Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2014 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 101  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 jan. 20, 22:11 
Sziasztok,

az Európai fajokkal kapcsolatos hozzászólások átkerültek ide:
viewtopic.php?f=41&t=223

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2011 jan. 19, 9:30 
Szia!

Azért szerencse, hogy a ti madártalan parkotoknál vannak szerencsésebb részei is városunknak. Az utóbbi évben a tengelicek és erdei pintyek a város egyes részein örömtelien sokasodnak.
tavaly láttam erdei pinty fészket az Erzsébet híd budai hídfőjénél lévő csomópontban, és kedvenceim a Rákóczi út tengelicei:

Kép

Kép

Ezért jó, hogy az ember kerékpárral jár városszerte...

emys

http://www.exopet.hu/

IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2011 jan. 13, 19:06 
egy "érdekes" terep madarászathoz:
Kép

a gyáli szeméttelep/terep :? :wink:
Kép

madarászkollégák a terepen tavaly decemberben :drunken:
Kép
a szaghatást szerencsére nem tudom átadni nektek... :? :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 11, 21:37 
feketemarcsi írta:
Nem gyűrű van a közelebbi lábán? Nem tudom kinagyítani a képet...

Az egyiken gyűrű van, jól látszik.

Hozzászólás 2011 jan. 10, 11:07 
Lendvai Mária írta:
Az én agyamban a profi díszmadarászt és a profi vadmadarászt többek közt az különbözteti meg a jelző nélküli többitől, hogy nem tart vadmadarat hobbiból, és végképp nem kereskedik vele. Én 1968-ban léptem be a szegedi Díszmadártenyésztők Egyesületébe (akkor a TIT-en belül működött). Az alapszabály egyik pontjának az volt a lényege, hogy népszerűsítjük a díszmadarak tartását a vadmadarakkal szemben. Pedig akkor még sehol nem volt a természet védelméről szóló törvény. Az, hogy Isten malmai lassan őrölnek, meg a tiltott gyümölcs mindig édesebb, ezt Ádám óta tudjuk. Mintha nem lenne elég szép és különleges más galambfaj, olyan díszgalamb, ami elvan a kalitban vagy a röpdében! Ha az olasz vadász lövi le a vadgerlét, és megeszi, akkor elítéljük, ha sokat lőnek le, még jobban elítéljük. Mintha ezt súlyra mérnék. Ha csak néhány, meg én tartom, akkor nem gond. Még nyilvánosan hirdetem is. Ez kulturált madarászás? Úgy tűnik, amelyik jogszabály gyökere valahogyan nem fogalmazódott meg a tízparancsolatban, azokat a jogszabályokat vagányság megsérteni, lehet kritizálni, felülbírálni, lehet rá legyinteni. Aki meg azonosul vele, vagy egyszerűen tudomásul veszi, azt meg lesajnálják. Én maradok a lesajnáltak közt, de hű a hitemhez és a közösség, a jövő nemzedék érdekeit szolgáló törvényhez.
Jó készülődést a tavaszváráshoz
Lendvai Mária

Kedves Mária!

Erre a kis szösszenetre csak egyféle válasz létezik: :55: :55: :55: :55: (a tapsoló tömeg :wink: )

Valódi név: Lendvai Mária

Hozzászólás 2011 jan. 9, 21:39 
Az én agyamban a profi díszmadarászt és a profi vadmadarászt többek közt az különbözteti meg a jelző nélküli többitől, hogy nem tart vadmadarat hobbiból, és végképp nem kereskedik vele. Én 1968-ban léptem be a szegedi Díszmadártenyésztők Egyesületébe (akkor a TIT-en belül működött). Az alapszabály egyik pontjának az volt a lényege, hogy népszerűsítjük a díszmadarak tartását a vadmadarakkal szemben. Pedig akkor még sehol nem volt a természet védelméről szóló törvény. Az, hogy Isten malmai lassan őrölnek, meg a tiltott gyümölcs mindig édesebb, ezt Ádám óta tudjuk. Mintha nem lenne elég szép és különleges más galambfaj, olyan díszgalamb, ami elvan a kalitban vagy a röpdében! Ha az olasz vadász lövi le a vadgerlét, és megeszi, akkor elítéljük, ha sokat lőnek le, még jobban elítéljük. Mintha ezt súlyra mérnék. Ha csak néhány, meg én tartom, akkor nem gond. Még nyilvánosan hirdetem is. Ez kulturált madarászás? Úgy tűnik, amelyik jogszabály gyökere valahogyan nem fogalmazódott meg a tízparancsolatban, azokat a jogszabályokat vagányság megsérteni, lehet kritizálni, felülbírálni, lehet rá legyinteni. Aki meg azonosul vele, vagy egyszerűen tudomásul veszi, azt meg lesajnálják. Én maradok a lesajnáltak közt, de hű a hitemhez és a közösség, a jövő nemzedék érdekeit szolgáló törvényhez.
Jó készülődést a tavaszváráshoz
Lendvai Mária

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 jan. 9, 19:39 
conure írta:

A vadgerlére célzol?

Hozzászólás 2011 jan. 9, 17:45 
:?: :?: :?:
http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -24252937/
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 7, 17:13 
Csicsörke írta:
Warhawk írta:
Túl korán nászolnak, jönni fog még itt a hideg... aztán bajba ne kerüljön a költés emiatt.

a rétisasok "Násztevékenységet már januártól végeznek, a tojásrakás február-márciusban történik."

Ebben a bolond időben már az is csoda, hogy eltalálják a megfelelő hónapot :lol:

IDRE díjas

Hozzászólás 2011 jan. 7, 17:11 
Warhawk írta:
Túl korán nászolnak, jönni fog még itt a hideg... aztán bajba ne kerüljön a költés emiatt.

a rétisasok "Násztevékenységet már januártól végeznek, a tojásrakás február-márciusban történik."
http://www.mme.hu/termeszetvedelem/tovabbi-fajvedelmi-programok/retisas.html
a parlagi sasok estében "A fészkek fák csúcsán épülnek, építésüknek-tatarozásuknak a parlagi sas már az év első hónapjaiban nekiláthat. A költésre áprilisban kerül sor, amikor is szinte mindig két tojás kerül a fészekbe."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Parlagi_sas

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 7, 12:37 

IDRE díjas

Hozzászólás 2011 jan. 7, 12:30 
VladTepes írta:
némi fészek anyaggal a csőrében parádézott, lehet, hogy ez a látvány fogta meg a kan verebet...... jó, meleg szoba, szexre éhes tojóval......Kb mint a gyufaárus kislányos mese 18+os változatban :-))

BÚÉK mindenkinek! :drunken: :lol:
hát igen, kezdenek beindulni a madarak, jön a tavasz!!! (talán valahol messze a nagykanyarban...)
a sasoknál legalábbis már dolgoznak a hormonok, íme egy Raptor-levél Váczi Miklós tollából:
[Raptor] itt a tavasz földlakók
"Ma - azaz dec. 27-én, hétfőn - előbb egy, aztán kettő, majd három.... stb. ... szóval hét rétisast figyeltem meg a Fertő jegén, amint egy libadögön civakodtak. De ez nem volt elég, a két öreg visszaszállt az ő kis erdejébe, és élénk "klittyegéssel" üdvözölték a napot (de előző este, illetve ma kora hajnalban szintúgy - tök sötétben!). És hogy ez se legyen elég, még 2-3 társuk csatlakozott előbb egy, aztán kettő végül három parlagi sashoz, akik hol fajtársaikat, hol a rétiket kergették élénk hangadással, és intenzív nászrepüléssel. És akkor jött (no nem a Tenkes kapitánya, ki odacsap, hol sanyargatni lát, és emiatt az emberúgyimádja, ezt az irtójó kapitányt), hanem 2 holló, és szintén nászoltak egy kicsit."
hamár sas, akkor íme szenzációs réti fotó Maros Sándor gépéből:
Kép

Hozzászólás 2011 jan. 6, 5:44 
Helló! Nagyon is bevált. A királykáknak megcsináltam a tojástartós verziót, de aztán leléptek tőlem, de a cinkék megtalálták és meg is ették mindet. A maradékot, mivel sikerült kb. fél lavórnyi adagot kevernem, (tudom ajánlani a zsíros macskakaja kevergetést bulémiásoknak ebéd utáni segédeszközként mutatóujj helyett :mrgreen: ) felturbóztam szotyival, papagájkajával, apróra vágott almával, aztán gyúrtam belőle cinkegolyót, amit beleraktam narancsos hálóba, aztán kiakasztottam nekik. A cinkék imádják, főleg a kis kékcinkék.

Hozzászólás 2011 jan. 5, 15:50 
Szervusztok!

Eddigi látogatóim a madáretetőn : szén és kék cinege,stiglic,zöldike,természetesen veréb,egy pár gerle,fekete rigó és legutóbb két meggyvágó.Az etetőm nyílt területen van sajnos nem tudom úgy megközelíteni,hogy ne vegyenek észre,így képet sem sikerült még csinálnom,de próbálkozom. :D :mrgreen:

IDRE díjas

Hozzászólás 2010 dec. 25, 18:19 
detto :D
Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 dec. 25, 11:48 
Kép

Hozzászólás 2010 dec. 19, 19:06 
Köszönöm, holnap ki is próbálom, veszek bolharákot is, macsekkaja is van. Két királykának ez a mennyiség szerintem tavaszig ki is tart :lol: .

Hozzászólás 2010 dec. 19, 18:46 
Valamilyen kaját tudok nekik adni? Mert azt olvastam, hogy csak rovarokat esznek. Az meg épp nincs itthon, ha csak össze nem vadászom a pókokat a szekrény mögül :lol: .

Hozzászólás 2010 dec. 19, 13:24 
Csicsörke írta:
Frici írta:
Meg se álltak, alig tudtam kinézni, hogy mik lehetnek, olyan picik :lol: .

és milyen izgágák... :wink: én mindig csodálkozom a királykafotókon, hogy tudnak róluk normális képeket csinálni... folyton mozgásban vannak...

Na én már tudom, hogyan lehet fotózni őket :lol: . Itt voltak megint a terasz előtti tujában, kb. 40 centire meg lehetett őket közelíteni, így mobillal sikerült pár ramaty képet csinálnom, sajna a fényképezőmben nem volt feltöltve az elem. :twisted: De szerintem most itt telelnek, úgyhogy majd próbálkozok. Nagyon bizalmas kis madarak, egyáltalán nem félnek.

Kép

Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2010 dec. 16, 18:41 
VladTepes írta:
Nos, van valami hír, fejlemény e téren?
Szóval ez a hívómadár dolog, ez igazi madár, vagy ma már mp3-ről szól a madárdal?

itt is jobbulást! :D ha aktuális lesz szólok.
jaja, mp3-ról szól a hang, a háló alól, és általában akkor, ha célzottan akarunk bizonyos fajt befogni, például ez a Túzok utcai füleskuvik is emigyen került a hálónkba :wink:
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2014 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 101  Következő