Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 29, 16:11 
Hurrrá ! ..A kabát ...
Raina ! Az anyád úristenit !....Sok bajom van veled ! :41: ... Ki mondta neked, hogy röpdében kell tenyészteni !?... Neeeeeeeeeem !!!
Tenyészteni egy kb. 50×30 cm alapterületű és 35 cm magas kalitka kell. Lehetőleg doboz és csak az eleje rács, de természetesen a drót is jó ! Legfejjebb körberagasztod valami papírral, hogy nyugodtabban költhessen a madár. Az a néhány pici ami kikelt és fel is nevelődött szintén elvan egy ilyesmi kalitkában...mi a fenének a röpde ?...Persze ha rádszakadt a Nemzeti Bank akkor vehetsz ilyen nagy dolgokat is, de akkor meg át kell költöznöd nagyobb lakásba ! :57:

Hozzászólás 2008 jan. 29, 15:28 
Mona írta:
Sziasztok rollerosok!!!

Ákos, gratulálok a széphangú énekesedhez, remélem hamarosan egy lányt is szeretnél mellé, és már tenyésztheted is őket! Na, mit szólsz???

Kösz, Mona, előbb utóbb úgysem bírom ki, és biztosan érkeztik egy hölgyemény is... :lol:

OFF
Doromboló: megérkezett a kabátom, kösz! :)
ON

Hozzászólás 2008 jan. 29, 12:48 
Almamag, gratulálok a csinos gyemekhez, nagyon szép és csodálkozom, hogy már is énekel. Irigyelek, de majd csak nekem is lesz, de előbb a röpde. Kérdezem a vén rokáktol: lattám a fressnapfban röpdéket, ezek megfelelnek a kanárinak? Okos könyvemben olvastam, hogy a röpde inkább hosszu mint magas legyen, de ilyen nincs is a kinálatban! Ha most veszem egy ílyen és egy kanáripárom lesz, akkor is hol össze, hol szét kell őket tenni, vagy a nagyobb hely, ami rendelkezésükre áll, megoldja ezt? Mert ha igen, akkor kettöt kell vennem, már mint röpde... :42:

Hozzászólás 2008 jan. 29, 12:10 
Szia, Margó!
A csipesszel vigyázz, csak akkor használd, ha kívül marad a rácson! Én a rúdra csiptettem vele tyúkhúrt, még vigyorogtuk is, hogy az egyik zebra fiú támadja, meg kakaskodik a csipesszel. A játék vége az lett, hogy valahogy a kis lábára csípődött, és arra mentem ki, hogy vergődik a madár, nem tud felrepülni. Egy lábujjperce bánta, elfeketedett és pár nap múlva leesett... :-(
Lehet, hogy csak a zebrapintyek ilyen kreatívak önmaguk rongálásában, de sose tudni... :45:

Hozzászólás 2008 jan. 29, 10:56 
Sziasztok, Almamag gratulálok az új kis szerzeményedhez...
Én csak egy tippet szeretnék adni, ahogy az almát megláttam a kalitban...
Hátha tudok újat mondani, én egy kihajlított gemkapcsot, vagy szaloncukor kampót(vékony rézdrót), esetleg függönycsipeszt használok ilyen célra, azokkal aggatom fel a salátát, almát, répát stb. Egész vékony kis fél szeletet vágok, akkor könnyen le tudja csipni és a héja rajtmarad, az tartja meg a dróton.. A tyúkhúrt vagy cérnával kötöm fel, vagy azt is összfogom csipesszel. Elnézést a belekotyogásért, csak tippet akartam adni... Bár lehet, hogy vak vezet világtalant?
További jó énekhallgatást és vidám napot mindenkinek.
Margó

Hozzászólás 2008 jan. 29, 6:32 
Üdv Mindenkinek!
Mona gratulálok a tojáskához nagyon megy egy ez neked!
Almamag neked meg a madárkához nagyon szép!
Valamint köszöntöm a visszatérőket is!!! Jól eltűntél Gabesz nem jellemző rád! Kiváncsian várom hányan vagyunk az osztálynaplóban!
Lajos bá nagyon nagy élményben lehetett része valahogy el is tudom képzelni ahogy cikázik a sorok között és vadásznak Önre hogy ugyan már ne kattintgasson! Szakmailag is gondolom nagyon fontos és tanulságos egy ilyen út!

Valódi név: Almamag

Hozzászólás 2008 jan. 28, 22:31 
Mona, én azt gondolom, hogy sikerült megmentened ezt a kis tollgombócot, és a most rendeződött tollazata miatt tűnik "kicsinek", lehet, hogy egy picit fogyott is, de helyre fogod hozni! Ennyi odafigyelés és gondoskodás meghozza a jutalmát!

Kedves Rollerbird, hát tény, hogy elég gyorsan el kell kezdeni a jelentkezést :), már nem is emlékszem, mikor kezdtem Dorombolót madárért nyaggatni, de valamikor tavaly ősz vége felé (?). Azért ne csüggedj, ma láttam a gyönyörű kanáriállományát, hidd el, érdemes kivárni a következő generációt!

Szia Lajos!
Ez nagyon tetszik, ez a fényképezős-vadászós játszma :D :D , tudták hogy magyar vagy? :D :65:
Kíváncsian várjuk a beszámolót! :)

Hozzászólás 2008 jan. 28, 22:05 
Sziasztok!

Almamag, gyönyörű ez a kis szerzemény, gratulálok hozzá!!! Örülök, hogy a hangja is megjött, hallgasd csak, nagyon élvezetes!!! Én még mindig nem tudok betelni vele!

A kis betegem kezd elfogyni, mintha ma este fele lenne a mérete, mint tegnap. :shock: Igaz, már nem gombóc, ma délután egyszer sem gubbasztott. Talán csak erőre kellene kapnia, ugye??? Még egy nap antibiotikum vár rá, aztán roborálom.

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 jan. 28, 21:42 
Sziasztok !
De jó már nektek ,hogy tudtatok szerezni roller kanárit. Én sajnos lemaradtam ez évben róla :cry: mert későn fedeztem fel az idre-t.

Üdv.: Tamás

Hozzászólás 2008 jan. 28, 21:34 
Kedves Gabesz, köszönöm! A másutt megszokott "rutin"...az ablak fölött nem is kerestem a kép feltöltés feliratot, csak alatta... :oops:
Íme Csőrikénk (amennyire kivehető, nem akartam stresszelni a géppel. Táplálkozik.)

Kép

Hozzászólás 2008 jan. 28, 21:27 
Oké, Lajos, pihend ki magad alaposan, én sem úgy gondoltam, hogy azonnal...! :D

De aztán visszavárunk, és behajtom az ígéreted!

Jó éjszakát!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 28, 21:15 
Doromboló, olyan szépen kértél :24:
...de sajnos nem megy. Le akartam cserélni másikra, nagyhamar kitöröltem ezt a régit, most meg nem tudom visszatenni :oops: . De megkérem majd Kuzmit. Ő nem ismer lehetetlent 8) .

Apropó kép. Kedves Almamag (tojó két kiscsibével :D ), egyszerű ide a képfeltöltés. Ha túl dedósan magyaráznám, úgy nézd el nekem!
-először isa fényk. gépről lemented a képet bizonyos mappába a gépeden
-aztán itt az új hozzászólás ablakban megírod a kívánt szöveget, majd az ablak fölött találsz egy olyan menügombot, hogy Kép feltöltése. Katt!
-utána a Keresőre kattintva kikeresed a saját gépedből azt a bizonyos mappát és a képet, mit mutatni szeretnél nekünk
-majd Küld!
-és Beszúr!
Végül itt az új hozzászólás ablak alatt az Előnézetben leellenőrizheted, hogyan sikerült, tudsz még a szövegen pofozni (kép fölé vagy alá).
Ha mégsem sikerülne, nekem is küldheted, beillesztem szívesen.
teutschg@freemail.hu De menni fog az!

Helyzetjelentés kanári frontról:
Illés nem bírt Icának ellenállni!!! És megtörtént a l'amur!
Ilusom kicsit nehéz eset, bár kétéves tojó. Reménykedem, hogy ott is megtörik a jég...

Lajos, üdvözlünk idrehaza téged! Lássuk azokat a lesifotókat :D !!!

Puszi nektek: Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 28, 21:14 
Szia Mona ...

Előszőr is fényképezni tilos volt, igy ís négyszer elkaptak rajta, már a végén vadásztak rám, de azért csináltunk a nagyteremben képeket azokat várom és felrakjuk, ha kipihenték magukat a kollégák.
Lesz beszámoló is csak tegnap este 1/2 9 től ma du. 4 ig utaztam egyfolytában és majd leragad a szemem a fáradságtól, úgyhogy holnap írok többet is a kiállításról.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 jan. 28, 21:15-kor.

Hozzászólás 2008 jan. 28, 21:06 
Szia Lajos!!!!!

Örülök, hogy épségben, egészségesen megérkeztél erről a hosszú, és minden bizonnyal fárasztó útról!

Nagyon szépek a pontszámok, majdnem, mint nálunk! :wink:

Élménybeszámolót, képes beszámolót is fogunk kapni??? (vagy ne legyek annyira telhetetlen?) Na, tényleg nagyon kíváncsi vagyok ám! :D

Hozzászólás 2008 jan. 28, 21:03 
:D
Egy kicsit örömködök!
Már énekelt is! Nagyon helyes kismadár! :D

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 28, 20:59 
Szervusztok Rolleresek !

Hasseltben volt !

Harzers kanári, Welterslager, és Tinbadros is.
Mind a a három külön teremben és egy zőld függöny mögött, néha egy - egy rövid időre kitakarva láthattuk és hallhattuk őket.

Harzers 28 kollekció lett versenyeztetve........

1. lett :
Vergara Castro G. Spanyol tenyésztő 26. - os számú kollekcioja. 36o ponttal.

2. lett.
Martinez Medina J. szintén Spanyol tenyésztő 15 - ös számú kollekciója 358 ponttal.

3. lett.

Bruyn De A. Holland tenyésztő 1 - es számú kollekciója 356 ponttal.

Az alábbiak szakmai pontozását nem ismerem, de Doromboló majd kiegészít ........

Waterslagers 44 kollekcióval jeleskedett....

az első 49o ponttal, a 2. - ik 438 ponttal és a 3.- ik 422 ponttal lett dobogós..

Timbadros kollekciók száma 21 volt....

az elsőő 358 pontot kapott, a 2. - nak 357 potot adtak, a 3. - 356 ponttal lett jutalmazva.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 jan. 28, 21:17-kor.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 28, 20:41 
Kicsiszivem ! Tedd vissza a szívtipró fotódat.....?! :shock:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 28, 20:20 
Bízzad ezt Kotkodára :lol: ! Összeírja majd mindjárt a csibéket!

Kép

Csak előbb szét kell nézzek ki-hol-merre kóricál itt a tyúkudvar környékén :D ... Míg a topik 1 éves szülinapi tortáját megsütöm, addig a tyúkól lakóinak névsora is meglesz :wink: . Lesznek rajta délceg kakasok, tündéri tojókák, aranyos jércikék és kiskakasok egyaránt :lol: .

Hozzászólás 2008 jan. 28, 19:32 
Nagy gratula minden új roller tulajdonosnak!!!!!Hányan is vagyunk?????valaki már írjon névsort!!!! :06:

Hozzászólás 2008 jan. 28, 18:26 
Sziasztok!

Nagy örömmel csatlakozom a teljes jogú rollerosok táborához! :)
Jelentem, ma elmentünk Dorombolóhoz, akinek ez úton is köszönöm a kedves fogadtatást! Nagyon szép madarakat mutatott nekünk, (csak a két gyerkőcöm nem bírt magával, ez aztán zavarta a rigócskákat egy kicsit) és megcsodálhattuk, milyen, ha egy kollekció kanári énekel.

Csőrike a hazaút fáradalmai után hamar feltalálta magát, eszik, iszik, csipegeti az almagerezdet, és mindent nagyon figyelmesen megvizsgál és megnéz a környezetében. Ma délután még csak csipogni hallottam néhányszor, de biztos vagyok benne, hogy miután megszokja az új helyet és az új gazdáit, elvarázsol minket kedves énekével.
Készítettem róla fotókat (eszegetés közben), de fogalmam sincs hogy kell a fórumba feltenni ezeket, majd igyekszem kideríteni - vagy aki tudja, az segítsen, írja meg, mi a teendőm!

Szép estét mindenkinek! :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 261  Következő