Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 nov. 28, 21:11 
Igaza van Bettynek, . Nem tudom, hogy van-e gyereked, mert pont ugy kell vele banni, mint egy gyerekkel. Nagyon kovetkezetesnek kell lenni, es minden rezdulesedet leveszi, olyan erzekeny .
Ki kell alakitni egy szamodra megfelelo rendet, es kovetkezetesen be kell tartani.Lassan majd elkezdodik a nemi erese, akkor olyan nehez vele, mint egy kamasszal, Sot!
Akkor kezd csak igazan akaratossa valni, es minden rest kihasznalva probalja magat eled helyezni. Csipi most volt ugye 7 eves, es neha meg mindig nem vagyok biztos benne, hogy tudomasulvette, hogy en vagyok a fonok.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 nov. 28, 20:54 
Laci, lehet elkapattad egy kicsit. Még fiatal Zénó és tanítható, viszont nagyon nagy türelem kell hozzájuk az biztos. Az ara teljesen más. Szerintem a jákó akaratos, hisztis, de ettől függetlenül egy nagyon imádnivaló szürke tollas.

Nekem ma Gyurcsival volt egy kis összetűzésem. Sose bántom egyiket sem, de ma büntetésbe került. Kiengedtem délután és odamentem hozzá megpuszilni a lábát, erre ő akkorát csípett belém, hogy rendesen fájt.
Tudta, hogy olyat csinált, amivel fájdalmat okozott nekem, hisz a pupillája összeszűkült, rémült lett és a testtartása azonnal megváltozott. Kihúzta magát és mozdulatlanná vált. Persze nem bántottam, de rákiabáltam és szó szerint bezavartam a helyére. Ő elvonult a legtávolabbi sarokba és felfúvódva emelte a fejét.
Otthagytam és hagytam lenyugodni. Persze pár perc múlva visszamentem hozzá, de úgy látszik még ő sértődött meg, ugyanis nem közeledik felém.
Most haragban vagyunk, de sosem jutna eszembe, hogy eladom, vagy más fajta madarat veszek helyette. Őket így kell elfogadni. Nagyon nagy felelősség egy ilyen madárral együtt élni.
Én nem engedem, hogy a lakást uralják. Tudom sokan nem értenek velem együtt, de akkor is csak a szobájukba garázdálkodhatnak. Fürdő, konyha, nappali stb. nem az övék. A szobájukban van a számítógép, így itt vagyok velük amikor csak tehetem. Ha itthon vagyok kint vannak mindketten, szinte este 10 óráig. Ezt a rendet megszokták és nincs is hisztizés ha be kell menniük.

Zénó most feszegeti a határokat nálad. Legyél vele következetes. Amit nem szabad, azt nem szabad. Ne sajnáld meg, mert akkor tudja, hogy ő az erősebb és engedni fogsz neki. Nehéz tudom, de még most formálhatod türelemmel.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 28, 20:06 
Sziasztok! Nem panaszkodni akarok, de mikor Jákót vettem még nem tudtam mire vállalkozom...Most kezdem megtapasztalni.
Zénó még nincs fél éves de totálisan uralkodni akar felettem, ha pedig nem engedem kifigyeli mire vagyok képes, és "megbüntet".
Pl. Ma amikor mentem zuhanyozni a vállamon ült, mikor levetkőztem akkor is mindig vissza ült, erre beültem a kádba, és mintha ott sem lenne elkezdtem zuhanyozni.
Persze a vizet utálja ezért azonnal felrepült a fürdőben levő virágcserepemre, és tőből kicsípte a virágot.
Sajnálom büntetni, de most vissza raktam a voilerébe, és elhatároztam hogy egy darabig nem engedem ki.
Azt hogy nem foglalkozok vele egy darabig nehezen teszem meg, ő pedig figyeli hogy mikor oda nézek akkor rosszalkodjon...

Nevelési tanácsokat kérek...mert nem tudom meddig bírom cérnával...ja! Délután pedig leszedte az összes gombot az ingemről ameddig egy izgalmas filmet néztem...

Állítólag a Jákókba nem szorult semmi tekintélytisztelet...az Arák jobbak ilyen szempontból...igaz ez?

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 28, 19:17 
Kovács Gergő írta:
Sziasztok!

Van valakinek timneh jákója? Nekem ugyanannyira tetszik mint a sima.
Tapasztalatok vele kapcsolatban?

Ócsóbb. :) Amúgy én egyszer láttam, de nem együtt a kettőt így nem volt annyira feltűnő a méretbeli különbség.

Valódi név: Kovács Gergő

Hozzászólás 2010 nov. 28, 18:26 
Sziasztok!

Van valakinek timneh jákója? Nekem ugyanannyira tetszik mint a sima.
Tapasztalatok vele kapcsolatban?

Hozzászólás 2010 nov. 20, 16:36 
Koszi Mindenkinek a tanacsokat!
Udv.
Reka

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 nov. 18, 20:34 
Én IMÁDOM a nagysándorom,csak jóanyám kívánsága lenne egy jákó.
De rendben, pénz még úgysincs rá,addig meg gondolkodunk rajta.Köszönöm a válaszokat!

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 18, 8:42 
africz írta:
...ugyhogy mindennap otthon vagyok vele igy sem tudom neki megadni mindazt amire szüksége van. Egy tengeri malacot, teknőst, kutyát , macskát sokkal könnyebb boldoggá tenni.

Ez szinte már - már filozófiai eszmefuttatás, de mivel én már láttam "boldogtalan" madarat, ki merem jelenteni, hogy a tiéd nem boldogtalan. El sem tudod képzelni, hogy mennyire nem az.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 nov. 18, 0:07 
Sol írta:
Halihó!

Szerintetek egy jákó és egy nagysándor jól kijönne egymással,akár egy kalitban is?

Jákó féltékeny madár, párt választ és az kell neki, ha ember társat választ akkor az , ha madarat akkor az.
Sehogy nem fog beférni a képbe vagy Te vagy a nagysándor.

Szerintem szeresd a nagysándort és ne hozz neki konkurrenciát nem lesz az jó senkinek.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 nov. 18, 0:00 
nreka84 írta:
Sziasztok Kedves Jakotartok!
Szeretnek tanacsot kerni Toletek! Egy ideje gondolkodunk a parommal azon, beszerzunk egy ilyen edes papagajt. Viszont a bokkeno, hogy mindketten dolgozunk napkozben es csak delutan/este lenne ra idonk vele foglalkozni... mi meg nagyon felunk, hogy ez nem eleg ido a papinak :( Ti hogyan oldjatok meg?? Magara lehet hagyni delutanig? Nem lesz befordulo,tolltepo?? Esetleg egy part venni?
Koszonom a segitsegeteket!

NE VEGYEL! Nagyon sok törödést igényel csak egy lenne a sok szerencsétlen 'börtön töltelék' közül , ha mai fejjel dönthenék sosem vennék újra madarat , hiába imádom és az életem , ugyhogy mindennap otthon vagyok vele igy sem tudom neki megadni mindazt amire szüksége van. Egy tengeri malacot, teknőst, kutyát , macskát sokkal könnyebb boldoggá tenni.
Pontosan olyan intelligens mind egy ember lehet sokkal inteligensebb, ehhez képest bezárva tartjuk őket. Nagyon, nagyon nem helyes amit teszunk.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 17, 22:42 
Sol írta:
nálam csak 30 nap a karantén (hopp,én úgy tudtam,hogy annyi elég,mégse? :? )

Valamelyik magyar állatkertben (nem jut eszembe melyikben) 61 napos extrém hosszú karantén után tették be a vadon befogott sziklákat a többiekhez. Aztán csodálkoztak a bekövetkező elhulláson... szóval néha semmi sem elég hosszú, de ha úgy vesszük ahhoz képest, hogy kevesen tartják be a karantént a 30 nap megfelelő lehet. ;)

Hozzászólás 2010 nov. 17, 22:37 
Nem szoktam egyből betenni új madarat a többi közé,mondjuk nálam csak 30 nap a karantén (hopp,én úgy tudtam,hogy annyi elég,mégse? :? )
Igazad van,legjobb megoldás neki is egy tágas nagy kalit,aztán a barátkozás.Köszönöm a választ!

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 17, 22:33 
Sol írta:
a féltékenység stb mennyire jellemző rájuk,mert ha nagyon,akkor tényleg a külön kalit megoldás lesz.Bár már ott tartanék :wink: :lol:

Azért azt ugye tudod, hogy nem túl jó lenne egyből összetenni őket? Egyrészt legalább 40 nap karantén illendő (más kalitban, nem azonos légtérben, stb). Másrészt szoktatás nélkül még a legszelídebb madár mellé sem tűnik jó ötletnek betenni, mert a kalit = az ő területe és bizony könnyen gond lehet belőle, még akkor is ha a kaliton kívül remekül elvannak együtt.....

Hozzászólás 2010 nov. 17, 22:23 
Még sajna nincs meg a jákóbébi de igyekszem gyűjteni :roll:
A nagysándornak van egy nagy nagy gurulós kalitja,igaz, még nem a legszelídebb de mire jákóm lesz,talán már az lesz és azért gondoltam megkérdezem,hogy a féltékenység stb mennyire jellemző rájuk,mert ha nagyon,akkor tényleg a külön kalit megoldás lesz.Bár már ott tartanék :wink: :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 17, 20:44 
Sol írta:
Halihó!

Szerintetek egy jákó és egy nagysándor jól kijönne egymással,akár egy kalitban is?

Ez sokmindentől függ. Pl attól, hogy a madarak milyen idősek? Mennyi ideig voltak egyedül!
Ha baby kortól együtt nevelkednek, akkor szerintem különösebb baj nem lehet belőle, bár ivarérettségnél jelentkezhet probléma.
Ez csak saját vélemény, de én nem tenném őket egy kalitkába, csak egymás mellé helyezném a kalitjukat.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 17, 19:59 
Sol írta:
Halihó!

Én ismerek valakit akinek van jákó és nagy sándor. Jól kijönnek, de nem egy kalitban laknak.

Hozzászólás 2010 nov. 17, 19:52 
Halihó!

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 nov. 17, 11:52 
Nezzetek meg Morgot, aki tunderi. A kepek, videok koze tettem fel.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 17, 11:17 
Betty írta:
Baby madarat szeretnél, vagy már nagyobbat?

Én mindenképpen a baby madarat javasolnám. Annak még nincs kialakult "napirendje", könnyebben alkalmazkodik és könnyebb kialakítani a kötődést is.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 17, 9:20 
nreka84 írta:
Sziasztok Kedves Jakotartok!
Szeretnek tanacsot kerni Toletek! Egy ideje gondolkodunk a parommal azon, beszerzunk egy ilyen edes papagajt. Viszont a bokkeno, hogy mindketten dolgozunk napkozben es csak delutan/este lenne ra idonk vele foglalkozni... mi meg nagyon felunk, hogy ez nem eleg ido a papinak :( Ti hogyan oldjatok meg?? Magara lehet hagyni delutanig? Nem lesz befordulo,tolltepo?? Esetleg egy part venni?
Koszonom a segitsegeteket!

Nálam is napközben egyedül vannak a madarak és míg csak egy madaram volt, ő is csak 4 óra után látott engem, viszont 4-10 óráig csak az övé voltam:). Én úgy oldottam meg a helyzetet, hogy bekapcsoltam a rádiót, ami azóta is egész nap megy náluk és rengeteg játékot raktam be a kalitkába. Míg egyedül volt, egész nap nagyon szépen eljátszott.3 hónapot volt egyedül és egyáltalán nem fordult be, mióta pedig ketten vannak jól elszórakoztatják egymást.
Szerintem ha kialakítasz majd neki egy megszokott napirendet, nem lehet depressziós vagy tolltépős.
Baby madarat szeretnél, vagy már nagyobbat?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 148  Következő