Birdboy írta:
Szia audivhat!
Köszi szépen a választ, megnyugtattál vele. Akkor viszont, szerintem szimplán hasmenése lehet. Nem erős - szóval nem teljesen folyékony állagú -, inkább úgy mondanám, hogy a szokásostól lágyabb. Ez ellen mit adhatok neki? Lehetséges, hogy az okozza a problémát, hogy túl sok lágyeleséget (főtt, reszelt tojás + Orlux) eszik, mert ahol van, abban a társas kalitban állandóan a rendelkezésükre áll a madaraknak a lágyeleség, ugyanis az egyik fészekben fiókák vannak, a szülők szorgalmasan etetnek.
A másik kérdésem a költéssel kapcsolatos: Egy másik tenyészkalitban szintén fiókák vannak. Már szépen kitollasodtak, már nem sok van a kirepülésig. Ahogy nőttek, a fészekodú mérete egyre kisebb lett számukra (4-en vannak). A szülők miden éjjel velük alszanak. A tojónak sajnos a fészekodúban felhalmozódott ürülék bepiszkolta at egyik szárnyát, egy kis darabon rászáradt. Van bent nekik fürdő, szokott is a tojó fürdőzni. Sajnos még nem tisztította le magáról a rászáradt "cuccost". Az lenne a kérdésem, hogy foglalkozzak-e ezzel (letisztítsam valahogyan), vagy bízzam a madárra? mondjuk szerintem addig nem érdemes tisztogatni, amíg minden éjjel a fészekben alszik, bepiszkolja magát. Mi a meglátásod?
Előre is köszönöm!
Birdboy
Szia Birdboy!!
Kérlek azt vedd számításba ,hogy ezek a madarak alapvetően magevők
és nem lágy evők!
Ha sokat tömöd őket lágy eleséggel akkor előbb vagy utóbb hasmenésük lesz
és ettől lassan tönkre megy a bélrendszerük!!
A fészekbe bátran tehetsz friss szénát,hogy tiszták legyenek!
Én is szoktam ilyet csinálni amikor kb.10 naposak a fiatalok és
túl koszosnak találom.......................
Ne ijedj meg nevelik tovább a kicsiket!!