Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 feb. 12, 12:20 
betti írta:
A hímet tettem a tojó mellé, ahol a hőmérésklet kb. 21-23 fok.

Akkor itt nem az alacsony hőfok a gond, inkább szokatlan a hely, hamarosan megszokja és éli a hímek életét...

Valódi név: kóré beatrix

Hozzászólás 2011 feb. 12, 12:15 
A hímet tettem a tojó mellé, ahol a hőmérésklet kb. 21-23 fok.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 feb. 12, 12:05 
betti írta:
Hello Mindenkinek!

Nekem még csak most először egy pár kanárim. A hímet egész télen meleg helyen tartottam, a tojót pedig hidegen. Két különböző helyiségben voltak. Az itt olvasottak szerint készítettem fel a két madarat. A hím már olyan szinten fütyült, hogy az már sokszor zavaró volt a lakásban. A tojó már igazgatta a fészkét. Ezért gondoltam úgy, hogy már összetehetem a két madarat. Így is történt. Azóta a hím egyáltalán nem fütyül. Még párosodni sem láttam őket.
A kérdésem az lenne, hogy természetes jelenség a madaraim viselkedése, vagy valamit elrontottam?
Mindenki segítségét előre is köszönöm!!!

Szia Betti !

Az, hogy összeraktad őket kítűnik az írásodból, de melyiket hová raktad azt már nem írtad le. Mert ha a hímet raktad a tojóhoz, akkor a hőmérséklet változás is lehet oka a hím némaságának. Esetleg a tartási hely hőmérsékletét is leírhatnád.

Valódi név: kóré beatrix

Hozzászólás 2011 feb. 12, 11:54 
Hello Mindenkinek!

Nekem még csak most először egy pár kanárim. A hímet egész télen meleg helyen tartottam, a tojót pedig hidegen. Két különböző helyiségben voltak. Az itt olvasottak szerint készítettem fel a két madarat. A hím már olyan szinten fütyült, hogy az már sokszor zavaró volt a lakásban. A tojó már igazgatta a fészkét. Ezért gondoltam úgy, hogy már összetehetem a két madarat. Így is történt. Azóta a hím egyáltalán nem fütyül. Még párosodni sem láttam őket.
A kérdésem az lenne, hogy természetes jelenség a madaraim viselkedése, vagy valamit elrontottam?
Mindenki segítségét előre is köszönöm!!!

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2011 feb. 10, 22:03 
Újabb madárkáim keltek, 3 db. p.mozaik és 2 db. achát. :drunken: :drunken: :drunken:
A bronz és a zöld tojóm is letojt. 2 pár p.mozaikom és 1 fehérem még csak építkezik, a sárga mozaikok még váratják magukat, a fiúk "pihennek"
:roll:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2011 feb. 8, 14:40 
Tamás08 írta:
Sziasztok gondban vagyok mert elpusztult egy Intenzív piros tojóm,a godom csak az hogy jó volna pótolni igaz tudom ilyenkor már bajos de azért ha tud valaki segíteni jelezze.A másik az hogy még ha sikerül is szerezni valahogy össze kéne hozni hogy Szabolcs megyéhez közel kerüljön.Előre is köszönöm mindenki segitségét!!!!!!! :cry:

Szerintem próbáld meg inkább a "keres-kínál"-ba betenni, ott talán hamarabb célba érsz a kérdéssel!
Sok sikert!

Nos, madárfütty ide vagy oda, azért csak kelt kismadaram! :lol:
Tegnap érkezett egy achát és egy piros mozaik is. Valamint a múlthéten választottam le 2 db :oops: achát madárkát.
Mindemellett szereztem 3 tuti hímet, akik úgy fütyülnek mint az álom!
Ezért vagy sem, de az enyémek is rákezdtek. Lehet, csak karmester kellett nekik?! Nem tudom, de most minden okés! :drunken:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Valódi név: Molnár Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 7, 9:29 
Sziasztok gondban vagyok mert elpusztult egy Intenzív piros tojóm,a godom csak az hogy jó volna pótolni igaz tudom ilyenkor már bajos de azért ha tud valaki segíteni jelezze.A másik az hogy még ha sikerül is szerezni valahogy össze kéne hozni hogy Szabolcs megyéhez közel kerüljön.Előre is köszönöm mindenki segitségét!!!!!!! :cry:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 jan. 31, 12:55 
Szerk.Moderátor:
A nem színkanáris témával foglalkozó hozzászólások áthelyezésre kerültek ide:
viewtopic.php?f=17&t=1518

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 jan. 31, 8:38 
gutiz írta:
ckuzmos írta:

kanary71 írta:
Kedves NYíri Feri! nem dumálok mellé , nem vezetek meg senkit.a történet a következő:2010 es pannonia kiállításon a bíró névszerint Günter Bernhart ökb-fpmce omj-r volt Pinkafeld-böl .a tételes madár a Zsezserán József lipockrom domináns fehér madara színgyősztes 90pontal.a sárga szárnyéle PIROS volt. több példányt is állított ki szintén PIROSra színezve. többen is értetlenkedve álltunk a téma elött.(a madarak nagyon szépek voltak).a németek (c canalas, jezernitzky) sem tudott rá válaszolni.

Kedves János,

nem vagyok színkanáris, soha ne is tenyésztettem, bíró sem vagyok, de enged meg hogy elmagyarázzam neked nagy vonalakban a dolgokat.
A domináns fehér madarak esetében a fehér szín "elnyomja" a lipochrom alapszínt, vagyis zsírszínt, ami lehet sárga, vagy piros. Vagyis a domináns fehér szárnyéle nem csak sárga lehet, hanem piros is! Erre a bíróknak megfelelő magyarázatot kellet volna adniuk...

Igen csak ez narancs

Nem tudom milyen "színű" volt a madár amiről szó van, csak arra hívtam fel a figyelmet hogy piros és sárga domináns fehér is létezik, olvasatomban János felvetése erre irányult. De szerintem ahogy egy lipo piros mozaik is lehet narancssárga a nem megfelelő "tenyésztés" során, úgy itt is előfordulhat. János írása alapján szépek voltak, én is láttam ilyet a H01-es OB-ne, azok is pirosak voltak. Ugyanakkor ha a magyar tenyésztők és nemzetközi bírók nem tudják megmondani róla hogy mi az talán mert még nem láttak ilyet (nem a minősége miatt) , akkor az számomra azt jelenti hogy nem egy kommersz változat. Ez esetben pedig logikus lépés a nemzetközi porondon megmutatni, felméretni az értékét, csak ugye ott más a mérce is...

Valódi név: xy

Hozzászólás 2011 jan. 31, 2:24 
Üdv. mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Októberben kaptam 2 kanárit ajándékba. Szép egészségeses madarak nagy szeretetben vennek a lakásban közepes kalitkában. Egy hím és egy tojó vagyis így vette a párom egy tenyésztőtöl. Az egyik az elmúlt időszakban fészket épített és nagy meglepetésünkre és örömünkre szombaton és vasárnap egy-egy tojást tojt. Azóta kisebb nagyobb időmegszakításokkal űl a tojásokon. A további teendőkkel kapcsolatosan szeretnék tanácsot kérni tőletek. Sajnos nem sok időm volt a neten utánna olvasni ezért fordulok hozzátok gyors tanácsokért. Pl. El kell-e venni a tojásokat és ha már megvan az összes akkor visszatenni mind, ezt hogyan kellene csinálni? Stb.????
Csak akkor rak tojást a tojó ha hímmel van együtt? Mert amelyiket hímnek hittük az rak fészket és tojt és amelyiket tojónak hittünk az lehet a hím. Vagy amikor a párom elhozta őket akkor értette félre a tenyősztőt vagy Ő mondhatta rosszul.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2011 jan. 30, 22:02 
brimston írta:
Szia

Kicsit összekevered a két lapot (talán még nem is olvastad a Magyar madarászt?) Van Díszmadármagazin, és van Magyar Madarász. Két különböző szaklap. És ez utóbbit az IDRE adja ki.

Bocsánatot kérek, igazad van. Kapkodtam, szétszórt és fáradt vagyok. Ebbe nagyon durván bele nyúltam. :oops:

Hozzászólás 2011 jan. 30, 21:59 
Szia

Kicsit összekevered a két lapot (talán még nem is olvastad a Magyar madarászt?) Van Díszmadármagazin, és van Magyar Madarász. Két különböző szaklap. És ez utóbbit az IDRE adja ki.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2011 jan. 30, 21:55 
nelly_12 írta:
Tisztelt Eszteró úr:Ha jol értesültem önnél lehet előfizetni a Magyar Madarász ujságra.Valami elérhetőséget ha kaphatnák,vagy milyen módja van még az előfizetésnek?Milyen időközönként jelenik meg az ujság és mi az ára. Előre is köszönöm tisztelettel:Gutléber Ferenc.

A kiadótól tutira meg tudod rendelni. http://www.diszmadarmagazin.hu/hun/disz ... agazin.php , remélem segítettem.

Valódi név: Gutléber Ferenc

Hozzászólás 2011 jan. 30, 21:32 
Tisztelt Eszteró úr:Ha jol értesültem önnél lehet előfizetni a Magyar Madarász ujságra.Valami elérhetőséget ha kaphatnák,vagy milyen módja van még az előfizetésnek?Milyen időközönként jelenik meg az ujság és mi az ára. Előre is köszönöm tisztelettel:Gutléber Ferenc.

Hozzászólás 2011 jan. 30, 14:45 
ckuzmos írta:

kanary71 írta:
Kedves NYíri Feri! nem dumálok mellé , nem vezetek meg senkit.a történet a következő:2010 es pannonia kiállításon a bíró névszerint Günter Bernhart ökb-fpmce omj-r volt Pinkafeld-böl .a tételes madár a Zsezserán József lipockrom domináns fehér madara színgyősztes 90pontal.a sárga szárnyéle PIROS volt. több példányt is állított ki szintén PIROSra színezve. többen is értetlenkedve álltunk a téma elött.(a madarak nagyon szépek voltak).a németek (c canalas, jezernitzky) sem tudott rá válaszolni.

Kedves János,

nem vagyok színkanáris, soha ne is tenyésztettem, bíró sem vagyok, de enged meg hogy elmagyarázzam neked nagy vonalakban a dolgokat.
A domináns fehér madarak esetében a fehér szín "elnyomja" a lipochrom alapszínt, vagyis zsírszínt, ami lehet sárga, vagy piros. Vagyis a domináns fehér szárnyéle nem csak sárga lehet, hanem piros is! Erre a bíróknak megfelelő magyarázatot kellet volna adniuk...

Igen csak ez narancs

Hozzászólás 2011 jan. 30, 13:49 
Kedves NYíri Feri! nem dumálok mellé , nem vezetek meg senkit.a történet a következő:2010 es pannonia kiállításon a bíró névszerint Günter Bernhart ökb-fpmce omj-r volt Pinkafeld-böl .a tételes madár a Zsezserán József lipockrom domináns fehér madara színgyősztes 90pontal.a sárga szárnyéle PIROS volt. több példányt is állított ki szintén PIROSra színezve. többen is értetlenkedve álltunk a téma elött.(a madarak nagyon szépek voltak).a németek (c canalas, jezernitzky) sem tudott rá válaszolni.azt hittük valami új mutáció,mivel lelett bírálva nem foglalkoztunk vele tovább,bizva az osztrák biró hozzá értésében. ha vissza emlékezel és megvan a katalogusod utánna nézhetsz mielött azt mondod valakiről ,hogy megvezeti a társát,és mellé beszél. üdv Teszlák János (hibák mindig vannak ,lesznek csak tanulni kell belöllük, fentartom,hogy szakmailag,szervezésileg a lejobb kiállítás a Pannonia és maximálisan le a kalappal elöttük)

Hozzászólás 2011 jan. 29, 20:55 
eszterolajos írta:
Nem hiszem, hogy a rossz besorolás és a felkészítés egyugyanazon problémakör lenne..
a felkészítés egészen odáig tart, amig átadod a madaradat a rendezőségnek...
ezért beszéltem a pénzről, mert a nevezés, kiszállítás és az átadás lehetősége a tenyésztőé.. és Ő meddig tudja ezt vinni azt a pénze határozza meg...... senki sem tiltja meg neki, hogy ne maga vigye ki a madarát és az utolsó símításokat is elvégezve adja át a rendezőknek... csak nálunk ez nem működik... azt meg, hogy a hosszú ideig tartó szállítás mennyíre viseli meg a madarat biztosan nem kell ecsetelni...

a besorolást meg a tenyésztőnek kell ismernie és helyesen meghatároznia, mégpedig 3o nappal a kiállításra szállítás előtt...a VB-re az utólsó nevezési nap : minden év december 15. -e...

Lajos egy domináns fehér madarat hova tudsz máshova besorolni????
Csak a domináns fehér szekcióba, de kizáró ok ha színezve van a madár, mint látható a madár piros szinezőt kapott, mert narancsos a sárga helyett a zsírszín, számomra egyértelmű a kizárás.

Hozzászólás 2011 jan. 29, 20:29 
tudtommal a sárga,és mutációi, fehér,fehér dominás színeket nem lehet karotinnal színezni.akkor hogy nyerhetet ez a madár a pannonián 90 pontal a fehér szekciót?

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2011 jan. 29, 13:21 
Szerintem nem a hőmérséklet ott a fő baj,szerintem.
Nálam is 16-18 fok körül van,de ha hideg van kint mint pl ma csak 11 fok,fiókák vannak több mint 50 db a hímek meg tombolnak ha kell hanem,padig jobb lenne ha csendben lennének.
Timba nem lehet, hogy valami légúti bajuk van?
A madaraknak mindig számít milyen kondiciót szoknak meg,ha ehhez a meleg klimához alkalmazkodtak akkor semmi bajuk nem kéne legyen,kéne tüzesen énekeljenek,pározzanak ha úgy voltak készítve.
Te azért nem az idei évtől tartasz madarat,hogy van valami tuti,csak rá kéne jönni mi lehet.
Én azért ezt a magas hőmérsékletet nem tartom előnyösnek,mert a jó melegben jobban szaporodnak az atkák is.
De hát a hány ház annyi szokás,a lényeg a hogy jó legyen a szaporulat vagyis legyen eredmény.

Hozzászólás 2011 jan. 27, 22:46 
Szia!
Én elhiszem, hogy valahol fütyülnek, de nálam nem akarnak. Nem sok mindent tehetek, hűteni nem tudom a helyet.
Ha más nem lesz, akkor várok. Ha a fűtés le lesz kapcsolva talán megoldódik a probléma.

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 134  Következő