Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2010 nov. 24, 11:45 
attosz írta:
Károlyka a húsevő növény :D )

Na ezen most behaltam, és lefordultam a székről :D :D :D
Warhawk írta:
Valószínűleg volt valami nagyon kellemetlen élménye (én már a sokadik gazdája voltam, így nem tudom mi történt vele korábban) és emiatt lett mászkálós.

Lehet szegényt állandóan lecsapkodták repülés közben...... :(

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 24, 11:36 
xelgon írta:
mivel minek repkedni, ha senki nem csinálja azt....Az állatok, valamilyen szinten a saját környezetüknek megfelelően viselkednek és azokat a viselkedési formákat veszik fel amiket látnak/tanulnak, kivéve a veleszületett magatartási formákat persze.
feketemarcsi írta:
Szerintem ezért is van, hogy a kézzel nevelt madarak gazdái akkor lepődnek meg, hogy repül a madaruk, mikor megriad valamitől, mert akkor ösztönből repülve menekül.

A repülés készsége velük született. Nálam is van olyan madár amit kiskora óta kézzel neveltek, repülni senkit sem látott, de mégis megtanult repülni, sőt a helyváltoztatáshoz elsődlegesen eme képességét használja ;)

Viszont nekem is volt egyszer egy madaram amelyik nem akart repülni. Azt hittem a szárnyával vagy az izmaival ban baj, de az orvos szerint semmi sérülés vagy sorvadás nem volt nála. Egyszerűen félt a repüléstől. Valószínűleg volt valami nagyon kellemetlen élménye (én már a sokadik gazdája voltam, így nem tudom mi történt vele korábban) és emiatt lett mászkálós. Másra nem tudok gondolni...

Hozzászólás 2010 nov. 24, 11:11 
Látja, hogyan lehet repülni, hiszen a két rozella és a kecske is rendszeresen repül körülötte, csak nem akar, ráadásul én ennek örülök, könnyebb kezelni, nem eszi meg a növényeket, (a növény sem eszi meg őt-Károlyka a húsevő növény :D ) így egész nap nyitva a kalit, ki-be járkálhat.

Hozzászólás 2010 nov. 24, 10:39 
Warhawk írta:
feketemarcsi írta:
Sajnos a fiatal madarak életük első néhány hetében tanulják meg a szüleiktől azt a mintát, amit később követnek. Ha erre nincs lehetőségük, akkor emberi viselkedés formát vesznek fel.

A repülést nem a szülőktől tanulják el. :)

Így van, nem a szülőktől tanulják el, ez nem imprinting, azonban Marcsinál a minta kifejezés viszont helytálló, mivel minek repkedni, ha senki nem csinálja azt....Az állatok, valamilyen szinten a saját környezetüknek megfelelően viselkednek és azokat a viselkedési formákat veszik fel amiket látnak/tanulnak, kivéve a veleszületett magatartási formákat persze.

Hozzászólás 2010 nov. 24, 10:39 
Warhawk írta:
:59:

Hozzászólás 2010 nov. 24, 10:36 
A francokat! Ha megnézitek kicsit jobban a képeket akkor látni, hogy ez egy marhára szétszórt, laza tollazatú madár, és az ilyen madarak mind nagyon nehézkesen vagy alig repülnek. Természetesen súlyosbítónak hat még a kalitkás tartás és kézzel nevelés is. Ez a laza tollazat lehet genetikai vagy nevelési-tartási eredetű is. Szerintem ez a madár már soha nem fog rendesen repülni.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 24, 10:27 
feketemarcsi írta:
Sajnos a fiatal madarak életük első néhány hetében tanulják meg a szüleiktől azt a mintát, amit később követnek. Ha erre nincs lehetőségük, akkor emberi viselkedés formát vesznek fel.

Hozzászólás 2010 nov. 24, 9:59 
Nagy Tamás írta:
Helló!

Bár semmi tapasztalatom nincs a kézelneveléssel/odúból "korán kivevésről"!
Inkább arra gondolnék, hogy ennek a madárnak nem volt lehetősége repülni! Így, mivel szárnyai feleslegesé váltak, ezért a szárnyizmok elsatnyultak! Mivel nem fiatal madárról van szó, ezért lehet, hogy ő már élete végéig "gyalogos" marad!

De attosz írta, hogy szárnycsapkodás+felhajtó erő az van, ha már a kalitot megemeli :) szóval inkább hajlok Marcsi hozzászólása felé, hogy valahogy úgy lehet.....
Nekem van egy rozella tojóm, amit köbö 1 éve kaptam, és nagyon szűk helyen tartották, ráadásul szinte csak fekete napraforgóval etették.... nos szegény kis madár nagyon el volt hízva, és persze nem repült semmit....az első dolog az volt, hogy egy kicsit nagyobb kalitkát kapott és szigorú diétát, aztán mikor a súlyprobléma rendeződött, kapott egy vőlegényt,hogy lássa lehet repülni is, nem csak mászni :D ,meg persze egy nagy kalitkát. Azóta, néha, nagyon ritkán látom repülni egy kicsit, de az esetek 90%-ban csak mászik sajnos :(

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 24, 9:47 
Helló!

Bár semmi tapasztalatom nincs a kézelneveléssel/odúból "korán kivevésről"!
Inkább arra gondolnék, hogy ennek a madárnak nem volt lehetősége repülni! Így, mivel szárnyai feleslegesé váltak, ezért a szárnyizmok elsatnyultak! Mivel nem fiatal madárról van szó, ezért lehet, hogy ő már élete végéig "gyalogos" marad!

Hozzászólás 2010 nov. 24, 9:24 
Nem tudom, miért nem repül. Kevés infóm van az előző tulajoktól. Szárnyán sérülés nem volt, nem is lógatja a szárnyát, elhízva nincs. Ha felültetem magasabb helyre, akkor leszálláskor csapkod a szárnyaival, de nem elég hatékonyan, a földetérés gyakorlatilag csillapított becsapódás. A szárnya biztosan nem fáj, mert amikor kiül a kalitka tetejére, akkor bizonyos rítusokat csinál, aminek része az erőteljes szárnycsapkodás is, ilyenkor látom, hogy egy kis felhajtóerő is van. (...mivel a lábával fogja a kalitkát, és az is megemelkedik 1cm-re :D )
Ja és amikor kint van akkor jófej, de bent néha agresszíven védelmezi a kalitkáját, mikor elmegyünk mellette felfújja magát, harci hangot ad ki, és felénk kap. De még így is ő a legszocializáltabb, mert a kis kecske az szökik, elbújik, volt, hogy 1 nap után került csak elő, a két rozella pedig IQ szegény, bár szép.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 nov. 23, 22:11 
attosz írta:
Egyébként már úgy kaptam (kb. 6 éve), hogy repülni nem tudott

Úgy látom rollerbirdé a jutalom. :)
Mitől lett röpképtelen?

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2010 nov. 23, 21:07 
attosz írta:
Sziasztok!

Nem nagyon értek a papagájokhoz, ezért kérem a segítségeteket. Az alább látható papunak én vagyok a 3. gazdája, nem tudom pontosan mi a latin és magyar neve, azt sem milyen nemű és korú. Aki tud segítsen (az utolsó kép alapján nem- és kormegállapító szakértő jutalomba részesül :D ).

De jó ! :) mi a jutalom ? 1 liter alma vagy szilvapálinka ?? :D :D :D :D Annyit tudok segíteni ,hogy hím ! De az is lehet ,hogy tojó ! :D:D A rossz hír az ,hogy ennek a fajnak a nemét nem lehet szemrevételezéssel megállapítani sajnos, ehhez DNS vizsgálat szükséges ,ami pár ezer forintocska / madár ! A korát egy tapasztalt tenyésztő talán.
Amúgy szerintem ez egy Barnafülű papagáj --- Pyrrhura frontalis.

Hozzászólás 2010 nov. 21, 10:49 
dobozostej írta:
Nálam egyikőjük sem táncol, sokkal inkább "énekel" mikor zenét hallanak :shock:

Szia nálam is "énekelnek" ha zenét hallanak. :)
Úgy látszik a Molinae-ra inkább ez a jellemző.

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 nov. 20, 21:55 
Nálam egyikőjük sem táncol, sokkal inkább "énekel" mikor zenét hallanak :shock:

Hozzászólás 2010 nov. 20, 21:06 
:P
Sajnos a telefonom élvezhetetlen filmeket csinál, de majd a fényképezővel próbálkozom. De ígérni nem tudok semmit. Amikor ilyen aranyos dolgot csinálnak, mindig sajnálom, hogy a szememben nincs filmfelvevő mint a terminátornak.:) A múltkor is Ropi úgy pancsikolt a csap alatt, hogy öröm volt nézni :)

Hozzászólás 2010 nov. 20, 14:26 
Kanike írta:
málna írta:
Ügyes vagy, nagyon jók lettek a képek!
Nálam most már mindkettő "táncol" időnként, de semmi esélyem sincs, hogy le tudnám őket filmezni, mert mire előveszem a gépet abba hagyják. Pedig annyira viccesek :) Úgy kezdődik az egész, hogy a tarkójukon felborzolják a tollat, a fejük tetején meg lesimítják, így hátul "kocka fejük" lesz. :) Aztán elkezdenek ide-oda hajladozni, vagy totyogni jobbra-balra. Ropi azért ügyesebb, ő úgy tekergeti a nyakát, mint egy kígyó, amikor bűvölik. :lol:

Köszi! Aranyosak lehetnek együtt. :D Azért próbáld meg lefílmezni, pl telefonnal.?
Megnézném.

Én is, én is!!! :drunken: Málna lécci... :P

Hozzászólás 2010 nov. 20, 14:08 
málna írta:
Nálam most már mindkettő "táncol" időnként, de semmi esélyem sincs, hogy le tudnám őket filmezni, mert mire előveszem a gépet abba hagyják. Pedig annyira viccesek :) Úgy kezdődik az egész, hogy a tarkójukon felborzolják a tollat, a fejük tetején meg lesimítják, így hátul "kocka fejük" lesz. :) Aztán elkezdenek ide-oda hajladozni, vagy totyogni jobbra-balra. Ropi azért ügyesebb, ő úgy tekergeti a nyakát, mint egy kígyó, amikor bűvölik. :lol:

Köszi! Aranyosak lehetnek együtt. :D Azért próbáld meg lefílmezni, pl telefonnal.?
Megnézném.

Hozzászólás 2010 nov. 20, 13:12 
Kanike írta:
Nagy nehezen sikerült róluk csinálni egy pár repülős képet. :)

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2010 nov. 12, 21:18 
Jó köszönöm!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 12, 21:14 
jojo írta:
És még egy kérdés. Elég 1 vagy szenvedjek 2 elkészítésével?

Ha megoldható csinálj többet is, mert sosem lehet tudni melyik lesz a szimpatikus nekik. Mondjuk ők kevésbé problémásak ebből a szempontból. (Ezek nem tapasztalati infók, nekem még nem voltak ilyen madaraim, de ezeket olvastam/hallottam róluk).

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Következő