Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával







Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Szerző Üzenet
Offline
Csatlakozott: 2011 jan. 3, 18:25
Hozzászólások: 9
Tartózkodási hely: Cegléd
   
Hozzászólás 2011 jan. 20, 18:24 
Szia Vlad!

Jó látni ismerős arcokat. Bocsánat hogy eltűntem...

Az etetés: alap magkeveréknek presztizst használunk. Alap keverék mellé rendszeresen kap (most már csak egy :( papagáj ) almát, káposztaféléket (brokkoli törzs pl), narancsot, sárgarépát. Bár mostanában szinte nem akar enni belőle. Ritkábban paprikát, banánt (nem eszi meg), céklát. Amikor fiatalabb volt kásákat is kapót, de azok nem nagyon izgatták őt. Most jelenleg kicsírázott búzát adok neki.

Tervezgetek megpróbálni másképp felajánlani neki a zöldségeket-gyümölcsöket. Olvastam pl hogy lehet próbálkozni zöldségeket reszelni, hátha jobban tetszik majd neki..

Kalitkában mindig van homok és kétféle ásványi kő (vagy nem tudom hogy hívjak ezt). Kalitka amúgy kb 80*70*40 cm. Naponta kinyitom a kalitkát, de nem mindig akar kimenni (most hogy egyedül maradt). Nővényeket direkt kivittem a szobából ahol papagájokat tartok. És valahogy nem nagyon szeretik rágni..

Jelenlég a megmaradt Pása egy éves leányzó egészségesnek tűnik. DE egyrészt másképp viselkedik, sokkal ritkábban repül ki a kalitkából. A másik ami furcsa nekem, megint vedlik! Naponta kb 10-15 toll hullik le róla, a fején látok új tollak nőnek. Picit nem sima ettől a tollazata. Kb egy hete adok neki korvimint.


 
Offline
Csatlakozott: 2011 jan. 3, 18:25
Hozzászólások: 9
Tartózkodási hely: Cegléd
   
Hozzászólás 2011 jan. 6, 14:40 
Hát pont az a baj, hogy boncoltatni nem tudtunk már. Tegnap el lett temetve. Beszéltem egyrészt Pazár Péterrel (SZIEből), másrészt az itteni állatorvosi rendelővel, mondták hogy 4 napos kis madárka hullával nem nagyon tudnak mit csinálni. Korábban pedig az ünnepek miatt nem tudtam hozni. Kérdeztem azt is hogy esetleg valami vizsgálatokat tudnánk e végezni a megmaradt madáron, de azt mondták hogy csak figyeljünk a viselkedését. Nekem egyenlőre normálisnak tűnik, ugyanúgy kegyetlenül bánik a sárgarépával és az ujjammal, ugyan úgy repked meg jól néz ki (sima a tolla meg ilyenek). Csak picit idegesnek tűnik, meg riadtnak, de gondolom barát elvesztése után (ráadásául az apja volt) ez normális.


 
Offline
Csatlakozott: 2011 jan. 3, 18:25
Hozzászólások: 9
Tartózkodási hely: Cegléd
   
Hozzászólás 2011 jan. 6, 9:12 
100% hogy nem zajtól vagy fényhatástól.. 31.kén láttam hogy nincs teljesen jól(picit gyorsabban lélegzett és a farka lefelé nézet, nem úgy mint szokott). De nagyon eltévesztő volt hogy eszik is, meg repül is, meg énekel is... Késő este lett már nagyon rosszul, és éjszaka el is pusztult. Szóval betegség jelei voltak, csak túl későn vettem észre.


 
Offline
Csatlakozott: 2011 jan. 3, 18:25
Hozzászólások: 9
Tartózkodási hely: Cegléd
   
Hozzászólás 2011 jan. 4, 17:39 
Boncolással kapcsolatban megoldódott a probléma. Már túl késő, sajnos ünnepek miatt nem tudtam gyorsabban cselekedni.

Viszont Ceglédi állatorvost még mindig keresem. Nem is feltétlen olyant aki nagyon jó szakértő papagájokban, hanem legalább egy olyat aki törődik a pácienseivel és megbízható.


 
Offline
Csatlakozott: 2011 jan. 3, 18:25
Hozzászólások: 9
Tartózkodási hely: Cegléd
   
Hozzászólás 2011 jan. 3, 18:37 
Sziasztok! Teljesen új vagyok itt a fórumon, papagáj tartásban sem egészen profi..

Ha rossz helyre írtam, elnézést, de nem találtam olyan témát, ahol állatorvosokról lenne szó.

Keresek egy megbízható állatorvost Cegléden. Következő a problémám, szilveszter éjszaka váratlanul elpusztult az egyik hullámos papagájom. Van egy másik aki egyenlőre egészségesnek tűnik, de esetleges problémák megelőzésére, szeretnék boncolásra vinni az elpusztult madarat. Nem nagyon rég lettem vidéki, eddig Pesten laktam és Pazár Péterhez vittem mindig az állataim, itt pedig teljesen tanácstalan vagyok, és mostanság hét közben nem nagyon tudok utazgatni más városokba.

Esetleg vannak itt Ceglédi hullámos papagáj tartók? Vagy valaki tudna ajánlani jó orvost Cegléden? Vagy valami okos megoldást legalább =))


PS Magyar nem az anyanyelvem, elnézést az esetleges hibák miatt


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 



Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  

Pontos idő: 2024 márc. 28, 21:15
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO