Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 feb. 3, 11:40 
Köszönöm, Mester!
:17:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 3, 10:08 
Kedves Nyúzóka !
A Futrinka nevű takarmánykiegészítő felhasználását a következő képpen javaslom !
Végy a Hadtörténeti Múzeum-ban egy 1948 mintájú legénységi teáskanalat, lehetőleg szürke színűt. Az említett anyagot közelítsd meg kellő óvatossággal majd egy enyhe merítő mozdulattal végy fel a kanálra 2,1 köbcentit. Ezt 45 fokos elfordulással, kellő óvatossággal szórjad a madár takarmányára, (lehetőleg lágyeleség).... Ügyelj a műveletben eszközül szolgáló kanál és a kismadár lekének sérülésmentességére !
.....
Szóval "sózzad" meg vele a kaját !
:24:

Hozzászólás 2008 feb. 3, 1:16 
Fegyverneki Attila írta:
Mészkőliszt( Futor) keverhető a lágyeleségbe, de vigyázni kell a túladagolással.

Hali!
Na, nekem van itthon kb 4 kg Futor. Az adagolás marhára, sertésre, pulykára tojótyúkra meg ilyenekre van kitalálva, és 1 mázsa takarmányra kell kiszámolni.
10 pintynek mennyit adhatok????????????????????????

Hozzászólás 2008 feb. 3, 0:40 
Sziasztok !

Elöljáróban annyit, hogy nem tartok rollereket, de mégis ez a topik tetszik a legjobban. Gabesz új fotója szuper, lehet hogy mégis belevágok a rollerezésbe ?!!!!!!!! Doromboló jól összehoztad ezt a ty.udvart! Kösz!
Más.
A tojáshéj képződése a madárméhben(uterus) történik, szárazanyagának több mint 90%-a kalcium-karbonát, azaz mészkő. Egyéb szervetlen anyagai magnézium-karbonát, kalcium-foszfát, magnézium-foszfát stb. A tojó a kalciumot két forrásból fedezi: takarmányból és a csöves csontokból. A tojáshéjképződési rendellenességek adódhatnak kalciumhiányból, amikor a vér nem tartalmaz elegendő kalciumot, de szervi probléma is lehetséges. A kalciumhiány oka lehet a takarmány alacsony kalciumtartalma, de zavart szenvedhet a kalciumfelvétel a bélből pl. a D-vitamin hiánya miatt, nem megfelelő a madárban a kalcium mobilizálása (anyagcsere zavar), a táplálékban található kalcium hasznosulását, felvételét egyéb antagonista elemek akadályozzák stb.
A kalcium pótlás formái:
-szépia
-"csőrkoptató"-kalcium-szulfát(általában)
-tojáshéj
-mészkőliszt
-mészkőgritt
-vízoldható készítmények(pl. Calci-lux)
-kagylózúzalék
-egyéb takarmánykiegészítők
A szépia nagyobb állománynál drága, jórészt kalcium-karbonátot tartalmaz. Egyébként a tintahalak(puhatestűek) bőr alatti meszes váza ( a tintahalak családjának leggyakoribb neme a Sepia nem), innen az elnevezés.
A csőrkoptató olcsó, használható de egyedül nem elégséges.
Mészkőliszt( Futor) keverhető a lágyeleségbe, de vigyázni kell a túladagolással.
A vízoldható kalcium drága, de a legjobban hasznosul. Súlyos kalciumhiány esetén ennek hatása a legjobb(pl. angolkór).
A tojáshéj is jó ha valaki szeret pepecselni, kedvező az összetétele mivel nem csak kalcium-karbonátot tartalmaz.
Véleményem szerint a legjobb és legolcsóbb alternatíva ha hészítünk egy keveréket madaraink számára a következő alapanyagokból:
mészkőgríz (takarmányboltokból beszerezhető)-oldható gritt
jó minőségű folyami homok (föveny,tisztított, nem poros, apró frakciójú "kavics")-oldhatatlan gritt, emésztéshez
zeolit (takarmánybolt)sok hasznosz elemet tartalmaz, kedvező az emésztéshez, káros anyagokat megköti stb.
esetleg kagylózúzalék
Ez a keverék biztosítja a madaraknak a szükséges ásvanyi anyagokat (makro-és mikroelemeket) és egyéb hasznos elemeket. Mindig legyen a madarak előtt.
A kalcium- foszfátnál jobban hasznosulnak a kalcium-hidrogén-foszfátok. Ha lágyeleségbe keverünk ásvanyi anyagokat vigyázni kell mert könnyen túlfogyasztás léphet fel, kerüljük a túladagolást ill. külön adagoljuk az ásványi anyagokat.
VÉGE
Éljenek a rollerek! Csak így tovább, írjatok sokat, hogy legyen mit olvasni!
Üdv: Fegyó

Hozzászólás 2008 feb. 2, 23:23 
Hali,

rég nem olvastalak titeket, s még régebb, hogy nem írtam.
Volt alkalmam most már a második idre-sel is találkozni, Ikerrel. Neki köszönhetően van Zeovitom.
Nálunk a pinty fiak 14 naposak, s csodáljuk e teremtményeket milyen gyorsan nőnek, ahogy Gabesz mondta mennyire belesek. Kiesznek a vagyonunkból. :D
Gabesz, új a képed?!

Jó éjt.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 2, 23:22 
Na most olyat teszek, amit nem illik az admin szerint, magamat idézni...

Gabesz írta:
...így sokkal szórakoztatóbb és érdekesebb, meg olvasmányosabb is a topik :wink: Nem hiába van toppon :lol: ...

Főgúnár Elvtárs, meg tetszett érteni, hogy egyet tetszem érteni???

És most puszi helyett csípnék rajtad egy nagyot :wink: !
Gi-gá!

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 feb. 2, 22:57 
Szia Doromboló!

Rendben hazaértünk, szép napunk volt! A madarak már alszanak. Unk tenyésztőtárs már jön is holnap!

Köszi a szép madarakat!

üdv

Hozzászólás 2008 feb. 2, 20:57 
Jaaa ! Az új főlibajelmez !!! :shock: Nadonjóóóó !
Akkor miért jött át a másikról is a fele...picikééém ?! A reteknél meg miért kong a ház ?...He ? Szerinted ?...
Higgy az öregnek...! A vadásztanfolyamaim is ilyenek...Veszprém megyében van 5 ilyen iskola és a többi 4-be nincs összesen annyi jelentkező, mint az enyénben egy alkalommal ? Pedig az enyém a legdrágább !.... Híre van a stílusnak bogárkám, ugyanannak amit te is érdekesnek ( sokszor meg talán tolakodónak) ismertél meg ....és amit a többiek is szivesen veszik és lettek benne alkotó partnerek !....

Hozzászólás 2008 feb. 2, 20:12 
Na, Doromboló, most sem kapizsgálod mi az a változás??? Figyeld csak meg jobban az előttem szóló hölgyet! :D

Hozzászólás 2008 feb. 2, 19:58 
:24:

doromboló írta:
...A pajzánkodás most egy kicsit lecsillapodott, bár hiszem és vallom, hogy e nélkül már régen meghaltunk volna.

...Azért "hiszem és vallom", hogy pajzánkodás nélkül is maradt volna minden madaras, aki kicsi vonzalmat is érez a rollerek iránt, netán kihívást a tenyésztésükben, de való igaz, így sokkal szórakoztatóbb és érdekesebb, meg olvasmányosabb is a topik :wink: Nem hiába van toppon :lol: ...

eszterolajos írta:
A tojást és csak a héját is legalább 3o percig fözzük.
Ezzel az eljárással kivűl - belül kiírtunk minden kórokozót..

Bátorkodom egy ötlettel előrukkolni, bár nem vagyok biológus...
A mikrohullámú sütőben az a 30 perc 3-ra csökkenthető!!! Annyi nyers tojáshéj össze tud gyűlni egy háztartásban, hogy csak na! A szalmonella 90 fokon már megmurdel, Mona szerint :lol: A mikro pedig legmagasabb hőfokon is min. 150 fokot produkál... Ma kipróbáltam. Bundás kenyeret sütöttem a fiúknak, a tojáshéjakat pedig zutty a mikróba. 3 perc múlva kivettem- bevallom, kicsit fogászat szaga volt... az a kevés tojásfehérje maradék a héjban pedig barnára sült! Ropogós, száraz lett, pillanatok alatt porítható.

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 feb. 2, 18:52 
...Ha "csak" azt nem, hogy egyre jobban madarászunk a költés beindulásával...!?...
A pajzánkodás most egy kicsit lecsillapodott, bár hiszem és vallom, hogy e nélkül már régen meghaltunk volna...mint a szomszéd topik, ahol RETEK mester osztja a nagy észt úgy negyed-félévente !....
Mona hagyd ülni azt a tojót, remélhetőleg lesz egy vagy kettő, jó szerencsével három fias tojásod...! Az remek..! 8 nap múlva vedd ki a fészket úgy, hogy a kalitka a helyén maradjon !!! Tartsd a tojásokat az éjjeli lámpa (vagy alamilyen lámpa) elé, és amelyik teljesen átlátszó azt dobd ki, hogy helye legyen a fias tojásoknak...Ha csak egyetlen tojás lesz sötét, akkor hagyj mellette + 2 fiatlant, hogy a kikelő kicsi tudjon mire támaszkodni, ha enni kér és az anyja ne nyomja össze ! A tojót most már csak nagyon sovány kajával etesd !Fele repce a másik fele kanári keverék és semmi lágyeleség !!!!!!!!!!!!! Csak a 12. napon kezdheted a lágyeleséget adni...

Hozzászólás 2008 feb. 2, 18:44 
:22: Törd csak a kis fejecskédet, és nézz körül alaposan! :19:

Hozzászólás 2008 feb. 2, 18:33 
....Mit ????? :64:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 2, 17:14 
:01:

Hozzászólás 2008 feb. 2, 17:00 
Én már észrevettem, nekem nagyon tetszik, persze női szemmel nézve. :wink:

Nem lövöm le a poént, kíváncsi vagyok, mindenki észreveszi-e? :D

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 2, 16:58 
Figyelitek a változást !!!!!

Hozzászólás 2008 feb. 2, 16:38 
Ne izgulj Mona lesz majd másnál is gond tuti csak te már rátértél a rögös útra!!!

Hozzászólás 2008 feb. 2, 10:37 
Sziasztok!

Köszönöm a tippeket, már megfőtt a tojás, a belsejét kiporcióztam lágyeleségnek, és fagyasztóba került, a héját szárítom, és Neco ötlete alapján ledarálom. Majd kis zacsiba kerül, hogy sokáig elálljon. :wink:

Képzeljétek! Ma reggel még egy tojást találtam a kotló madaram alatt. :shock: Csak azt nem tudom, ma reggel tojta-e vagy tegnap reggel, mert tegnap délután, amikor hazaértem rajt ült a fészkén és nem szállt le róla, csak sötétben enni, akkor meg már nem zargattam a kukucskálással. Hát így akkor most van lemaradása a másikkal szemben, és nem tudom, lesz-e még tojás? Ha most kiveszem mindkettőt, nem ártok vele annak a tojásnak, amelyiken már ült egy-két napot? Vagy hagyjam, hadd költse őket?

Már megint nálam van gond, lassan meguntok a sok kérdésem miatt, fiúk!

Hozzászólás 2008 feb. 2, 10:24 
neco írta:
Csak azért írok ilyen baromságokról, hogy lássátok: élek, és még mindíg nem kondor keselyűt tartok, hanem rollert! :wink: Gizmó viszont lehet hogy átigazolt a keselyűkre, mert minket teljesen elfelejtett?! :?

:35: , Neco is előkerült!!!
Gizmó (is) zebrákat abrakol nem kevés sikerélménnyel! :72:
Kinga, :88: !

Ui: 0 !!!

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 2, 10:13 
Természetesen én is főtt tojás héjáról beszélek :wink: .....

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 261  Következő