Na jó mielőtt Imola megutál,megírom vihogásom okát!Mikor először engedtem ki szépséges rizseimet...a tojó nagyon bátor és ügyes,na persze csajsziból van ő is...és ahogy ide-oda röpdösött,cikázott,félúton megfordult,egyszer azt hittem berepül a számba

,lehet megijedt ettől...mert 1 lazintos mozdulattal zuhanórepüléssel besasszézott a fal és heverő közé....ahol kb 5 cm a hely!!!Itt volt unoka is...és hallottam ahogy röpköd de nem tud kijönni....gondolodtam úgy tudnék neki segíteni,hogy esetleg kihúzom a heverőt...viszont attól féltem,hogy még kárt teszek benne....Unoka meg csak mondta,hogy húzzuk ki,és hallgattam rá,előbbre húztuk úgy 15 centit...és abbamaradt a mocorgás,csend lett....bennem meg megállt az ütő,hogy ráhúztuk!!!!bevilágítottam,nem láttam semmit,és néma csend...elkezdtem bőgni,mint egy beledi szamár....hogy kivégeztük!!!Már láttam lelki szemeim előtt....aztán úgy 3 m-el arrébb,a szoba másik felén,egyszer csak felrepült!!!!!!akkor meg örörmömben bőgtem,gondolhatjátok!!!!Valószínű,már akkor,mikor kihúztuk a faltól,nem is ott volt,hanem a szűk kis helyen elsétált a kanapé mögött,és ahol már nem volt akadály,ott repült fel!!!!Azóta már olyan ügyes,mert repülnek azóta is...de még a virág vékony szárát is úgy meg tudja célozni,hogy nem lép mellé

de azért ha kiengedem őket,a vázákat szájukkal lefelé borítom)))) a heverő mögül meg már ismeri a vészkijáratot))) jó,azóta nem esett be,de szerintem már nem is fog!!!!!szóval ez jutott eszembe,hogy mindenkinek lesz lassan ilyen kalandja,na persze csak nekünk,akik 3-4 párral varázsolunk!!!! és ez amiatt van,hogy tényleg kényeztetni akarjuk őket,mindent megadni nekik...és inkább viszájára sül el a dolog!!!!Azt meg elfelejtettem írni,hogy úgy 2-3 órai kintlét után önként és dalolva visszamennek a kalitkába!!!!nem kell hogy megfogjam őket!!! Először a hím megy be,és becsalogatja a párját,addig fütyül neki,amíg az is be nem repül!!!Megjegyzem,csak olyankor engedem ki őket,ha tudom,hogy nem megyek el a lakásból!!!és fél szemem állandóan rajtuk tartom!!!!a megfogásuk meg lekapcsolt villanynál tényleg semmiség,arrébb sem lépnek,mert a kanári tojókat átrakom másik kalitkába ha takarítom a helyüket,ugyanis egyelőre a 4 tojó együtt van 1 nagyobb kalitkában.....!!!!és a szobában lekapcsolom a villanyt,az előtte levő helyiségben van csak felkapcsolva,és az ajtó ablakán világít be...és teljesen jól látok,de ők nem,semmi röpködés,vergődés nincs!!!!Még annyit,hogy nálam is majd az összes virág nem nekik való...de eszükben sincs csipkedni!!!!!!rászállnak,pihennek rajta,azon kívül semmi!!!!!
Más:Doromboló,ma hallottam a tv-ben,hogy lesznek maszek trafipaxok is!!!!!úgy hogy versenyezni ne jusson eszedbe,csak a rallypályán!!))))

...a sztárfotó sokba kerül!!!!