africz írta:
mizo írta:
sonyextreme írta:
Macskakaját? 
Hihetetlen miket nem adnak az emberek a madaraiknak.
És az mit tud hogy sűlt szalonna héjját adják a szikla papagájnak?

Hihetetlen miket nem adnak az emberek a madaraiknak.
És az mit tud hogy sűlt szalonna héjját adják a szikla papagájnak?

Én ismerek papagájt is akinek ilyen fura gusztusa van. A kis feketesapkás hímem elöl úgy kell dugdosni a töpörtyűs nájlonzacskót, mert ha meglátja ráveti magát és a zacskón keresztül próbálja kiszivattyúzni a töpit belőle. Többnyire úgy kell letépni róla! És morog közben mint egy pitbull!

Papagájok intelleganiája kiugroan magas ez egyutt jar azzal, hogy ok sem szeretnek mindig ugyanazt enni csak ugy mint mi. Sajnos ezt egeszseges taplalekbol kielegiteni lehetetlen, Kakapo szinte mindent szeret ami nem egeszseges , de szerencsere hamar meg is unja a legtobb dolgot. Azt vettem nála észre , hogy kedveli az erőteljes izeket , mindegy édes, sos , fuszeres csak ize legyen persze egyiket sem ehetné... Sokáig tudtam neki adni az Iranból való aranyszinű mazsolát jó édes volt, egészséges nagyon örültem neki , hogy van. Szerencsére bojkottaljak Irant ,(fene egye meg őket) és most már nincs mazsolám, most szárított mangoval és papajával probálkozom. Sima mazsolát nem szereti, egészen mást ize van. Kakapo nagy kolbász és szalámi bolond, nem tudom mennyi megy be a pocakjába ,mert rengeted a hulladék belőle , lehet csk szétszedi és minimális amit lenyel.
Ezekkel a szárított cuccokkal csak az a baj, hogy van amelyiknek kén az adalékanyaga. Én meg szoktam nézni, mert általában a német aszalt gyümölcsökre rá van írva, hogy mi van benne és hogy ként nem tartalmaz. Én is keresem mindig, hogy mi az ami újdonság lehet a zöldeknek, mert ők elég válogatósak. Az enyémek pl. kifejezetten nem esznek sok napraforgót, van hogy hozzá sem nyúlnak. Egy tenyésztő barátomnak van egy marha jó kis keveréke, amit ő ugyan csíráztatni használ a madarainak, de az én fiaim simán is megeszik. Meg hát a mogyorók, diók. Na azokat is lesem, hogy mikor hol milyet tudok nekik venni. Én eléggé külső kerületben lakom, meg utálok is bemenni a városba, ezért ott vizslatom hogy mit kapok nekik. Főzeléket, sajtot, túrót, meg levest azt rendszeresen esznek, meg rizst és tésztát is. Rendszeresen adom nekik a máriatövismagot, nehogy a májukkal valami gond legyen. Az enyémek minden este meleg kaját kapnak, 7 órakor már figyelik az órát, hogy mikor jön a vacsi.

Hát nem egyszerű dolog egy papagájt élelmezni. A pasim szokta mondani, hogy azért megnézné az esőerdő közepén ki a frász főzöget nekik 8 féle babból kását!