de egyreszt belekakalt, masreszt nagy elvezettel igyekezett felboritani. Nem jott be a dolog.
Nekem az az elmeletem, hogy ezek a hirtelen csipesek altalaban bosszubol vannak. Vagy sokaig el voltam otthonrol, vagy telefonaltam, mindenesetre figyelemfelkeltes. Csipuska mar nagyon tudja, hogy ilyenkor rosszat csinal, es azonnal kozli lehajtott fejjel: okos. En meg replikazok, hogy okos papagaj nem csip, hanem puszikat ad. Nem vagy okos, buta vagy!

De a fene egye meg, annyira edes, ahogy lehajtott fejjel (gondolom, megbanas miatt) mondja, hogy okos, hogy nem lehet haragudni ra. Pedig volt mar, hogy hangos sirogorcsot kaptam, ugy megcsipett. :41: :46: Mindig rajovok utolag, hogy mi valthatta ki a merget.
Kimondhatatlanul akaratos madar, es allando a harc kozottunk, hogy ki a fonok. Ugy erzem, hogy meg mindig nem lehetek biztos benne, hogy elfogadta, hogy en vagyok a fonok. :?

Hozzászólás 2010 okt. 25, 21:19 
Zénó ha a közelemben van semmit sem lehet csinálni, a netbookomat is majdnem szétszedte az előbb.
Most éppen eszik, ezért tudok írni.
Kicsit félek néhány megnyilvánulásától: pl. szép nyugodtan ül a vállamon egyszer csak hirtelen jó erősen elkapja a fülem, vagy amit éppen ér.
Nem tudom hogyan tudnám erről leszoktatni.
Most tettem be neki egy jó nagy edényt vízzel, hátha megfürdik.
Totyi sem azonnal használta a fürdőjét, és ha vissza emlékszem ő is ilyen hirtelen természetű volt kezdetben.
Egyébként szépen eszeget sárgarépát, és almát is Zénó.

Hozzászólás 2010 okt. 25, 16:59 
Nalunk is nagy gond a furdes, bar a permetezest , amit mi spricninek nevezunk imadja Csipuska ( magat a szot is szereti hajtogatni). Ez mindig a kalitkaban tortenik, es utana kiengedem szaritkozni, hogy ne torje ossze a szep szarnyat, mig tarogatja. Kulonosen vedleskor nagyon szukseguk van ra, ilyenkor viszket, szaraz a boruk, nagyon megnyugtatja a viz. Sajnos ilyenkor minden tiszta viz lesz korulotte, en ezert nem vagyok nagyon hive, jobban szertnem , ha furodne, de az nem megy.
A furdes, az nagyon nehaz. Egyszeruen mar nem tudom elkapni, es erovel sem tudom a csap alatt megfurdetni, vagy lezuhanyozni. Mindent probaltam mar, az itt leirtakbol.
Johet velem a furdoszobaba, nezheti, ahogy furdok, vagy zuhanyozok, semmi nem sarkallja a vizbe.
Regen, mikor meg nem ismerte minden trukkomet, sikerult lezuhanyoznom a kadba allitva, vagy a mosdoban a csap alatt megfurdetni. Mindig nagy dicshimnuszokat zengek neki utana, egez nap utana a furdesrol szol, hogy milyen ugyes volt. Mig a viz alatt van szereti is, csak az elkezdesre nem tudom ravenni.
Sokszor felek, hogy megfazik, messzirol meg szoktam szaritani hajszaritoval, ami elott boldogan forgolodik a kalitka tetejen allva. Aztan egesz nap emlegeti a pacs-pancsit, en meg dicserem, de ma sem sikerult semmilyen modon becserkesznem.
Uj szokasa lett viszont, hogy az ivovizebe belefurdik. Nagyon nevetseges, ahogy reszletekben gyomoszoli magat abba a picike talba, de jol elszorakozik, es oriasi pancsolast csap, minden uszik utana.
Hogy honnan tudja, hogy mirol irok,azt el sem tudom kepzelni, de nagyon emlegeti a pancsi-pancsit. Egy gondolatolvaso ez a madar!! :lol: :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 25, 16:12 
africz írta:
Kakapo nem jön be a meleg vizbe, hiába ül minden este a kád szélén ő bele pottyantani szeret csak :)

Kádba nem fog, de a zuhanyt próbálhatnád. Nekem eleinte bement alá majd kimenekült és odakint széttárt szárnyakkal imitálta a fürdést. Most már alig lehet kizavarni a zuhany alól.. :D

Hozzászólás 2010 okt. 25, 15:41 

A permetezést utálja, nem megy. Vettem neki egy legnagyobb méretű itató tálat , ha friss hideg víz van benne akkor örömmel megfürdik benne kb hetente 1x.

Hozzászólás 2010 okt. 25, 15:38 
evanagyi írta:
Hogy ki tudja-e mondani a nevet? Tudja az osszas becezest es a kulonbozo hangon mondott dolgokat. Mondja, persze nem tudom felsorolni a becezesek minden formajat: Csipi, Csipike, Csipuci, Csipuska, Csipuli, Kuci-puci, Csipuci-Muci,Csipulino , Pucikam, Kucikam, stb. Szerintem sokszor azert rosszalkodik, hogy hallja, es utanozni tudja a hangsulyt, ahogy raszolok. Minden formaban visszaadja a hangsulyt. A guta tud megutni, amikor azt utanozza, mikor megcsip es en uvoltok, hogy Csipiiiiii, Csipiiiii.Nem szabad, faj, puszikat, stb.
Most eppen mint az orult repked a szoba szelteben, hosszaban, kozben idonkent idejon kicsit rosszalkodni, mert latja, hogy el vagyok foglalva, hatha sikerul megragnia a ridikulomet. Neki is a kalitka tetejen van a jatszoszobaja, ahol eppen egy folyekony edesitos edenyt ragcsal. Mitre leirtam, megprobalt egy kis teat lopni az asztalrol, levert egy jatekot , es most a kardiganomon probal fogast talani. Az egyik gombjat mar felbeharapta.
Most ujra a retikullel probalkozik.
Na, megjott, de kinezte a papucsomat, minden kzdoik elolrol.
Muszaj foglalkoznom vele, mielott szetszedi a hazat

:) Érdekes , hogy nem mondja Csipuska szeret , nagyon édes , pont olyan mint a Kakapo .... :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 24, 20:56 
molnarl.g írta:
Szerintetek hogyan tudnám Zénót rászedni a fürdésre?
Ha le spriccelem nem tetszik neki, ha tálban teszek be neki vízet nem használja.
Egyeltalán kell/ene fürdenie egy Jákónak, vagy másé sem fürdik?

Kell fürdenie. Csak rá kell jöjjön, hogy ez nem egy rossz dolog. Én úgy vettem rá a nemest, hogy amikor zuhanyoztunk bevittük a madarat, hogy lássa nem kell félni a víztől. ;) Ez bejött, mostanában ha meghallja a víz csobogást teljesen megkergül menne ő is fürdeni. Most már csak arra kell rászoktatni, hogy ne rajtunk akarjon közben ücsörögni :lol:

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 okt. 24, 20:54 
Nálunk csak Kincső kedveli a fürdést, Gyuri menekül és kiabál. Ettől függetlenül langyos vízzel hetente meg szoktam őket fürdetni.
Kincső sem fürdött eleinte, vagyis úgy viselkedett, mint aki nem ismeri a vizet, de pár hét alatt annyira megkedvelte, hogy sokszor a vizes tálból kifürdi az összes vizet.
Mindenképpen fürdesd meg Laci legalább hetente 1x. Vess be több trükköt. Próbáld először vizes kézzel kicsit megsimogatni. Játékosan nyúlj a szárnya alá és ilyenkor dícsérd, puszilgasd meg. Előbb-utóbb meg fogja kedvelni, hisz ő még fiatal :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 148  Következő