Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 8, 20:47 
Szép estét!
Megmutatom madárkáimat,egyelőre rács mögött,mert azért nem árt ha megszoknak engem is és a helyüket is!!! utána lehet szabadban is repülés!
Ez a 4 tojó!

Kép

Hozzászólás 2008 jan. 8, 20:13 
Sziasztok!

Raina, köszönöm szépen a tájékoztatást, ezek szerint majdnem az összes virágomat dobhatom ki, vagy nem engedem szabadon a madarakat többet. De megoldom! :D

Na mi történt???? Minden fiú elmegy???? Ti összebeszéltetek? :23:
Na, szépen mindenki lejelentkezik, amikor visszaér, mert mérges leszek! :96:

Lányok! Remélem mi azért maradunk, ugye? Majd Gizmó szórakoztat bennünket addig. Ugye, Gizmó? Hol vagy? Mesélj nekünk, mi hír felétek?

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 8, 16:52 
szmolai írta:
Kedves Mindenki!
Már épp meg akartam kérdezni, hogyan veszik rá a dajkának kiszemelt madarakat, hogy elfogadják a mások csemetéit, de Kuzmi felvilágosított, hogy van erről topik. Meg fogom nézni, bár a mi itthoni topikunkban is csak a 60. oldalon járok.

Kedves Imola!
Előbb írtam itt neked csomó okosságot, de mivel elolvastam a dajkás topikot-ami csupa 2 oldal, hát újraszerkesztem: Érdekességként is érdemes elolvasni!!! És nagyon tanulságos. Addig kiszellőzteted a fejedből a sok itthoni locsi-fecsit :lol: .

Fiúk, ti csak menjetek nyugodtan, el vagytok engedve :lol: ! De mintha összebeszéltetek volna?...

Nemcsak a papa büszke a rollerjaira, az ifj. Neco is büszkén feszít a roller színpad előtt, a szeme is elárulja :wink: !

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 jan. 8, 15:41 
Kedves Mindenki!
Rég jártam erre. hol a hóesés nem engedett, hol a gépem, ugyanis elromlott. Az én madaraim nagyon szépen dalolásznak egész nap. Már, ha nem megyek be hozzájuk. Ha belépek, csend lesz. Vagy Fifo tanult meg kánonban énekelni, vagy Lifo is dalolgat.
Kedves Iker!
Köszönöm szépen, így fogok etetni. Fifo ugyanis elég nagy malacólat gyárt a kalitkája elé. Az önetető nem jó megoldás, ha nincs kedvem naponta porszívózni.
Kedves Gabesz!
Köszönöm az információt!
Már épp meg akartam kérdezni, hogyan veszik rá a dajkának kiszemelt madarakat, hogy elfogadják a mások csemetéit, de Kuzmi felvilágosított, hogy van erről topik. Meg fogom nézni, bár a mi itthoni topikunkban is csak a 60. oldalon járok.
Doromboló felesége nemcsak szép, nagyon kedves is. Volt alkalmam beszélgetni vele egy picit.
Kedves Gizmo!
Még szerény is vagy! Ez tényleg nagyon jó!
Kedves Móna!
Még jó, hogy megkérdezted a növényeket. Az én szobám tele -ezek szerint mérgező - növényekkel. Azt hiszem a madárkáim nem fognak szabadon röpködni. Nincs olyan hely a lakásban, ahol ez megoldható lenne.
Majd nyáron kapnak egy nagy röpdét az udvarra.

jó madarászást kívánok mindenkinek! Megyek tanítani:)

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 8, 13:33 
....és az Asparágus plumusus is az... sok Magyar neve van én a nyulamat mérgeztem le vele, mert azt hittem, hogy a finom zöld jó neki... hát nem jó.....igaz hogy ez még gyerekkoromban volt...

Hozzászólás 2008 jan. 8, 12:39 
Na, szobakertészek, ezeket a növényeket dobjátok ki a madárszobából, mert mérgező: Filodendron, Fikusz, Anyósnyelv, Schefflera, Kroton, Majomfa, Aloe vera, Dieffenbachia, Mikulásvirág, Szobai futóka, Sarkányfa, Szegfü, Eukaliptusz, Kriszantém, Tulipán, Kalla, Gladiólusz, Százszorszép, Liliom (halálos!!!), Nőszirom, Fágyolvirág, Papagájvirág, Narcisz, Hortenzia. Lehet, hogy van több is, ezeket adott meg az állatorvosom, amikor dagi, a hullamos papi beköltözött hozánk. Nem, nekem még nincs rollerom, de az a fehér nagyon tetszik :lol: A melegebb időre terveszem a vételt.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 8, 11:42 
Hű-ha lányok eztán cincoghat a csapat, nem lesz itthon egy darabig a :13:

17 -től én is elmegyek a hó végéig madarászni .....

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 8, 11:06 
Gratulálok a csapathoz Necóka és jó pihenést...Én pedig 16-ig leszek a németeknél !...Addig már nem tudom a törzskönyveket leírni sem mert nagyon elment az idő !
Üdv, csók mindenkinek...kinek mi jár!....És akkor maradok ...: :13:

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 8, 9:49 
Sziasztok!

Délután mennek a legjobbak is a tenyészhelységbe, hogy elég tökösek legyenek márciusra a csajozáshoz. Búcsúzóul csináltam róluk néhány képet:

21-40/07:
Kép

10-91/07:
Kép

egy csoportkép a legjobbakról:
Kép

és a legújabb generáció, aki ugyan nem kerül a tenyészhelységbe :lol: , de talán köze lesz a rollerhez:

Kép

20.- ig nem leszek. Vigyázzatok magatokra, a madarakra és legyetek jók!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 jan. 7, 19:49 
Köszönöm, még megvan. Eszik, iszik, röpköd nagyokat :) . Látta már szakértő- ez alkalommal nem a lódoktor :wink: , és ő tanácsolota ezt a kúrát ami enyhítheti ugyan a bajt, de lehet, hogy nem sokáig. A műtéti beavatkozás pedig... Reménykedem, hogy ezt a nyarat még ő is fogja élvezni a kinti röpdében a többiek társaságában!

Fióna (csapper tojó), tavaly nyáron:
Kép

Kollegina, Raina szerintem a Díszmadár fitos kis kirajzolt szemű madarára gondol :wink: Rainának ezután lesz (vagy már van?) roller kanárija a kezes papagája mellett.

Puszi nektek!

Hozzászólás 2008 jan. 7, 19:39 
Sziasztok!

Igen jól emlékszel :wink: , én érdeklődtem a mérgező növényekről, nagyon szépen köszönöm a segítségedet, Raina!
Az nem világos nekem, hogy van egy fehér kanárid, aki roller? Akkor miért nem mehet versenyre? A roller lehet fehér is, csak ritka.

Gabesz, Fióna hogyan alakul? A "lódoktort" elérted?

Hozzászólás 2008 jan. 7, 18:43 
ja, gabesz, hogy van Fionád? Miért nem viszed állatorvoshoz? :cry:

Hozzászólás 2008 jan. 7, 18:32 
szóval ha a fehér gyerek még éltanuló módon tanulja a rollereszést, nem mehet kiállításra. Kár. :cry: Ill. nem lehet győztes. akkor mi történik ilyen félrelépésből szarmazó pipivel? :oops: Gabesz, én németet tanítok a magyar táncművészeti főiskolán, a Nádasdi Ferenc gimnáziumban, az Euro nyelviskolában és fordítok ill. tolmácsolok igény szerint. A kedvencem a nyelviskola. Hát, a karácsony nem volt olyan csúcs, jó, kényesztetem az állataimat, kutyaszánkóztam és síeltem. Begyuladt a mopsz füle és mivel fiú, tiszteségesen szenvedett... Dagi, a papagaj, még csipegetett a fülén, amin aztán össze is vitatkoszták... Mona, remélem, az volt a neved, nekem van egy lista a madáraknak mérgező növényekről, majd holnap felteszem.A karácsonyi kaktusz tuti hogy mérgező, a húsvéti kaktusz is. :twisted:

Hozzászólás 2008 jan. 7, 17:06 
Sziaaaa, Raina! De jó, hogy jöttél! :D

raina írta:
itt a suli újra, a fene vigye el :cry: .

Hát, kérlek, a számból vetted ki a szót :roll: . Nagyon nehéz a kényelmes itthonülős- eszem-iszomos ünnepnapok után bemenni a gyarekzsivaj közé, de csak az eleje nehéz, míg újra be nem lendülünk :wink: . Azt azért két sor madár közt meséld el, hogy mit és kiknek tanítasz?! A ma reggeli séta a suliig kimondottan jól esett, nagyon kellemes volt a levegő. Közben még egy öreg szomszéd bácsival is beszéltem, ki a megduzzadt folyót nézve megállapította, hogy nagy havazás jön. Biztos úgy van, ha ő mondja...

Csak az éneket minősítik. Színét illetően már sok szó esett, de neked kivételesen becopyzom ide: "Az egészséges roller kanári elegáns megjelenésű, sima, zárt tollállományú madár, sárga, zöld és tarka színben. Külsőleg tehát összetéveszthető a hétköznapi kommersz, úgynevezett csapper kanárival. " Aztán: "Tehát a roller csak sárga,zöld, vagy tarka lehet. ill. nagyon ritkán fehér. Minden másszínű kanári biztos nem roller.Viszont nem roller, lehet az előbbi szinek mindegyike is !" D.

:89: , Doromboló, szép pár vagytok! (és csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy nem látszik az a nagy evészet...)

Hozzászólás 2008 jan. 7, 14:29 
itt a suli újra, a fene vigye el :cry: . elolvastam 9 oldal a fórumon, tanultam és csodáltam a verseny eredményen. még soha sem voltam madárversenyen, csak kutya- és nyúlkiállításon szerepeltem eddig. gratulálok a gyöztesnek :20: és minden résztvevőnek. nyuzilla, a mézeskalács mindig keményen jönn a sütőből, bele kell tenni egy fémdbozba, hoza kell tenni egy almát és egy pár nap múlva a mézeskalács is puha. a méz miatt keményre sül. :lol: naja, én nem értem hozza, de nekem tetszik ez a fehér kanárigyerek. nem szerepelhet egy kiállításon akkor sem, ha szépen megtanul rollerul énekelni? nem csak az ének számít, hanem a külső is? ndk-ban minden kanari sarga volt, de most már fejlődött a világ... az ének és a színnen kívűl mit bírálnak még?

Hozzászólás 2008 jan. 7, 7:23 
Pálinkás jó reggelt Doromboló !
A madarak törzslapjain a gyűrűszámuk szerepel, a felmenőjük gyűrűszá-
ma és versenyeredményeik még kitöltetlenek .
Sorolom őket:
zöld-sárga hím 09-40/07
sárga zöldsapkás hím 59-40/07
sárga japánszemű hím 12-40/07
tojó 02-40/07
tojó 07-40/07
tojó 51-40/07
tojó 718-107/07
tojó 754-107/07
tojó 760-107/07
A tojásból való kikelésük idejét is szeretném tudni,mert a tojókat a koruk
szerint fokozatosan hoznám fel a tavasszal. A hímeken a párzási vágy
gondolom látható és hallható lesz.
Előre is köszönöm és szép napot kívánok: Laci

Hozzászólás 2008 jan. 6, 22:44 
Hát ő volna a párom...Ezt a képet azért küldtem mert volt aki tengerimalacnak nézte a versenyről lehozott képeket látva...igaz mindig evett ezért volt tele kajatartója... :lol:
Kép

Hozzászólás 2008 jan. 6, 18:15 
Vagyok én :wink: , legfennebb ez a cudar hideg fagyaszt le egy kicsit, de kiengedek majd, ha kisüt a Nap. Reggel odaki -23 fok volt, Szeredában -27... Még jó, hogy a kinti madarak bírják ezt a zord időt!

Inkább Fiónám miatt aggódom kicsit... Most különleges kezelésben és bánásmódban részesül a Kedves. Tömény kamillateát kap inni gyulladáscsökkentő gyanánt, faszenet is tettem be neki, csipegessen belőle, ha úgy érzi, hogy jó neki, a magokat meg virágporral "sózom" reménykedve abban, hogy enyhül a fájdalma, a duzzanat sem nő tovább... Nagyon szeretném, ha maradna még!

Hozzászólás 2008 jan. 6, 16:13 
Sziasztok !
Végre visszakaptam a gépem,de a feltelepített leltár-program miatt lassabb lett és még párszor nélkülöznöm kell !...
Örülök, hogy mindenki örül !
Perényi Laci ! Írjad le lécci, hogy van e olyan madár nálad amiről adtam törzslapot ?...A többi gyűrűszáma megvan, tehát írom a szülőket és az elért eredményeket....Várok....
Nem hallottatok a Gabeszkáról ?...Él még ?... :shock:

Hozzászólás 2008 jan. 6, 14:42 
Boldog Új Évet kívánok a rollerkedvelők és immáron tartók szépen gyara-
podó táborának!
Örülök nagyon ,hogy legtöbbünkhöz megérkeztek és beköltöztek a hőn á-
hított tollgombócok. A szegedi versenyre bámészkodóként érkeztem,de a
szakiktól ismeretekkel felvértezve,az élőben hallgatott rollerdaltól lenyű-
gözve és nem utolsósorban 9 madár boldog újdonsült gazdájaként távoz-
tam ! A 3 hím a lakásban lett egyenként kalitkában elhelyezve,gyönyörűen
énekelnek. Aprók még a gyerekeink és alszanak délután,így a szilveszteri
szabadnapok alatt a dorombolói ajánlásoknak megfelelően összeállítottam
a Hifi-tornyot és lementem alfába. A hímek 2 mokkáskanálnyi magkeve-
réket és csíráztatott búzát kapnak. A lányokra rosszabb idők járnak!
A garázsban favázú és kartonpapírból ill. csirkehálóból készített röpdében
telelnek 5-6 Celsius fokon,9 óra hosszan világít felettük a neon,utána csak
éjszakai fény. A táplálékuk magkeverék dióval,napraforgóval turbózva.
Nagyon nem fázhatnak,mert a hideg ellenére rendszeresen fürdenek.
Fő a fejem ,hogy fogom a lakásban mindegyik tojót elhelyezni de márciu-
sig csak találok rá megoldást.
További szép vasárnapot ,maradandó zenei élményt kívánok Mindenkinek ! Laci

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 261  Következő