Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 29, 14:59 
evanagyi írta:
Mi az a gritt?

Például: KLIKK IDE.

vagy KLIKK IDE.

Hozzászólás 2010 nov. 29, 14:57 
evanagyi írta:
Jaj, micsoda remtortenetek! :(
Mi az a gritt?
Szegeny madaram csak tengodik, en meg nem tudok semmit, ugy gondolom, hogy ha azt eszi , ami jolesik neki, akkor egeszseges lesz.Ilyen egy buta madartarto? :lol:
Meg soha nem is latta orvos, csak egyszer, mielott Ausztriaba mentem, akkor kellett egy papir. De nem tudta leolvasni a chipjet, mert nem hagyta, ugy felt a leolvasotol.Csipett, mint a fene.Vegul is Csipike, vagy micsoda. :lol:
A doki meg nem igen ertett a madarakhoz, igy kiadta a papirt, mondvan, hogy a vamos sem fogja tudni leolvasni.
Meg sem allitotttak sehol szerencsere.

Hehehe!!! :D Jó fej lehet, igaziból az én nemeseim is sikítanak minden új dologtól,különösen Sámson,Mózes bátrabb, mert ő egyszerűen nekimegy bárminek, amitől fél, ő nyomorék és félelmében aztán bármire képes. Azt hiszem már láttam valahol (talán a papagáj-online-on) Csipus képét,azért szeretnék én úgy tengődni, mint ő!!!!! :wink:
A gritt az egy kagyló-kavics örlemény. Gyakorlatilag a zúza működéséhez szükséges, ami ugye zúzógyomor és az apró kavicsokkal, kagylódarabkákkal zúz. Az Index fórumon ez egy örök vita forrása, akik külföldről járnak oda ők úgy tudják nem kell a nagypapagájnak, mert ők megőrlik a magokat, úgy eszik meg, amíg a kisebbek egybe nyelik le és annak megörléséhez kell a kavics. Én sem adtam Sámsonnak, amíg ez a kis fémkaland meg nem történt, akkor Molnár doki azt mondta, mindig legyen előtte kisütött 2x rostált sóder vagy gritt. Én is látom, hogy időnként esznek belőle, bár túlzásba nem viszik.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 nov. 29, 14:39 
Jaj, micsoda remtortenetek! :(
Mi az a gritt?
Szegeny madaram csak tengodik, en meg nem tudok semmit, ugy gondolom, hogy ha azt eszi , ami jolesik neki, akkor egeszseges lesz.Ilyen egy buta madartarto? :lol:
Meg soha nem is latta orvos, csak egyszer, mielott Ausztriaba mentem, akkor kellett egy papir. De nem tudta leolvasni a chipjet, mert nem hagyta, ugy felt a leolvasotol.Csipett, mint a fene.Vegul is Csipike, vagy micsoda. :lol:
A doki meg nem igen ertett a madarakhoz, igy kiadta a papirt, mondvan, hogy a vamos sem fogja tudni leolvasni.
Meg sem allitotttak sehol szerencsere.

Hozzászólás 2010 nov. 29, 14:24 
evanagyi írta:
Jaj-jaj, en mindenfelet odaaadok neki ragcsalni, mert ugy gondoltam, hogy van annyi esze, hogy csak azt eszi meg, ami szamara eheto.
Akkor a magbol miert tudja, hogy mit kell megenni?

Azt mondanám, ott sem tudja hanem ha ízlik akkor megeszi, ha nem akkor nem eszi. De például egy ismerősöm jákója a növényeket is fogyasztaná ha hagynák neki, pedig a szobanövények között is sok a mérgező.
Nekünk rettenetes nagy szerencsénk volt, Sámson mája beteg volt, máriatövismagot ettünk már egy fél éve, mikor kontrollra kellett vinnem és ott kiderült, hogy a mája ugyan teljesen rendben jött de valami fém világít a zuzájában. 2 héten keresztül mindenre (mag, gyümölcs, kása, főtt kaja) grittet kellett szórni, hogy vigye ki a zuzájából a fémet. Szerencsére ki is vitte, akkor kezdődtek volna igazán a bonyodalmak, ha nem megy ki belőle. Utána vettem észre, hogy az egyik mellényem cippzárának a fékje hiányzik. Azóta nagyon vigyázok, mert kezek híján a csőrükkel vizsgálgatnak meg mindent, óhatatlan hogy ha a csőrébe marad valami akkor lenyeli. Senkinek se kívánom azt a két hetet, míg újra megröntgenezték. És mutatott Molnár doki egy röntgent, talán éppen Mesi Albájának a röntgenje volt, akinek telis teli volt a gyomra fémekkel. :(

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 nov. 29, 14:09 
evanagyi írta:
Jaj-jaj, en mindenfelet odaaadok neki ragcsalni, mert ugy gondoltam, hogy van annyi esze, hogy csak azt eszi meg, ami szamara eheto.

Érdemes elolvasni. Tanulságos.!

viewtopic.php?f=47&t=1067

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 29, 13:55 
Zénó olyan madár, hogy amit oda adok neki játszani az nem kell ( faágak, műanyag sárga kiskacsa, fa függönykarika, stb.)
Viszont mást mindent kipróbál, van egy patentokkal záródó ingem, ha az van rajtam rendszeresen levetkőztet...
Kicsit korán kezdi a vetkőztetést kislány létére... :lol:
Tegnap a wc gurigát kapta meg, azt mára jól szétcincálta.
Fürdeni továbbra sem fürdik, ki is vettem tőle a fürdető tálat, mert csak bele dobálja a kajáját.
Ezen kívül adok neki Versele Laga Omni-Vit-et, két adagolókanál/fél liter adagban.
Eddig úgy csináltam, hogy két hét vitaminos víz, egy hét tiszta víz...jó ez így?
Így kapja a Sárgahasú Gallérosom is Totyi.
Esetleg módosítanom kell az adagoláson?

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 29, 13:46 
evanagyi írta:
Jaj-jaj, en mindenfelet odaaadok neki ragcsalni, mert ugy gondoltam, hogy van annyi esze, hogy csak azt eszi meg, ami szamara eheto. Akkor a magbol miert tudja, hogy mit kell megenni?

Tudja, de a fémet úgy "gondolja", hogy megeheti mert az valami kemény kavicsféle. És (néhány hírrel ellentétben) ők igenis eszegetnek (bár csak módjával) kavicsot a természetben. Csakhogy a fém cipzár (és más fém darabok) fémmérgezést okoznak.

Hozzászólás 2010 nov. 29, 13:23 

Hozzászólás 2010 nov. 29, 13:04 
Sajnos Éva nagyi ez nem így van. A Parrotlanden most is van fenn egy jákó, aki a függöny fém bizbaszait ette meg jóízűen, most már kezelik de nagyon nem jól van.
És sajnos én is így jártam egyszer, a nagyobbik nemes hímem ahogyan a nyakamban aludt szépen megtette a cippzáram fékjét, szerencsére ki is jött belőle, azóta nem veszek fel otthonra csak műanyagcippzáras mellényt. :(

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 nov. 29, 12:41 
Attila, en mindig abbol indulok ki, hogy nem hulye, csak papagaj. Ha meg tudja kulonboztetni a magot a hejatol, miert enne meg a cipzart, vagy barmit, ami ehetetlen?Ennyivel okosabb, mint egy kisgyerek. :study:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 29, 10:17 
Csak arra kell nagyon vigyázni, hogy nehogy megegye a (fém) cipzár szemeket, mert abból baj lehet...

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 nov. 29, 10:16 
Nálam is hiánycikk a cipzár:) A pulóvereim mind szét vannak szedve, úgyhogy ez minden jákó szeretett játéka ahogy látszik. :)

Hozzászólás 2010 nov. 29, 4:44 
Hat ez az! :P
Ha jol elvan a ,,gyerek" vele.Valamivel neki is kell szorakozni, ez a legkevesebb.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 nov. 28, 23:21 
evanagyi írta:
He-he, a gombokert :P :P nekemelso evben minden kontosomnek a cipzarjabol kicsipett egy szemet, igy mind hasznalhatatlan.
Egy van, ami gombbal zarodik, azt hordom , mikor reggel kiveszem Csipuskat. Valamelyik nap ledolgozott egy gombot rola. Egyszeruen mar egy szita az egesz.
Minden haloingem olyan, mint a szita, es kulon hazi trikoim vannak, amiket bealdoztam Csipinek, mert nem tudom leszoktatni rola, hogy ne csipje ki mindegyiket. Igy mikor elmegyek itthonrol, mar be van zarva mig oltozom, es mikor megjovok, csak ha atoltoztem, akkor jovok be hozza.
Olyan kopek, hogy az nem igaz, de nem lehet haragudni rajuk, mert tudom., hoy en vagyok a legfontosabb az eleteben, es minden rosszalkodas csak feltkenysegbol fakad.
Imadom!! :40: :25:

+1 fene bánja a gombokat, lyukas polókat.

Hozzászólás 2010 nov. 28, 23:08 
Jo a geped Laci, nekem nincsenek ekezeteim. Eleg soka esett le, igy megnyugodtam, hogy nem is olyan feltuno ezek szerint. :lol:

Hozzászólás 2010 nov. 28, 22:55 
Sziasztok!

Csak kérdezem, hogy Évanagyi leveleiben csak az én gépem nem használja az ékezeteket?
Lehet, hogy meghibásodott a gépem, csak most vettem észre hogy nincsenek ékezetek.

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 nov. 28, 22:20 
He-he, a gombokert :P :P nekemelso evben minden kontosomnek a cipzarjabol kicsipett egy szemet, igy mind hasznalhatatlan.
Egy van, ami gombbal zarodik, azt hordom , mikor reggel kiveszem Csipuskat. Valamelyik nap ledolgozott egy gombot rola. Egyszeruen mar egy szita az egesz.
Minden haloingem olyan, mint a szita, es kulon hazi trikoim vannak, amiket bealdoztam Csipinek, mert nem tudom leszoktatni rola, hogy ne csipje ki mindegyiket. Igy mikor elmegyek itthonrol, mar be van zarva mig oltozom, es mikor megjovok, csak ha atoltoztem, akkor jovok be hozza.
Olyan kopek, hogy az nem igaz, de nem lehet haragudni rajuk, mert tudom., hoy en vagyok a legfontosabb az eleteben, es minden rosszalkodas csak feltkenysegbol fakad.
Imadom!! :40: :25:

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 nov. 28, 22:08 
molnarl.g írta:
Köszönöm a tanácsokat, nekem nincs gyermekem mert nem tudok szülni :lol:
Most be van zárva Zénó a helyére, de úgy látom nem nagyon zavarja...
Engem viszont zavar hogy most nem ül a vállamon, ha büntetem nekem jobban fáj mint neki...
Azért igyekszem "kemény" lenni.
Meddig ne engedjem ki, mi az amivel egy kis fájdalmat tudok neki okozni ha rosszat csinál?
A kutyáknál és a macskáknál pl. meg kell harapni a fülüket...a kutya ettől elfogadja hogy az ember a falkavezér...

Bár meddig büntetheted és bárhogyan a hatás elég rövid idejű hamar elfelejti és újra kezdi...
Ha ő csip ? Csipj vissza , legyél erőssebb és hangossabb, nálam a rámordulás és a rálegyintés általában bejön.
Utánna kis idővel nagyon megszoktam ölelni , szeretgetni, hogy tudja mennyire szeretem a bünti azért volt amit csinált.

Néha elmarad akkor ő jön oda és össze csokolgat. Nem kutya, nem állat olyan mint egy akaratos, rendkivul intelligens , hiperaktiv gyerek igy kell vele bánni. Tényleg nem könnyű, különösen akkor ha vele élsz és nem csak bezárva tartod valahol.

Azt vettem észre, hogy ok nélkül sohasem rosszalkodik, ha csíp, ha hülyeséget csínál az mindig valaminek a jelzése ,csak persze nehéz kitalálni, hogy minek. Zongorázd végig, evett, ivott , játszottál vele , fáradt stb.

Össze szoktok majd és sokkal könnyebb lesz később. A büntetés nekem is komoly fájdalmat okoz ezért a legvégső esetben zárom csak be.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 28, 21:45 
molnarl.g írta:
Nevelési tanácsokat kérek...mert nem tudom meddig bírom cérnával...ja! Délután pedig leszedte az összes gombot az ingemről ameddig egy izgalmas filmet néztem...

Állítólag a Jákókba nem szorult semmi tekintélytisztelet...az Arák jobbak ilyen szempontból...igaz ez?

Ahogy Betty is írta most kell következetesnek lenned vele. Nálunk a feleségem blúzáról szedett le néhány napja négy gombot egymás után a madár. A 4. élesen tört és megvágta vele a nyelvét. Azóta csak olyan felsőben madarazunk amin nincs gomb.

Az arák teljesen mások, de tulajdonképp minden más fajta madár "másabb" mint a jákó. A jákó a leginkább lelkisebb mind között. Azt szokták mondani, hogy kezdő madárnak (illetve madártartónak) épp ezért nem való. Szerintem neked menni fog vele csak egy kicsit bele kell még jönni a dolgokba. :)

Hozzászólás 2010 nov. 28, 21:20 
Köszönöm a tanácsokat, nekem nincs gyermekem mert nem tudok szülni :lol:
Most be van zárva Zénó a helyére, de úgy látom nem nagyon zavarja...
Engem viszont zavar hogy most nem ül a vállamon, ha büntetem nekem jobban fáj mint neki...
Azért igyekszem "kemény" lenni.
Meddig ne engedjem ki, mi az amivel egy kis fájdalmat tudok neki okozni ha rosszat csinál?
A kutyáknál és a macskáknál pl. meg kell harapni a fülüket...a kutya ettől elfogadja hogy az ember a falkavezér...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 148  Következő