Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 27, 21:16 
Szép estét kívánok Mindenkinek!
Kedves Mona! Jaj! Én csak most olvastam a hűtőszekrény-röptúráról. Aztán itt a következő. Drukkolok, hogy a két tojó szépen tojjon-költsön. Az a bizonytalanka meg döntse el végre, milyen nemű!
Sajnálom a beteg madárkádat!

Kedves Nagygabe! Én küldenék Neked iwiw meghívót (ha még nem kaptál), de nem tudom az email címedet. (Vagy csak nem tudok olvasni)
Kedves Iker Feri! Raktam a madárkáim tarkójára egy-egy csepp Light SH-Ivermectint tegnap este. Csak nem találom, hol írtad, hogy is kell ezt folytatni, mior kell újra cseppenteni.

Kedves Amaryl! Nagyon jó ötlet volt a villanyoltás. Így tényleg nem vergődtek, de Fifo kisszive majd kiugrott, míg a kezemben volt.
Meg sem nézegettem őket, tettem gyorsan vissza a helyükre.

Kedves Doromboló! Nekem nem lesz számom?
Fifo elég lustán énekelget. (biztos elhízlaltam). Lifo lenyugodott. Nem látják egymást.
Te honnan látod, hogy ezeken a képeken beteg a madár? Esténként az enyémek is gombócok lesznek, a szárnyuk alá dugják a fejüket, úgy alszanak.

Kedves Ákos! Gratulálok a rolleredhez!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 27, 19:56 
Sziasztok, rollerosok!
Lassan, de biztosan bővül a tábor :D !!!

Üdvözlünk, Ákos!
Tőled aztán nemcsak képeket, de filmet is elvárunk majd :wink: !!!

Képzeljétek, Illésemnek személyiségzavara van :shock: ! Azt gondolja, hogy ő a lugasépítő madár!!! Ma este is kijárási engedélyt kapott, de az eddigi szerenád helyett most azt gondolja, hogy a fészeképítés a legfontosabb dolog a világon! Fogalma sincs, hogy mekkora felelősséggel tartozik nekem... Hogy lesznek így balkángyőztes rollereim???

Hozzászólás 2008 jan. 27, 19:06 
Sziasztok!

Tegnap véget ért egy hosszú időszak. A várakozás időszaka. Tegnap végre én is egy boldog roller tulajdonos lettem.

Köszönet az IDRE-nek, ennek a fórumnak, ahol megismerhettem ezt a fajtát. Ti ültettétek a bogarat a fülembe, és lám, néhány hónapos várakozást követően mostmár magam is tudom (vagyis kezdem megtapasztalni), mit is jelent ez a madar.

Dorombolótól hoztam Herendről. Az úr az első tíz perces meghökkentségét leszámítva végig dalolta az utat Pestig. Rollerezett. (Mostmár én is tudom, mit is jelent ez.) Végtelenül kedves madár, és még az sem zavarja, hogy új helyén körülveszi néhány kevésbé művészi énekes is, azaz néhány zebrapinty. Kiválóan beilleszkedett, folyamatosan produkálja magát, egyre hosszabb áriákkal. Közelíti a fél(!) percet.

Remélem, hogy időm engedi, és beszámolhatok majd a fejleményekről. Doromboló, köszönöm! Legközelebb egy vizslát is elhozok! :lol:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 27, 18:15 
Ezt az eredménytáblát mindenki láthatta mert nincs akinek nem mondtam el az elérhetőségüket...
Azért az érdekes, hogy ha a nagyok nem kerülnek spiccre, akkor a tőlük való madarak fiaival nyernek, mint az idén ez az ismeretlen gyerek élete első Deutsche Meisterschaft-ján a Gheling madarakkal.
Ernőbácsi az öreg pozsonyi mérnök barátom meg nekem adta verseny előtt a jó madarait és már nem maradt a nagyversenyre de mivel éppen hosszas kivizsgáláson volt ezért nem is akart volna menni...aztán jobban lett !...
Azt modta, hogy a madarak nem is érdekelték csak ott lehetett a többiek között !....Ő már elérte azt amit ellehetett...neki a barátok már fontosabbak !

Hozzászólás 2008 jan. 27, 18:04 
Mona ! Reggel ne tedd be a hímet, mert a tojásrakáshoz készülődő tojó a háta közepére sem kívánja a hímet !..Eleinte igen, de monst már NE ! Csak ha megjösz a melóból ...
Esetleg együtt is alhatnak de ébredés után ki !...Vagy ezt kettyintse meg este és a szüzikével meg aludjon !...

Hozzászólás 2008 jan. 27, 17:50 
Sziasztok rollerosok!

Megnéztem az oldalakat, Neco, amit ki tudtam belőle venni, az az összpontszám. Meg a nem kevés számú versenyző! Talán hamarosan nálunk is lesz ennyi. Szép eredmények születtek kint is.

És egy szakmai kérdés: mi lehet az oka, hogy a sárga tojóm, aki először fúrta meg a fészkét, ma reggel óta nem fogadja el a fiút? Egyszerűen elhajtja, olyan csetepatét csapnak, hogy csak úgy repül a fészekanyag, meg minden ami a kalitkában van! A másik tojó viszont a hím legkisebb hangjára reagál, ott ilyen gond nincsen. :shock:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 27, 17:11 
Egy kis száraz szakmai anyag, ha valakit érdekel:

Deutsche Meister végeredménye:http://www.dkb-online.de/DM%202008/Katalog/sieger.pdf

A Cseh, Szlovák bajnokság végeredménye:http://www.cschdz.cz/kanari/mistrovstvi.pdf

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 jan. 27, 10:28 
Sziasztok!

Köszi, lányok a bíztatást, az aggódást, nem adtam fel, inkább csak sajnálom azt a szegény kis madarat, de nagyon! Én kitartó vagyok!
Már este külön helyre került, így megkaphatta az antibiotikumot, most még szomjazik, és hamarosan megint bekerül a gyógyika hozzá. Eszik, ugrál szépen egyik ágról a másikra, csak gombóc formában teszi mindezt. Egy nagyon jó kis meleg, napos helyet sikerült neki találnom. Remélem segít neki, plusz kapja a mákos lágyeleséget is. Nem tudom, az Ekodiárt az antibiotikum mellett adhatom-e, vagy csak majd ha azt már nem kapja?

A fészkelő csapat egyik tagja ma reggel nálam is hajszálra úgy járt, mint a te Icád! Képzeld, ez a fiú minden mással el volt foglalva, csak a lánnyal nem. Átnézegetett az alatta lakókhoz, evett, ivott, a lány közben szinte a "falat kaparta", előtte hordozta a fészekanyagot, a farkával szinte az orrára billentett, belehomorodott a fészekbe, az etető szélére, a kalitka aljára, a fiú meg csak volt. Erre a lány mellérepült, és ekkor a fiú hatalmas éneklésbe kezdett, szépen rásétált a lány hátára, és elvégezték a természet parancsát! Itt teljes volt a siker, a végén kapott a fejére, ne aggódj, de aztán puszi is került mellé. :D
A másik leányzó viszont meg sem állt neki, hatalmas hajsza volt a kalitban, mert ott meg a fiú szerette volna jobban a dolgokat, aztán fél óra múlva én vettem ki a hímet, majd este újra próbálom. Viszont mellette hagytam, külön kalitban, hadd nézegessék egymást egy kicsit.

Jól láttad, kollegina, egy zebra mellett volt a kis beteg azzal a kanárival együtt, akinek nem tudom eldönteni a nemét. A kis zebrát befogadtam, mert a párját elvesztette, meséltem skype-on, és betettem a kanárik közé, hogy ne legyen magányos. Most csak ketten maradtak, remélem hamarosan megint teljes lesz a kis csapatuk! Jó hír talán, hogy nincs hasmenése ma sem Marcsikámnak, és a narancssárga kaka is megszűnt már tegnap reggel óta. Reménykedem!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 27, 9:13 
Sziasztok, rollerosok!

Szia, kedves kollegina! Nagyon sajnálom, ami a madárkáddal történik! Tegnap is sokat beszéltünk róla, de ne hibáztasd magad, mert erről te nem tehetsz!!! Ahogy a képen látom, egy zebrával van együtt a kis beteg. Vajon, nem kellene egyedül őt külön tenni, és melegbe, kicsit hátha lenyugszik?, a kaját pedig a földre tenném, hogy elérhetőbb legyen neki, hisz nagyon le van gyengülve... Reménykedjünk, hogy felépül.

És hogy lásd, akkor sem minden olyan szép és fényes, ha már nagyon úgy tűnik, hogy szuperül indul a "pályafutás", Icámat hozom neked.

A tegnap délután már úgy tűnt, hogy észrevette, rájött, hogy minek is van ott a sarokban az a kiskosár, benne a kupac finom szálakra szedett kender. Ráment, rendezgetni kezdte maga körül, térült-fordult, mintha már régóta ezt a rendezgetést tervezte volna...
Ma reggel pedig bemutattam neki Illést, a kis pasit. Először csak nézték egymást, kicsit még acsarkodtak is. Illés egy szemernyi szerelmetes vonzalmat sem mutatott a csaj iránt. Inkább evett a tálkából, aztán rájött, hogy nagyon szemetes a csajszi háza tája, rendezgetni kezdett. Az összes létező fonaldarabkát a csőrébe gyűjtötte, mint egy csokor virágot, aztán felvitte a fészekbe. Aztán pihéket gyűjtögetett a kalit aljáról a kis ügyes. Ezalatt Ica, mint egy bavadult nőszemély jött-ment, tett-vett, illegette magát, csicsergett édesen, homorított nagyokat... de ez a vaksi kis pasi ügyet sem vetett rá. Csak tovább rendezte a fészket, mintha azt mondta volna: asszony! először a ház, aztán a gyerek! Mire úgy gondolta, nincs több fészekanyag, mivel törődnie kéne, elfogadta puszilgatős csőrikét, szinte lábujjhegyre állva puszilkodtak a kis drágák! Aztán végre valahára, volt egy-két esetlen próbálkozás... de nagyon nem úgy láttam, hogy boldoggá tette volna Icát... talán majd a következő randi alkalmával... Hiába, nehéz dolog szerelem!

Kedves Mona, látod, türelmes voltam, minden úgy tűnik, hogy jó az irány, de mégsem jönnek össze bizonyos dolgok olyan hamar és úgy, ahogy azt szeretném...

Puszillak: Gabesz

Hozzászólás 2008 jan. 26, 23:06 
Mona!!!! tudod mit mondott a papagáj,pedig ő a macska szájából lógott ki:
csak nem kell besz@rni!!!! :D
hol vagy Te még ettől!!!! úgy hogy ehhez tartsd magad!!!Azt meg itt senki sem mondta,hogy aki bármilyen állatot tenyészt,annak olyan laza könnyű dolga van!!!!! :24: ,de azt hiszem ezzel enélkül is
tisztában vagy!!!!!

Hozzászólás 2008 jan. 26, 21:51 
Köszi a segítséget, antibiotikum beadva!

Ne is mondd, most kiesett egy tojóm, mert ő, ha meggyógyul se lesz idén befogható, hímem is csak egy lett, mert a másik lehet, hogy tojó lesz, de egyáltalán nem mutat ivarérett jeleket. Szóval nem indul valami fényesen a pályafutásom... :(
Csak a maradék 3 madárban van minden bizodalmam jelenleg!

Az a 20-30 perc most nálam 2 óra lett, akkor így jó? reggel ugyanez, és amikor dolgozom, reggel csak egy madárral fog hálni a lepedőbajnokom! Este kap 2 madarat, de felváltva, hogy a megfelelő minőségű kismadár jusson mindenhova. Aztán miután mindenki letojta a magáét, pihenőre és erősítőre fogom, nehogy neki is valami baja legyen ennyi munka után!

Hozzászólás 2008 jan. 26, 21:10 
Nálam legalább 20-30 percet érdemes várni...mármint a madaraimnál ill. ha biztosra akarsz menni akkor még egy picit többet is...de ne vidd túlzásba, reggel és este toszi és kész !...Mert idő előtt ronggyá megy az egyetlen hadrafogható kakasod !....
Antibiotikumot a betegnek kis itatóba 4-5 csepp abból a szirupból 3 napon át....Előtte 3 óra szomjaztatás, mert akkor issza be a megfelelő mennyiséget....

Hozzászólás 2008 jan. 26, 19:07 
Helyzetjelentés:
A beteg ma már nem tojt sárgát, elvan, szinte egész nap eszik, de többet is gubbaszt, ám azt a legfelső ágon teszi. Kapja a lágyeleséget mákkal, sokat iszik, és meg is fürdött.

Fészkelők!: bizony, a zöld tojó (Doromboló 2005-ös, 01-es számú madara) is megfúrta a fészket délután. Így ma este ő kapott először a hímből, a sárga kicsit később kapja. Reggel fordítva: a sárgához megy először, utána a zöldhöz. Jó lesz így?
Mennyi idő elteltével lehet betenni a fiút az egyik lány után a másikhoz?

Nem szeretem a gyomorig élő kolbit :roll: , és a kávémat szívesen felajánlom bárkinek! :D

Na de Adrienn, egy vakbélgyulladás nem játék, nem lehet ráolvasással gyógyítani!!! Most komolyan: iszonyú veszélyes is lehet, szerintem menj el dokihoz, és inkább kapják ki így, mint később, amikor eldurvul a helyzet odabent...Csúnya dolgokat tud csinálni, nem érdemes sz@r@kodni vele!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 26, 19:05 
Nincs véletlenül valakinek iwiw meghívója? Reggel arra ébredtem, hogy feliratkozom oda, de még nem sikerült meghívót szereznem....
Ha van valakinek, lécci küldje el az email címemre! Köszi.

Hozzászólás 2008 jan. 26, 16:27 
Húúú csibém ez nagyon szakadt szegény !...Te is csinálj úgy mint a Nyuzi : ráolvasásal gyógyítja a vakbelét... :roll:

Hozzászólás 2008 jan. 26, 14:29 
Teszek fel egy képet a beteg madárkámról:
Kép

Az etető előtt ül szinte egész nap. A kloákája körül nincs beszáradt kaka, tehát állandó hasmenése nincsen. Igazad lesz a tojás dolgot illetően, mert ma délelőtt óta nincs narancssárga kaki a tálcán. Ha ez így van, akkor holnap, vagy holnapután megint lesz? És ez tényleg nem gyógyítható? Vagy mivel ilyen, ő nem is lenne jó tenyészmadár? Mindig így járna a tojásaival?

Hozzászólás 2008 jan. 26, 13:46 
doromboló írta:
Nem akkora kolbira gondoltam amelyik egészen a gyomrodat nyomja, hanem a kultúrmennyiségűre !... :lol:...

:35:

Hozzászólás 2008 jan. 26, 13:44 
Sziasztok!

Doromboló, ez a madár a te 2007-es születésűd, a 38-as számú. Az előbb néztem meg, lefényképeztem, nagyon gyenge, mint a harmat. A bőre meg piros, sőt mintha még szürkés is lenne a teste szélein. Bár a felső ágon ül, és az etetőben is bentmaradt nemrég egy ideig.
Aki fészkel, ő szintén tőled van, a sárga 2005-ös tojó.
Nekem ne is mondjad, hogy ez a madár elpusztul!!! Én rontottam el valamit? Valamit nem vettem időben észre? :03:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mona 2008 jan. 26, 13:49-kor.

Hozzászólás 2008 jan. 26, 12:43 
Moncsicsi ! Van egy rossz hírem ! Asszem a csurikád rövidesen felkerül Szent Mihály lovára !...Amit kakkant az a sárgatest azaz madaraknál a tojássárgája !....Azt meg nehéz megúszni ! Azért van ez a kényszerevés, mert már a gyengeségtől nehezebben töri fel a magot ezért időzik többet az etetőnél... Biztos lázas is lehet azért a felborzolás, a nagyobb hőleadás miatt....Ennek a madárnak kamillatea inni, 25-30 fok meleg...kevés lágyeleség kis mákkal és a mageleség, dupla adag ! Vitamin nix, zöldeleség nix !.....Aztán jlentést kérek...Azt írjad meg, hogy melyik ez a madár és melyik a fészkelő...
Nem akkora kolbira gondoltam amelyik egészen a gyomrodat nyomja, hanem a kultúrmennyiségűre !... :lol:...

Hozzászólás 2008 jan. 26, 9:39 
Sziasztok!

Hát ez a madár, akire tippelek egyébként eszik, iszik, folyamatosan verekszik a másikkal, és amikor nem verekszik, akkor meg ül az ág tetején és gombóccá alakul. De mondom, szinte folyamatosan eszik, és mindig az etetőtől hajtja el a másikat, azért veszekszik vele állandóan.
A narancs kaki most is megvan, bár ma kisebb a mennyisége.
Tényleg nehéz így elmondani, és sajnos egyenlőre nem tudom különtenni sem, helyhiány miatt.

A fészkelő tojóm ma reggel is felvette a hímet, ügyik voltak! :D Most figyeltem, hogy már bent is csücsül a fészekben többször, de nem állandóan. Tojást nem látok, lehet, hogy most fog tojni? Este megint megy a fiú táncba hozzá. A 3. vagy a 4. tojásig kell berakjam a fiút? Még kaphat lágyeleséget, ugye? Kikelés előtt gyengítsem a takarmányt, hogy ne induljon majd be idő előtt?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 261  Következő