Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 17, 0:41 
nreka84 írta:
Szeretnek tanacsot kerni Toletek! Egy ideje gondolkodunk a parommal azon, beszerzunk egy ilyen edes papagajt. Viszont a bokkeno, hogy mindketten dolgozunk napkozben es csak delutan/este lenne ra idonk vele foglalkozni... mi meg nagyon felunk, hogy ez nem eleg ido a papinak :( Ti hogyan oldjatok meg?? Magara lehet hagyni delutanig? Nem lesz befordulo,tolltepo?? Esetleg egy part venni?

Mindkét megoldás működőképes. Ha naponta kb 3-4 órát tudtok vele foglalkozni ÉS van elegendő játéka a nagyméretű kalitjában, akkor el lesz egyedül napközben. Illetve ha van társa, akkor sem válik depresszióssá. Igazából a két verzió ötvözete lenne a legjobb, de ha párban vannak akkor fel kell készülnötök, hogy kevésbé lesz ragaszkodó hozzátok, illetve ha egyedül van, akkor az ivarérés elérése után kicsit szeszélyessé válhat (ami nem jelenti feltétlenül azt, hogy ez be is fog következni).

Hozzászólás 2010 nov. 16, 23:11 
Sziasztok Kedves Jakotartok!
Szeretnek tanacsot kerni Toletek! Egy ideje gondolkodunk a parommal azon, beszerzunk egy ilyen edes papagajt. Viszont a bokkeno, hogy mindketten dolgozunk napkozben es csak delutan/este lenne ra idonk vele foglalkozni... mi meg nagyon felunk, hogy ez nem eleg ido a papinak :( Ti hogyan oldjatok meg?? Magara lehet hagyni delutanig? Nem lesz befordulo,tolltepo?? Esetleg egy part venni?
Koszonom a segitsegeteket!

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 nov. 16, 18:08 
molnarl.g írta:
Félni nem félek tőle, múltkor pl. mikor megcsípett kapott egy taslit, a másikat a fal adta neki, ettől egészen lenyugodott.
Most megyek is játszani Zénóval, 9.30körül újra itt leszek!

Laci

szeretnek hancurozni , "harcolni" elő fordul , hogy a játék hevében nagyobbat csíp a kelleténél ilyenkor csak visitok, hogy fáj , nem kiabálok, nem csapok rá . ha lehetséges egy plüssállattal harcoltatom ez egy csiga akit soha sem szed szét kiskora óta megvan havernak.

Van amikor gonoszul csíp, mert például nem belezhette ki a telefont azért jár kiabálás, esetleg nyakon legyintés ha végkép nem ért a szóból.

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 nov. 16, 12:40 
Tettem fel egy videot Morgorol a YouTube-rol a kepek, videok oldalra. Szenzacios! :P :P

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 15, 20:42 
Félni nem félek tőle, múltkor pl. mikor megcsípett kapott egy taslit, a másikat a fal adta neki, ettől egészen lenyugodott.
Most megyek is játszani Zénóval, 9.30körül újra itt leszek!

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 15, 19:39 
molnarl.g írta:
Nevelési tanácsot kérek...esetleg mivel tudnám lekötni a figyelmét?

Most jönnek a szétrágni való játékok. :)

molnarl.g írta:
Mit csináljak amikor "bevadul" ?

Ha fájdalmasan is csíp meg sose mutasd ki, hogy félsz tőle vagy hogy megijedtél tőle. Hangosan szólj rá, érezze a hangodon a "neheztelést". Ha folytatja vagy ő is bekeményít, akkor jön a "szeretet megvonás". Tedd le fordíts neki hátat, kerüld, nézd levegőnek. Pár perc után menj hozzá és próbáld ki, hogy változott-e valami. Ha igen, akkor legyél kedves vele, dicsérd meg, beszélj hozzá egész halkan. Ha nem nyugodott le vagy folytatja akkor lehet esetleg visszatenni a helyére és megint csak valamennyi idő elteltével újra próbálkozni. Hamar fel fogja ismerni, hogy a rosszalkodás haragodat, sőt a "szeretet megvonását" eredményezi.

Ha nem vagy következetes vagy lágyszívű vagy akkor véged... :lol:

molnarl.g írta:
A fürdés sem megy neki igazán, ha spriccelem menekül előle, a tálba pedig nem megy be ha rakok be neki egy jó nagyot, inkább wc-nek használja.

Nem kell erőltetni. Előbb utóbb rákap az izére (jól fog esni neki a víz). Legyen lehetősége és hadd próbálkozzon ha akar. Ilyenkor nagy előny lenne, ha látná egy máik madártól, hogy az fürdik... én amikor zuhanyoztam bevittem nézőnek (fürdőkádtól félt). Hamar felismerte, hogy a gazda élvezi a fürdést, akkor az biztos jó dolog és a végén már ő akart odajönni. Aztán a tálat amit kapott is elkezdte használni rendeltetés szerűen fürdéshez. Szóval nem kell erőltetni, mert csak félni fog a víztől/spricceléstől. ;)

molnarl.g írta:
Szoval most fél évesen jönnek a nevelési nehézségek... Szeretném ha nyugodt, szófogadó madár lehetne...

Nem könnyű, de ha következetes maradsz jó esély van rá. Persze ez nagyban függ a madár természetétől is, de határokon belül irányítható a dolog.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 15, 18:16 
Zénó mostanában amikor kiengedem a kalitkából nagyon kedves, tartja a nyakát hogy vakarásszam, puszikat ad, de kb. 0,5 óra múlva megváltozik a fejemre ugrál, elkapja az ujjam, néha jó erősen megszorítja.
Nevelési tanácsot kérek...esetleg mivel tudnám lekötni a figyelmét?
Mit csináljak amikor "bevadul" ?
A fürdés sem megy neki igazán, ha spriccelem menekül előle, a tálba pedig nem megy be ha rakok be neki egy jó nagyot, inkább wc-nek használja.
Elég sokat tollászkodik, szerintem jót tenne neki egy jó fürdőzés, de nem akarom erőltetni.
Szoval most fél évesen jönnek a nevelési nehézségek...
Szeretném ha nyugodt, szófogadó madár lehetne...

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 nov. 13, 3:00 
evanagyi írta:
Azt hiszem, hogy nem feltekeny a madaramra. Meg fel is tole, es be is vallotta, hogy soha nem merne ilyen nagy madarat tartani. Egyszeruen pedagogus, megpedig gyogypedagogus, es azt hiszem, ehhez kell egy adag hulyenek nezese a masik felnek.
En meg annyira nem vagyok hulye (azt hiszem), mint a tanitvanyai.
Igy aztan fel tudom fogni, hogy lehetek a parja egy nagyon okos jakonak a madar kepzeleteben, mert o ugy iteli meg a helyzetet. Ettol en meg tudom, hogy nem vagyok a parja igazabol.
Azt hiszem, hogy ezt kiveseztuk. :lol: :lol: Mindenesetre koszi, hogy megerositettetek abban, hogy nem vagyok komplett orult. :mrgreen:

gyógypedagógus, így már érthető :lol: :lol:

Hozzászólás 2010 nov. 13, 2:51 
evanagyi írta:
Azt hiszem, hogy nem feltekeny a madaramra. Meg fel is tole, es be is vallotta, hogy soha nem merne ilyen nagy madarat tartani. Egyszeruen pedagogus, megpedig gyogypedagogus, es azt hiszem, ehhez kell egy adag hulyenek nezese a masik felnek.
Igy aztan fel tudom fogni, hogy lehetek a parja egy nagyon okos jakonak a madar kepzeleteben, mert o ugy iteli meg a helyzetet. Ettol en meg tudom, hogy nem vagyok a parja igazabol.
Azt hiszem, hogy ezt kiveseztuk. :lol: :lol: Mindenesetre koszi, hogy megerositettetek abban, hogy nem vagyok komplett orult. :mrgreen:

Nekem van egy gyogypedagogus ismerosom aki ugy tunik gyogyost nevelt a sajat gyerekebol :shock:

Hozzászólás 2010 nov. 13, 2:09 

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 nov. 13, 1:06 
evanagyi írta:
Orulok, hogy ti is igy latjatok. Ujra jol leszurt, hogy ne kepzeljem mar magamat a papagaj parjanak, met neki csak egy masik jako lehet a parja, es legfeljebb csak a gazdaja, vagy a mamaja lehetek. :!:
Abba is hagyom vele a temat, nem izgatom magamat a hulyeseggel. :salut:

Szia

Nem lehet, hogy ez a barátnéd irigy egy kicsit a Jákódra valamiért?

Persze abban igaza van madárnak madár a párja ez a természet rendje, de ezt nem minden madár tudja.

Hozzászólás 2010 nov. 12, 17:25 
Orulok, hogy ti is igy latjatok. Ujra jol leszurt, hogy ne kepzeljem mar magamat a papagaj parjanak, met neki csak egy masik jako lehet a parja, es legfeljebb csak a gazdaja, vagy a mamaja lehetek. :!:
Abba is hagyom vele a temat, nem izgatom magamat a hulyeseggel. :salut:

Hozzászólás 2010 nov. 12, 3:25 
africz írta:
evanagyi írta:
Koszi a biztatast Betty. Nalad tenyleg nagyon mas a helyzet, hisz mindket madar ott lakik. Van miert feltekenykedni egymasra.Gyurcsi vedi a megszerzett helyzetet, Kincso pedig szeretne beilleszkedni.Persze, hogy ez feszultseget szul.

Nagyon ovatosak voltunk a madarakkal, Csipuskat nem is engedtem ki, mig nem lattuk, hogy egyaltalan nem zavarja, hogy Kakapo Attila vallara tapadva uldogel, es el nem mozdul onnan.
Mikor meg kivettem, mindenkeppen be akarta bizonyitani, hogy o es en egymashoz tartozunk, ugy fekudt rajtam, mint egy plussallatka.Tunderi volt.
En is ugy gondolom, hogy eleg okos mindket madar ahhoz, hogy felmerje, hogy itt csak latogatasrol van szo, aztan mindenki hazamegy. Mindket madar szokott vendegsegbe menni, igy tudjak, hogy szamithatnak rank.

Én már várom a következő randit, Kakapon nem láttam semmi különös viselkedést , szerintem örül ha jöttök majd vagy megyünk , szerintem ő embernek hiszi magát én vagyok a párja és pont :) viszont mindennek örül, kutyának, gyereknek stb.

Ahogy néztem Csipuska ugyanigy van ezzel ÉVA szép papagáj :) más nem kell ...

Kutyasétáltatás esetén sem az jön az ember eszébe, hogy jaj mi lesz ha beleszeret a kutyám a szomszéd kutyába és nem viszem ezentúl sétálni mert mi lesz ha nekem kell biztositani mindkettonek a helyet :lol: :lol: :lol: Jó nagy marhaságnak tartom amit a barátnő írt.

Hozzászólás 2010 nov. 12, 3:22 
evanagyi írta:
Koszi a biztatast Betty. Nalad tenyleg nagyon mas a helyzet, hisz mindket madar ott lakik. Van miert feltekenykedni egymasra.Gyurcsi vedi a megszerzett helyzetet, Kincso pedig szeretne beilleszkedni.Persze, hogy ez feszultseget szul.

Nagyon ovatosak voltunk a madarakkal, Csipuskat nem is engedtem ki, mig nem lattuk, hogy egyaltalan nem zavarja, hogy Kakapo Attila vallara tapadva uldogel, es el nem mozdul onnan.
Mikor meg kivettem, mindenkeppen be akarta bizonyitani, hogy o es en egymashoz tartozunk, ugy fekudt rajtam, mint egy plussallatka.Tunderi volt.
En is ugy gondolom, hogy eleg okos mindket madar ahhoz, hogy felmerje, hogy itt csak latogatasrol van szo, aztan mindenki hazamegy. Mindket madar szokott vendegsegbe menni, igy tudjak, hogy szamithatnak rank.

Én már várom a következő randit, Kakapon nem láttam semmi különös viselkedést , szerintem örül ha jöttök majd vagy megyünk , szerintem ő embernek hiszi magát én vagyok a párja és pont :) viszont mindennek örül, kutyának, gyereknek stb.

Ahogy néztem Csipuska ugyanigy van ezzel ÉVA szép papagáj :) más nem kell ...

Hozzászólás 2010 nov. 11, 19:50 

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 nov. 11, 18:00 
Éva nyugodj meg nem valószínű, hogy bánatos Csipuska Kakapó miatt, bár ahogy írtad biztos jól érezték magukat egymás társaságában és volt egy jó napjuk :)
Náluk a párválasztás nem úgy történik, hogy meglátni és megszeretni szerintem. Annak örülhettek Attilával, hogy a két madár nem támadta le egymást, ugyanis már mindkettőjük ivarérett és nem jákókkal vagy egy másik jákóval nevelkednek együtt. Én ilyen támadást, Kincsőkém hozzánk kerülésekor már tapasztaltam és 6 hónap után is előfordul még, hogy összecsapás van köztük. Ha Kincsővel találkozott volna Csipuska akkor abból biztos harc lett volna. :? Nálunk Gyurcsi nagyon kíváncsi természetű és érdeklődik Kincső iránt, de Kincső egyelőre még meg-meg támadja, bár valamelyik nap adtak egymásnak egy puszit és már ki tudom mindkettőjüket egyszerre engedni, persze felügyelettel...... Én ennek is nagyon örülök már, hisz idő kell míg megszokják egymást, nekem pedig végtelen velük a türelmem :)

Minden madár más és más így én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Elképzelhető, hogy Csipuska és Kakapó összejönnének egy bizonyos idő után, persze ahhoz együtt kellene nevelkedniük. Egy jó barátság mindenképpen kialakulhat köztük és ha újból találkoznának, biztos, hogy emlékeznének egymásra :D

Hozzászólás 2010 nov. 11, 15:52 
En is ugy gondolom, hogy Csipuska , aki 7 eves lesz 2 het mulva, es 3 honapos kora ota az en tarsam, joforman a tenyesztoeken kivul nincs kapcsolata mas emberrel, csak velem, nem fog megcsalni egy szepseges 5 eves jakoleannyal, aki neha lathat. Esetleg jot jatszanak, talan egy ido mulva.
Mindenesetre kivancsi vagyok a velemenyetekre, mert madareknal en ugy gondolom, hogy nincsen szerelem az elso pillanatasra, igy nem kell mindjart parzasra gondolni, mint azt a baratnom irja, ugye? :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 11, 8:47 
evanagyi írta:
Mi a velemenyetek, tenyleg csak egy jakofiuval baratkozhat egy szelid, hozzam elkotelezett jakofiu? En ugy gondolom, hogy o mar soha nem ebred arra ra, hogy o nem ember, hanem madar, nem? :17:

Igazad van. 1-2 éves kor után még van esély, hogy ha minden nap együtt van egy ellenkező nemű társsal abból az évek során kialakuljon valami (de persze ez attól is függ azalatt a pár év alatt mennyire erős kapocs alakult ki közte és az ember között). De arra meglehetősen csekély az esély, hogy ha néhanapján találkozik egy másik madárral abból bármi is legyen...

Hozzászólás 2010 nov. 11, 1:17 
Vitara bocsajtom a hullamos parocskat tarto baratnom velemenyet, akinek termeszetesen elmeseltem Kakapo latogatasat nalunk. Eppen irtam neki, hogy azt hiszem, hogy Csipuska talan gyakran gondol Kakapo szep kislanyra, mikor a kovetkezo levelet kaptam tole:

Nem támogatom Csipuska és a jákó leányzó barátkoztatását, még véletlenül sem !
Ha mindenáron madártársaságot akarsz neki, keress egy fiú pajtást !

Gondold el : kinek lenne jó, ha egymásba szeretnének ?
Odaadnád őt hetekre, hónapokra a lányos házhoz, míg fölnevelik a fiacskáikat ?
Vagy te vennéd magadhoz a leendő kismamát ?
Volna erőd és türelmed ellátni őket a fészekrakás idején ???
Ha meg nem engeditek őket egymásba szeretni, akkor mire jó a barátkoztatás ?
Csak kínozzátok vele a madarat - pláne Csipuskát !
Szerintem hiba volt összeereszteni őket, mert Csipuskád most rájött, hogy ő egy férfiú, akinek alkalmasabb párja is lehetne, mint a szárnyatlan Éva. Nagyon is elképzelhető, hogy vágyik a leányzó után - de minél többször látja, annál rosszabb lesz.

Csak akkor forszírozzátok ezt a kapcsolatot, ha utána fészkelni is engeditek őket !
Az viszont nem csekély munka és elfoglaltság még a hullámosok esetében sem - jákónál, gondolom, sokkal nagyobb cirkusz.
Nem kell hiú reményeket ébreszteni szegény madárban...
Neki ez jutott, hogy veled kell élnie : fölösleges fölhívni rá a figyelmét, hogy lehetett volna másképp is.
Két madarat nem tudsz vállalni (gondolom én) - akkor meg minek hülyíteni szegény lovagot ?

Mi a velemenyetek, tenyleg csak egy jakofiuval baratkozhat egy szelid, hozzam elkotelezett jakofiu? En ugy gondolom, hogy o mar soha nem ebred arra ra, hogy o nem ember, hanem madar, nem? :17:

Hozzászólás 2010 nov. 7, 0:02 
Frici írta:
Warhawk írta:
africz írta:
Kakapo utoljára maradt a testvérei közül mert kisebb volt ... méretre vették a madarat...

Nem is gondolnád, de beletrafáltál a közepébe. A nagy madarakért ezért adnak még több pénzt, hiába szebb, okosabb stb a kicsi. Nem azt nézik szeretni való madár-e, hanem ha sokba van akkor legyen nagy... és fordítva is igaz ez: ha már vesz akkor nem fajta vagy tulajdonság alapján választ, hanem méret... nem kevesek vannak így ... :|

Szerintem ez teljesen normális emberi reakció. Ha választanom kéne mondjuk öt jákó közül, valószínűleg én is a legnagyobbat választanám, mert arról gondolnám, hogy a legfejlettebb és leg egészségesebb.

Igen , ez is egy szempont és érthető is én nem igy döntenék , inkább érzelmi alapon ki tetszik, ki a kedvesebb vagy ha nem megy fognám az egyiket.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 148  Következő