Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 28, 17:41 
Sziasztok rollerosok!!!

Ákos, gratulálok a széphangú énekesedhez, remélem hamarosan egy lányt is szeretnél mellé, és már tenyésztheted is őket! Na, mit szólsz???

Helyzetjelentés: 1 DB TOJÁS!!! És ott, ahol még nem számítottam rá: a zöld tojónál, aki később fúrta meg a fészkét! Gyönyörű, halványkék és barna pöttyös! Kicseréltem egyenlőre zöld üveggolyóra, remélem elfogadja.És most is bent van nála a fiú, már vagy 5 x párosodtak azóta, nagyon megy nekik! :D Remélem sikerrel járnak és lesz fias tojás is.
A szűzike sárga tojómnak nem kell a fiú továbbra sem, sőt, tojása sincs... :shock: Remélem nincs baj, türelmesen várok, és türelmesen próbálom adni neki a hímet is.

A beteg kislány jól van, eszik, és kezd újra madár formát ölteni, bár még csapzott egy kicsit a tollazata, főleg a fején. Antibiotikumot még holnap kap, aztán mehet az ekodiár? Nincs hasmenése, se más gond, eszik iszik szépen, és fél tőlem, ha odamegyek, ami megint természetes. Még kézbeveszem, átnézem a bőrét ismét, és ha kirívót találok, szólok, ha nem gond.

Amaryl, kedves, megnézted nekem a gyűrűimet???

Hozzászólás 2008 jan. 28, 17:17 
Versteht sich völlig Herr Doromboló! Danke schön! :88:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 28, 17:06 
Szóval ha ennyi idő alatt sem világosodott meg az a drága kis fejecskéd, akkor segítek ...Tehát részletesen : A zárt gyűrűt csak fióka korban tudod felhúzni a kismadár lábára és többé nem jön le, belenő a madár ! A nyitott gyűrűt meg a vadon befogott madarak lábára szokták fogóval ráhajtani, jelölésnek ha később máshol is befogják akkor informálódhatnak, hogy előtte hol járt a madár....stb.
A díszmadár tenyésztésben csak a zárt gyűrű az elfogadott mert azzal nem lehet visszaélni !... :40: versteht sich !.... Oké ?....

Hozzászólás 2008 jan. 28, 17:04 
Doromboló kincsem, de akkor miért írják " madár zárt gyűrűvel, tenyésztői bizonylattal ellátva eladók"? Ennek akkor mi az értelme??? :twisted: Kuvik, ne mondd, elég drága volt a könyv (és nagyon szép még színes :oops: ) A szerző Esther J.J. Verhoef-Verhallen.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 28, 16:55 
Szia!

Csak tudod az a baj, hogy az a könyv nem is olyan okos.(?!?!)

Hozzászólás 2008 jan. 28, 16:54 
Raina gyöngyöm !
A nyitott gyűrű és a zárt gyűrű közt az a különbség, hogy a nyitott az nyitott a zárt az meg zárt ! :24:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2008 jan. 28, 16:55-kor.

Hozzászólás 2008 jan. 28, 16:51 
igen kuvik, csak érdeklőni akartam, mert az okos könyvben volt egy kép róla. ÉN ROLLEREKET akarok! :D De szeretek olvasni más állatokról is. Köszi a tippet.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 28, 16:28 
Szia!

Igen, van olyan, hogy Vörös kardinális ( Richmondena cardinalis (: Roter Kardinal:). Tenyésztésre (?) nem éppen kezdő madarászoknak való madár, de szokott itt a fórumon olyan madarász lenni, aki "próbálkozik" velük. Csodaszép, de drága (relatív, hogy kinek mi a drága) és sok teret, és türelmet igénylő madár. Én gondolom, hogy TE csak érdeklődsz, és nem ilyet akarsz tartani.??( A "magevőknél olvashatsz róla!!!!!!!!!!!)

Hozzászólás 2008 jan. 28, 15:19 
hallosztok! Egész vasarnap olvastam új szerzeményemet, a diszmadárenciklopédiát, most csak úgy zúg a fejem, MAGYARÚL van a könyv! De van bene szó nyitott, ill. zárt gyűrűról, mi a külömbség? mert azt nem mondják. Szó van a homokról is, ezt most már tudom. Valaki ismer ílyen, hogy piros kardinálpingy (azt hiszem, úgy volt írva.)? Remélem, miden madárka jól van és ha anyira kávézni akartok, menyetek légyszi a Mc caféba és emeljetek lányom forgalmat :wink:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jan. 28, 13:52 
igen, a tied már le van zsírozva...

Hozzászólás 2008 jan. 28, 13:47 
Szia Csaba!

Akkor nekem is lesz pót-pót 079-el ?

Üdv:Attila

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jan. 28, 13:27 
90 forint a műanyag, színes, német tipusú gyűrű.
Akninek kell még az izibe jelentkezzen, mert legkésőbb holnap le kell adni a pótrendelést!

Neco, pont ma hazafele adtam fel a gyűrűeidet. Holnap vagy holnapután meg kell kapjad.

Hozzászólás 2008 jan. 28, 11:46 
Tök Jó !!

Hozzászólás 2008 jan. 28, 11:41 
Köszönöm Doromboló!
A 99 nagyon jó lesz. Pontosan emlékszel, egy fiú, (Fifo), egy lány (Lifo) mindketten a Te madaraid. Én egypárral szeretnék tenyészteni!

Nem szoktam villanyt gyújtani éjjel. Este 10-kor átkapcsolom a villanyukat hangulatfényre, én még látok, ők meg alszanak. Éjfél körül leoltom azt pici fényt is.
Pontosan oda cseppentettem. Egyszer, egyet. Mostmár nem csepegtetek.
Bekenem a rudakat.
Rendesen esznek, szépek.
Jó a zöld műtojás???? Kméten csak az van.

Hozzászólás 2008 jan. 28, 9:14 
Mennyibe kerül a 3,2-es színes gyűrű ?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 28, 4:55 
Kuzminál vagy Lajos bátyámnál is lehet gyűrűt rendelni! Egyszer a Szűcs megszívatott, azóta szeptemberben megrendeltem nála a következő évit, és kétszer rákérdezek szállításig, hogy elindult-é a verkli.
De azt hiszem jövőre én is "szolgáltatót" váltok! :wink: :D

(Különben Kuzmi! Postáztad a gyűrűimet?)

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 jan. 28, 0:22 
Kedves Imolcsi !
Az teljesen természetes,hogy a madarak úgy alszanak, hogy eldugott fejjel gombócoknak látszanak !..A kérdés csak az, hogy honnan tudod ?...Mert ha este rányítod a villanyt a már elült madarakra akkor előbb utóbb bediliznek ! Tehát a madarakat le kell takarni ha olyan helyen élnek ahol várható a villanyozás !....
A madarat pedig csak vedd kézbe néha, ha csak nem ül, vagy nevel a tojó, mert így juthatsz fontos információkhoz. Az hogy dobog a szíve az jó jele annak hogy él ! Sokkal gyorsabban ver mint az emberé és légyszives ne minsztifikáld túl ezt a kérdést ?!...Máris nem tudod, hogy a hímnek miért esett vissza az énekkedve ?!...A cseppeket pedig cseppentsd a hátára, oda ahol a nyak találkozik a hátrésszel. Előtte fújjad fel a tollat. Nincs pontos ismétlő ideje a cseppentésnek mivel ezek a dögök állandóan kelnek, ha jó meleg a környezet, nem 8 naponként mint a belső paraziták, tehát a bőr szertartósságát kellene ismerni ami kb. 15 nap. Harmadszor már nehogy cseppents mert a madár is rámehet, legalább is a szaporodó képessége... Az ülőrudak végét tunkold be piretrin MIX vagy EXTRA-val akkor biztos kipurcan az ami a rúdon keresztül akarja megközelíteni a madarat ! A madárra nem veszélyes nem kell félned....
Adok gyűrűszámot bár egyetlen tojóra, meg ha még meg sem rendelted ?
A gyűrűt a Madarász kuckóban rendelheted meg...Szűcs Józsefnél a telefont tudod !...Ha nem szólj. 99 lesz a számod. Te vagy az idei legutolsó ! Tudod mit kell íratni ? H-MNK 99, 08 , darabszám...
...Most mennyi madarad is van ?....Egy hím és egy tojóra emléxem ...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 28, 0:09 
Köszi Szmolai, már sikerült megoldani....

Hozzászólás 2008 jan. 27, 23:45 
Te Maris ! Mi lenne ha rendes helyre rendes fészket tennél be, ezt a hatalmas etetőtálat meg kicserélnéd egy kicsire ?...

Hozzászólás 2008 jan. 27, 22:06 
Szép estét mindenkinek! Remélem ez a szél senki házát nem roncsolta meg!!

Ma kidobtam a fészekből a 4 tojást,már egy hete magukra voltak hagyva. :cry:

Viszont ez a nő megint rohangál szájában a fecnikkel,de nem értem miért ilyen bolond,mindenáron egy ágra szeretne fészket rakni,amelyik a kalitka legfelső részén van és a vége kettéágazik...de persze bármit odavisz az lehullik az aljára...lemegy és kezdi újra.
Kivettem az itatót tőlük,és tettem be egy nagyobb de spéci fészket,hátha ez is jó lesz neki.
Meglátjuk,a hímen nem fog múlni az biztos.

:74:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 261  Következő