Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 márc. 14, 20:10 
Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak ennek a lüke gazdinak mostanában nem nagyon van ideje meg kedve sem a gép előtt ülni, főleg amióta kitavaszodott.

Nézzétek csak meg! Növesztettem pár faroktollat és még nem rágtam le. A gazdi nem tudja, hogy megteszem-e, de még én sem.
Kép

Kép

Egyenlőre a többi tollamat előszeretettel rágcsálom, ami a hátamon és a szárnyamon van, de annyi minden mozgolódik itt a szobában, hogy csak ámulok, hogy mi történik és sokszor elterelődik a figyelmem.
Például itt vannak a kalitkám fölött közvetlenül a kis ravasz hullámosok. Na őket nagyon szeretem riogatni, bár úgy tűnik, mintha semmilyen hatással nem lennék rájuk, mert állandóan visszaszállnak. De én megvédem a territóriumomat és szembeszállok a betolakodókkal!
A kalitom ajtaja egész nap nyitva áll előttem. Fel is mászok naponta többször is a tetejére jó nagy légörvényt kavarni, hogy a gazdinak legyen mit sepernie utánam! :D
De most jut eszembe, mintha egyre jobban kavarodna a levegő...talán az evezőimet nem rágtam le eléggé??? :)

Aztán néha meglátogat egy cica is. Megszagolja a kalitkát én meg úgy beszélek, mint a gazdi, jó hangosan, hogy micsinálsz, meg ilyen okos szavakat és aztán elfut. :D

Na de a hullámosoknak is beszólok ám sokszor, pláne a gazdiéknak, amikor csinálnak valamit.
De olyat is tudok, mintha jönne valaki és beköszönne. Majd jó nagyot nevetek, hogy már megint bevették! :drunken:

De amikor jó vagyok és azt mondom, amit kell, akkor jutalomban részesülök és akkor máskor is szívesem megcsinálom, hátha megint lesz valami finom. A mogyoró a kedvencem, de naponta csak egy-két szemet kapok, vagy néha nem is kapok egyáltalán. Bár én be tudnék falni egy egész begynyivel. :D

Kép

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 márc. 14, 17:28 
Na, nalunk nincs ilyen kenyeztetes. Azt eszik, amit eleteszek. legfeljebb nem eszi meg, mert ledobalja. Semmi hutobol valogatas!Csipuska egy rendesen tartott jakomadar, aki nem is eszi meg az emberetelt, meg ha megkinaljak, akkor sem. O rendes vegetarianus magevo+ dio, mogyoro, ami melle zoldseget, gyumolcsot kap. A folyadekkal van nemi kilenges, mert a viz mellett nagyon kis mennyisegu teat, esetleg malnaszorpot ihat az en poharambol. Mondja is, hogy: ker teat.
Mas etelt nem nevez meg, pedig gondolhatjatok, hogy en mindent megmondok neki, hogy mit kapott. Meg azrt sem mondja, hogy finom, pedig azt tenyleg sokat hallja. Nyamm-nyamm az van.
Most eppen be nem all a csore, nagyon jo dumakat nyom. :D :D

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 márc. 14, 16:34 
evanagyi írta:
Mit mondjak, Csipuska is nagy utazo. Imad a vallamon velem jonni mindenhova, de nem mindig viszem, mert o is pakol a hutoben, hiaba szidom ossze, minden alkalommal lerant valamit az ajtobol, amit csak eler.
Lehetoleg ugy surranok ki, hogy o meg a kalitka tetejen pakol, vagy bamban uldogel a kiulojen, es akkor egy ido utan repul utanam hangosan kerdezgetve: Hol van? Itt vagyok., felel is rogton.Vagy csak obegat Eeeeva, Eeeeva, egyre turelmetlenebb hangon. Nem is tudom, hogy honnan ismeri ezt, mert itthon senki nem szol igy nekem.Aztan, ha esetleg be van zarva, es sokaig vagyok a furdoben,vagy a konyhaban, az Evak utan elkezdi hivni a lanyomat: Aniko, akit evente egyszer lat nyaron, mert nem elnek itthon.
Ujabban beviszem a furdoszobaba, mig furdok, de azt keptelen vagyok elerni, hogy megkozelitse a vizet.
A reggeli mosakodasnal rendszeresen velem jon, iszik a fogmosopoharbol meleg vizet, es megtorlom a csoret, mikor az en arcomat. :D :D

:lol: :lol: Hutobol azert pakol, mert nem engeded neki, hogy megvizsgalja a dolgokat, ezert ha valamit sikerul esetleg megcsipni akkor azt lerantja en turelmesen vegig mutatom neki a dolgokat a zoldseg rekeszt is kihuzom, most mar igy nem pakol csak ramutat arra amit ker. Sajnos ritkan a gyumolcsre, lehet azert mert azt ugyis tudja hogy tomni fogom bele.
Vinni kell minden hova ennek az az elonye is megvan, hogy legalabb szem elott van :D
Az EVA hol vagy , itt vagyok.. nagyon vicces , szinte latom magam elott Csipuskat, az szinten nem egyszeru, hogy Anikot is hivja , ha Te nem felelsz neki.

Hozzászólás 2011 márc. 14, 10:55 
Mit mondjak, Csipuska is nagy utazo. Imad a vallamon velem jonni mindenhova, de nem mindig viszem, mert o is pakol a hutoben, hiaba szidom ossze, minden alkalommal lerant valamit az ajtobol, amit csak eler.
Lehetoleg ugy surranok ki, hogy o meg a kalitka tetejen pakol, vagy bamban uldogel a kiulojen, es akkor egy ido utan repul utanam hangosan kerdezgetve: Hol van? Itt vagyok., felel is rogton.Vagy csak obegat Eeeeva, Eeeeva, egyre turelmetlenebb hangon. Nem is tudom, hogy honnan ismeri ezt, mert itthon senki nem szol igy nekem.Aztan, ha esetleg be van zarva, es sokaig vagyok a furdoben,vagy a konyhaban, az Evak utan elkezdi hivni a lanyomat: Aniko, akit evente egyszer lat nyaron, mert nem elnek itthon.
Ujabban beviszem a furdoszobaba, mig furdok, de azt keptelen vagyok elerni, hogy megkozelitse a vizet.
A reggeli mosakodasnal rendszeresen velem jon, iszik a fogmosopoharbol meleg vizet, es megtorlom a csoret, mikor az en arcomat. :D :D

Hozzászólás 2011 márc. 14, 3:27 
evanagyi írta:
Hogy jut ilyen az eszebe Kakaponak, hogy ,,nagyon kicsik vagyunk"?
Beszeltetek errol?

Csipuskanal nagyon nagy sikerelmenyem van, mert az enekeken kivul soha semmit nem tanitottam neki. Csak olyasmit mond, ami megtetszik neki az en szovegembol.
Van egy rossz szokasa, hogy mikor ki szeretne jonni a kalitbol, akkor odaall az ajtohoz, es varja, hogy kiengedjem. En meg nem akarom eszrevenni, igy aztan ektelen orditozasba kezd.
Megelegeltem a dolgot, es kifejezetten szisztematikusan tanitani kezdtem, hogy ne orditson, hanem mondja, hogy szerene kijonni, vagy Csipuska kijon Evahoz, stb.
Nehany hete vegre megtort az orditas, es Csipuska megszolalt: Csipuka, akar, ki. :55: :53:
Persze agyon dicserem, es rogton kiengedem. Az esetek tobbsegeben azonnal kiengedem, legfeljebb vissza is teszem, ha nem alkalmas a kintlete. Nagyon orulok neki, hogy fejlodik, bar annyit nem beszel, mint Kakapo. Viszont sokszor enekelget: la-la-la. Nagyon edes. :D
Erdekes modon, regebben nem zavarta, hogy a szobaban vagyok, de ujabban megfigyeltem, hogy akkor tobbet beszel, mikor nem vagyok vele a szobaban.Annak ellenere, hogy mindig nagyon rosszallja, ha csak kimegyek a szobabol.

Szerintem nem , kombinálja a szavakat , nagyon, vagy , vagyunk ezeket biztosan ismeri és használja is.
Azt is mondta már kicsi krampusz vagyok :drunken: nagyon sokszor van elraktározott szavak kifejezesek amit csak néha vagy talán csak egyszer vesz elő. Ahogy irtam Kakaponak komoly hajtó erő az evés , ha nem magot akar enni akkor érvényre kell juttatni az akaratát, ha orditozik, meg hülye hangokat ismétel akkor vagy nem kap semmit vagy letolást kap vagy legvégső esetben , bezárást vagy hozzá vágok egy zoknit vagy ilyesmit . Tud kibirhatatlan lenni ha vmit nagyon szeretne és nem kapja meg, ez is gyakori sajnos.

Ez a kalitkából kifele üvöltözés volt nálunk is ha nem vagyok otthon akkor csillapithatalan.... a felesegemet az oruletbe kergetti. Ha otthon vagyok es csinalta letakartam amig csak pisszent bent maradt csak teljes csondben johetett ki. Megtanulta most mar ha ritkan bent van csak bajosan kuncsorog vagy csondben van egész nap beszélek vele mindenhova magammal viszem a lakásban , ha jól fejezi ki magát megdicsérem és olyat is kap pl csokit néha amit egyébként nem. A csoki az elképesztően nagy hajtó erő... egyszer talált egy csoki mikulást félig megette amikor észrevettem . Azóta sajnos ismeri..

Az éneklés elképesztően aranyos lehet a Youtoube-n láttam hasonlót , fantasztikus. Kakapo nem muzikális ő dumálni szeret és beosztanni , hogy mikor mit tegyek :o igazi feleség

Hozzászólás 2011 márc. 14, 2:31 
Hogy jut ilyen az eszebe Kakaponak, hogy ,,nagyon kicsik vagyunk"?
Beszeltetek errol?
Csipuskanal nagyon nagy sikerelmenyem van, mert az enekeken kivul soha semmit nem tanitottam neki. Csak olyasmit mond, ami megtetszik neki az en szovegembol.
Van egy rossz szokasa, hogy mikor ki szeretne jonni a kalitbol, akkor odaall az ajtohoz, es varja, hogy kiengedjem. En meg nem akarom eszrevenni, igy aztan ektelen orditozasba kezd.
Megelegeltem a dolgot, es kifejezetten szisztematikusan tanitani kezdtem, hogy ne orditson, hanem mondja, hogy szerene kijonni, vagy Csipuska kijon Evahoz, stb.
Nehany hete vegre megtort az orditas, es Csipuska megszolalt: Csipuka, akar, ki. :55: :53:
Persze agyon dicserem, es rogton kiengedem. Az esetek tobbsegeben azonnal kiengedem, legfeljebb vissza is teszem, ha nem alkalmas a kintlete. Nagyon orulok neki, hogy fejlodik, bar annyit nem beszel, mint Kakapo. Viszont sokszor enekelget: la-la-la. Nagyon edes. :D
Erdekes modon, regebben nem zavarta, hogy a szobaban vagyok, de ujabban megfigyeltem, hogy akkor tobbet beszel, mikor nem vagyok vele a szobaban.Annak ellenere, hogy mindig nagyon rosszallja, ha csak kimegyek a szobabol.

Hozzászólás 2011 márc. 14, 1:04 
Betty írta:
Gyurikám megtanulta, hogy "okos papagáj". :) Mikor mutatom neki, hogy menjen be a helyére és ő szó nélkül bemászik, akkor megdícsérem és mondom neki, hogy okos papagáj vagy. A mai nap elmondta legalább 58-szor :) Kincső meg filózza....gondolom Ő is rázendít majd egy-két nap múlva.
Mikor tanulnak valami újat, olyan büszke vagyok rájuk, na meg magamra, hisz kitartással érhető el a fejlesztésük. :05:

:D :lol: :lol: Kakapo az okos csirke :) én azt vettem észre ha megkap azonnal mindent akkor kisebb a motiváció ha egy ekicsit éhes vagy szomjas akkor kénytelen kommunikálni. Mag , meg viz mindig van előtte de az nem érdekli Kakapo nagy hűtő búvár ezzel kapcsolatban szivesen tanul mindent, gyere, konyha, stb. Most éppen azt magyarázza 'nagyon kicsik vagyunk'

:D szinte minden nap mond valami ujat amit nem ismétel, legtöbbször nagyon szellemes, vicces. Aztán a kedvenceket persze mindig modja, okos csirke, nagyon szeretlek, stb,

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 márc. 13, 20:53 
Én is úgy voltam Totyival, és Zénóval is hogy mielőtt hozzám került hetente látogattam nevelőszüleinél, és éjjeleken át bújtam a web oldalakat, hogy mindent tudjak róluk, és jó társuk lehessek...nézegettem a képeket...találgattam hogy melyikhez fognak hasonlítani, végül egyik képhez sem hasonlítanak, mert belőlük csak egy van!!!

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 márc. 13, 19:53 
Gyurikám megtanulta, hogy "okos papagáj". :) Mikor mutatom neki, hogy menjen be a helyére és ő szó nélkül bemászik, akkor megdícsérem és mondom neki, hogy okos papagáj vagy. A mai nap elmondta legalább 58-szor :) Kincső meg filózza....gondolom Ő is rázendít majd egy-két nap múlva.
Mikor tanulnak valami újat, olyan büszke vagyok rájuk, na meg magamra, hisz kitartással érhető el a fejlesztésük. :05:

Hozzászólás 2011 márc. 11, 8:46 
Hát igen, én is így érzem, alig várom, hogy holnap meglátogassuk a kis csöppséget.. :P És hát be kell valljam én is számolgatom a napokat.. :oops: :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 10, 21:53 
jákóbaby írta:
Sziasztok!

Egy ideje már olvasgatlak Titeket.
Pár héten belül érkezik hozzánk egy jákó baby, akit már nagyon nagyon várunk! Most hétvégén megint meglátogatjuk a kis csöppséget.. :lol: A lakását már elkészítettük, az etetőtápot beszereztük, úgyhogy már csak a tollpamacs hiányzik!!!! :mrgreen:

Üdv a fórumon!! :54:

A kis tollas hazaérkezéséig végtelennek tűnik az idő. Én olyan voltam mint a gyerek, aki számolja, hogy mennyit kell még aludni :) Ráadásul az utolsó napokban mindig vele álmodtam :) Ha hazaérkezik a kis családtag, várjuk a beszámolót!! :wink:

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2011 márc. 10, 20:52 
Hát igen én is így voltam :)
Nem aludtam előző éjszaka :D

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 9, 10:43 
jákóbaby írta:
Pár héten belül érkezik hozzánk egy jákó baby, akit már nagyon nagyon várunk! Most hétvégén megint meglátogatjuk a kis csöppséget.. :lol: A lakását már elkészítettük, az etetőtápot beszereztük, úgyhogy már csak a tollpamacs hiányzik!!!! :mrgreen:

A várakozás izgalma! :D Üdv itt!

Hozzászólás 2011 márc. 9, 10:03 
Sziasztok!

Egy ideje már olvasgatlak Titeket.

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2011 feb. 23, 18:03 
Warhawk írta:
zsuzsanna írta:
az nem lehet hogy csak ráfogták a 10 hetes kort? lehetett az 4-5 is.

Nos, így utólag már nemigen lehet megtudni...

Azért arra biztosan emlékszik a tulajdonos mennyire volt tollas, tokos, a nyakán volt -e toll stb. Lehet hogy lefényképezte...Öklendezte- e a tápot és ha igen kb. mikor. Az enyém karácsonykor volt 2.5 hetes, és még most kezdi a sulyát vesziteni.Ez természetes, és ha fogy a madár akkor azt hiheti azért van mert nem eteti. Közben ez természetes dolog.Mióta tud szállni? pl. abból is ki lehet következtetni. Olyan nincs hogy egy madár ne egyen magától. De az sem baj ha egy kicsit lustább.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 23, 17:11 
Ha a tenyésztő precíz munkát végzett, akkor a CITEs papíron ott kell lenni a kelés idejének.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 23, 16:16 
zsuzsanna írta:

Nos, így utólag már nemigen lehet megtudni...

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2011 feb. 23, 15:32 
malvin82 írta:
segitsegeteket szeretnem kerni. 2,5 honappal ezelott vettunk Parommal egy 9-10 hetes jako papit, kezzel neveltet. Egy tunemeny :)
malvin82 írta:
Probaltuk mar hogy abbahagytuk a papiztatast, de 1,5 het alatt kb 10-20 g-ot fogyott.. (novesben levo, es meg mindig csak kb 400g)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 feb. 23, 16:15-kor.
Idézet szöveg méretének mérséklése ;)

Hozzászólás 2011 feb. 19, 19:40 
molnarl.g írta:
Zénó most "macskául" tanul...szegény Szöszi cicát az őrületbe kergeti a nyávogással, és a "cicc" egéssel.
Nekem még csak a Helló- t mondja, de mintha mostanában kezdene értelmesebb lenni.

Laci

:lol: :lol: :lol: :lol: nagyon jóóóó!

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 feb. 19, 13:36 
Zénó most "macskául" tanul...szegény Szöszi cicát az őrületbe kergeti a nyávogással, és a "cicc" egéssel.
Nekem még csak a Helló- t mondja, de mintha mostanában kezdene értelmesebb lenni.

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 148  Következő