Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 29, 20:13 
Téma: Videók, képek

Betty írta:
:( Egyszerűen siralmas és felháborító. Ha véletlenül ilyen és hasonló képet látok bármilyen madárról, Én azonnal kilépek az oldalról mert nem tudom nézni őket. A szenvedésük és a könyörgő pillanásuk átjön azonnal :cry: Remélem megbünteti ezeket az embereket majd a sors....

Azért öröm az ürömben, hogy ezeket megmentették. Jelenleg azért kampányolnak, hogy elegendő pénzt szedjenek össze a visszaszállításukra. Abban a "kofferben" amiben vitték őket, szerintem nem sok esélyük volt túlélni az utat. Valahol azt olvastam, hogy a szállítás során kétharmaduk elpusztul. Amin nem is csodálkozom amikor a szállítóban összezsúfolt madarakat nézem a képen...

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 okt. 28, 13:49 
Gabor! Nagyon szep, amit irsz, es igy igaz. Ugy latszik, nekem nincsenek jo tapasztalataim a hazassagrol, ezert en nehany honap utan, mikor Csipuskaval osszekotottem az eletemet, elcsodalkoztam, hogy hogy lehet penzert gyereket venni, mert pont olyannak ereztem, es erzem azota is a kapcsolatunkat, mintha uj kisgyerekem lenne. Az osszes tobbi stimmel, csak talan egy gyerek-szulo kapcsolat meg szorosabb, mint egy hazassag, es meg inkabb vonatkozik ra, ha akarmilyen is, az enyem, es akkor is szeretem, ha barmilyen bajom, gondom van vele egy eleten at. :15: :47:

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 28, 12:36 
Még nem hallottamerről a "tükörneuron" dologról, csak megfigyeltem.
Szerintem egy papagájjal együttélni olyan mint megházasodni, és egy jó házasság...
Mikor még csak gondolkodok a vételén: szimpatikus, vonzó, elképzelem az életem vele, elfogadom hogy anyagi ráfordítással jár, később többe kerül mint a vételára, gondoskodnom kell róla...
Mikor megvásárolom: kimondom az "igent"... jóban-rosszban (ha hangos, ha csíp, ha szemetel, ha BETEG akkor is az én madarm).
A papagáj tartása: elfogadom hogy ő más...nem akkor játszom vele amikor akarom, vannak rossz napjai neki is,segítünk egymásnak, néha lemondok Ő érte dolgokról amit szeretnék...
Vannak más madarak is, esetleg szebbek is, nagyobbak is...de én ŐT választottam, és azért nem veszek helyette másikat, nem dobom ki, nem adom másnak, mert tudom hogy ezzel fájdalmat okozok neki, és ami Neki fáj az nekem duplán szenvedés...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 okt. 27, 23:24 
En nem felek Csipuskat szajbol eteteni. Nem az etelet kapja igy, hanem esetleg valami finomsagot, ici-pici napolyi, vagy muzliszelet darabkat. Szeret amugy is a szamban kotorni, amit nem mindig engedek, mert eleg eroszakos, es az eros csorevel egyszer kihuzza a fogamat, attol felek. Azt mondta nekem a tenyeszto , aki az arapapagajanak adta mindig szajbol a mogyorot, hogy ez nagyon kozel hozza a madarat ahhoz, aki szajbol eteti.

A masik, hogy mennyire gyenged tud lenni egy jako, azt azzal tudom kifejezni, hogy neha, ha konnyes a szemem, kinyalja a szememet . Olyan finoman, ovatosan, hogy csak en erzem, el sem tudom mondani. Persze ezeket a dolgokat nem lehet eroltetni,tanitani, csak ha neki van kedve, akkor magatol csinalja. Eszembe nem jutna engedni a madaramat , hogy a szemet piszkalja, ha nem tapasztalom meg magam, hogy mikor alszom, akkor esetleg siman odajon, es ha egy csipa van a szememben, kipiszkalja finoman. Nagyon ovatos tud lenni, ha olyan kedve van, es nagyon oda tud kapni esetleg a jatek heveben a kezemhez, vagy arcomhoz, mikor nem is akar bantani, csak ,,sportbaleset", hogy odakap, mikor valami mast szeretne megfogni, de en is nyulok utana, vagy utban vagyok .
Maskor meg elofordul, hogy mergeben, vagy bosszubol csip meg a legvaratlanabb pillanatban.

Erdekes dolgok ezek, es nagyon igazad van Gabor, mikor azt mondod, hogy csakis szeretettel es kovetkezetesseggel lehet egyutt elni egy ilyen erzekeny, okos madarkaval. En mindig mondom neki, hogy mi baratok vagyunk, te vagy a legjobb baratom. Szeretlek. :lol: :lol:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 27, 22:35 
Kis idézet ezzel a tükörneuron-dologgal kapcsolatban a Csevegőben olvasható. :)

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 okt. 27, 22:26 
Dolgoznak benne a tükör neuronok :lol:
Irene Pepperberg is kutatta ezt a témát.

"A tükörneuronok felfedezését a pszichológusok egy része az emberi empátia biológiai alapjának tekinti, egy olyan, az evolúció során kialakult eszköznek, amely az egyed és társai közti mentális szakadék áthidalására szolgál."

Hozzászólás 2010 okt. 27, 21:57 
Tegnap éjjel (fél álomban szoktam gondolkodni), elemeztem Zénó viselkedését...
Amire rájöttem:
Zénó nagyon érzékeny az ember pillanatnyi lelki állapotára, ha feszült vagyok ő is úgy viselkedik...
Bár néha nehéz, de hagyni kell kezdeményezni, ha puszit ad viszonozni kell, lehetőleg tükrözni kell viselkedését.
Nem kell félni ha hirtelen oda repül az emberhez, abból kell ki indulni hogy tud nagyon óvatos lenni...

Ennek köszönhetően ma nagyon kedves volt Zénó, nagyon gyengéd volt, egyszer sem szorította meg az ujjam, és gyengéden nyalogatta a kezem néha.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 okt. 27, 21:31 
molnarl.g írta:
Sziasztok!
Zénónál tegnap nagy előrelépés történt!
A számból evett, nagyon óvatosan vette ki a kaját.
A rá kiabálás nálam is bejött, most már ha valami rosszat csinál elég a mutató ujjamat felmutatni, és rá kiabálni hogy ejnye-bejnye...!
Aranyosan meghajol, gügyög valamit, és kéri hogy a nyakát vakarásszam.
Szerintem ez a szájból etetés volt nála a döntő dolog, úgy ahogy Totyinál is...
Tegnap is én a hasamon feküdtem, és aludtam egy órát ő pedig a hátamon ült, és vigyázott rám.
Tündérek tudnak lenni ezek a madarak, de azért bennük van a "kisördög", rajtunk múlik mit hozunk ki belőle...
A fejlehajtós, dünnyögős dolog nekem is bejött még akkor mikor elhoztam a tenyésztőtől.

:) vigyazz a szajbol etetessel Kakapo mindig azt koveteli hiaba 5 eves ....

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 okt. 27, 20:07 
africz írta:
gaby írta:
Köszi a kimeritő választ!
Ma a mami próbált beférkőzni a kegyeibe. Vérzett a keze :( :oops:
Ma az gondoltam ki szerintetek mit szólna, ha nem én engedném ki a drágát hanem a férjem , és ő is etetné :roll: szerintetek?
Vele egész jól elvan csak ne nyúljon hozzá 8)
A nyakonvágás mlyen mértékű? Sajnos ha zizi hát nem hogy nyakonvágni nem lehet, de visit és azonnal csap a kis csőrével.
Olyan jó lenne, ha nem csak az én örömöm lenne, és a család is érezné mennyire tud szeretni, és milyen amikor visszaöklendezi az ételt, hogy nekemadja. És milyen amikor puszit ad és odabújik. Annyira különleges az egész lénye. Jó lenne, ha más is részese lehetne.
Hülye vagyok?
Na szép estét. Gaby

Nem kell probálkozni senkinek amig ilyen neveletlen és később sem ha borzolja a tollát, majd ő kezdeményez ha eljön az ideje.
Nyakon vágás természetesen nagyon kicsi 45 dkg os madár és csak a legvégső esetben. Először jobb ha rákiabálsz ,talán megszeppen attól is vagy oda csapsz mellé a falra, jól be fog tojni és semmi baja nem lesz aztán ha meghuzza magát szeresd meg NAGYON FONTOS!! Ne féljen tőled csak fogja fel , hogy nem mi a helytelen.

Egy emberes madarak és féltékenyek ,de eljon az ideje hamar amikor mas is adhat neki puszit, NE NYULJON HOZZA az nem fog menni, lehajtott fejjel kedvesen gugyogve kozelitsen és ha nem borzol akkor fogak osszezarva iny felhuzva ossze csaphat a csore es a fogak. Nekem ez mukodott idegen , ideges madarakkal is, CSAK AKKOR HA MAR NEM BORZOL , lehajtott fejjel hatra tett kezzel!

Sziasztok! A jákó egy gazdás madár, vannak persze nagyon kevés kivételek.Nem biztos, sőt én valószinübbnek tartom azt hogy nem fog elfogadni több embert csak egyet.

Hozzászólás 2010 okt. 27, 17:14 
A kézvérzős dologról annyit, hogy nem szabad engedni hogy eddig fajuljon a dolog, és már a kezdetektől kezdve, ha Zénó jobban megszorította az ujjam mint egy kisgyerek, már rá kiabáltam.
Sokszor saját maguk sincsenek tisztában a madarak azzal hogy milyen erős a csőrük...ahogy a kisgyerek sem tudja hogy a kályha megégeti ameddig meg nem tapasztalja, vagy meg nem tanítják neki...
Meg kell próbálni legalább egy hétig nem ellenségesnek lenni a madárral, és csak jót feltételezni róla...
A szeretet mindent legyőz....

Hozzászólás 2010 okt. 27, 17:10 
Sziasztok!
Zénónál tegnap nagy előrelépés történt!
A számból evett, nagyon óvatosan vette ki a kaját.
A rá kiabálás nálam is bejött, most már ha valami rosszat csinál elég a mutató ujjamat felmutatni, és rá kiabálni hogy ejnye-bejnye...!
Aranyosan meghajol, gügyög valamit, és kéri hogy a nyakát vakarásszam.
Szerintem ez a szájból etetés volt nála a döntő dolog, úgy ahogy Totyinál is...
Tegnap is én a hasamon feküdtem, és aludtam egy órát ő pedig a hátamon ült, és vigyázott rám.
Tündérek tudnak lenni ezek a madarak, de azért bennük van a "kisördög", rajtunk múlik mit hozunk ki belőle...
A fejlehajtós, dünnyögős dolog nekem is bejött még akkor mikor elhoztam a tenyésztőtől.

Valódi név: h-né gaby

Hozzászólás 2010 okt. 27, 10:30 
africz írta:
gaby írta:
Ma az gondoltam ki szerintetek mit szólna, ha nem én engedném ki a drágát hanem a férjem , és ő is etetné :roll: szerintetek?
A nyakonvágás mlyen mértékű? Sajnos ha zizi hát nem hogy nyakonvágni nem lehet, de visit és azonnal csap a kis csőrével.
Olyan jó lenne, ha nem csak az én örömöm lenne, és a család is érezné mennyire tud szeretni, és milyen amikor visszaöklendezi az ételt, hogy nekemadja. És milyen amikor puszit ad és odabújik. Annyira különleges az egész lénye. Jó lenne, ha más is részese lehetne.
Hülye vagyok?
Na szép estét. Gaby

Nem kell probálkozni senkinek amig ilyen neveletlen és később sem ha borzolja a tollát, majd ő kezdeményez ha eljön az ideje.
Nyakon vágás természetesen nagyon kicsi 45 dkg os madár és csak a legvégső esetben. Először jobb ha rákiabálsz ,talán megszeppen attól is vagy oda csapsz mellé a falra, jól be fog tojni és semmi baja nem lesz aztán ha meghuzza magát szeresd meg NAGYON FONTOS!! Ne féljen tőled csak fogja fel , hogy nem mi a helytelen.

Egy emberes madarak és féltékenyek ,de eljon az ideje hamar amikor mas is adhat neki puszit, NE NYULJON HOZZA az nem fog menni, lehajtott fejjel kedvesen gugyogve kozelitsen és ha nem borzol akkor fogak osszezarva iny felhuzva ossze csaphat a csore es a fogak. Nekem ez mukodott idegen , ideges madarakkal is, CSAK AKKOR HA MAR NEM BORZOL , lehajtott fejjel hatra tett kezzel!

Köszönöm a segitségedet!
Remélem hamarosan változik, és nem lesz nyugtalan, ha nem csak kettesben vagyunk.
Megbróbálok rávisittani, ahogy mondtad :P . Oszt megláttyuk :D

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

Hozzászólás 2010 okt. 26, 20:56 
gaby írta:
Hülye vagyok?
Na szép estét. Gaby

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 okt. 26, 20:51 
gaby írta:
A nyakonvágás mlyen mértékű?Gaby

Hát ezen akkorát röhögtem.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Haláli :D :D :D

Valódi név: h-né gaby

Hozzászólás 2010 okt. 26, 20:43 
africz írta:
gaby írta:
Helló Mindenki!
Na látom másoknál is megy a harc, a trónért :D !
Ez nálunk is igy van. Azt el nem tudjátok képzelni hogy amikor közlön a csasláddal, hogy pIPIKE KIJÖN, ők eszeveszett menekülésbe kezdenek kutyástól az emeletre :cry:
Senkit nem visel el. Ja és a kis drága, megpróbál utánuk menn. Ez kész :lol: Ha nem engedem hogy azt csinálja amit épp akar,simán belém csip. Na nem nagyon de.....
Néha családom egy egy tagja veszi a bátorságát, és lejön. Na akkor pipi megtámadja, és felmenekül. A multkor kislányomra rászált felfújta magát jó nagyra , hát megijedtem. Ilyenkor küzbe kell lépnem . levettem Pipikét a kislány felment. Ha nincs lent senki, egy tündér azt se tudja hogyan bújjon, el nem menne mellőlem, viszont ha valakit meglát tiszta zizzzzzz.
Na ilyenkor képes csipni engem is. Szerintetek változik ez?Mármint nem szeretném evakuálni a családot mindig.........
nálunk a fürdés úgy van megoldva, hogy egy kisebb kalitkát teszek az ajtaja elé, és mondom neki, hogy megyünk fürödni. Na, először elég hülyének nézett, az volt az arcára irva hogy "na nem képzeled, hogy ebbe a kis valamibe fogok áttmenni, és nem tudom mi az a fürdés"
Mostmár meglátja a kalitot szivesen áttmegy, mert tudja, hogy az emeleten fürdés lesz.
Sajna csak igy tudom biztonságosn megoldani, a kutyus miatt.
Nem szeretnék félszemű kutyát + tollnélküli Pipit :D
Egyik sem fél a másiktól. Sőt. De ez nem okoz gondot mert a Bebuka a kutyi megtanulta, hogy pucolél van felfele, ha a madárka kijön.
Na ennyi a történet! Talán a fürdéssel tudtam segélni. :lol:
Szép napot! Gaby

Ezt nem szabad eltűrni Gaby, igy előbb-utobb mennie kell majd a madárnak a családból vagy örökre ketrecben marad.

Nevelni kell és a család tagoknak nem félni kell tőle hanem nyakon vágni ha csíp, nem fog változni sokat szerintem jó irányba a dolog.

Nálam a következő fegyelmezés vált be, ha bánt vkit a családból azt megtorlás követi , kiabálás, bezárás, nyakon verés mikor mi...

Nagyon , nagyon ritka lett , szinte eltűnt...

Büntetni rögtön szoktam , hogy érzékelje miért kapta és utánna nagy összebujás következik ,jelezve, hogy nagyon szeretem , de hülyeséget csinált azért kapta.

Ugyanugy kell vele bánni mint egy vásott fiú gyerekkel, nem kell minden idiotaságot eltűrni, mert hülye felnőtt lesz belőle.

Hülye vagyok?
Na szép estét. Gaby

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

Hozzászólás 2010 okt. 26, 19:14 
gaby írta:
Helló Mindenki!
Na látom másoknál is megy a harc, a trónért :D !
Ez nálunk is igy van. Azt el nem tudjátok képzelni hogy amikor közlön a csasláddal, hogy pIPIKE KIJÖN, ők eszeveszett menekülésbe kezdenek kutyástól az emeletre :cry:
Senkit nem visel el. Ja és a kis drága, megpróbál utánuk menn. Ez kész :lol: Ha nem engedem hogy azt csinálja amit épp akar,simán belém csip. Na nem nagyon de.....
Néha családom egy egy tagja veszi a bátorságát, és lejön. Na akkor pipi megtámadja, és felmenekül. A multkor kislányomra rászált felfújta magát jó nagyra , hát megijedtem. Ilyenkor küzbe kell lépnem . levettem Pipikét a kislány felment. Ha nincs lent senki, egy tündér azt se tudja hogyan bújjon, el nem menne mellőlem, viszont ha valakit meglát tiszta zizzzzzz.
Na ilyenkor képes csipni engem is. Szerintetek változik ez?Mármint nem szeretném evakuálni a családot mindig.........
nálunk a fürdés úgy van megoldva, hogy egy kisebb kalitkát teszek az ajtaja elé, és mondom neki, hogy megyünk fürödni. Na, először elég hülyének nézett, az volt az arcára irva hogy "na nem képzeled, hogy ebbe a kis valamibe fogok áttmenni, és nem tudom mi az a fürdés"
Mostmár meglátja a kalitot szivesen áttmegy, mert tudja, hogy az emeleten fürdés lesz.
Sajna csak igy tudom biztonságosn megoldani, a kutyus miatt.
Nem szeretnék félszemű kutyát + tollnélküli Pipit :D
Egyik sem fél a másiktól. Sőt. De ez nem okoz gondot mert a Bebuka a kutyi megtanulta, hogy pucolél van felfele, ha a madárka kijön.
Na ennyi a történet! Talán a fürdéssel tudtam segélni. :lol:
Szép napot! Gaby

Ezt nem szabad eltűrni Gaby, igy előbb-utobb mennie kell majd a madárnak a családból vagy örökre ketrecben marad.

Nevelni kell és a család tagoknak nem félni kell tőle hanem nyakon vágni ha csíp, nem fog változni sokat szerintem jó irányba a dolog.

Nálam a következő fegyelmezés vált be, ha bánt vkit a családból azt megtorlás követi , kiabálás, bezárás, nyakon verés mikor mi...

Nagyon , nagyon ritka lett , szinte eltűnt...

Büntetni rögtön szoktam , hogy érzékelje miért kapta és utánna nagy összebujás következik ,jelezve, hogy nagyon szeretem , de hülyeséget csinált azért kapta.

Ugyanugy kell vele bánni mint egy vásott fiú gyerekkel, nem kell minden idiotaságot eltűrni, mert hülye felnőtt lesz belőle.

Hozzászólás 2010 okt. 26, 19:07 
molnarl.g írta:
Köszönöm a "bókot" de nekem nincs semmilyen tudományom, nem vagyok tenyésztő, két éve egy Hullámos papagáj volt az első madaram.
Minden amit tudok (tudni vélek) innen, az internetről, és kis társaim megfigyeléséből származik.
Igazából az ember túl hiú, és túl büszke arra hogy ő a "főemlős", ezért nem fogadja el, hogy bizony van mit tanulnunk állat társainktól.
Sajnos az emberiség végzete nem más lesz mint önmaga, a természet elleni küzdelemben alul fogunk maradni.
A természetet nem legyőzni kell, hanem együtt élni vele...na mindegy ez más téma....
Lehet, hogy csak én képzelem be de állataim kommunikálnak velem...Bandi a törpenyuszi, vagy Böbe csak rám néz, és értem mit akar...pl. hogy elfogyott az ivóvíze, lecsukódott a házikója ajtaja és nem tud bemenni...stb.
Ez olyan lehet mikor az anyuka beszéd nélkül kommunikál gyermekével...
Számomra az összes állat közül a madarak a legcsodálatosabbak...bár én vallásos vagyok, nem tagadom az élet fejlődését a Földön.
Az igazi nagy csoda hogy a Teremtőnk mégis ránk bízta a Földet...pedig számtalan dologban fejlettebbek a madarak.
Én azért nem szeretem állataimnak nevezni kis társaimat, mert már az a kifejezés hogy állat, már az is lekicsinylő!
Ezen kívül nem az enyémek, nem uralkodok rajtuk, attól hogy pénzt adtam értük, csak a felelőséget vásároltam meg hogy boldogok lehessenek velem, és ha ők boldogok akkor én is boldog lehetek velük.

Ez nagyon szép volt, én is igy gondolom.

Hozzászólás 2010 okt. 26, 18:46 
Köszönöm a "bókot" de nekem nincs semmilyen tudományom, nem vagyok tenyésztő, két éve egy Hullámos papagáj volt az első madaram.
Minden amit tudok (tudni vélek) innen, az internetről, és kis társaim megfigyeléséből származik.
Igazából az ember túl hiú, és túl büszke arra hogy ő a "főemlős", ezért nem fogadja el, hogy bizony van mit tanulnunk állat társainktól.
Sajnos az emberiség végzete nem más lesz mint önmaga, a természet elleni küzdelemben alul fogunk maradni.
A természetet nem legyőzni kell, hanem együtt élni vele...na mindegy ez más téma....
Lehet, hogy csak én képzelem be de állataim kommunikálnak velem...Bandi a törpenyuszi, vagy Böbe csak rám néz, és értem mit akar...pl. hogy elfogyott az ivóvíze, lecsukódott a házikója ajtaja és nem tud bemenni...stb.
Ez olyan lehet mikor az anyuka beszéd nélkül kommunikál gyermekével...
Számomra az összes állat közül a madarak a legcsodálatosabbak...bár én vallásos vagyok, nem tagadom az élet fejlődését a Földön.
Az igazi nagy csoda hogy a Teremtőnk mégis ránk bízta a Földet...pedig számtalan dologban fejlettebbek a madarak.
Én azért nem szeretem állataimnak nevezni kis társaimat, mert már az a kifejezés hogy állat, már az is lekicsinylő!
Ezen kívül nem az enyémek, nem uralkodok rajtuk, attól hogy pénzt adtam értük, csak a felelőséget vásároltam meg hogy boldogok lehessenek velem, és ha ők boldogok akkor én is boldog lehetek velük.

Hozzászólás 2010 okt. 26, 16:57 
Gabor, halasan koszonom a nagyon rovid kis tanitast. :17: Tudom, hogy sok mindenre kell figyelni, de nagyon sokat segit egy hozzaerto utmutatasa. Nekem ujdonsag volt, hogy utanozzam, mert azt szereti. Nem ertem pld a tanulas idejet, es a torlest, szerintem Csipuska az eg vilagon semmit nem felejt el, viszont eleg nehezen tanul. Fogalmam sincs, hogy mit tanul meg, es miert.
Mivel 7 eves, igazan sok minden van, amit naponta hall pld.: az evessel kapcsolatban, de soha semmilyen etelt nem nevez meg, csak a teat.
Mindenesetre orulnek, ha maskor is irnal ilyen tanacsokat, mert engem csak azzal engedett utamra a tenyeszto, aki tudta, hogy semmit nem tudok a madarakrol es Csipuska eletem elso hazikedvence, hogy csak ugy kell vele foglalkozni, mint egy gyerekkel. Etelt meg semmit emberi etelt ne adjak neki, mert az art. (persze kiveve a zodseg-gyumolcsot) Meg annyit, hogy a huzatra nagyon erzekeny, es a nathat el tudja kapni az embertol.
Szoval igen hasznos szamomra a tudomanyod. :idea:

Hozzászólás 2010 okt. 26, 16:02 
Még annyit, hogy minden csak idő, és türelem kérdése!
Közben nem szabad hibázni, mert kezdhetjük újra.
Totyinál pl. megfigyeltem kb. mennyi idő a tanult dolgokat tároló memóriája, gondolom ez minden madárnál változó.
Ha valamit elrontok kb. annyi idő kell, hogy törlődjön a dolog...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 148  Következő