Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2010 dec. 22, 15:04 
Boldog Karácsonyt! (bocsi egy kicsit hosszú, de szerintem nagyon jó!)

Egy filozófia professzor az előadását úgy kezdte, hogy fogott egy befőttesüveget és feltöltötte kb. 5 cm átmérőjű kövekkel, majd rákérdezett, hogy tele van-e az üveg?
Igen. - volt a válasz.
Ezután elővett egy dobozt, tele apró kavicsokkal, és elkezdte beleszórni azokat az üvegbe.
Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van.
A professzor ezután elővett egy dobozt homokkal, és azt kezdte beletölteni az üvegbe.
A homok természetesen minden kis rést kitöltött.
És most, - mondta a professzor - vegyétek észre, hogy ez a ti életetek.
A kövek a fontos dolgok (a családod, a partnered, az egészséged, a gyerekeid).
Ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna.
A kavicsok azok a dolgok, amelyek még számítanak, mint a barátaid, a munkád, a kollégáid. A homok az összes többi: az apróságok.
Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek.
Ugyanez történik az életeddel.
Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amik igazán fontosak a boldogságod érdekében.
Játssz tehát a gyerekeiddel, szakíts időt orvosi vizsgálatokra, vidd el a párodat táncolni. Dolgozni, takarítani, vendégeket hívni mindig lesz időd.
Ezért először a kövekre figyelj, azokra a dolgokra, amik igazán számítanak.
A többi csak homok.
Az egyik diák megkérdezte: - És most már valóban tele van-e az üveg?
Mire a professzor azt válaszolta, hogy igen, tele van.
Erre a diák elővett egy dobozos sört, kinyitotta, és beletöltötte az üvegbe.
A sört a homok elnyelte, és térfogatváltozás nem következett be.
Azt mondta erre a diák: - Nos, bármennyire is úgy érezzük, hogy az életünk teljes, a fenti példából jól látszik:
EGY SÖR AZÉRT MINDIG BELEFÉR!! :D

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 dec. 21, 22:50 
Ezt betartja valaki?!

"A rendelet hatására megváltozik az állatvásárok, állatbörzék szabályos menete is, mert a kisállat-kereskedők kötelesek az általuk forgalmazott állatok eladása esetén „használati utasítást” mellékelni a boltokon kívül is. Ebben az írásos útmutatóban szerepelnie kell az állat kifejlett kori méretének éppúgy, mint a takarmányozás és a helyes elhelyezés módjának."

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 21, 22:47 
Sol írta:
12e ft-ból egy kis szütyő jönne ki,mindennel együtt.Hát ennyiből másképp is megoldom,hogy legyen ilyenem.Pedig ari cuccokat lehet kapni :mrgreen:

Többet kell rendelni, akkor eloszlik a szállítási költség. Aztán lehet árulni a felesleget... :twisted:

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 dec. 21, 21:44 
12e ft-ból egy kis szütyő jönne ki,mindennel együtt.Hát ennyiből másképp is megoldom,hogy legyen ilyenem.Pedig ari cuccokat lehet kapni :mrgreen:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 21, 21:37 
Sol írta:
Nem tudja valaki,hogy a http://www.birdorable.com oldalon lévő termékek közül nincs valami,akármi,bármi amit itthon nálunk is forgalmaznak?

Úgy látom küldenek nemzetközi postával bárhova cucokat... bár a postaköltség alighanem több mint maga a termék :-(

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 dec. 21, 21:10 
Halihó!
Nem tudja valaki,hogy a http://www.birdorable.com oldalon lévő termékek közül nincs valami,akármi,bármi amit itthon nálunk is forgalmaznak?

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 21, 12:02 
Kép

Kellllemes karrrrácsonyt mindenkinek! :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 dec. 21, 11:50 
Kép
:santa:

Hozzászólás 2010 dec. 20, 13:24 
xelgon írta:
Mizo!

Azért puhítom, hogy ő is ugyan annyira akarjon egy ilyen szép papeszt mint én :D Amúgy értettem mit akartál mondani, és teljesen egyet értek, valahogy én is így gondoltam.

Gyere át a nemes topikba, van ott még pár kép! :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2010 dec. 20, 10:27 
Mizo!

Azért puhítom, hogy ő is ugyan annyira akarjon egy ilyen szép papeszt mint én :D Amúgy értettem mit akartál mondani, és teljesen egyet értek, valahogy én is így gondoltam.

Hozzászólás 2010 dec. 19, 17:40 
Betty írta:
mizo írta:

Kép

Kati, tündéri az unokád és a nemeslegény is! :) A nemesek tényleg ilyen barátságosak a kisgyerekekkel, vagy nevelés kérdése?

Az én unokám a kislány, ő a barátom kisfia.
Igen, a nemes hímek kifejezetten szeretik a gyerekeket, de ez nyilván sokban függ a neveléstől is, aki soha életében nem látott még gyereket, az talán nem fog rögtön a nyakába ugrani. Bár nálunk a feketesapkások sem bántják, sőt rohannak a gyerekekhez. Még a kalitba is simán benyúlhatnak az unokéim, soha nem csípnek oda a gyerekeknek. Van a Flickr-en pár képem, mindjárt megkeresem és felteszem a linket.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 dec. 19, 17:40 
Betty írta:
mizo írta:

Kép

Kati, tündéri az unokád és a nemeslegény is! :) A nemesek tényleg ilyen barátságosak a kisgyerekekkel, vagy nevelés kérdése?

Az én unokám a kislány, ő a barátom kisfia.
Igen, a nemes hímek kifejezetten szeretik a gyerekeket, de ez nyilván sokban függ a neveléstől is, aki soha életében nem látott még gyereket, az talán nem fog rögtön a nyakába ugrani. Bár nálunk a feketesapkások sem bántják, sőt rohannak a gyerekekhez. Még a kalitba is simán benyúlhatnak az unokéim, soha nem csípnek oda a gyerekeknek. Van a Flickr-en pár képem, mindjárt megkeresem és felteszem a linket.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 dec. 19, 16:59 
mizo írta:

Kép

Hozzászólás 2010 dec. 19, 15:07 
xelgon írta:
vivbaba93!

Szépek a képek, kell is a karácsonyi hangulat!:D

mizo!

Hát azok a képek!!!! Teljesen kész vagyok tőle! Sőt megmutattam páromnak, és talán most már megtudom győzni, hogy bizony milyen jó is lenne egy ilyen társ a lakásban :D

Igen, valóban szuperül lehet együtt élni velük, de ne felejtsd el, hogy ez csak akkor lesz ilyen ha mindketten egyformán akarjátok a pároddal együtt, egyébként meg gondok forrása........
Az is sokat számít, hogyan szocializáljátok, szoktatjátok, nevelgetitek úgy hogy az ő igényei is fontos szempont legyen.(Jujjj de hülyén fogalmaztam, de biztos érted mire gondolok)

Kép

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 dec. 19, 11:56 
vivbaba93!

Szépek a képek, kell is a karácsonyi hangulat!:D

mizo!

Hát azok a képek!!!! Teljesen kész vagyok tőle! Sőt megmutattam páromnak, és talán most már megtudom győzni, hogy bizony milyen jó is lenne egy ilyen társ a lakásban :D

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 dec. 19, 0:17 
Szia vivibaba93!

jók a képek grat.

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 dec. 19, 0:14 
Warhawk írta:
Érdekes, nálunk Lizzy (nemes hölgyemény) Évi vállán szokta kiélni szájmenéses hajlamait. Ott ücsörög, nézi amint Évi mosogat és be nem áll a szája (csőre) közben. :lol:

Nők :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hozzászólás 2010 dec. 18, 19:57 
evanagyi írta:
Nekem jakom van, de en nem tudtam, hogy miert szeret legjobban hattal dumalni. Mikor nagyon rajta van a dumalhatnek, azt szoktam mondani, hogy szomenese van, akkor altalaban nekem hattal ul, es ugy nyomja a szoveget veg nelkul mindent, ami eszebe jut. Nagyon edes.
Uj szokasa lett az is, hogy akkor beszel, ha kimentem a szobabol.
A ho egyaltalan nem erdekli, pedig mindig megmutatom neki, a vallamon ulve allunk az erkelyajtonal, es megbeszeljuk, hogy sut a nap, vagy esik az eso, vagy havazik, stb. Nem mutat erdeklodest joforman semmi mas irant, csak en es a jatekok.(no meg a kaja) :lol: :lol:

A nemes fiúk mások, szeretnek részt venni a család életében. Akinek megnyílik egy nemes, annak olyan élményben lesz része mint kevés embernek. Valószínűleg ez abból is adódik, hogy ők nem élnek a tojóval állandóan. Imádják a gyerekeket, jól kijönnek már papeszokkal és háziállatokkal is.
Ő itt egy barátom 4 éves nemese a kisfiával. Mikor megvette még agglegény volt, ketten éltek a madárraal, jöttek a haverok, volt buli is és a madár mindenben részt is vett. Aztán jött a párja és a baba. Ma már a kisfiú és a madár elválaszthatatlanok, mindent együtt csinálnak. Itt pl. fürdenek nagy egyetértésebn.

És a hímek tényleg ilyenek. Az enyémek folyton az unokáimmal vannak, türelmesek és óvatosak a kicsikkel, soha meg nem csípnék őket.

Kép

Kép

Kép

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 dec. 18, 15:57 
Vivien, nagyon koszi a gyonyoru kepeket. :lol:
Balint, en ugy tapasztalom, hogy madartol fuggo, hogy ki mikor szolal meg.Miota tartom a kapcsolatot Interneten mas jakosokkal, azota egeszen kulonbozo egyedekrol hallottam. Van olyan madar, aki mar 2-3 honaposan szavakat mondott, es lassan monadokka formalta, es van olyan, aki csak 1 eves koraban kezdett beszelni.Turelmesen kell veluk banni, az biztos, hogy vegul egyszercsak megszolal, es akkor nincs megallas. :idea: :P

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 dec. 18, 15:23 
Én úgy tudom a jákó általában 7 hónapos korától kezd el hangokat utánozni, de már azt sem tudom, hogy hol hallottam, szóval ezt ne vedd biztosra :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 100  Következő