|
Sziasztok!
Van bent nekik csőrkoptató, ilyen néven vettem, nem szépiát tettem be. Rágják is rendesen! Igaz, hogy tojáshéjat nem adtam még nekik, ez lesz akkor a következő.
A tálkák nálam már rég átalakultak, mindenhol (azóta, hogy a tojó beletojt egy hónapja), nagyon pici, belülről felakasztható etetők vannak, amiben a napi adag ippeg, hogy elfér, és nem is kapnak annál többet. Ezt egészítem ki lágyeleséggel, csíráztatott maggal, almával, minden nap mást és ezt is kis kupakokban kapják, amibe a fejük belefér, nem túl mély, és nem tudnak beleülni. Ezt már megtanultam, így tényleg csak a fészek az, ahova tojni tud.
Nem vettem kézbe a tojókat, amióta pasiznak, előtte még nem voltak elhízva, egy nagyon kevés kis sárga zsír volt a hasikájuk alatt, amit úgy mondtatok, hogy normális.
Tojást megeszi-e? Na, ezt nem tudom, mert látni nem láttam, nyomokat sem fedeztem fel. Viszont aki csak egy tojást tojt, ő szépen üli azt, kotlik, ahogyan kell, már ma lesz 3.napja. Eddig üveggolyón ült, tegnap este visszatettem a tojását, hadd költse azt, ha nem tojt többet. És üli, ma reggel is ott találtam, este úgy feküdt le, hogy ott volt bent. A tojása egyébként szép sötét kékes, barna pettyekkel.
Aki nem tojt még, őt most békén hagyom, adom neki a felkészítő eleséget tovább, pasit már nem, és elvileg úgyis kb. 2 hét múlva kell, hogy lassan elinduljon, addig ha nem tojik, nem lesz baj.
Köszi a segítséget!
Még egy kérdés: a beteg kismadaram úgy tűnik teljesen jól van, egészséges. Őt mikor tehetem vissza a többiek közé? Vagy hagyjam már külön? Elkezdjem-e felkészíteni a költésre, vagy az antibiotikum miatt idén ezzel ne is számoljak?
|