Sziasztok!
Attila, köszönjük a tartalmas és kimerítő válaszodat, ezt is elmentettem magamnak!
Viszont én úgy tűnik maradok a tojáshéjnál, mert ahogy Gabesz is mondta, egy háztartásban az van bőven, és nekem nem okoz gondot a vele való pepecselés sem. (Csak az a fogorvosi szag, de nagyon rossz!) Meg a lágyeleségnek is kell a tojás, akkor a héja se vesszen kárba.
Maradt a két tojás, és üli is a tojóm, talán akkor nem lesz több neki, ugye? Majd a 8. napon ránézek, de szerintem ha csak ennyi tojás lesz, hagyom a nézegetést a fenébe, nehogy otthagyja a fészkét. Elvileg 15-éig ki kell derüljön, lesz-e fióka, az utolsó tojást arra számolom, hogy ki kell kelnie.
Nem kap mást, csak magot és vizet, de plusz repcét nem tudok neki adni. Vettem bioboltban káposztarepce magot, olyan, mint ami a keverékben van, de az a fajta is???
A többieket meg ellátom minden földi jóval, ma kivit csemegéznek!
Az újdonsült hím madaram fújja nagyon a magáét! Már megy neki a dorombolás, és ma a HU-HU-t is hallottam tőle! A többi egyenlőre nyikorgás, de az idősebb hím vele énekel, így előbb-utóbb megtanulja a leckét ő is! Most már kezdem érezni, milyen, ha két hím énekel. Nagyon élvezem!
Na, tanulok tovább ezerrel, mindenkinek szép vasárnapot!