Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 22, 14:25 
kérdés! A neco lapján olvastam, hogy macskahomokot tesz a kanárik alá. Most én azt tanultam, hogy a madárak a homokot emésztés céljaból megeszik. A macskahomok viszont nagyon durva, van macskám meg homokja, szerintem egy kanári belefuladna na felcsipne. Nem jobb a speci madárhomok, a fressnapfban szoktam a papinak venni. Úgy láttam, hogy minden madármérethoz külön homok van. :scratch:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 22, 13:17 
Amaryl drága!

Doromboló itt bolyong Budapesten a madaraiddal, a tel. számodat otthon hagyta, úgyhogy hívd fel azonnal mert elakad az állománybővítés!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 jan. 22, 11:03 
hmmm még hogy évente 1x...nanemáááá,ezt azért ne hitesd el velünk))))mikor pár100 madaram volt,akkor is takarítottam hetente....minden hétvégi legfőbb foglalatosságom az volt,hogy kalitkákat pucováltam!!!!most is megteszem a 6+2 madaramnál,főképp hogy a szobákban vannak,így is van alattuk szemét bőven,ja ami alattuk van azt naponta 2x muszáj!! :D Az viszont tényleg igaz,amíg a tojáson ülnek,vagy már fiókákat nevelnek,akkor tényleg békén kell őket hagyni,de mellesleg az is igaz,hogy amelyik jó nevelő,az akkor sem hagyja ott a tojásait és a fiókákat,ha kissé macerás az élete takarításból kifolyólag...de azért ezt jobb nem kipróbálni!!!Tologatáson meg kéretik nem röhögni!!!! :02:

Hozzászólás 2008 jan. 22, 10:45 
Sziasztok, azért itt is elolvaslak ám benneteket mindig, ha nem is tartozom a rolleresek közé......
Hát van mit sírni, nevetni, az már biztos... Ezek vagyunk mi "tyúkok", mi itt is unokázni, csemetézni akarunk, velük is úgy bánunk, mint a gyerekekkel, minden jót meg akarunk nekik adni (hiába az anyai ösztönök ellen nincs mit tenni:) ) nem mint a felősségteljes "kakas" tenyésztők, akik a családban is a szigorú apák, ugye? Ezért én inkább csak hobbizok és gyönyörködök bennük, élvezhetem a szabadságukat, ahogy röpködnek... Így nem kell ennyi mindenre felelősséggel figyelnem, abból elég volt már a gyerekkel is. Na azért a a felelősség így is megvan!
További szép napot és jó tenyésztést mindenkinek, fogadjatok szót a tanítómestereknek, akkor nem lehet baj...
:flower:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 22, 10:36 
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Még most is vihogok !....Rátótuk !...Túltótuk !...
Imolcsi ! Azért nem írtuk hogy milyen időközönként kell mosni a kalitkát mert szégyeljük !...Én pl. évente ! :shock: Aztán gyönyörű és qrva jó madaraim vannak mégis...Vagy éppen ezért ?!...Nézd, a költés a kanári életében a leg diszkrétebb folyamat...ilyenkor nem szabad őket zavarni...Ha csak arrébb teszed egy méterre a kalitkát az eredeti helyéről a költés alatt, akkor a tojó ott fogja hagyni a fészkét !...Csak egy példa volt !....
...és ne őrülj meg légyszíves ! Parányi szikráját nem éreztem haragnak TEEEEE !.... Én ilyen szókimondó vagyok...tudok majomkodni is hidd el olyan szinten, hogy elájulnál, de ha nem muszáj, ne kelljen !?... :oops:

Hozzászólás 2008 jan. 22, 1:33 
Na jó mielőtt Imola megutál,megírom vihogásom okát!Mikor először engedtem ki szépséges rizseimet...a tojó nagyon bátor és ügyes,na persze csajsziból van ő is...és ahogy ide-oda röpdösött,cikázott,félúton megfordult,egyszer azt hittem berepül a számba :D ,lehet megijedt ettől...mert 1 lazintos mozdulattal zuhanórepüléssel besasszézott a fal és heverő közé....ahol kb 5 cm a hely!!!Itt volt unoka is...és hallottam ahogy röpköd de nem tud kijönni....gondolodtam úgy tudnék neki segíteni,hogy esetleg kihúzom a heverőt...viszont attól féltem,hogy még kárt teszek benne....Unoka meg csak mondta,hogy húzzuk ki,és hallgattam rá,előbbre húztuk úgy 15 centit...és abbamaradt a mocorgás,csend lett....bennem meg megállt az ütő,hogy ráhúztuk!!!!bevilágítottam,nem láttam semmit,és néma csend...elkezdtem bőgni,mint egy beledi szamár....hogy kivégeztük!!!Már láttam lelki szemeim előtt....aztán úgy 3 m-el arrébb,a szoba másik felén,egyszer csak felrepült!!!!!!akkor meg örörmömben bőgtem,gondolhatjátok!!!!Valószínű,már akkor,mikor kihúztuk a faltól,nem is ott volt,hanem a szűk kis helyen elsétált a kanapé mögött,és ahol már nem volt akadály,ott repült fel!!!!Azóta már olyan ügyes,mert repülnek azóta is...de még a virág vékony szárát is úgy meg tudja célozni,hogy nem lép mellé :D de azért ha kiengedem őket,a vázákat szájukkal lefelé borítom)))) a heverő mögül meg már ismeri a vészkijáratot))) jó,azóta nem esett be,de szerintem már nem is fog!!!!!szóval ez jutott eszembe,hogy mindenkinek lesz lassan ilyen kalandja,na persze csak nekünk,akik 3-4 párral varázsolunk!!!! és ez amiatt van,hogy tényleg kényeztetni akarjuk őket,mindent megadni nekik...és inkább viszájára sül el a dolog!!!!Azt meg elfelejtettem írni,hogy úgy 2-3 órai kintlét után önként és dalolva visszamennek a kalitkába!!!!nem kell hogy megfogjam őket!!! Először a hím megy be,és becsalogatja a párját,addig fütyül neki,amíg az is be nem repül!!!Megjegyzem,csak olyankor engedem ki őket,ha tudom,hogy nem megyek el a lakásból!!!és fél szemem állandóan rajtuk tartom!!!!a megfogásuk meg lekapcsolt villanynál tényleg semmiség,arrébb sem lépnek,mert a kanári tojókat átrakom másik kalitkába ha takarítom a helyüket,ugyanis egyelőre a 4 tojó együtt van 1 nagyobb kalitkában.....!!!!és a szobában lekapcsolom a villanyt,az előtte levő helyiségben van csak felkapcsolva,és az ajtó ablakán világít be...és teljesen jól látok,de ők nem,semmi röpködés,vergődés nincs!!!!Még annyit,hogy nálam is majd az összes virág nem nekik való...de eszükben sincs csipkedni!!!!!!rászállnak,pihennek rajta,azon kívül semmi!!!!!
Más:Doromboló,ma hallottam a tv-ben,hogy lesznek maszek trafipaxok is!!!!!úgy hogy versenyezni ne jusson eszedbe,csak a rallypályán!!)))) :D :D :D ...a sztárfotó sokba kerül!!!!

Hozzászólás 2008 jan. 21, 23:27 
Kedves Mona! Fifo pocsol! Puszi az ötletért!
Kedves Amaryl! én inkább bőgtem egy nagyot, nevetni most nincsen kedvem.

Kedves Doromboló!
Már régen nem használom az önetetőt, csak elfelejtettem levenni. Tényleg kiszemetelte az összes magot . Naponta másfél decit fogyasztott.
Már levettem és nem is teszem többet vissza.

Nem engedem ki többet. Ha takarítom a kalitját, átteszem a madárszállítóba, amit eredetileg is nekik vettem, csak nem mertem magammal vinni, mert mire mentem értük, már tudtam, hogy túl nagy. Út közben összeverték volna magukat a madarak.
Nem etetek össze-vissza. Reggel megkapják a petricsésze magot és vizet cserélek, este ellenőrzöm van-e még és ismét vizet cserélek. Kedden-csütörtökön kapnak egy falatka almát. ( A maradékot délben kiveszem), vasárnap délután egy mokkáskanálnyi reszelt főtt tojás, reszelt sárgarépa, kekszpor keveréket.
Megtanulom megfogni a madaraimat. Két hetente ellenőrzöm a kondíciójukat. Ez biztos.
Borzasztóan szégyellem, hogy bíztál bennem, adtál egy értékes madarat, én meg nem vigyáztam rá eléggé.
De ez semi ahhoz képest, ahogy féltem Fifo-t. Sem Neked, sem másnak nincs másik Fifod. Pár napja még úgy énekelt, ahogy senki más nem tud. Minden nap hosszabban, szebben! És másik Lifo sincs. Ő nemcsak csipog. Kacag is. Az én madaraim a világon a legcsodálatosabb rollerek!

Hidd el! Már kétszer végigolvastam az egész topikot, vannak dolgok, amik mégsem egyértelműek nekem.

Mivel kell kisúrolni a kalitokat és milyen időközönként?
Jogosan haragszol. Teljesen igazad van!

Hozzászólás 2008 jan. 21, 23:16 
Drága Gabesz!
Dehogy haragudtam meg,értem én a viccet,engem se kell a szomszédba küldeni értük,csak még nem merek sziporkázni,még nem érzem annyira "otthon"magam.. :24:
Az extrém fészek is jó méretű ezek szerint,mert teljesen kitölti a lányka mikor beleül.
Mindenképp írom a fejleményeket,dehogy hagylak ki titeket első szárnycsapásaimról,ti már ezeken úgyis csak mosolyogtok..de nembaj..lesz ez még jobb is!!!
:97:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 21, 22:57 
Marcsika, bocsánat, ha gorombának tűntem volna... Ma harapós kedvem van :roll: . Annak csak örülni tudok, ha elolvastad és hibáinkból tanulni tudtál, mert azért jobb a más bőrén...

umari írta:
Meg az én extrém fészkem sem nyugtat meg igazán...

"A fészeknek pedig olyannak kell lennie, hogy a tojó ha a
fészken ül teljesen betakarja." ezt még Kuvik írta annak idején.

Aggódtál, hogy a tojó még nem ült rá a tojásra. Lehetséges, hogy nem felejtette el a házirendet, és csak a 4. tojásnál ülne rá... Bár ez a vadon élőknél működik így, a fogságban nevelkedett madaraknál ez "kitörlődött a memóriából". De ha komolyan gondolta a fészekrakást, akkor csak rá fog ülni azokra a tojásokra!

Azért értesíts a fejleményekről! És az aggályaidat is oszd meg velünk. Legfennebb leharapjuk a fejed :lol: .

Puszi neked: Gabesz

Közben meg látom, hogy már megint kilóméternyit írtatok itt alattam, míg valahogy én ezt összevakarom... Persze, egyszerre húsz dolgot csinálni... Azért csak elküldöm. Ja, és még valami! Én nem hiszem, hogy be mernék ülni egy ilyen őrült körre, ahová Gizmót invitáltad, de szívesen megnézném :shock: :lol: :shock: :lol: !!!

Puszi nektek is.

Hozzászólás 2008 jan. 21, 22:39 
Szmolka kedves ! Ha ötször nem írtam le hogy önetetőt tartani TILOS akkor egyszer sem ! A madár gyakran azzal játszik hogy kiszórakozza a szemeket belőle, mert tetszik neki hogy mindig jön utána !...Aztán olyan is van hogy elekadás van a tartályában és éhezik a madár !...Szóval KIVELEEEEE !!!! :14:
Szokjál hozzá, hogy kb. 2 hetente meg kell, hogy fogjad a madaraidat kézbe mert már látom hogy bármit írok akkor is össze-vissza eteted (titek), csepegtettek tudom is én mi a jó fenét nem csináltok a rigókkal.
Egy komoly tenyésztő nem röpteti a verebeket... Mert utánna jön a verébhajsza !...Ami nem rossz dolog de a madaraknál kikerülhető !.... Tudom, néhány házikedvenc tartása más mint 20-50 tenyészmadáré, de ha az angol telivért nem kezdik el futtatni akkor nem is hiányzik neki a futás, persze ha már megjárta a versenypályákat, bizonyára igen !
Ha egy kanári úgy van szoktatva, hogy az ő kis lakásában találja fel az élet naposabb oldalát akkor az énekével próbál egyre többet kommunikálni a környzetével... Vagy egyszerűen szórakoztatja magát, mint az operaénekes növendék aki szép lassan beleszerelmesedik a saját hangjába és legszivesebben ki sem tenné a lábát a házából csak kornyikálna napestig !
Szóval, ha énekesmadarat tartunk akkor nem a repülés művészetét kell erősíteni benne hanem az énekét ! A sólyomnál fordítva van !

Hozzászólás 2008 jan. 21, 22:33 
Kedves Szmolai!

Ennek a keveréknek mennyi kilója?

Hozzászólás 2008 jan. 21, 22:23 
Ez a kanárieleség?
És az önetető, ebben raboskodott szegény Fifo.
Kép

Hozzászólás 2008 jan. 21, 22:15 
Fifo eszik!!!!
Kedves Mona! Az önetető kívül volt. Azért volt üres, mert már nem használtam. Megfogadtam Iker Feri tanácsát és petri csészéből, kiadagolva etetek. Fürdőt tettem be, köszönöm a tippet.
Ky irigyellek! Én is szívesen meghallgatnám Doromboló madarait. No és azt az autós bravúrt is megnéztem volna!
Ne haragudj, szép Királynőnk! Erről most kizárólag én tehetek. Őrizetlenül hagytam Fifot, nem tudtam megfogni. Eszembe nem jutott, hogy leoltsam a villanyt.
Kedves Gizmo! Örülök, hogy megint itt vagy:) Nem félnél Doromboló mellett az autóban? Lehet, hogy verseny-stílusban vezet.

Ez a Prestige Premium cefetül büdös. Kutyatáp szaga van. Biztos, hogy ezt kell adni a madárkáimnak?!
Kedves Doromboló: itt olvastam, hogy a kalitot be lehet fújni valamilyen rovarölővel, atkák ellen. Te mit szólsz ehhez? És a cseppekhez?
Sokat írtatok arról, hogy a tojónak jó kondiban kell lenni. Mikor kell elkezdeni a lágy eleség napi adagolását? Az enyémek hetente kaptak egy adagot. (Meg ma egy plusz adagot, mert tudom, hogy mind a ketten nagyon szeretik)

Hozzászólás 2008 jan. 21, 22:08 
Én is szeretném !.... :57: Mennék veled egy keményebbet egészen a pisiig ?... Az ám az igazi, mikor két kézzel kapaszkodsz a majrévasban pedig be vagy kötve duplapántos övvel úgy, hogy mozdulni sem tudsz !....
Aztán az egyenesben feldugni rettenetig és a visszafordító bal 5 előtt 50 méterrel még repülünk és 2mp alatt viszaváltani kettedikbe közben egy rúgott fék után, mikor lefejelted 3 szor a hasadat, csavar bal tökig aztán tökig vissza s egy kövér gázzal - kettő leparkettázva - már megyük is keresztben mint a mérgezett egér !....
Az anyja 3,14 csáját !...Hú de hiányzik nekem is....mert a versenyautómat 20 év versenyzés után eladtam, így az utcai bánja szegény...mazda 3 sport...azért nem lehet benne unatkozni....de mégsem rallyautó ! :cry:

Hozzászólás 2008 jan. 21, 21:39 
Én már ezekre Gabesz nem is írok...
Doromboló, szeretnék veled egy kört tenni...

Hozzászólás 2008 jan. 21, 21:36 
Na,hát miattam nem kell senkinek idegesnek lenni...mert igenis rendesen visszaolvastam,és emléxem,hogy ki kell venni a tojásokat,és a 4.után visszatenni,ezen kívül gondoltam, hogy van még valami ami lemaradt!! :65: :68: :25:

Meg az én extrém fészkem sem nyugtat meg igazán...

Hozzászólás 2008 jan. 21, 21:26 
Ne aggódj Mona! Vigyázok! Már tervezem a többi madár eladását vagy áthelyezését! A roller kanári tényleg lehengerlő már lehengerelt és nem csak engem ez tök jó! :wink:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 21, 20:59 
:45:
Hát ez a káromkodás már nem kezd frankó lenni...
Upsz...

Hozzászólás 2008 jan. 21, 20:58 
Sziasztok!

Atyaég, Imola, hogy lesz így fehér kanárim? :shock: Egyébként mondd csak, mennyire mély az az etető, hogy így bele tudott esni az a madárka? Nem szabad nekik nagy és mély etetőt feltenni, mert egyrészt, mint Marcsinál, beletojik, és ha nőnek a kicsik, hogyan férnek majd el? Aztán meg a túl mély etetőből nem tudja kivenni a magot, és mint nálad is, hogy elérje, beleesik szegényke... És még egy dolog, ezt is Dorombolótól tanultam (akárcsak az előzőeket), hogy elég akkora etető, amibe belefér a 4 kiskanálnyi napi adag, így a magot sem pazarlod el, valamint a madárka sem tud elhízni, vagy lefogyni a nem megfelelő táplálékbevitel miatt.

Lehet, hogy egy kis fürdővíz sem ártana neki, könnyebben kimossa a gúnyáját szegényke...

Kynyoo, gratulálok a rollerekhez! 10 madár az már szép teljesítmény, aztán vigyázz ám rájuk nagyon!

Gabesz, az az ikon nagyon ütős lenne! 8) Csabi, szerezz neki egyet, lécci!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mona 2008 jan. 21, 21:31-kor.

Hozzászólás 2008 jan. 21, 20:46 
Szép az élet ha zajlik!!! :61: :57: Na de inkább nem szólok semmit,csak szolídan vihorászok itt magamban!!!! :85: :80: :81:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 261  Következő