Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 26  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2010 nov. 12, 21:11 
És még egy kérdés.
Elég 1 vagy szenvedjek 2 elkészítésével?

Netán linket tudnál adni vagy csak személyesen láttál ilyet?

Mert én hülyére nézem a netet de még nem találtam ilyet.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 12, 21:04 
jojo írta:
Megtalálják a háttérbe beépített, odú nyílását?Tudom nem hülyék, de kétségeim vannak.Vagy készítsek ilyet is olyat is?
Volt már aki ilyennel próbálkozott?

Megtalálják. Nekem még nem volt, de láttam párat és sehol sem volt ilyen gond. Ha tudsz természetes fatörzsből készíteni, akkor az a legjobb amit adhatsz nekik odúnak. Én venni akartam készet, de sajna aki csinálta már nem foglalkozik vele (nekem meg nincs meg hozá a megfelelő felszerelésem).

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2010 nov. 12, 20:59 
Sziasztok!

Különös kérdésem lenne.

A kinti röpdét un. nevezett biotop környezetre szeretném építeni, 3 D háttér és miegymás.Az odút is szeretném természethűre készíteni de nem szeretnék fatörzs odút, hanem szeretném a 3 D háttérbe beépíteni egy OSB lapból készített odút de betonnal bevonni persze kéregmintásan aránylag élethűen.Az ajtóról és amúgy mindenről rendesen gondoskodnék..(persze megvan a fatörzs, nem probléma ha a másik nem jön össze akkor berakom ezt)

Megtalálják a háttérbe beépített, odú nyílását?Tudom nem hülyék, de kétségeim vannak.Vagy készítsek ilyet is olyat is?
Volt már aki ilyennel próbálkozott?

Valódi név: Ajkay Ádám

Hozzászólás 2010 nov. 12, 8:08 
Kanike írta:
adamsen írta:
Különben van egy kérdésem :shock:
Olvasgattam a szakirodalmat de valahol egészen picit valahol viszont óriási odút írnak, hogy az jó!
Szerinted mekkorát adjak nekik? :cheese:

Szia.A mély odu jobb nekik 20x20x50-60cm. Ezek a madarak a természetben is a mélyen odvas fákat részesítik előnyben. Ha eljön az ideje én is ilyet rakok fel. :wink:

Köszi!

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 nov. 11, 8:39 
adamsen írta:
Olvasgattam a szakirodalmat de valahol egészen picit valahol viszont óriási odút írnak, hogy az jó!

Szia.A mély odu jobb nekik 20x20x50-60cm. Ezek a madarak a természetben is a mélyen odvas fákat részesítik előnyben. Ha eljön az ideje én is ilyet rakok fel. :wink:

Hozzászólás 2010 nov. 11, 8:04 
rollerbird írta:

A szakirodalmak szinte minden madárnak röpdét írnak,kisebb-nagyobb túlzásokkal,talán.
Szinte 99% -ig biztos voltam abban ,hogy ahonnan hoztad meg sem közelíti az előírt röpde méretet.Sokan nem foglalkoznak ám ezzel ez tény. Viszont, vannak gyökeres ellentétek is,most nem feltétlen cruentata-t tenyésztők,akiknek egyáltalán nem szaporodik, majd eladja (mert úgy gondolja talán neki nem váltak be) egy olyan tenyésztőnek,aki egy jóval tágasabb röpdébe helyezi őket. Eredmény:pár hét múlva tojás a fészekben,nem véletlen. Sok ilyen van.
Szóval,vannak példák mindkét végletre,ezért valóban nem érdemes ezen vitatkozni. :) De véleményem szerint nagyobb helyen jobban érzik magukat a madarak.Ezen megint nem érdemes vitatkozni. :wink: :)
A papagájok tudnak "beszélni" ,de arról nem pofáznak milyen méretű hely lenne nekik jó. :D
[/quote]

Szia!
:D Van igazság abba amit mondasz :)
Nagyobb helyen jobban érzik magukat!
Majd nyáron lesz neki az udvaron egy 5m×2,2m×1,2m röpdéje :D

Hozzászólás 2010 nov. 8, 22:29 
Warhawk írta:
Kedvencem: "Olyan hiba nincs, hogy túl nagy lenne a kalit vagy a röpde". És tényleg. Bár valóban a lehetőségek a korlátok csak...

Végül is ezt akartam írni, vagyis téged idézni, de béna voltam és nem tudtam pontosan :lol:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 8, 22:22 
Kedvencem: "Olyan hiba nincs, hogy túl nagy lenne a kalit vagy a röpde". És tényleg. Bár valóban a lehetőségek a korlátok csak...

Hozzászólás 2010 nov. 8, 21:16 
rollerbird írta:
A papagájok tudnak "beszélni" ,de arról nem pofáznak milyen méretű hely lenne nekik jó. :D

Ez egyértelmű! Minél nagyobb, annál jobb. Csak sajna a lehetőségek végesek...

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2010 nov. 8, 20:28 
adamsen írta:

Szia !
Amit írok azzal nem akarok vitatkozni :D
Akitől vettem ott 5 -ból 5 tojás kikelt és egy 1méter 85 ös magasságú 1 méter hosszú és 80 cm mély kalitba tartotta :D
A guoldról meg annyit, hogy akitől hallottad ő nem vert át :D Nálam is mind a 4 pár dupla helyen lakik :D
De azért tudod, hogy ami elő van írva az enyhe túlzás :) 1 pár rózsásnak egy kétszer egyszer egy méteres kalitkát ír elő :shock:

A szakirodalmak szinte minden madárnak röpdét írnak,kisebb-nagyobb túlzásokkal,talán.
Szinte 99% -ig biztos voltam abban ,hogy ahonnan hoztad meg sem közelíti az előírt röpde méretet.Sokan nem foglalkoznak ám ezzel ez tény. Viszont, vannak gyökeres ellentétek is,most nem feltétlen cruentata-t tenyésztők,akiknek egyáltalán nem szaporodik, majd eladja (mert úgy gondolja talán neki nem váltak be) egy olyan tenyésztőnek,aki egy jóval tágasabb röpdébe helyezi őket. Eredmény:pár hét múlva tojás a fészekben,nem véletlen. Sok ilyen van.
Szóval,vannak példák mindkét végletre,ezért valóban nem érdemes ezen vitatkozni. :) De véleményem szerint nagyobb helyen jobban érzik magukat a madarak.Ezen megint nem érdemes vitatkozni. :wink: :)

Hozzászólás 2010 nov. 8, 17:23 
rollerbird írta:
adamsen írta:
Szia!
Nincs előírás ! :D

Igen a kettőnek van ekkora helye!

Van előírás,de forrásonként eltérhetnek a megadott röpde méretek. Attól függ mi a célod.Ha költésre akarod bírni,akkor elvileg elégnek kell lenni egy 4 x 1 x 2 m méretű röpdének.(puskáztam)
De láttam egy helyen ettől jóval kisebb "röpdében" is cruentata-t szaporodni,igaz csak egy fióka erejéig....Tartásra is inkább 2 X 1 X 2 m ha van kereted rá,meg na persze helyed. Amit írtál méretet 2 X 1 X 1m . A 2 m a magasság ? Szerintem 1 m meg kevés hosszra. Fontos lenne az is ,hogy hossz irányban is tudjon repülni. A madár méretei nem igazán támpont,ezért egy kisebb madár is igényelhet többet mint gondolná az ember.Pölö: egy gould amandina pár sem szaporodik egy 40X30X30 kalitban,és milyen pici madárka.Ezt is egy nagy gouldostól hallottam :) Csak nem vert át. :)

Jut eszembe,ahonnan hoztad ott kb. milyen méretű helyen keltettek a szűlők ??

Szia !
Amit írok azzal nem akarok vitatkozni :D
Akitől vettem ott 5 -ból 5 tojás kikelt és egy 1méter 85 ös magasságú 1 méter hosszú és 80 cm mély kalitba tartotta :D
A guoldról meg annyit, hogy akitől hallottad ő nem vert át :D Nálam is mind a 4 pár dupla helyen lakik :D
De azért tudod, hogy ami elő van írva az enyhe túlzás :) 1 pár rózsásnak egy kétszer egyszer egy méteres kalitkát ír elő :shock:

Hozzászólás 2010 nov. 8, 11:31 
bercsi írta:
conure írta:
bercsi írta:
(egyéni tapasztalat)

+ vannak oldalak, ahol több mint 25 évről is lehet olvasni.
Megközelítően egységes adatot sajnos nem sikerült találnom, pedig jó lenne, mert a 10-25 (netán 30?) év bizony elég tág intervallum! :o Ha időm engedi, szívesen keresgélek még.

Ne keresgélj........ha időd engedi, akkor megtartod a két idei madaradat, és megvárod meddig élnek :D és 15-30 év múlva kiderül az igazság.

LOLLER :lol: :mrgreen:

jó ötlet! :wink:

Addig meg bőven lessz időd szelidítésre is. :D :wink:

Hozzászólás 2010 nov. 8, 8:45 
rollerbird írta:
Van előírás,de forrásonként eltérhetnek a megadott röpde méretek. Attól függ mi a célod.Ha költésre akarod bírni,akkor elvileg elégnek kell lenni egy 4 x 1 x 2 m méretű röpdének.(puskáztam)

Én két helyen láttam eddig Cruentata párt(bevizsgáltakat)de nem volt ekkora helyük,hosszra kb a fele de nem költöttek.Lehet hogy ezért?
Pedig 1 párnak az se kicsi.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kanike 2010 nov. 8, 16:08-kor.

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2010 nov. 8, 2:13 
adamsen írta:
Szia!

De láttam egy helyen ettől jóval kisebb "röpdében" is cruentata-t szaporodni,igaz csak egy fióka erejéig....Tartásra is inkább 2 X 1 X 2 m ha van kereted rá,meg na persze helyed. Amit írtál méretet 2 X 1 X 1m . A 2 m a magasság ? Szerintem 1 m meg kevés hosszra. Fontos lenne az is ,hogy hossz irányban is tudjon repülni. A madár méretei nem igazán támpont,ezért egy kisebb madár is igényelhet többet mint gondolná az ember.Pölö: egy gould amandina pár sem szaporodik egy 40X30X30 kalitban,és milyen pici madárka.Ezt is egy nagy gouldostól hallottam :) Csak nem vert át. :)

Hozzászólás 2010 nov. 7, 18:29 
Szia!

Hozzászólás 2010 nov. 7, 18:05 
adamsen írta:
Végülis semmi a helye 2 × 1 × 1 méteres ugye minden nap gyümölcs .
Más nincs !

De mit mondanak, mi az előírás, mekkora hely kell fejenként? Vagy kettőnek?

Hozzászólás 2010 nov. 7, 17:25 
Végülis semmi a helye 2 × 1 × 1 méteres ugye minden nap gyümölcs .
Más nincs !

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati Renátó

Hozzászólás 2010 nov. 7, 17:24 
adamsen írta:
Sziasztok !

Igen csak be kell jelenteni de mivel hogy cites 1-es ezért azonnal jönnek megnézni a madarakat meg a helyét :)

És milyen hely kell nekik(méretek,felszereltség, extra igények :) )?

Hozzászólás 2010 nov. 7, 15:02 
dino írta:
Minusz írta:
Kép

Jaj de szépek! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
adamsen írta:
Sziasztok !
Képzeljétek hozzájutottam 3 db 2010-es (2 hím 1 tojó) Pyrrhura Cruentatához :D
Csodaszépek! :mrgreen:

A múltkor küldtél képet egy Cruentatáról. Ő az ugye?
http://postimage.org/image/aatz97vo/
Én is várom a képeid!!!

Igen ők azok :D

Hozzászólás 2010 nov. 7, 13:52 
conure írta:
bercsi írta:
(egyéni tapasztalat)

+ vannak oldalak, ahol több mint 25 évről is lehet olvasni.
Megközelítően egységes adatot sajnos nem sikerült találnom, pedig jó lenne, mert a 10-25 (netán 30?) év bizony elég tág intervallum! :o Ha időm engedi, szívesen keresgélek még.

Ne keresgélj........ha időd engedi, akkor megtartod a két idei madaradat, és megvárod meddig élnek :D és 15-30 év múlva kiderül az igazság.

LOLLER :lol: :mrgreen:

jó ötlet! :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 26  Következő