Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 márc. 10, 14:28 
Bernát írta:
Ajándékba elvihető egy blueface csoki kakas.(tépős)
Börzére eltudom vinni.

Marcsi!
Sikerült egyeztetni a börzei utat??

Hmm....na most akkor mi van? Az én kéréseimet lekaksizod? Te madárforraló...te infralámpák réme. Te.... :D :D :D

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 márc. 10, 14:10 
feketemarcsi írta:
Majd ma, vagy holnap hoz nekem cuccost és akkor tudok beszélni vele.

Ok! :mrgreen:

Hozzászólás 2011 márc. 10, 13:31 
Ajándékba elvihető egy blueface csoki kakas.(tépős)
Börzére eltudom vinni.

Marcsi!
Sikerült egyeztetni a börzei utat??

Hozzászólás 2011 márc. 8, 19:58 
madaras86 írta:
Az ilyen csapdákkal nekem az a gondom, hogy ezek a mocskok nem a folyosón közlekednek:D A madarak röpdéiben mozognak, ott meg leütné a fogó a madarat is. Bár most az ugrott be, hogy pontheggesztett dróthálóból csinálok egy kis kalitka jellegű dolgot és az alá teszem be a fogót, az egér így bele tudna menni a madár meg nem fér hozzá.

Nekem szerencsém van, mert csak 1 kis méretű röpdém van. Vagy alatta, vagy a tetején vannak (a hullámpala alatt). Ott biztosan fogna egeret. Tudom, hogy hol megy be a röpdébe. Annak a közelébe egy kolbászos, vagy egy csokis csapda, és biztos, mint a halál.

Hozzászólás 2011 márc. 8, 19:56 
madaras86 írta:
És biztos hogy jobban megéri egy ilyen gépet megvenni?
Egy alap PL gép nem sokkal drágább, de jobban hőszigetel, nem hiszem, hogy többet fogyasztana. És jóval több tojás fér bele. Ok, hogy nincs rá szükség, de ki tudja, lehet 2 év múlva nagyipari fürjkeltetésbe kezdenél majd:)

Abszolút nem vagyok meggyőződve róla, hogy megéri. Illetve, amit olvastam róla, az szerint nagyon megbízható. Nekem tetszik, és ez a döntéseimbe be szokott szólni. De valami cél kell, hogy lebegjen a szemem előtt. Leszoktam a dohányzásról 1 éve, fizetésemelést kaptam a melóhelyemen, sikeresen záróvizsgáztam. Megérdemlek egy kicsivel drágább jutalmat. Maximum kissándorom nem lesz.

Hozzászólás 2011 márc. 8, 19:36 
És biztos hogy jobban megéri egy ilyen gépet megvenni?
Egy alap PL gép nem sokkal drágább, de jobban hőszigetel, nem hiszem, hogy többet fogyasztana. És jóval több tojás fér bele. Ok, hogy nincs rá szükség, de ki tudja, lehet 2 év múlva nagyipari fürjkeltetésbe kezdenél majd:)
Máris írok egy privátot hullámos ügyben.

dujuor írta:
madaras86 írta:
Szia Dujuor!

Megkérdezhetem, hogy mennyibe kerül egy ilyen keltetőgép?
Eddig még nem hallottam róla, most rákerestem, de nincs magyar találat. Miért jobb,mint egy PL gép, olcsóbb?

A hullámosokról van képed? Illetve mi az áruk? Lehet kellene egy tojó, ha kihozod őket Monorra, de még nem tudom 100%-ra mondani. Illetve nem tudom, hogy Bernáttal mire jutottatok, van eladó vadas kakasom, ha érdekel. De nem akarok bekavarni!

Szia Madaras!

Itthon még nem találtam ilyen keltetőt, én E-bay-ről fogok majd rendelni. Sajnos nagyon nem olcsók a manuális 18000 körül mozog, a digitális tojásfordítós (ha kifogsz egy szerencsés aukciót), akkor kb. 35000. Amiért én mégis ezt szeretném:

12 db törpefürj tojás fér bele (8 normál méretű). Nekem ez bőven elég, mivel mást nem keltetek. És nem foglal sok helyet. Ha több időm és fürjem lehetne akkor én sem ezt választanám. De nem szeretném, ha a mennyiség a minőség rovására menne. Ezt még tudom vállalni.

Hullámos: ha Bernát nem "randiképes", akkor szőr a szőrén elcserélhetjük. De nem szeretnék a két kapott hullámoson kívül hullámost tavaszra. Vagy maximum még 1 párat. Fénykép akkor lesz, ha kimegyek csinálni. készítsek?

dujuor

Hozzászólás 2011 márc. 8, 19:30 
dujuor írta:
madaras86 írta:
Nekem nincs macskám, nem is lesz, számomra madárral összeegyeztethetetlen, idegen macska miatt eddig 2 madaram pusztult el. Tudom, hogy lehet őket nevelni de én akkor se bízok meg bennük. Na meg nekem sok röpdém van, simán elfutnának az egerek kerülő úton. A kutyám szerencsére fogdossa őket, de hát ő se fér hozzájuk rendesen. Valami profi csapda kéne.....

Macska nálunk sem lesz. A röpde tetején láttam őket, így a régi hagyományos rugós csapda fog kikerülni, valami finom nasival. Azzal eddig mindig sikert értem el (bár volt, amikor nagy türelem kellett hozzá).

Az ilyen csapdákkal nekem az a gondom, hogy ezek a mocskok nem a folyosón közlekednek:D A madarak röpdéiben mozognak, ott meg leütné a fogó a madarat is. Bár most az ugrott be, hogy pontheggesztett dróthálóból csinálok egy kis kalitka jellegű dolgot és az alá teszem be a fogót, az egér így bele tudna menni a madár meg nem fér hozzá.

Hozzászólás 2011 márc. 8, 18:19 
madaras86 írta:
Nekem nincs macskám, nem is lesz, számomra madárral összeegyeztethetetlen, idegen macska miatt eddig 2 madaram pusztult el. Tudom, hogy lehet őket nevelni de én akkor se bízok meg bennük. Na meg nekem sok röpdém van, simán elfutnának az egerek kerülő úton. A kutyám szerencsére fogdossa őket, de hát ő se fér hozzájuk rendesen. Valami profi csapda kéne.....

Macska nálunk sem lesz. A röpde tetején láttam őket, így a régi hagyományos rugós csapda fog kikerülni, valami finom nasival. Azzal eddig mindig sikert értem el (bár volt, amikor nagy türelem kellett hozzá).

Hozzászólás 2011 márc. 8, 18:17 
madaras86 írta:
Szia Dujuor!

Eddig még nem hallottam róla, most rákerestem, de nincs magyar találat. Miért jobb,mint egy PL gép, olcsóbb?

A hullámosokról van képed? Illetve mi az áruk? Lehet kellene egy tojó, ha kihozod őket Monorra, de még nem tudom 100%-ra mondani. Illetve nem tudom, hogy Bernáttal mire jutottatok, van eladó vadas kakasom, ha érdekel. De nem akarok bekavarni!

Szia Madaras!

Itthon még nem találtam ilyen keltetőt, én E-bay-ről fogok majd rendelni. Sajnos nagyon nem olcsók a manuális 18000 körül mozog, a digitális tojásfordítós (ha kifogsz egy szerencsés aukciót), akkor kb. 35000. Amiért én mégis ezt szeretném:

12 db törpefürj tojás fér bele (8 normál méretű). Nekem ez bőven elég, mivel mást nem keltetek. És nem foglal sok helyet. Ha több időm és fürjem lehetne akkor én sem ezt választanám. De nem szeretném, ha a mennyiség a minőség rovására menne. Ezt még tudom vállalni.

Hullámos: ha Bernát nem "randiképes", akkor szőr a szőrén elcserélhetjük. De nem szeretnék a két kapott hullámoson kívül hullámost tavaszra. Vagy maximum még 1 párat. Fénykép akkor lesz, ha kimegyek csinálni. készítsek?

dujuor

Hozzászólás 2011 márc. 8, 13:23 
feketemarcsi írta:
Mi a macskával szoktunk vadászni, pontosabban két összeszokott macskával, anya és fia. Beöntöm a vizet a lyukba, egér ki, macska akcióban. Az "öreg" nagyon rutinos már, tudja, hogy vissza kapja a végén a zsákmányt, úgyhogy megroppantja, ledobja és megy a másik után, a kicsi meg mohó, van, hogy egyszerre kettő is van a szájában.

Hozzászólás 2011 márc. 8, 13:10 
Ha már felmerültek az egerek...Mivel irtjátok őket? Nálam a mérget nem szívesen eszik meg, ha már úgyis ott van a fénymag is, azt jobban kedvelik. A granulátumokhoz hozzá se nyúlnak a zselés kivitel se igazán nyerő nekik. Régebben tudtam venni olyan mérget, ahol búzaszemek voltak bekenve méreggel, na azt imádták, de jó ideje nem látom ezt a fajtát sehol. És a legújabb, hogy kikerülik az egérragasztót, hiába teszem a közlekedési útvonalukra és hiába rakok bele diót, kolbászt szalonnát, sajtot.......Roppant intelligens egyedek költöztek hozzám:D

Hozzászólás 2011 márc. 8, 13:07 
Szia Dujuor!

Hozzászólás 2011 márc. 8, 9:12 
Bernát írta:
Mi a helyzet nálad Duju? :roll:
fürjek,nimfák,hullik? :mrgreen:

Nimfákból a szokott 4 db. van meg, hullámosból a tavalyi kelésűek (őket kellene elpasszolni, mert sokan vannak), illetve télen kaptam 2 hulit, ők majd tavasz végén mennek a röpdébe. Törpefürjem most 3 db. van, 1 kakast szeretnék venni Monoron. Illetve nagyon kacérkodok egy kissándorral.

Valamint egy Brinsea advance keltetőre gyűjtök.

Azon kívül lakásfelújítunk, dolgozok, és remélem lesz normálisan időm a madarakra. De előtte egeret kell irtanom a röpdénél, mert minimum 5 egér van.

Nálam nagy vonalakban ennyi a helyzet.

Nálad mi van? Meg kellene látogatnom Téged.

Hozzászólás 2011 márc. 7, 23:00 
Mi a helyzet nálad Duju? :roll:
fürjek,nimfák,hullik? :mrgreen:

Hozzászólás 2011 márc. 7, 22:54 
Bernát írta:
Duju!

1 kakasom van fölösbe de ő tépős.
Ha Janinak nem kell akkor nekedadom ajándékba.
1 full tarka kakas van még lefoglalva de ő nálam megy nyugdíjba. :evil:

Oks. Ha mégsem jön össze, akkor Monoron kotrok valamit. Van egy csomó hullámosom (szürke), testvérek. Nem kell valakinek olcsó áron?

Hozzászólás 2011 márc. 7, 22:30 
Marcsi!
Monorra nemjön senki felőletek???

Hozzászólás 2011 márc. 7, 22:21 
Sziasztok!

Bocsi mindenkinek.
Fehér fürj ügyben nemvolt szerencsém.
A félretett madarakat elintézték a hullik(egyik ismerősöm szemtanuja is volt), 5 fehér fürjet nyirtak ki. :evil: :evil: :evil:
Az infra véletlen kihuzódott a sufniba és megfagytak szegény törpefürjek.Ott is 6 fehér ment el. :?
Legutóbb az infrát túl alacsonyra tettem.Így megsült 30 japifürj és 3 törpi.

Duju!

1 kakasom van fölösbe de ő tépős.
Ha Janinak nem kell akkor nekedadom ajándékba.
1 full tarka kakas van még lefoglalva de ő nálam megy nyugdíjba. :evil:

Hozzászólás 2011 márc. 7, 22:09 
Bernát!

Akkor jut nekem valami kakas Tőled? Leszel Monoron? Találkozunk?

Hozzászólás 2011 márc. 4, 1:27 
Bernát, az engem is érdekelne, hogy fehér ügyben hogy állsz? :o

Hozzászólás 2011 márc. 1, 19:53 
Bernát írta:
Sziasztok!

Nemrég kelt. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kép

szép a kis tarka Bernát! :D
Fehérek jól vannak? :D

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 225  Következő