málna írta:
Warhawk írta:
Látod, ez egy jó kérdés. Minden adott, hogy sikeresek legyenek, de valahogy mégis.. szinte ismeretlenek itt nálunk (máshol nem tudom mennyire vannak elterjedve).
Szia! Szerintem is nagyon jó fejek, nem is értem, miért tartják ilyen kevesen kedvencként. Pedig szépek, szórakoztatóak, és olcsók!

Látom nálad van szobanövény is. Nem rágcsálják meg?
Te szoktál nekik valamilyen vitamint adni? Nálam csak almaecetes vizet kapnak hetente kétszer. Régebben laktifermet is kaptak kétszer hetente, de annak olyan hamar lejár a szavatossága, miközben alig fogy belőle, hogy nem gazdaságos. Mivel ugyanolyan madarakat tartasz, mint én, gondoltam megkérdezem

A gyerekekkel jól kijönnek? Az enyémek kicsit csipkedősek, nálunk nem gond, mert az én gyerekeim szinte már felnőttek, de egy kicsivel nem biztos hogy össze merném engedni őket. Füge néha meg akarja támadni a kutyát

Még egy kérdés: A tieidnek nincs össze töredezve a farktolla? Az enyémek annyit mászkálnak a rácson, hogy sajnos össze töredezik a farkuk, de nem tudok ellene tenni semmit.
Szerintem kevesen ismerik még nálunk,de már egyre többen, és egyre népszerűbb lesz ez a faj is.
Aki látott is már tenyésztőnél csapatban,közülük sokan riasztónak találják a hangját,pedig párban nem vészes egyáltalán. Ha idegent látnak vagy hallanak akkor szoktak kiabálni két-három percet és annyi.
Nálam a nimfák vagy a hulik sokkal nagyobb zajt csináltak.
Viselkedésük,temperamentumuk miatt szerintem az egyik legszórakoztatóbb,és nagyon szerethető madarak.
Én azokat a növényeket amiket rágtak,hamar kipateroltam a többi nem érdekli őket.
Gondolom rossz az ízük.

Én is adom néha az almaecetes vizet de csak kúra szerűen. És a Hemavit Gold Vital-t is.
A lányom imádja őket(8 éves) folyton szét lopják a tolltartóját,ő persze próbálja vissza szerezni több kevesebb sikerrel,na ezt nagyon élvezik mindannyian.

Néha csipkelődnek egy kicsit, de nagyon jól kezelik egymást.

Az enyémek inkább röpködnek nem nagyon mászkálnak a rácson,így a faroktollaik se sérülnek.
Hát ha nem túl zsúfolt a helyük akkor tényleg nem nagyon tudsz tenni ellene.