Betty írta:
A pár 4 éve van együtt és nagyon jól kijöttek eddig az elmondottak alapján. A hazaszállításnal is az odújukban hoztuk haza és ott sem volt verekedés. A hím védelmezi, óvja a tojót. A tojó 6. éves, a hím 8. éves. Tavaly februárba költöttek a volt tulaj elmondása alapján. A képen is látszik alatta a tojás.
Már megint odúzik a tojó, illetve kaparja az odú alját.
Majd kiderül, hogy alkotnak-e valamit
Nagyon jó az étvágyuk. Imádják az almát és a sárgarépát. Ma vittem nekik narancsot is. Kati, olvastam a honlapodon, illetve mástól is kaptam tanácsként, hogy ezek a madarak főleg gyümölcs-zöldségevők.
Igyekszem változatossá tenni majd az étrendjüket. Mi az amit feltétlen javasoltok nekik? Kapják a kalciumot, de holnaptól csinálok náluk is egy hetes immunerősítő kúrát.
Igen, ők gyümölcsevő papagájok. Én kevés napraforgót adok nekik nagyon, inkább hullámos magot és Máthé Jocinak van egy isteni csíráztatni való magkeverék receptje, azt csírázva is meg simán is nagyon szeretik. Példul az enyémek nem is igen eszik a szotyit.
Mivel a gyümölcsben a foszfor leköti a calciumot azért azt pótolni kell, de olyan calciummal amiben calcium glükonát van (mert az szívódik fel a legjobban) és nincs foszfor, ilyen pl. a Versele Lagánál kapható Calcilux.
Nagyon jót tesz nekik a kása és imádják. Barnarizs és quinoa az alap, abba mehet aztán más is de ez is elég, lehet bele tenni még csicseriborsót, édesburgonyát, babokat, jól megfőzni adagokban lefagyasztani és akkor nem kell folyton pepecselni. Nálam egy héten 1x-2x kapnak a fiúk vacsorára csíráztatott magot a többi napon kását, ahhoz néha natur kefírt, vagy néha kifőzök nekik egy kis durumtésztát és ahhoz teszek banánt meg mindenféle gyümölcsöt és zöldséget. Ezt készen is lehet kapni, ez a V.L. noodle mix, de ha megcsinálod akkor sokkal olcsóbb.
Meghálálják a jó kaját, gyönyörű lesz a tolluk és egészségesek lesznek.