Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 nov. 30, 17:20 
Általában abból van gond, amiből mi gondot csinálunk! :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2010 nov. 30, 17:12 
africz írta:
Szerintem a Jákó nem fog be állni a sorba.

Hidd el, africz, körbejártam a dolgot emberesen. Nagyon sok madarásszal levelezek, van akinek 12 jákója, nemtudomhány kakaduja és még vagy 4-5 fokföldi papagája él egy légtérben minden macera nélkül (nem itt hanem Kanadában és 20 éve vannak papagájai, ő is bíztatott), van itt barátnőm 2 jákó+1 nagysanyi+1 kongó+2 ara csapattal, neki sincs ilyen gondja és még sorolhatnám egy darabig.
Az a lényeg talán, hogy ő ebbe fog bele csöppenni, neki ez lesz a természetes, hogy a csapatában vannak zöldek meg kisebbek is. Ez olyan, mint a srácoknál, aki egyke nyilván később nehezebben fogad el tesót, mint az aki beleszületik abba hogy van körülötte 2-3-4 gyerek.
A jákók a természetben csapatban élnek, nem idegen ez a felállás.Alapból sem annyira szeretik, ha fogdossák, gyurmázzák őket, legalább is az ivarérés után, de konfliktus kerülőek, nem verekedősek.
Azt mondták, mikor a sapisokhoz nemest vittem, hogy majd jól megverekednek naponta, soha még semmilyen attrocitás nem volt közöttük, ha valamelyik kakaskodik, elég ha rászólok. A kis sapis hímem, mikor elvittem őket együtt vendégségbe, kihívta verekedni a házimadarakat, hogy megvédje a csapatát és abban Sámson is benne volt.Mikor hazavittem Mózest, olyan vad volt, hogy a kalitból nem tudtam kivenni, mert szétmarta a kezemet, mára az első aki repül a vállamra ha kinn vannak.Mikor azt mondtam, hogy a 2 nemest egy kalitba szeretném szoktatni, volt aki azt mondta hogy hülye álmaim vannak, már egy ideje egy kalitban élnek teljesen normálisan. Az idő, a türelem, a következetesség, a magabiztosság és a szeretet nagy úr ám! :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 nov. 30, 16:45 
Csatlakozom Africzhoz, de még annyit tennék hozzá, hogy arra is vigyáznod kell, nehogy Totyi legyen féltékeny. Én betartanám a rangsort, mindenben a régebbi madár legyen az első, akkor ő sem lesz féltékeny. Fogj a kezedbe valami jó kis vastag törölközőt vagy ilyesmit és engedd össze őket. Ha te ideges és feszült lesze, ők is azok lesznek, ezt ne feledd el!!!!!! :!: Beszélj hozzájuk állandóan,pozitívan, nyugodtan, magabiztosan, ne engedd át nekik az irányítást!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 nov. 30, 16:37 
mizo írta:
Kb. 3-4 hónaposan, de még este etetném, ameddig kívánja. Ez jó csapatépítésnek is. :) A nemesek meg egyébként is minden este kapnak meleg vacsorát (kását meg ilyesmit). Ebben van már némi rutinom, ilyenkor a két zöldnek el kell magyarázni,mint az ovis gyerekeknek, hogy a kicsi is velünk lesz ezután.Megnézhetik a kalitját, oda is mehetnek hozzá, de a kalitba be nem mehetnek, az a kicsi vára. Etetéskor szépen sorba leülnek és mindegyik kap a tápból, persze megfelelő sorrendben, a lényeg hogy a kicsi kap utoljára, így elfogadják és nincs féltékenykedés. Remélem Sámson ugyan olyan gondoskodó lesz vele is, mint Mózessel, sőt talán Mózes is etetni fogja. Mind fiatalok, hamar meg fogják szokni egymást, de a rangsort minden körülmények között be kell tartani. Mindig Sámson jöhet ki először, ő kap először enni, ő az első. A második Mózes lesz, a harmadik pedig Merlin. :)

Szerintem a Jákó nem fog be állni a sorba.

Hozzászólás 2010 nov. 30, 16:35 
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Ha valakinek van tapasztalata ne titkolja előlem...
Mennyi idősen engedhetem együtt repülni a lakásban a Totyit (Sárgahasú Galléros), és Zénót a Jákót?
Össze lehet szoktatni őket?
Most mindketten kb. fél évesek.
Ha össze haverkodnak azért megtanul a Jákó beszélni?
esetleg csak Totyiul/Zénóul beszélnek majd?
Most Totyi is, és Zénó is nagyon ragaszkodik hozzám, talán Totyi még jobban ki tudja mutatni érzelmeit.

Esetleg inkább ne engedjem össze őket?

Ki, mit javasol?

Jákok féltékenyek , szerintem jobb ha minnél előbb megszokja , hogy van más is. Körültekintéssel én minnél előbb összeengedném őket , ha baj lessz az később is be fog következni amig fiatal talán könnyebben alkalmazkodik.
Kakapo nagyon szeret és féltékeny is de soha senkit nem bántott még, se embert sem állatot. A családját kimondottan szereti , nincs probléma se a teknőssel se a malaccal.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 30, 16:11 
Sziasztok!

Ha valakinek van tapasztalata ne titkolja előlem...
Mennyi idősen engedhetem együtt repülni a lakásban a Totyit (Sárgahasú Galléros), és Zénót a Jákót?
Össze lehet szoktatni őket?
Most mindketten kb. fél évesek.
Ha össze haverkodnak azért megtanul a Jákó beszélni?
esetleg csak Totyiul/Zénóul beszélnek majd?
Most Totyi is, és Zénó is nagyon ragaszkodik hozzám, talán Totyi még jobban ki tudja mutatni érzelmeit.

Esetleg inkább ne engedjem össze őket?

Ki, mit javasol?

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 nov. 30, 15:12 
Kb. 3-4 hónaposan, de még este etetném, ameddig kívánja. Ez jó csapatépítésnek is. :) A nemesek meg egyébként is minden este kapnak meleg vacsorát (kását meg ilyesmit). Ebben van már némi rutinom, ilyenkor a két zöldnek el kell magyarázni,mint az ovis gyerekeknek, hogy a kicsi is velünk lesz ezután.Megnézhetik a kalitját, oda is mehetnek hozzá, de a kalitba be nem mehetnek, az a kicsi vára. Etetéskor szépen sorba leülnek és mindegyik kap a tápból, persze megfelelő sorrendben, a lényeg hogy a kicsi kap utoljára, így elfogadják és nincs féltékenykedés. Remélem Sámson ugyan olyan gondoskodó lesz vele is, mint Mózessel, sőt talán Mózes is etetni fogja. Mind fiatalok, hamar meg fogják szokni egymást, de a rangsort minden körülmények között be kell tartani. Mindig Sámson jöhet ki először, ő kap először enni, ő az első. A második Mózes lesz, a harmadik pedig Merlin. :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 nov. 30, 14:53 
mizo írta:
nagynejutka írta:
Köszönöm kérdésed, jól vagyunk.
Merlin - nagyon tetszik a név, ezek szerint fiút választol ?

Nomen est omen! Valahogyan úgy érzem, ez a név illik majd hozzá.Nem fogom megvizsgáltatni a nemét, mert nem akarok társat mellé, lesz neki ott társasága bőven. :D

Milyen idősen akarod magadhoz venni ?

Hozzászólás 2010 nov. 30, 9:42 
nagynejutka írta:

Nomen est omen! Valahogyan úgy érzem, ez a név illik majd hozzá.Nem fogom megvizsgáltatni a nemét, mert nem akarok társat mellé, lesz neki ott társasága bőven. :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2010 nov. 30, 10:26-kor.
Idézet javítása...

Hozzászólás 2010 nov. 30, 7:12 
mizo írta:
nagynejutka írta:
Szia Mizo !

Csak rászántad magad egy kis szürkére ?

Pár is kell ám neki :)))

Szia Jutka!

Remélem jól vagy, sokat gondoltam Rád!!!!

Igen, most megérett az idő, hogy a zöld fiúknak szürke cimbijük is legyen. Nagyon sok emberrel beszéltem a szürkék és a zöldek kapcsolatáról, végül is így döntöttem. Nagyon remélem, hogy Sámson, ahogyan Mózest is etette, gondozta az első perctől úgy befogadja majd Merlint is. :)
Ha ő és Csibészke elfogadják, és mindkettő nagyon jól szocializált más madarakkal, a többiek szépen beállnak a sorba, nálunk ez a rend.

Hozzászólás 2010 nov. 29, 22:22 
evanagyi írta:
Kosz. :lol:

Figyelj, ha nem laksz a világ végén adok én neked próbára, grittem is van meg 2x rostált sóderem is, a feketesapkások nagyon szeretik! :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 nov. 29, 20:26 
nagynejutka írta:
Szia Mizo !

Szia Jutka!

Remélem jól vagy, sokat gondoltam Rád!!!!

Igen, most megérett az idő, hogy a zöld fiúknak szürke cimbijük is legyen. Nagyon sok emberrel beszéltem a szürkék és a zöldek kapcsolatáról, végül is így döntöttem. Nagyon remélem, hogy Sámson, ahogyan Mózest is etette, gondozta az első perctől úgy befogadja majd Merlint is. :)
Ha ő és Csibészke elfogadják, és mindkettő nagyon jól szocializált más madarakkal, a többiek szépen beállnak a sorba, nálunk ez a rend.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 nov. 29, 18:30 
molnarl.g írta:
Zénó olyan madár, hogy amit oda adok neki játszani az nem kell ( faágak, műanyag sárga kiskacsa, fa függönykarika, stb.)
Viszont mást mindent kipróbál, van egy patentokkal záródó ingem, ha az van rajtam rendszeresen levetkőztet...
Kicsit korán kezdi a vetkőztetést kislány létére... :lol:
Tegnap a wc gurigát kapta meg, azt mára jól szétcincálta.
Fürdeni továbbra sem fürdik, ki is vettem tőle a fürdető tálat, mert csak bele dobálja a kajáját.
Ezen kívül adok neki Versele Laga Omni-Vit-et, két adagolókanál/fél liter adagban.
Eddig úgy csináltam, hogy két hét vitaminos víz, egy hét tiszta víz...jó ez így?
Így kapja a Sárgahasú Gallérosom is Totyi.
Esetleg módosítanom kell az adagoláson?

Én a Hema vitaminokat adom a kicsiknek, nagyon segítőkészek még itatási tervet is készítettek nekik.

Hozzászólás 2010 nov. 29, 18:25 
molnarl.g írta:
Zénó olyan madár, hogy amit oda adok neki játszani az nem kell ( faágak, műanyag sárga kiskacsa, fa függönykarika, stb.)
Viszont mást mindent kipróbál, van egy patentokkal záródó ingem, ha az van rajtam rendszeresen levetkőztet...
Kicsit korán kezdi a vetkőztetést kislány létére... :lol:
Tegnap a wc gurigát kapta meg, azt mára jól szétcincálta.
Fürdeni továbbra sem fürdik, ki is vettem tőle a fürdető tálat, mert csak bele dobálja a kajáját.
Ezen kívül adok neki Versele Laga Omni-Vit-et, két adagolókanál/fél liter adagban.
Eddig úgy csináltam, hogy két hét vitaminos víz, egy hét tiszta víz...jó ez így?
Így kapja a Sárgahasú Gallérosom is Totyi.
Esetleg módosítanom kell az adagoláson?

Kakapo is ilyen a legjobb modszer nem adni neki semmit, legyen allandoan a kezed ugyeben a jatek , jatszal vele Te, majd egy ido utan boldogan elcsenni toled es akkor jo lesz :)

Hozzászólás 2010 nov. 29, 18:24 
evanagyi írta:
Attila, en mindig abbol indulok ki, hogy nem hulye, csak papagaj. Ha meg tudja kulonboztetni a magot a hejatol, miert enne meg a cipzart, vagy barmit, ami ehetetlen?Ennyivel okosabb, mint egy kisgyerek. :study:

Pl ha megijed vmitol lenyelheti veletlenul is, jobb a bekesseg a nagyobb fogu muanyag zipzar nagyobb elvezet is. Kakapo sem ette meg soha a kagylo orlemenyt kavicsot sajnos mar a magot sem..

Allandoan ember kajat ohajt enni.

Hozzászólás 2010 nov. 29, 18:01 
Szia Mizo !

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 nov. 29, 16:24 
Kosz. :lol:

Hozzászólás 2010 nov. 29, 15:57 
evanagyi írta:
Akkor ti ezt rendszeresen adjatok a jakonak is? Meg kell rendelni a Galambaszkuckoban, vagy lehet uzletben is kapni.
En egyszer vettem homokot a Fressnapf-ben, de nem erdekli, talan ki is dobtam mar.

Igen, van fent egy meglehetosen gyenge kis regi film Csipuskarol.
Ha sikerulne feltenni, nyaron csinaltam egy 5-6 perces filmet, de meg mindig nem sikerult kozkinccse tehetove varazsolnom ezzel a Machintossal. :(

Nekem konkrétan még nincs jákóm, illetve van, de csak olyan tojásforma még a gyerek, szombaton tojta meg az anyukája. :D :D Azért már beszélgetek vele, hiszen hall ő engem ott benn is, mondogatom a nevét, hogy tanulja meg szokja a hangomat! :D
A nemeseknek mindig van benn egy kis fémtálban gritt, oszt ha megkívánják mindjárt ehetnek is belőle. Tudod, az én zöld fiaim egy kalitban laknak. Egy jó nagyban és nagyon szeretnek ott együtt lenni.
Bármilyen állatkereskedésben kapsz grittet, olyan kb. 2 kilós zacsiban van. Vagy ha tudsz 2x rostált sódert szerezni, azt beteszed a mikróba, vagy 3 percre, jól kisütöd, kihűtöd és beteszed Csipuska kalitjába, fog enni belőle ha kell neki. :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 nov. 29, 15:50 
Akkor ti ezt rendszeresen adjatok a jakonak is? Meg kell rendelni a Galambaszkuckoban, vagy lehet uzletben is kapni.
En egyszer vettem homokot a Fressnapf-ben, de nem erdekli, talan ki is dobtam mar.

Igen, van fent egy meglehetosen gyenge kis regi film Csipuskarol.
Ha sikerulne feltenni, nyaron csinaltam egy 5-6 perces filmet, de meg mindig nem sikerult kozkinccse tehetove varazsolnom ezzel a Machintossal. :(

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 29, 15:07 
mizo írta:
Az Index fórumon ez egy örök vita forrása, akik külföldről járnak oda ők úgy tudják nem kell a nagypapagájnak, mert ők megőrlik a magokat, úgy eszik meg, amíg a kisebbek egybe nyelik le és annak megörléséhez kell a kavics.

Egy idevonatkozó idézet:

"A madarak emésztőszervrendszerének felépítése és működése jelentősen eltér más gerincesekétől. A nyelőcsővük kitágult csövet formál, alsó részében gyakran - a lenyelt, különösen magból álló táplálék megpuhítására szolgáló - hatalmas beggyel. A begy a madarak előbelének tipikus része, a mellkas elülső oldalán helyezkedik el. Az egy- vagy kétüregű begy táplálékraktár, de benne már megkezdődhet a táplálék puhítása és előemésztése. A madarak gyomra két részből áll: az egyik a nyelőcsőhöz csatlakozó mirigyes gyomor, ezt követi a zúzógyomor. A mirigyes gyomorban (ventriculus, pars glandularis) kezdődik az emésztés, ugyanis ennek nyálkahártyája sok sósavat és emésztőenzimeket (pepszin) termelő mirigyet tartalmaz. Ezek segítségével itt a táplálék megpuhul, kissé emésztetté válik. Ezután a táplálék a zúzógyomorba (ventriculus, pars muscularis) jut, ahol mechanikusan darabolódik. Mivel a madarak fogatlanok, zúzógyomruk e funkciója igen fontos. A zúzógyomor nagyjából tojás alakú, vastag, izmos falú szerv. A zúzógyomor a magevőkben fejlődött ki erőteljesebben. A tömegük aránylag nagy, kb. a testtömeg 3-4 %-a. Belső felülete bonyolult alakot formál: vakzsákok, árkok, öblösödések - ahogyan simaizomrétegei több irányban futnak le."

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 148  Következő