Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 nov. 9, 18:22 
Sziasztok!

Én sem mit tapasztalt madarász,csak leirtam én hogy csinálom és nekem is volt már kudarcom de sikeres költés az igen ami kirepült azt eddig eltudtam adni kiszinesedve.

Üdv.

Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 nov. 9, 13:55 
Szabi!
Köszönöm válaszodat.

Hozzászólás 2010 nov. 9, 12:56 
Kedves Csaba!

Én semmiképpen nem mint "tapasztalt madarász", csak mint pár éve gouldokat több sikerrel és néhány kisebb kudarccal tartó és szaporító irnám le tapasztalataimat:

Hozzád hasonlóan én is a tojások lerakását segítem a lágyeleséggel és sok-sok tojáshéjjal, szépiával stb.,
majd a várható kelés napján kezdem el adni a lágyeleséget. Magam "kotyvasztom" a lágyeleséget, nem előregyártottat használok.
Az év maradék napjaiban pedig nem adok lágyeleséget a madaraimnak.

Nekem ez a módszer bevált, mindig szépen kiszínesednek a fiókák és eddig 100%-os volt a kirepüléstől eladásig terjedő létszámmegmaradási arány nálam, azaz amelyik fióka kirepült a fészekből, az ki is szinesedett szépen.

Nálam is volt már sikertelen költés üres tojásokkal, tojásba befulladt fióka, sőt volt egy lágyhéjú tojás rakása után "sikeresen" kikezelt, de egy hét múlva mégis elhulló tojóm is, sajnos.

Hozzászólás 2010 nov. 9, 10:02 
Kíváncsi lennék tapasztalt madarászok véleményére, hogy mikor ideális megvonni a lágyeleséget. Én a kotlás kezdetéig szoktam adni azzal a logikával, hogy a tojások előállítása elég komoly fehérje mennyiséget von el a tojótól.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 nov. 8, 19:46 
Köszönöm a választ! Nem olvastam vissza, ami nagy hiba volt, pedig korábban már írtátok, hogy az első tojás után el kell venni :? Én is gyári lágyeleséget adok nekik, amit már el is vettem tőlük.
Köszi!

Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 nov. 8, 19:27 
Betty írta:
Segítségeteket szeretném kérni.

Amandináimnak, ma délelőttre meglett a 3. tojás is. MIt javasoltok, mikor vegyem el tőlük a lágyeleséget? Félek a korábbi fészekotthagyás megismétlődésétől és nem szeretném ha több fióka ismét sirálykák gondozásába kerülne. A baj főleg az, hogy a sirálykáim még nem raktak tojást és így a felnevelésük is kérdéses lenne.
Múlt alkalommal azt hiszem 10 tojásuk volt, amiből az ivermectines kezelés után, csak kettő lett fias. Eddig nem szeretném ha ismét elmennének, így szívem szerint én már most háromnál megállítanám őket. Mit javasoltok?
A válaszokat előre köszönöm. :17:

Szia Betty!

Már az elsö tojás után el kellett volna venni a lágyeleséget és csak a kelés elött egy nappal vissza tenni hogy azzal neveljenek.a lágyeleségtöl pörögnek ennyire.Én gyári lágyeleséget adok és az elsö tojás után mindjárt el is veszem,amig a tojó kotlik egyszer szoktam nekik adni és utána a kelés elötti napon adom ismét,de akkor naponta cserélem.Nálam a leg több tojás az 7 volt annál nem több és ott is hat fias fel is nevelték igaz ez csak egyszer volt.Azóta négy öt tojás de böven elég az is.
Ha még lenne kérdésed tedd fel nyugodtan.

Üdv:Mazsiba

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 8, 18:08 
Segítségeteket szeretném kérni.

Amandináimnak, ma délelőttre meglett a 3. tojás is. MIt javasoltok, mikor vegyem el tőlük a lágyeleséget? Félek a korábbi fészekotthagyás megismétlődésétől és nem szeretném ha több fióka ismét sirálykák gondozásába kerülne. A baj főleg az, hogy a sirálykáim még nem raktak tojást és így a felnevelésük is kérdéses lenne.
Múlt alkalommal azt hiszem 10 tojásuk volt, amiből az ivermectines kezelés után, csak kettő lett fias. Eddig nem szeretném ha ismét elmennének, így szívem szerint én már most háromnál megállítanám őket. Mit javasoltok?
A válaszokat előre köszönöm. :17:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 8, 16:28 
Kasia sajnálom a történteket, együttérzek veled! :(
Te mindent megtettél, nem vagy hibás. Az előttem szólókhoz hasonlóan én is csak azt tudom mondani, hogy nem szabad feladni.Biztos találsz majd a kis hímnek egy másik párt és lesz sikerélményed.

Hozzászólás 2010 nov. 8, 13:59 
Kasia 197 NE KESEREDJ EL!
Ez sajnos mindenkivel előfordulhat és szerintem elő is fordul.......
Én is jártam már így, sőt nem is kezdőként az első párommal, hanem 4-5 év sikeres tartás és szaporitás után.....
A madártartáshoz szerintem szerencse is kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 nov. 7, 21:25 
Warhawk írta:
kasia197 írta:
Sziasztok!
Sajnos, minden igyekezetem ellenére nem sikerült megmentenem a tojót.
Pár perccel ezelőtt szegény feladta a küzdelmet :03:

:03: Sajnálom. Talán érdemes lenne megvizsgáltatni, hogy valójában mi is volt a baj...

Szia!
Köszönöm az együttérzést. Nagyon régóta szerettem volna egy pár gouldot, és először zebrákkal,sirálykákkal,kanárikkal,szakállas amandinákkal kezdtem,mindegyikkel szeretek foglalkozni a mai napig.Soha nem hullott el egy madaram sem így,ennyire rövid idő kb 4 óra alatt.
De a gouldok tettek fel az i-re a pontot....
Most egyenlőre nagyon bánt a dolog, és idő kell hozzá,amíg újra próbálkozom velük. :26: :66:

Hozzászólás 2010 nov. 7, 21:18 
Fekete Csaba írta:
Ez lehet attól is, hogy fiatal a madár, de lehet attól is, hogy esetleg kevés Kálciumot vesz fel a madár. Ha puha a tojás, akkor nehezen tudja megtojni a madár. Ez előfordulhat akkor is, ha van a madár előtt szépia és egyéb kálcium forrás, de nem eszik belőle eleget a madár. Ilyenkor érdemes esetleg adni vízben oldott kálciumot. Ez nem segít ezen a tojáson, de a következőn igen.
Remélhetőleg holnap reggelre megoldódik a probléma, ha nem akkor gond van. Hozzáértő állatorvos ki tudja masszírozni a tojást a madárból, főleg altatásban, amikor ellazulnak az izmok.
Ha ennyire vacakul van a madár, akkor esetleg érdemes lenne kis vizet tenni elé és a csőrébe is cseppenteni, nehogy kiszáradjon.

Csaba!
Megírnád nekem,hogy mi a neve annak a vízben oldodó kálcium forrásnak?
Volt a madarak előtt grit, és szépia is,de ez úgy látszik nem volt elég.Legközelebb biztosra megyek.
Most egy darabig biztos nem lesz gould tojóm,mert nem tudom,honnan szerezzem be biztonságosan a madarat.
A hím egy darabig most egyedül marad.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 7, 21:15 
kasia197 írta:
Sziasztok!

:03: Sajnálom. Talán érdemes lenne megvizsgáltatni, hogy valójában mi is volt a baj...

Hozzászólás 2010 nov. 7, 21:13 
Sziasztok!
Nem tudom,mi lehetett az igazi ok,nem éreztem benne a tojást,lehet hogy lágy héjú volt, és az is biztos,hogy fiatal madár lehetett.
Annyira sajnálom,rosszul kezdődik a következő hetem.
Nagyon örültem a fészekrakásnak,és hogy egymásra találtak,de sajnos tragédiával végződött :03:

Hozzászólás 2010 nov. 7, 19:56 
Inkább reggel vagy délelőttre gondolnék. Ne a tojást keresd, hanem azt nézd, hogy hogy van a madár. Ha esetleg fel tud menni ülőkére, akkor előfordul, hogy onnét pottyantja a tojást, ami eltörik és ilyenkor gyakran megeszik.

Hozzászólás 2010 nov. 7, 19:35 
Csaba!
Ezt úgy érted,hogy holnap reggelre egy tojásnak kellene lennie a tojó alatt?

Hozzászólás 2010 nov. 7, 19:13 
Ez lehet attól is, hogy fiatal a madár, de lehet attól is, hogy esetleg kevés Kálciumot vesz fel a madár. Ha puha a tojás, akkor nehezen tudja megtojni a madár. Ez előfordulhat akkor is, ha van a madár előtt szépia és egyéb kálcium forrás, de nem eszik belőle eleget a madár. Ilyenkor érdemes esetleg adni vízben oldott kálciumot. Ez nem segít ezen a tojáson, de a következőn igen.
Remélhetőleg holnap reggelre megoldódik a probléma, ha nem akkor gond van. Hozzáértő állatorvos ki tudja masszírozni a tojást a madárból, főleg altatásban, amikor ellazulnak az izmok.
Ha ennyire vacakul van a madár, akkor esetleg érdemes lenne kis vizet tenni elé és a csőrébe is cseppenteni, nehogy kiszáradjon.

Hozzászólás 2010 nov. 7, 18:30 
Egyébként ez azt jelenti,hogy még soha sem tojt?
Vagy minden egyes tojásnál ez lesz?
Jelenleg 29 fokon van, és cseppentettem a kloákájába,remélem hogy bele is ment az olaj,nem pedig csak rá.
Mikorra várható javulás?

Hozzászólás 2010 nov. 7, 18:28 
Szia Csaba!
Most betettem kis kalitkába a cserépkályha mellé,ami nagyon meleg.
Cseppentek majd olajat,de nem érzem a tojást.Pontosan hova cseppentsek?
A tojás egyben kerül elő vagy hogy megy a dolog?
Még soha nem találkoztam egy madaramnál sem ezzel a gonddal.

Hozzászólás 2010 nov. 7, 18:25 
Ha nincs infralámpád, akkor egy sima 40W-os lámpát tegyél a kalitka mellé, az is melegít. Esetleg még a kloákájába cseppenthetsz egy csepp olajat vékony szemcseppentővel vagy egy lereszelt végű tűvel. Szinte biztos, hogy ott a tojás a madaradban.

Hozzászólás 2010 nov. 7, 18:13 
Szia!
Jelenleg 25 fok van,és sajna nincs infralámpám.Mit tehetek még????

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 98  Következő