Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 jan. 3, 10:49 
Szia királylány! Első pillanatra azt hittem két hím, de valaki csak tojt pár tojást :mrgreen: . Jobban megnézve mind a kettő tarka, halál egyformák, (talán még tesók is, gyanús nem-e úgy adták el neked őket), lehet, hogy két tojóról van szó. Különbséget én így nem látok, hátha más lát majd. Ha sikerülne a faroktollaik alsó részét lefényképezni akkor könnyebb lenne, persze ha nem sárga a farkuk, ott jól meg lehet különböztetni a hímet a tojótól. A hímé egyszínű szürke, a tojóé mintás.

Valódi név: Domokosné Nagy Tünde

Hozzászólás 2011 jan. 3, 10:13 
A tojó:

Kép

Hozzászólás 2011 jan. 3, 10:12 
Sziasztok csináltam képet igaz nem valami jók lettek , de talán most ez is elég. Szóval a hím:
Kép

Hozzászólás 2011 jan. 2, 18:37 
Most pár napig égve hagytam a villanyt éjjelre a madaraknál, mert nagyon hideg volt, ma láttam is a hullámosokat is meg a nimfákat is párzani.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 2, 18:32 
Helló kiralylany84!

Frici jól mondja, két tojó simán párzik! És nekem is kezd gyanússá válni a, hogy két tojód van! A képek nagyon sokat segíthetnek! Az odú méret megfelel, kalitka méret pedig nem! Egy pár nimfának szerintem 100hosszú, 60cmszéles, és 80cm magas kalitka kell! Azért tépheti a "hímed" a tojót, mert kicsi nekik a hely!!!
A fény hatással van a madarak szaporodására, minél több ideig látnak, annál aktívabbak lesznek!
Felkészíteni pedig úgy kell, hogy odú felrakása előtt egy hónappal fokozatosan emelni kell a lágy eleség adagot!
Úgy, hogy negyedik héten már heti 4-5 alkalommal kapjanak lágy eleséget, mindig annyit amennyit kb 30-60perc alatt megesznek! Lágy eleség (nálam) keményre főtt tyúktojásból és reszelt, vagy késsel vágott sárgarépából áll! Papagájoknak elég csak karikákra vágni, a többit ők megoldják! Miután eltelik a 4 hét mehet fel nekik az odú, majd addig kapják a lágy eleséget, még meg nem jelenik az első tojás! Az első tojás után csak magot és vizet kapjanak addig, még ki nem kel az első fióka! Kikelés után napi kétszer(reggel/este) kapjanak lágy eleséget, igény szerint! Javaslom, hogy vegyél/csinálj egy akkora kalitkát,amit le írtam! A répa/alma/főtt tojás adását pedig ne hagyd abba, előbb utóbb megfogják kóstolni, aztán enni fogják!
A tenyésztőt nem ismerem, így nem tudok róla véleményt mondani! Vedd le az odút!!!

Hozzászólás 2011 jan. 2, 17:55 
Most ez komoly ? Tényleg párzik két tojó is? Mondjuk akkor lehet , hogy azért nem kelt ki a tojás. Holnap csinálok róluk képet és felrakom és majd kiderül, mert amúgy én nem tudom megkülömböztetni őket.

Hozzászólás 2011 jan. 2, 17:26 
Milyen színűek? Képet tudsz róluk felrakni?

Hozzászólás 2011 jan. 2, 17:24 
kiralylany84 írta:
Szia Frici!

Én szerintem párban vannak, mert párzanak, pont nem rég is pároztak, szóval ebből gondolom én , hogy egy hím és egy tojó, mert 2 tojó csak nem párzik igaz?

Dehogynem :lol: :lol: !

Hozzászólás 2011 jan. 2, 17:17 
Szia Frici!

Én szerintem párban vannak, mert párzanak, pont nem rég is pároztak, szóval ebből gondolom én , hogy egy hím és egy tojó, mert 2 tojó csak nem párzik igaz?

Hozzászólás 2011 jan. 2, 16:59 
Ha rendszeresen ellenőrzöd a fészket azt megszokják, csak nem kell túlzásba esni, csak mikor szükséges.

Hozzászólás 2011 jan. 2, 16:51 
Bocsi igazad van mind a kettőről volt szó!Kérdeztem h nembaj-e hogyha mindennap takarítom őket mert zavar a bűz,de tartottam attól h ha naponta kiveszem őket akkor a szülők megérzik rajtuk az illatom és nem etetik őket! :)

Hozzászólás 2011 jan. 2, 16:46 
Bocs, nem vettem észre, hogy már dino válaszolt. A szagot nem úgy értetted, hogy a nimfákat zavarja a ti kezetek szaga? Arra írtam, hogy nem zavarja őket. Én is takarítottam az odút naponta, amelyikben sokan voltak, nem volt semmi gond ebből.

Hozzászólás 2011 jan. 2, 16:39 
Szia Frici! A szagok nem őket hanem engem zavar :D Ahogy az előbb írtam bent vannak a lakásban!

Hozzászólás 2011 jan. 2, 16:25 
brigi0817 írta:
Sziasztok!Ha a kicsik helyét mindennap takarítom akkor abból baj lehet?Arra gondolok h a szülők megérzik az illatunk rajtuk és nem fognak velük foglalkozni!?A másik kérdésem szeretném őket kézhez szoktatni,de nem úgy h elveszem őket a szülőktől!Hogy csináljam?

Szia!
A napi takarítás nem gond, a szagokkal nem nagyon törődnek, azt se tudom éreznek-e nagyon szagokat, de naponta szerintem épp elég egyszer zaklatni őket. Kézhez szoktatással szerintem várd meg míg kirepülnek a kicsik.

Hozzászólás 2011 jan. 2, 16:22 
Szia királylány84!
Biztos, hogy pár, nem lehet két tojó?

Hozzászólás 2011 jan. 2, 16:15 
Helló Kedves Tamás, örülök ,hogy reagáltál a hozzászólásomhoz megpróbállok választ adni a feltett kérdéseidre. 70*70*50 a kalitka mérete. Az ódu 30*20*20 . Kajának téli papagáj eleséget adok nekik. Próbáltam nekik adni almát meg répát de hozzá se nyúltak. Miért?? Bár lehet, hogy az volt a gond, hogy nem reszelve adtam nekik hanem egy darabkát. Felkészíteni nem tudtam őket , mert nem is igazán tudom hogy kell. Sőt azt se tudtam, hogy egylátalán kell. Mivel bent tartom őket a szobában ezért szoba hőmérséklet van nekik , enni inni meg világosodástól tudnak meg amíg fény van a szobában kb. éjfélig. De ezt mért kérdezted ez szabályoz nekik valamit? Én úgy vettem észre, hogy a nyaka tokosodik, de mire már tudna nőni a toll a hím kiszedi neki újra. Mért csinálja ezt? Szerinted a tenyésztő azért adta nekem el a papagájt, mert tudta , hogy nem lesznek jók költésre? Válaszod várom és előre is köszönöm! Tünde

Hozzászólás 2011 jan. 2, 15:43 
Nekem bent vannak a madarak a házban és ha nem takarítom minden nap akkor elég jó szagok lennének bent.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 jan. 2, 15:40 
Felesleges naponta takarítani az odút.

Hozzászólás 2011 jan. 2, 15:16 
Sziasztok!Ha a kicsik helyét mindennap takarítom akkor abból baj lehet?Arra gondolok h a szülők megérzik az illatunk rajtuk és nem fognak velük foglalkozni!?A másik kérdésem szeretném őket kézhez szoktatni,de nem úgy h elveszem őket a szülőktől!Hogy csináljam?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 2, 14:22 
Helló kiralylany84!

"Rendes volt a tenyésztő", legalább elmondta, hogy selejt madarakat ad el neked!

-Mekkora helyen tartod őket?
-Mekkora az odú?
-Mivel és hogyan eteted őket?
-Hogy készítetted fel őket költésre?
-Hány fokban vannak?
-Mennyi időig látnak enni/inni?

A toll hiány lehet attól is, hogy egy másik-nagyobb madár ki tépte neki. Vagy valamilyen hiánya van neki! Nem is tokosodik neki?
Azt mondom, hogy vedd le az odút és várj velük Márciusig! Addig had szokják a helyet és körülményeket! Odú felrakás előtt fel kell készíteni őket a költésre!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 232  Következő