Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 dec. 4, 12:24 
Mi az az Arcadia lampa? :?:
En ugy tunik teljes tudatlansagban tartom a madaramat. Azert jol erzi magat. :lol:

Hozzászólás 2010 dec. 4, 11:02 
nagynejutka írta:
Szép napot mindenkinek !

Nállunk is termelnek a gyerekek tollport, én vettem egy légtisztítót.
Természetesen még kell törölgetnem, de jóval kevesebbet.

Hagy dicsekedjek egy picit: nagyon úgy néz ki, hogy lassan összebútoroznak a gyerekek :)

Én hideg párologtatót használok, bár nálunk még nincs tollpor de a sapisok és a nemesek is esőerdei madarak, ilyenkor szükségük van párára. Meg már az Arcadia lámpa is megy szürkülettől nekik, különben hiába kapják azt a sok gyümölcsöt.
Gratulálok!!!! :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2010 dec. 4, 9:29 
Szép napot mindenkinek !

Nállunk is termelnek a gyerekek tollport, én vettem egy légtisztítót.
Természetesen még kell törölgetnem, de jóval kevesebbet.

Hagy dicsekedjek egy picit: nagyon úgy néz ki, hogy lassan összebútoroznak a gyerekek :)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 dec. 4, 0:21 
evanagyi írta:
Na, latod, ez az, amit en ugyan nem, tudtam elore, hogy van tollpora a jakonak, de idoben megtapasztaltam. :( Sajnos, azota is elvezem minden elonyet. :lol:
Csipuska szeret az eloszobafogason ucsorogni az oszes kabatomat bevonva feher porral, es nem gyozom a port torolni (rettentoen utalom) a butorokrol, mert vastagon ul rajtuk allandoan.
A srpicnit nagyon szereti, tulajdonkeppen furodni is szeret, csak fel a bemenestol a viz ala.
Tegnap erdekesa modon felig engedtem lngyos vizzel a mosdot es valamiert belement, es hagyta egy kis frotir kendovel lemosogatni magat. Persze utana egesz napc csak arrol szolt, hogy agyon dicseretem, es vegtelenul boldog voltam, hogy ilyen ugyes papagajom van: Csipuska, aki szep tiszta. :31:

Ez nem semmi Éva!

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 dec. 4, 0:19 
molnarl.g írta:
Zénó mostanában simogatás közben "felborul" kitekeri a nyakát, és hanyatt fordul az ölemben...ez vajon mitől van?

Egyre jobban szeret téged és élvezi a kényeztetést...

Részvétem a hó miatt, utálom ha annyi van , hogy nem lehet közlekedni.

Hozzászólás 2010 dec. 3, 22:50 
Na, latod, ez az, amit en ugyan nem, tudtam elore, hogy van tollpora a jakonak, de idoben megtapasztaltam. :( Sajnos, azota is elvezem minden elonyet. :lol:
Csipuska szeret az eloszobafogason ucsorogni az oszes kabatomat bevonva feher porral, es nem gyozom a port torolni (rettentoen utalom) a butorokrol, mert vastagon ul rajtuk allandoan.
A srpicnit nagyon szereti, tulajdonkeppen furodni is szeret, csak fel a bemenestol a viz ala.
Tegnap erdekesa modon felig engedtem lngyos vizzel a mosdot es valamiert belement, es hagyta egy kis frotir kendovel lemosogatni magat. Persze utana egesz napc csak arrol szolt, hogy agyon dicseretem, es vegtelenul boldog voltam, hogy ilyen ugyes papagajom van: Csipuska, aki szep tiszta. :31:

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 dec. 3, 22:46 
Laci, nálunk Kincső szereti magát hanyat vágni, illetev az egyik lábát nyújtja a kezembe mikor a földön fekszek vele és nekem át kell fordítanom olyankor a hátára. Imádja, ha puszilgatom a hasát és közbe beszélek hozzá. Nagyokat nevet amin én is nevetek...elképzelhetitek milyeneket hancúrozunk a csajossal :D Ez az elfogadás jele, illetve azt jelzi feléd, hogy nagyon jól érzi magát és szívesen van a közeledben.

Kati, a jákókban nagyon sok tollpor található, bár állítólag jóval kevesebb mint az amazonokban. Én minden nap törölgetek a szobájukban, ugyanis hihetetlen mennyi por kerül a levegőbe a tollukból.
A fürdést nálunk Gyurcsi nem szereti, de ettől függetlenül hetente 2x kap egy kis virágpermetezős vizet. Ezzel ellentétben Kincső imád pancsolni. Ha befújom a permetezővel neki nem elég annyi, megy még az itatótálba és bele akar bújni.
Videón nagyon sok jákót láthatunk, hogy a kadban vagy a mosdóban fürdik. Majd ha hozzád kerül a jákópajtás, próbálkozzál különféle fürdési technikákkal, hátha megkedveli ő is a fürdést, vagy tanulhat majd a nemesektől is :)

Hozzászólás 2010 dec. 3, 22:04 
molnarl.g írta:
A Würth Szereléstechnikánál dolgozom 6éve, ha nem megyek nincs forgalom=nincs fizetés.
Szerintem jót tett Zénónak a költözés, most is itt ül a vállamon, és nézi mit írok.
Most együtt vannak a madarak: Zénó, Totyi, Picúr, Tündi pontosabban egy helységben.
Zénó mostanában simogatás közben "felborul" kitekeri a nyakát, és hanyatt fordul az ölemben...ez vajon mitől van?
Kb. egy hete csinálja mikor simizem a nyakát.
Itt egyébként nagy hó esett, kb. 20cm tegnap, és ma is annyi alig győzöm lapátolni, a garázstól az utcáig van kb. 30méter amit mindig le kell takarítani, a cédrusaim már ki sem látszanak a hóból, pedig több mint 0,5 méteresek...
Jelenleg is esik nem tudom mi lesz így reggelre...

Én nem ismerem a jákót, most készülök majd megismerni. :D
Amit leírok nem is észosztásnak szánom, ezek csak a saját tapasztalataim a saját madaraimmal. Minden madár társas lény, nyilván jobban érzi magát, ha vannak mellette madártársak ( ha valaki úgy tudja rendezni az életét, hogy több madarat tart).
A nemeseknek nincsen tollporuk, nem okoznak allergiát, a jákókról tudom, hogy fehér tőlük minden. Hogyan fürdetitek őket??? Egyáltalán szeretnek fürdeni??? Vagy csak a spricni jöhet szóba????

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 dec. 3, 21:55 
Betty írta:
Éva érdekes, hogy Én is azt tapasztalom Gyurinál, hogy a hangulatától függ a viselkedése. Ha jó kedve van, akkor bújik, leengedett szárnyal szinte udvarol nekem, puszit ad és nagyon gyengéd, de ha pihenni és csak nézelődni szeretne, akkor nem hagyja magát simogatni. Már tudom ilyenkor a mozdulataiból, hogy mit is akar.

Kincsőt ezzel ellentétben viszont bármikor lehet babusgatni, fetrengeni vele a szőnyegen és nem igaz, hogy egy baby madárral sokkal bensőségesebb kapcsolat alakul ki mint egy idősebbel.
Ha Tommy olvassa a fórumot, akkor meg tud ebben erősíteni, hogy Yoki is hasonlóan viselkedik vele, aki szintén 3 éves kora körül került hozzájuk :)

A barátnőm szerint, aki már 20 éve tenyészti a jákókat a férjével , a tojók szelídebbek, kedvesebbek.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 dec. 3, 21:49 
A Würth Szereléstechnikánál dolgozom 6éve, ha nem megyek nincs forgalom=nincs fizetés.
Szerintem jót tett Zénónak a költözés, most is itt ül a vállamon, és nézi mit írok.
Most együtt vannak a madarak: Zénó, Totyi, Picúr, Tündi pontosabban egy helységben.
Kb. egy hete csinálja mikor simizem a nyakát.
Itt egyébként nagy hó esett, kb. 20cm tegnap, és ma is annyi alig győzöm lapátolni, a garázstól az utcáig van kb. 30méter amit mindig le kell takarítani, a cédrusaim már ki sem látszanak a hóból, pedig több mint 0,5 méteresek...
Jelenleg is esik nem tudom mi lesz így reggelre...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 3, 20:00 
Éva érdekes, hogy Én is azt tapasztalom Gyurinál, hogy a hangulatától függ a viselkedése. Ha jó kedve van, akkor bújik, leengedett szárnyal szinte udvarol nekem, puszit ad és nagyon gyengéd, de ha pihenni és csak nézelődni szeretne, akkor nem hagyja magát simogatni. Már tudom ilyenkor a mozdulataiból, hogy mit is akar.

Kincsőt ezzel ellentétben viszont bármikor lehet babusgatni, fetrengeni vele a szőnyegen és nem igaz, hogy egy baby madárral sokkal bensőségesebb kapcsolat alakul ki mint egy idősebbel.
Ha Tommy olvassa a fórumot, akkor meg tud ebben erősíteni, hogy Yoki is hasonlóan viselkedik vele, aki szintén 3 éves kora körül került hozzájuk :)

Hozzászólás 2010 dec. 3, 15:59 
Laci, vezetes a munkad?
Csipuska is csak akkor jon dedelgetesre, ha neki van kedve. Ha megunta, akkor feltapaszkodik, es meg nem mondja,: hogy na, jo, eleg volt, de kinyilvanitja. Jo nagy kope, az biztos. :P

Hozzászólás 2010 dec. 3, 15:16 
Ma a hó miatt haza kellett jönnöm, ilyenkor a két kocsis módszert alkalmazom...
Addig megyek ameddig a második autót nem látom az árokban, ez ma 10.30kor jött össze.
Sikerült úgy elrendeznem a dolgozószobám, hogy most mind a 4madár egy szobában van.
Most szétdarabolom Totyi mászófáját mert az már nem fért be.
A Zénó kalitkájának a tetejére építem fel a hintát.
Lehet hogy hamarosan már együtt hintáznak majd.
Egyébként az én Totyim nagyon nyugodt madár, sokkal gyengédebb, ragaszkodóbb mint a Zénó.
Totyi sokat hízeleg, Zénó inkább azt várja el hogy a nyakát vakargassam, de csak akkor amikor ő is akarja.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 dec. 3, 10:18 
Bocs, csak tegnap este már mentem aludni. Szóval ez az együtt és mégis külön lakás azért is jó, mert jobban esznek. Működik a makimajom szindróma, ha az egyik eszik, eszik a másik is és így tovább. Amikor már ugyanazon az oldalon lógnak és egymást stírölik akkor kezdenek igazán érdeklődni egymás iránt. Arról nem beszélve, hogy ilyenkor már használni kell az Arcadiát és a hideg párásítót is, praktikusabb ha egy helyen vannak. Én a gallérost nem ismerem. Ők milyen természetű madarak? Agresszív vagy konfliktuskerülő???

Van egy nagyon jó cikkem, angolul van, már hónapok óta készülök lefordítani, de mindig van egy csomó dolgom, ha valaki bírna az angollal, akkor feltenném és elolvashatja!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 dec. 2, 22:06 
molnarl.g írta:
Totyié a dolgozószobámban van a Hullámosokéval szemben, Zénóé pedig a nappaliban.
Kb 5m + egy ajtó, és egy fal.

Laci

Én odatenném a kalitjukat először egy fél méterre, ha jól tűrik akár 10 centire egymástól. Kíválóan el lesznek. Nekem minden madaram egy szobában van, velük is alszunk. Mikor csak feketesapisom volt és hullámosom, akkor is egymás mellett voltak és az "agresszív" feketesapkás jól bírta, hogy később a hulik a kalitján ugráljanak.
Lehet, hogy lassan fognak megbarátkozni, de meg fognak, mert egy helyen vannak, ha te nem vagy otthon, akkor egymás társasága lesznek és hidd el működik.
Nem beszélsz véletlenül angolul????????????

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 2, 18:15 
Laci, szerintem is jobb lenne, ha még közelebb tennéd őket egymáshoz, hisz ha látják egymást, hallják a másik hangját, akkor könyebb a barátkoztatás is.
Nálunk 10 cm van a két kalitka között, de az is csak a magfogó miatt van. Szeretnek úgy ülni a hintájukba, hogy látják egymást. Próbáld meg őket egy szobában elhelyezni ha van elég helyed.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 2, 16:34 
molnarl.g írta:
Totyié a dolgozószobámban van a Hullámosokéval szemben, Zénóé pedig a nappaliban. Kb 5m + egy ajtó, és egy fal.

Talán ha látnák egymást állandóan, akkor jobban összeszoknának...

Hozzászólás 2010 dec. 2, 16:28 
Totyié a dolgozószobámban van a Hullámosokéval szemben, Zénóé pedig a nappaliban.
Kb 5m + egy ajtó, és egy fal.

Laci

Hozzászólás 2010 dec. 1, 21:43 
molnarl.g írta:
Köszönöm a segítséget, szóval Csúszka ez a szép madár itt az Őrség szélén sok fajta madár van, és mindkét madáretetőmre jönnek.
Ma kétszer lapátoltam havat, kb. 15cm esett, most este pedig eső.
Holnap lehet hogy megint nem tudok dolgozni menni, így figyelhetem a madárkákat.

Zénó először nem tudta mire vélni Totyit, csak nézegette, aztán egyre közelebb mentek egymáshoz, de végül Totyi megijedt és meg akarta csípni Zénót, Zénó viszont baromi nyugodt volt, nem igazán foglalkozott Totyi ismerkedésével...

Laci

Milyen messze vannak a kalitjaik egymástól?

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 dec. 1, 21:32 
Köszönöm a segítséget, szóval Csúszka ez a szép madár itt az Őrség szélén sok fajta madár van, és mindkét madáretetőmre jönnek.
Ma kétszer lapátoltam havat, kb. 15cm esett, most este pedig eső.
Holnap lehet hogy megint nem tudok dolgozni menni, így figyelhetem a madárkákat.

Zénó először nem tudta mire vélni Totyit, csak nézegette, aztán egyre közelebb mentek egymáshoz, de végül Totyi megijedt és meg akarta csípni Zénót, Zénó viszont baromi nyugodt volt, nem igazán foglalkozott Totyi ismerkedésével...

Laci

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 148  Következő