Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2008 jan. 29, 12:33 
Hegedűs Zsolt írta:
...benne vagy egy ócsai madarászatban is?

Miazhogy!!!!!!!! :D:D:D Szupppper!!!!!! Köszi a meghívást!!!
Hallottam már Ócsáról, hogy jó madarász hely, hát most majd meg is győzödhetek róla :wink:
Mostanság menjünk télen, vagy várjuk meg a tavaszt :?: Mi a véleményed madarász szempontból?
Idén minden alkalmat meg szeretnék ragadni, hogy 200 főlé tupírozzam a fajlistámat :wink:
Szégyenlem, de nem ugrik be, ki is a Csörgő Tibi? :roll:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 29, 10:18 
Néhány gondolat a levéllel kapcsolatban azzal kapcsolatban ami megragadott.
Az ESSB egy független szervezet, amelyet néhány csicsörke-tenyésztő hozott létre. Nincsen szervezeti és működési szabályzatuk, nincs gazdasági felelősük, nincsnek pozícióik, nincs tagsági díj. 3 azonos érdeklődésű ismerős kitalált valamit és létrehozta, s véleményem szerint céljaik megvalósításával az 1-2 éves létezésük óta szépen haladnak, amit bizonyít a 400-as tagságuk is. Nem területi integritásban gondolkoznak, hanem faj, illetve fajcsoport szerinti szerveződésben. Jómagam is azt gondolom, hogy egyre kevesebb jövője van a területi alapon történő díszmadaras egyesületeknek. Mivel nagyon szerteágazó az érdeklődési kör : papagájok /még ezen belül is többféle tagozódás is létezhet/, kanárik, /úgyszintén több irányvonal/, egzótások /sok lehetséges csoporttal: gouldamandina, rizspinty, zebrapinty, afrikai díszpintyek, csicsörkék!, stb/ , lágyevők, egzotikus galambok, stb, ezért nagyon különbözö az érdeklődés, az igények, a tudásbázis is.
Úgy tűnik, ha nem is a területi alapokon szerveződő egyesületek helyett, hanem inkább mellette, szükséges egy fajokhoz, fajcsoportokhoz kötődő egyesületi ill. klubszerű működés is. Nyugat- Európában erre számos példa látható, nem is sorolom őket, a linkgyűjteményeimben lehet közöttük tallózni bőséggel.

Bízom benne, hogy Csicsörke Klubhoz hasonlóan, egyre több ilyen specifikus klub fog létrejönni a közlejövőben, amely igyekszik majd koncentrálni az erőket, a tudást, a tapasztalatot, s melyeken belül a baráti és tenyésztői kapcsolatok életszerűek lesznek, s mentesek minden olyan sallangtól, melyek esetlegesen a természetes működést lassítják, akadályozzák.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 29, 9:57 
Ígértem, hogy alkalmasint beszámolok Nektek az ESSB-vel történő kapcsolatépítésről.
Az alábbiakban közzé tenném a vezetőségüktől kapott újabb levél fordítását, melyben röviden ismertetik az Európai Csicsörketenyésztők Egyesületének létrejöttét, céljait, tevékenységét.
Úgy érzem jó úton haladunk ahhoz, hogy jó kapcsolatot építsünk ki az ESSB-vel, mely mindkét fél számára hasznos lehet. Természetesen Csicsörke kérdéseit is tolmácsolom nekik, továbbiakkal egyetemben.

Mivel fordítói kapacitásom véges, ezúton keresnék olyan vállakozókedvű klubtagot, vagy ismerőst, vagy kapcsolatot, aki bizonyos anyagok fordításában segítségünkre lenne. Elsősorban magyar cikkek /csicsörke és többiek cikkeire gondolok/ fordítása idegen nyelvre, illetve külföldi cikkek fordítása magyar nyelvre lenne a feladat. Az alábbi nyelvek ismerőire lenne szükség:
angol, német, olasz, holland, belga.

A levél:

Kedves Zsolt!

Elnézést, hogy eltartott néhány napig, hogy leveledre válaszolok, remélem nem okoztam ezzel gondot.

1.Az ESSB személyi állománya.
2006 novemberében Geatan Vicentini, John Santegoeds és jómagam ötletete volt, hogy készítsünk egy internetes klubot a csicsörke-tenyésztők számára. Mivel teljesen és véglegesen megszűnt Nyugat- Európába ezeknek a madaraknak az importja, a megőrzésük egyetlen módja a tenyésztésük, s ehhez rendkívül fontos, hogy a tenyésztőtársak egymásra találhassanak.
A honlap jelenleg nem nyújt többet, sem kevesebbet mint egy tenyésztői platform. Ha valaki keresi valamely csicsörkefaj egyedét, akkor email-ezhet kollégájának ez ügyben.

2. Geatan segített nekünk a francia szövegben, egy német tenyésztő készítette el a németnyelvű fordításokat, s tudásunknak megfelelően készítettük el az angol fordítást, jómagam és családom pedig az olasz verzóval birkóztunk meg.
John Santegoeds egy barátja készítette el a honlapot, mely munkát csekély fizettséggel honoráltunk.
Én regisztrálom a tagokat, s küldöm nekik a konfirmálást, elvégzem a szükséges változtatásokat a tenyésztői listában, John pedig tenyésztői listán belül a tenyésztett fajok listáját gondozza. Ez egy egyszerű rendszer, viszont jelentős időráfordítást igényel így is.

3. Az ESSB pénzügyi háttere ugyancsak egyszerű. Vannak szponzoraink, mivel írtunk néhány cikket a holland, belga, német és horvát díszmadaras magazinokba, s ezért némi honoráriumra tettünk szert tőlük. A honoráriumon túl ezek a publikációk segítetek minket abban, hogy taglétszámunk már több mint 400 fő. Most és közeljövőben fogadjuk a tenyésztői adatbázisok frissítését, illetve küldök erre a tenyésztőknek egy emlékeztetőt.
Az ESSB nem kötődik egyetlen más díszmadártenyésztő szervezethez sem. Mi függetlenek, „szabadok” vagyunk és reméljük, hogy azok is maradunk. A célunk egy nemzetközi honlap egy európai kontextussal. Megértjük azonban hogy az az internet nem mindenki számára elérhető.

4. A problémánk az, hogy nem értjük a magyar nyelvet. Annak is örülnénk, ha a magyar tenyésztők olyan szövegekkel találkoznának oldalunkon, amit megértenek. Semmilyen ismeretünk, elképzelésünk nincs a magyar díszmadártenyésztők helyzetéről. Vannak-e nemzeti klubok? Vannak- e magazinok amelyben lehetséges publikálni? Létezik-e madarak importja Afrikából?

5. Ha megkérnénk a weboldal fejlesztőjét, hogy készítse el az ESSB honlapjának magyar verzióját is, szerintem megoldható lenne. A feladat az angol szöveg magyarra fordítása lenne, a csicsörkék nevének magyarra fordításával egyetemben, illetve a főoldali szöveg magyar megjelenítése, valamint a weboldalunk használati utasítása.

6. Tudjuk, hogy az ESSB honlap pillanatnyilag nincs kész. Több képet szeretnénk még szerepeltetni, illetve számos faj leírása is várat magára.
Kérlek számolj be nekünk, hogy mi a véleményed az ESSB honlap magyar szekciójáról, s kérlek írd meg kérdéseidet is ezzel kapcsolatosan.

üdvözlettel
Huub Vervest and John Santegoeds

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 29, 9:20 
Szia!
Összehozzuk akkor a találkozót hamarosan, bár már nem járok a városba minden nap, mert időközben átigazoltuk a gyerkőcöket az FTC-ből Százhalombattára.
Megfelelő időben egy hétvégi napon benne vagy egy ócsai madarászatben is? Lehet, hogy sikerülne rápakolni a fajlistádra is! Ezer éve nem voltam, s szívesen vinném a gyerkőcöket is, meg Csörgő Tibivel is ott tudok leginkább összefutni.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 29, 9:17 
Szia!
Örülök, hogy tetszett az oldal! Küldtem privát üzenetet!
Igencsak kezdetleges még, de teljes erővel dolgozom a további fejlesztéseken, remélem tartalmában gazdagabb lesz hamarosan.

Hozzászólás 2008 jan. 28, 22:18 
Szia Zsolt,

Gratulálok a honlapodhoz, vagy egy órát elbogarásztam rajta... pedig már vagy egy éve is, hogy élőben láttam csicsörkét :wink:

Üdv: Zsolt

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 28, 19:58 
Hegedűs Zsolt írta:
Legalább megszakértenéd az ivarokat a fiataljaimnál.

halihó,
végülis madaranként 3-5 perc volt a részidőm, mivel már ismerem a csicsörke-mágnes helyeket, amelyek legfőképpen a tetőtéri ablakok környékére koncentrálódnak, ott pedig könnyű őket megfogni. mitagadás, a technikának van némi kockázati tényezője, de mivel szinte csak fordulatból tudnak az amúgy is döntött és lambériába sűlyesztett ablakkal találkozni, ezért nem tudnak olyan nagy, akár sérülést is okozó lendületet venni, nomegpersze a reluxát is lehúzom ilyenkor :?
persze, nagyon szívesen megnézném a csicsörkeparadicsomodat :shock:
esetleg, majd ha elviszed a hímedet, hazakísérnélek az autóddal, így legalább megspórolom az odautat, mivel nincs autóm és olyan messze is laksz :wink:
a "megszakértenéd" kifejezést én inkább "megtippelnéd"-re módosítanám... :roll: egyébként most, hogy kisebb helyre tettem az én fiataljaimat és könnyebben meg tudom őket figyelni, jobban össze tudom őket hasonlítani egymással a nyaklánc-mintázat sötétségi fokát illetően, bizonytalan lettem az egyik hímnek gondolt mozcsival kapcsolatban...

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 28, 19:18 
Szia! Mennyit fogytál? :lol:
Egyszer már igazán átjöhetnél csicsörkenézőbe hozzám! Legalább megszakértenéd az ivarokat a fiataljaimnál.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 28, 19:16 
Most vagy átvágtak, vagy megtréfáltak, de egyenlőre nem találom az ominózus helyezetett az eredménylistán.... :80:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 28, 18:58 
Hegedűs Zsolt írta:
A fotókat még várom...

hol késnek a világbajnok fotók... :roll:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 28, 18:55 
sziasztok,
Vasárnap délelőtt kifogtam a röpdéből a fiatalokat, hogy kalitkába költöztessem őket. hát mitmondjak, nem volt egy egyszerű feladat, egyesével-kettesével kiengedtem őket a szobába, így könnyebb volt levadászni az ifjoncokat és nem törték magukat annyira össze...
délután már halkan csicseregve hangolgattak is az új helyükön a hímjelőlt dalnokok :D

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 23, 14:41 
Hegedűs Zsolt írta:
ESSB - European Society of Serinus Breeders

Zsolt, jöttem, láttam és nem győzök meghajolni a csicsörke-fronton tapasztalható áldásos tevékenységed előtt :59:
talán még a mozcsi alfajokat illetően kíváncsi lennék, hogy ők hogyan kezelik ezt a kérdést (állományon belüli alfajeloszlás, ezek figyelembe vétele a tenyészpárok kialakításakor)
türelmetlen várom a folytatást!
szombatig Debrecenben leszek munkaügyben, de vasárnap majd benézek.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 23, 14:28 
margareta írta:
Szia kedves régi fórumtárs Csicsörke!
Gratulálok a DR. címhez és további sok sikert, Neked és családodnak is jó egészséget, üdv:Margó

szia kedves Margó! :D
aranyos vagy, köszönöm szépen! :D
én is a Legjobbakat kívánom Nektek! :D

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 23, 12:23 
Korábban írtam, hogy az idei év szervezeti célkitűzéseinek egyike az ESSB - European Society of Serinus Breeders -el történő komolyabb kapcsolatfelvétel az együttműködés reményében.
Szeretnélek benneteket tájékoztatni, hogy kapcsolatfelvételt követően úgy tűnik sikerül jó viszonyt kialakítani az ESSB vezetőségével, s rendkívül nyitottak az együttműködésre, s segítőkészek felénk. A weboldal, http://www.serinus.diszmadarinfo.hu kialakításakor is sok fotóval, ötlettel segítették munkámat.
Hogy a tisztelt Tagságot is tájékoztassam a dolgok jelenlegi állásáról bemásolom ide Gaétan Vicentinivel / ESSB vezető/ történt utóbbi levélváltásomat. Kérlek benneteket, hogy jelezzétek felém, ha a felsoroltakon kívül bármilyen egyéb javaslatotok, ötletetetek lenne az ESSB -vel kialakult, ugyan még kezdetleges együttműködésen belül!

levél:
Kedves Gaétan!

Szeretném bemutatni az ESSB-t a magyarországi csicsörke tenyésztők számára!
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy segítsetek nekem ebben a munkában!
Megtisztelnétek azzal, ha első lépésben segítenétek megismerni az ESSB-t, tevékenységét és célkitűzéseit.
Amennyiben lehetséges néhány mondatban írjátok le az alábbiakat angol nyelven, amit azután le tudnék fordítani magyar nyelvre. Az írást szeretném megjelentetni a www.serinus.diszmadarinfo.hu oldalamon, illetve egyesületem oldalán is a www.idre.hu weboldalon.

Amennyiben lehetséges csicsörke klubunk szeretne bekapcsolódni valamilyen szinten az ESSB tevékenységébe. Úgy érzem tapasztalatokkal, tudásotokkal sokat segíthetnétek nekünk abban, hogy magyarországon is ismertebbé váljanak a csicsörkék a madártartók körében.

Természetesen szívesen vennénk bármilyen segítséget, anyagot, írást, ami a csicsörkék tartásához, tenyésztéséhez kapcsolódik!

Lehetséges témák:
Az ESSB magalakulásának körülményei, alapító tagok
Az ESSB célkitűzéseiről
Az ESSB vezetősége, a vezetőség bemutatása
AZ ESSB eddigi tevékenysége
Az ESSB működése
- Kiállítások
- rendezvények
- programok
- kiadványok, könyvek, fordítások
- cikkek, tanulmányok
- csicsörkék európai állományfelmérése
- tenyésztői eredmények
- egyesületi eredmények
- tagszervezetek
Az ESSB tervei a következő évre, időszakra
- hosszútávú tervek
- éves terv
- programtervek
kapcsolódási lehetőségek az ESSB munkájához

üdvözlettel Hegedűs Zsolt

válasz

Kedves Zsolt

Nagyon köszönöm kedves és tartalmas üzeneteid! Hogy érthető legyen, minden felvetett kérdésre, ötletre külön fogok válaszolni.
Nagyon kreatív fiatalember vagy komoly tudással a weboldal-szerkesztésben (csinos, remek munkát végeztél !) és sok energiával is bírsz!
A célokat melyekről írsz, mind remeknek tartom, ezt John és Huub is megerősítette. Azonban megvalósításuk csak idővel lesz lehetséges, nem azonnal, hiszen ez egy hosszútávú project lenne.
Talán Huub és John is egyetértenek azzal, ha tevékenységedet azzal akceptálnánk, hogy elfogadnánk a „csapat” tagjaként Téged, s fejleszthetnéd a kapcsolatokat Kelet-Európában.
Tudomásul kell venni azonban, hogy a köztünk lévő földrajzi távolság nehezíti a hatékonyságot, ugyanúgy mint az alapszintű angol nyelvtudásunk.
Számomra az a legfontosabb, hogy egyfajta barátságot alakítsak ki becsületes hobbimadarászokkal. A becsületes szót itt etikai értelemben is használom.

ESSB-n és Passerina.eu-n belül szerencsés voltam, hogy találtam néhány igazi jó barátot és néhány hosszútávú project is kialakulhat ebből a fajta együttműködés/társulásból.

Mielőtt továbblépnénk megvárom barátaim reagálást, hogy figyelembe vehessem véleményüket, hiszen tény, hogy minden munkát ők végeztek:)))!

Üdvözlettel Gaétan Vicentini
ESSB

Hozzászólás 2008 jan. 23, 10:40 
Szia kedves régi fórumtárs Csicsörke!
Gratulálok a DR. címhez és további sok sikert, Neked és családodnak is jó egészséget, üdv:Margó

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 22, 22:51 
Hegedűs Zsolt írta:
"We have gold in the individuals: 94p
And also gold with 4 the same (92, 91,91,90)"

AZZZ IGGGGEN!!!!
:31: :55: :72:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 22, 18:53 
A fotókat még várom:

"We have gold in the individuals: 94p
And also gold with 4 the same (92, 91,91,90)"

Azaz egyéniben egy 94 pontos madár, kollekcióban pedig: 92,91,91,90 pontos madarak!

Nem rossz....

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 22, 9:54 
Hegedűs Zsolt írta:
Most kaptam a hírt Luc de Crook holland csicsörke tenyésztőtől, hogy csicsörkéi két aranyérmet is nyertek Belgiumban a Világkiállításon.

Az nemsemmi, GRATULA!!! :D
türelmetlenül várom a fotókat!!! :wink: gondolom mozcsik voltak... tényleg, hogy jön ki a két aranyérem, egyéni és kollekció?

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 22, 9:11 
Most kaptam a hírt Luc de Crook holland csicsörke tenyésztőtől, hogy csicsörkéi két aranyérmet is nyertek Belgiumban a Világkiállításon.
Hamarosan küld fotókat a győztes madarakról, amiket természetesen majd felteszek ide a fórumba is.

Hozzászólás 2008 jan. 21, 23:18 
Az egyetlen párom örvendeztetett meg 4 fiókával. Remélem a vetkőzők tavasszal kedvre kapnak és a fiatal pártól is szeretnék szaporulatot. Tavasszal még nem szaporodtak nekem, hátha megtörik a jég!? :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 59  Következő