Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával







Hozzászólás a témához  [ 77 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Szerző Üzenet
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2007 júl. 28, 21:48
Hozzászólások: 295
Tartózkodási hely: Jászárokszállás
Valódi név: Görbe Gábor
   
Hozzászólás 2011 márc. 11, 13:16 
Hali!

Hát pénze is meg gondolom kapcsolatai is. A fényképeket elutasították, mondván nem biztos, hogy az Ö kutyája tette. Amikor jegyzökönyvet irtunk, azokat semmissé tette, hogy az én nevem is szerepelt rajta. Ugyanis szerinte mindezt bosszúból csináltam, ugyanis néhány évvel korábban volt egy kis fizikai attakkunk, akkor alulmaradt de beperelt, mert sokba került az elsö négy müfoga.:evil:
Azt is megnyerte.Ezt is, pedig a kutyuskája sokkal nagyobb kárt okozott a területen.

Üdv:
G2

_________________
G2


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2011 márc. 11, 10:31 
G2 írta:
A gazdája beperelt bennünket, mert mi szóltunk neki, hogy az otthonától kilométerekre lelöttük a kutyáját. A pert meg is nyerte, a társaság kártérítést volt köteles fizetni az "úriembernek". Annyit, amiböl egy kocsira tellett neki.

:shock: Most megleptél... ennyire jó kapcsolatai voltak vagy ennyire sok pénze?

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
Csatlakozott: 2011 jan. 26, 16:00
Hozzászólások: 101
Tartózkodási hely: Balatonszabadi
Valódi név: Kálmán Zoltán
   
Hozzászólás 2011 márc. 11, 9:57 
Sziasztok.

A főoldalon található vadmadárkórházas íráshoz:
http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/03/10/09/Vadmadarkorhaz_az_ovodaban.aspx


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2007 júl. 28, 21:48
Hozzászólások: 295
Tartózkodási hely: Jászárokszállás
Valódi név: Görbe Gábor
   
Hozzászólás 2011 márc. 11, 8:18 
Sziasztok!

Régebben rendszeresen végeztünk dúvad irtást. Èppen az ilyen elkóborolt kutyák macskák kártételének megelözése, megszüntetése miatt. Volt amikor hónapokig kerestünk egy kutyust, akinek már tíznél több öz volt a számlájára írható, plusz amit esetleg meg sem találtunk. Amikor végre elejtésre került, egy egészséges, fényes szörü izmos erös németjuhász volt. A gazdája beperelt bennünket, mert mi szóltunk neki, hogy az otthonától kilométerekre lelöttük a kutyáját. A pert meg is nyerte, a társaság kártérítést volt köteles fizetni az "úriembernek". Annyit, amiböl egy kocsira tellett neki.
Hiába érveltünk, mutogattuk az özhullákról készült fényképeket, és hiába bizonygattuk, hogy vadüzés közben ejtettük el. A gazdi személyes ellensznvre hivatkozva, semmissé tette a vallomásomat, mindezt egy néhány évvel ezelötti nézeteltérésünket említve tette, amit a bíró el is fogadott.
Hol az igazság, ha az özek szemszögéböl, vagy a vadásztársaságéból nézzük????
A kutyáknak, macskáknak az ember mellett a helyük, maradjanak is ott, ha esetleg a jószág a tilosba téved, a gazdi ne reklamáljon, hamis állatszeretetröl papolva. Ha igazán szeretm a kutyámat, odafigyelek rá, kilenc éves korom óta tartok kutyákat tudom miröl van szó. Az állatszeretet nem ott kezdödik, hogy elengedem a kutyámat hagy menjen a feje után. A kutya lényege, hogy az ember társa legyen. Az igazi énje akkor mutatkozik meg, ha az ember kedvére tehet, vagy szolgálhatja öt.
Üdv:
G.G.

_________________
G2


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2011 feb. 1, 15:40
Hozzászólások: 37
   
Hozzászólás 2011 márc. 10, 23:13 
Vadvédelmi szempontból a kutya és a macska elejtése indokolt.Mindkét állatfaj ragadozó életmódot folytat,aminek következtében a természetbe kiszabadulva jelentős károkat tudnak okozni a vadon élő állatokon.A macska esetében további súlyos problémát jelent a vadmacskával való hibridizáció,ami a hazai vadmacska populáció teljes genetikai lerombolását eredményezheti.
De az szerintem vitatható mi minősül kóbor kutyának.A külseje alapján lesoványodott,csapzott szőrű kutya nem biztos,hogy kóbor állat.Minden kutyát,macskát kóbor állatnak tekintünk,amelyik gazdájától vagy lakott területtől bizonyos távolságra található?Ha egy gazda nem eteti rendszeresen a kutyáját és az minden nap kiszökik,a természetben próbál táplálékot zsákmányolni ez a közfelfogás szerint nem tekinthető kóbor ebnek.
A törvényszöveg szerint nem lehet elpusztítani a felismerhető jellel ellátott állatot,de arra nem tér ki,hogy mi az a "felismerhető jel".
Szerintem a vadászati jog és az eb tartás szabályozására és az emberek mentalitásának megváltoztatására egyformán szükség lenne.


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2011 feb. 1, 15:40
Hozzászólások: 37
   
Hozzászólás 2011 márc. 10, 14:06 
A vadász a gyengébb agancsfejlesztő egyedeket lövi ki,hogy a jobb bakok foglalhassanak területet és szaporodjanak.A kóbor kutyának mindegy,hogy területtel rendelkező bakról van-e szó,ha éhes és támadni akar.Ráadásul sokkal több őzsuta és "bambi"esik áldozatul,mint bak.
A mezőn meglőtt kutya a cikkben igen is kóbor kutyának minősül,ha nincs rajta póráz és szájkosár sétáltatáskor.Függetlenül attól,hogy ott van e a gazdi vagy nincs.Ez törvény.

Magyarország fogolyállománya jelentősen lecsökkent ezért védelemre szorul.A nagy táblás mezőgazdaság ma már kevés kaszálatlan részt hagy meg számukra.Így életterük beszűkül és nincs hová menekülniük.Ellenségeik a szarka,vetési varjú,szőrmés ragadozók.Ide tartozik a kóbor macska is.A gazdik felelőtlensége,hogy ivartalanítás nélkül csak szaporodnak. Aztán nemtörődés vagy mert kidobják őket kóbor macskák lesznek és veszélyeztetik az apróvadállományt.
A cikk nem egyértelmű,mert az ugyan ott van,hogy szerdán találták meg a sérült macskát,de nem tudni mikor,hol és ki lőtte le.Az egy dolog,hogy vasárnap vadászok jártak ott,de akárhonnan odáig(belterületre) vonszolhatta magát.Tehát nem biztos,hogy ott lőtték le ahol meg is találták.Butaság az,hogy "mert jól volt tartva"nem vadászik.A macska genetikájában benne van a vadászat ösztöne. A szomszédom macskájából én is szedtem ki sörétet pedig vadászok sem jártak a környéken!Én rikító színű nyakörvet raktam a macskámra így talán nem tűnik kóbor állatnak,mert még sötétben is látszik rajta.


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
Hozzászólás 2011 márc. 10, 12:11 
Szia Marcsi

Leszögezem, hogy az állatok iránti szereteted megkérdőjelezhetetlen és példamutató, ugyanakkor ebből is fakadóan kissé naív vagy. E mellett -ahogy régebbi hozzászólásaidból is kiderült- természettudományos tárgyakat valószínűleg általános iskolában tanultál utoljára. Ez persze nem von le semmit állatszeretetedből. Ugyanakkor e miatt át kellene gondolnod egyes megnyilatkoztatásaidat, egyes dolgokról alkotott véleményeidet. A macskás dologról, miszerint a vadász csak akkor lőhet, ha támad a macska, szóval ez butaság, te is beláthatod. A vadász az apróvad állományvédelmében köteles a kóborállatokat eltávolítani a területről, ami a legtöbb esetben kilövést jelent. Mindkét fél felelősége óriási. Macska, kutya egyedül ne csámborogjon a mezőn. Persze az is patkányság, amikor 100 méterre a tanyától, háztól, gazdától lövik le az állatot. Az ilyen vadász természetesen egy állat szerintem is. Ami nem pusztul el a természetben, annak sem feltétlenül van ott a helye, ahol van, ezt is beláthatod. Szenvedhet, más állatok, ember szenvedhet miatta, meg még sok más. A vadgazdálkodás is egy komlex tudomány, és sajna mélyebb ismeretekkel az átlag ember nem rendelkezik róla (megjegyzem soha sem vadásztam, de tanultam jó pár évig). Remélem nem voltam bántó, de fájna, ha egy alapvetően értelmes ember, aki rajong az állatokért csak érzelmi alapon viszonyulna rajongása tárgyához.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2011 márc. 10, 12:09 
feketemarcsi írta:
Ha elolvasod a cicás cikk kommentjeit, ott van olyan is, akinek a pórázon lévő kutyáját akarta lelőni a vadász.

Ne higgyél el minden kommentet. Ilyen távolságra (közelségre) nem lőhet és nem is merne lőni senki, mert könnyen lővonalba mozogna a tulajdonos is az bizony kissé kínos lenne nemde bár? Szóval ez nonszensz. Gondolom a kommentelő jól felhúzta magát és kicsit kikozmetikázta a történetet (vagy csak kitalálta).

feketemarcsi írta:
A kutyás dologhoz: tudomásom szerint a vadász akkor lőhet kutyára/macskára, ha az vadra támad.

Nem. Gazdájától 50m távolságra eltávolodva lakott területen kívül már lelőheti. Más kérdés, hogy ha pl kolonc van a kutya nyakára kötve akkor nem illene lelőni (ez ugyanis megakadályozza abban, hogy üldözőbe vegye a vadat). Az is más kérdés, hogy nehéz "lemérni" azt az 50 métert. Pl egy tanyához tartozó kutyát ha ismeri a vadász biztos nem lövi le még nagyobb távolságra sem. Elvben. Amúgy horrort én is tudnék mesélni és ráadásul még igaz is lenne. Viszont való igaz, mindkét oldalon vannak sajnos kirívó esetek. Ezek alapján nem szabadna általánosítani.

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
Csatlakozott: 2011 jan. 26, 16:00
Hozzászólások: 101
Tartózkodási hely: Balatonszabadi
Valódi név: Kálmán Zoltán
   
Hozzászólás 2011 márc. 10, 9:19 
A "gyönyörű és ritka állat" ez esetben egy parókás őzbak ami hormonzavarral küszködik, vagy sérültek a heréi (a kettő összefügg) valószínűleg párzásra alkalmatlan. Mindenképp ki kell selejtezni, és ha találnak olyat aki fizet érte milliókat akkor inkább az lője ki mint aki nem fizet érte semmit.

Marcsi elolvastam amiket linkeltél, egy gondom van velük: egyiknél sincsenek leírva a körülmények. A cica esetében honnan tudják, hogy vadászok lőtték meg? Azt nem írják, hogy látta-e valaki az esetet. A kutya 15-20 méterre volt a gazdájától és lelőtték ennyi a cikk. Kérdem én a gazdát is látta a vadász, vagy éppen sövény bokor vagy bármi mögött volt. 15-20 méter elég nagy távolság, arról nem is beszélve, hogy erdőn, mezőn csak pórázzal sétáltathatsz kutyát.

Egy apró szösszenet az önjelölt természetvédőkről: Vércse magasfeszültség. Kórházba került, amputálni kellett az egyik szárnyát. Madár épp ébredezik. Természetvédőnk megtudta, hogy bekerült a vércse a kórházba. Gondolván ő most megmutatja, milyen egy igazi természetvédő és a madár jogainak érvényt szerez. Belép a kórházba és felteszi a kérdést "Hol a madár?" A műtét sikeres volt már amennyire ezt sikernek lehet nevezni. Madár még nincs magánál, nem szállítható. - volt a válasz. Ilyet ne mondjon senki, hogy nem szállítható MERT Ő a TERMÉSZETVÉDŐ és most el fogja vinni és visszavadítja. Nem igazán értette meg, hogy a madárnak csak egy szárnya van és nem visszavadítható. Szó szót követett végül az emberke egy kis testi erővel el lett távolítva a kórházból. 1 óra múlva jött a rendőrség és a feljelentés. Vannak ilyenek is.

Véleményem szerint ezért nem szabad általánosítani. Van jó vadász és rossz vadász, de ugyan úgy megtalálható az ellentmondás a másik oldalon is.

Üdv: Zoli


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2007 júl. 28, 21:48
Hozzászólások: 295
Tartózkodási hely: Jászárokszállás
Valódi név: Görbe Gábor
   
Hozzászólás 2011 márc. 10, 8:34 
Hali!


Egy kérdésem lenne, mi az a gyönyörü és ritka állat?

Üdv:
G.G.

_________________
G2


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2011 márc. 10, 0:39 
feketemarcsi írta:
Szerintem az a botrányos, hogy találnak egy gyönyörű és ritka állatot, akkor kifigyelik, hogy mikor, merre jár és tálcán kínálják fel a legtöbbet fizetőnek, hogy lője le, mikor inni megy szerencsétlen.

Ritka, de nem "normális" azaz ez egy rendellenesség.

feketemarcsi írta:
Majd ha lesz időm megkeresem neked, mikor a vadászcsaj leírja, hogy azért engedik a fácánokat csak egy-két nappal előbb ki, hogy a vadászház közelében maradjanak, ne kelljen őket keresgélni.

Gondolom akkor ez egy egészen icipici telep lehet talán ha száz madárral (szvsz).

feketemarcsi írta:
De saját magam is tapasztaltam, hogy nem tartják be a biztonsági előírásokat, előttem 10-20 m-rel lőtt át egyszer a vadász az út másik oldalára, a kutyája hajtotta elénk a vadnyulat és még csak nem is érdekelte, hogy mindkét irányból jött autó.

Ha eltalálna valakit akkor már érdekelné.

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2011 márc. 9, 21:51 
feketemarcsi írta:
Persze ő azt nem tartotta etikátlannak, hogy előtte engedik ki a madarakat, hogy ne menjenek messze a vadászháztól, mire jönnek a vendégvadászok.

Nos, van egy vadászati etika kódex, miszerint nagyvadat csak akkor lőhetsz le ha az áll (tehát nincs mozgásban). Ez alól kivétel a vaddisznó (ami egyébként dúvad). Apróvadnál viszont csak a mozgót szabad lelőni (madárnál a repülőt). Gyalogló vagy felgallyazott fácánt nemcsak etikátlan lelőni hanem adott esetben balesetveszélyes is. Más kérdés, hogy ezt ki mennyire tartja be...

Viszont egy fácánvadászat nem úgy zajlik, hogy sétál a vadász és lövi a felrepülő fácánokat (bár ez is szokás), hanem ha már ilyen nagy mennyiségű madárról van szó, akkor ácsorog egy lőállásban és a hajtók által felvert felette elrepülő madarakra lő. Persze ahol kevés az apróvad ott nem érdemes hajtást rendezni.

A fácán kieresztőkben pedig (megint csak nem tucatnyi madárra gondolok, hanem több százra, de még inkább pár ezerre) a madarakat csak körbe kerítik, a kieresztő felülről fedetlen. A madarak amúgy is kaját kapnak, ahhoz vannak szokva és nem repülnek el. Aztán elkezdik lebontani a kerítést. A madarak még mindig nem nagyon akarnak elmenni, mert kapják a kaját (hülyék lennének elmenni). Aztán csökkentik a kaja mennyiséget, végül már nem adnak többet így azok (az éhség nagy úr) szétszélednek a környéken kaja után kutatva. De ebben az időben még nem lövöldözik le őket, mert nyáron még nincs itt az idény (és így nem is lehet akkor rájuk vadászni). Tél elején már eléggé el vannak vadulva, de az embertől még nem eléggé félnek, így a hajtóknak egy részüket szinte úgy kell a levegőbe könyörögni. Ahol nagyon sok a fácán és nagyon szelídek, ott gyakran a hajtók jól irányzott rúgásokkal biztatják őket repülésre... ez sem szép dolog, de ez van.

Viszont a nyiladékon átfutó madarakat itt sem lövik le, mert az életveszélyes. Ennek ellenére (saját tapasztalat) ezt sem mindig tartják be és a hajtás végét jelző kürtszó után is el - el dördülnek még lövések (megint csak nem hiszem, hogy mindenhol jellemző lenne ez, de én ezt tapasztaltam). Extrém eset, de megtörtént: a hajtás végén az egyik srác (a kürtszó után!) poénból kidobta a sapkáját a lőállás felé... igen, szétlőtték. Ezt láttam, nem kitaláció. Nem mertünk kimenni csak amikor már odajöttek elénk...

feketemarcsi írta:
(itt a "külföldi vendégvadászt vártak a ritka állat kilövésére" részt emelném ki)

Bevallom ezt nem értem. Ez normális dolog, hogy külföldi jön, fizet és kilövi az állatot. Ebben mi a botrányos? A többit megértem...

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2011 márc. 9, 21:05 
feketemarcsi írta:
Nem ugyanaz volt a kettő, de mindkettő vadász és fácántelepük van.

Attól még mondhatnak sületlenségeket :lol:

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2011 márc. 9, 20:08 
feketemarcsi írta:
Olyat is hallottam, hogy előtte nap engedik ki a fácánokat (ez nem a mi megyénkbeli vadásztól származó infó) a területre, hogy a közelben maradjanak és ne sokat kelljen keresgélni őket. :(

Szerintem ettől az illetőtől származó infókat a jövőben különösen nagy kétkedéssel fogadd, mert ez úgy ahogy van (finoman fogalmazva is) marhaság.

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2007 júl. 28, 21:48
Hozzászólások: 295
Tartózkodási hely: Jászárokszállás
Valódi név: Görbe Gábor
   
Hozzászólás 2011 márc. 9, 19:47 
Hali!

Én meg olyat hallottam, hogy az ufók elrabolták a pápát, két idős néni beszélte előttem a buszon...

G.G.

_________________
G2


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2011 márc. 9, 15:52 
feketemarcsi írta:
Én vadásztól hallottam, hogy két bokorral arrébb jól körberázták a fácánokat a zsákban, hogy ne tudjanak elrepülni, biztosan eltalálja a béna vendégvadász, mert db-ra fizetnek. :?

Ezt még én sem tudom elképzelni. Már csak azért sem, mert fácánt csak röptében szabad lelőni, a földön gyaloglót nem. (Igaz láttam elég ellenpéldát, de csak nem romlott azóta a helyzet).

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2011 feb. 1, 15:40
Hozzászólások: 37
   
Hozzászólás 2011 márc. 9, 15:42 
G2 írta:
Csak egy kicsit a dolgok mögé kell nézni.

Üdv:
G.G.

Nekem volt szerencsém vagy inkább szerencsétlenségem a dolgok mögé nézni.Egy ismerősömnek segítve állatvédőként a közeli erdészeti vezetőkkel "együttműködve"évekig etettük a vadállományt.Zárt kertben nevelkedett,kézből kaját elfogadó vaddisznókat,őzeket tereltek a fizető,magaslesen lapuló vendégek elé.Az emberhez szokott állatokat így nem volt nehéz leteríteni és máris megvolt a sikerélmény.
Erdészek szülinapok,névnapok vagy csak tartsunk egy bulit alkalmakkor szintén kiterelték az állatokat és "hű,de poén",hogy nem szalad el,lőjük le felkiálltással halomra lőtték őket.Utána meglehetett nézni,hogy milyen volt az erdő.Hónapokig ott rohadtak a belek és fél tetemek.
Köszöntem én ebből nem kértem.Mert ugye mint "mezei"kis állatvédő mit tehetnék az erdészet magas rangú főnökeivel szemben.Max. elmondtam a véleményem mielőtt otthagytam őket és kiröhögtek.Mindig úgy gondoltam,hogy csak a beteg vagy gyengébb állatokat"selejtezik ki",de itt nem ezt láttam.


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 márc. 9, 15:44-kor.
Idézet szöveg beillesztésének javítása


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2007 júl. 28, 21:48
Hozzászólások: 295
Tartózkodási hely: Jászárokszállás
Valódi név: Görbe Gábor
   
Hozzászólás 2011 márc. 9, 9:06 
Hali!

Amikor gyürüzünk, és a háló felé "tereljük" hajtjuk a madarakat, a kívülállók csak azt látják, hogy néhány, "nem éppen fiatal" fickó rohangál és meg-meg rázza a bodzabokrokat. Neveztek már bennünket futóbolondtól kezdve drogosig mindennek. De mi tudtuk, hogy mit csinálunk. Csak az emberek nem látták miért is tesszük azt. Az emberkék nagy része csak fejcsóválva néz ránk.
Nem védek senkit, a mai anyagias központú világunkban nem meglepö semmi. De az esetek nagy részében azért nem árt, ha tudunk kicsit többet a dolgok hátteréröl.
Üdv:
G.G.

_________________
G2


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2011 márc. 8, 21:42 
Sajnos olyan mindenütt van (mostanság talán több), hogy pénzért bármit lehessen... de valóban nem mindenki annyira "elvetemült" és ha már az én hozzászólásomban található példa miatt kezdődött ez az egész: biztos vannak akik nem lövik szét a fészkelő madarat fiókástul (még annak ellenére sem, hogy esetleg ezt tanították nekik).

Egyébiránt a hivatásos vadászt nem szabad összekeverni a sportvadásszal. Nem ugyanaz, bár mindenhol vannak kirívó esetek persze.

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2007 júl. 28, 21:48
Hozzászólások: 295
Tartózkodási hely: Jászárokszállás
Valódi név: Görbe Gábor
   
Hozzászólás 2011 márc. 8, 21:22 
Kedves Marcsika!

Ha felétek a helyzet annyira elvadult, és elanyagiasodott arról a helyiség vezetése, és vadászai tehetnek. Nem kívánok belefolyni ki is ezért a felelős. Annyit azonban előrebocsátok, hogy, az országnak elég sok részén már vadásztam, madarásztam, de ilyen mondhatni statáriumi állapotokat még nem láttam. Egy adott területen a helyi vadászoknak érdeke, hogy feleslegesen ne zaklassák a vadállományt, felesleges lövöldözés, kocsikázás, stb. természetesen mindenhol van egy-két elvetemült aki renitens módon viselkedik, azokat a saját érdekükben ki kell szűrni.
feketemarcsi írta:
Esetleg milyen elv alapján tesz a terepjáróval több száz méteres köröket a búzavetésben rodeózva, mikor a magasles a földúton is megközelíthető?


A vadászatnak több módja is van pl: les, cserkelés, vagy a barkácsolás, amikor autóval keresik a vadat, nem a lesen várják... Itt szintén nem ismerem a részleteket, és a fél információ, rosszabb a teljes tudatlanságnál.
Természetesen a vadászok is olyanok mint a madarászok, van közöttük mindenféle.
ÜDV:
G.G.

_________________
G2


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 77 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő



Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  

Pontos idő: 2024 márc. 28, 15:54
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO