Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 4, 21:17 
Gabikám !
Gratula a szép cucchoz amiembernek győnyörű de a madárnak már nem annyira azt nyilván tudod de nem mi vagyunk ő értük...Azért amit tehetnél az viszont rém egyszerű de szükséges. Még egy vízszintes ugráló kellene mert ha ez nincs akkor a madarak unatkoznak, elhíznak...

Molli ! Látod milyen árak vannak ?!...Gondolkodj még egy kicsit az általam ajánlott lehetőségen...az úriember még azt is vállalná, hogy odajuttatja neked üzemanyag áron...

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 4, 21:02 
Sziasztok, rollerosok!

Mona, köszönöm :D ! Bár az Ica érdeme, hogy ilyen ügyes kislány. Ettől arrafele azon drukkolok, hogy szemesek legyenek azok a tojások, mert ahogy elnéztem, Illés eléggé elsőéves ezen a téren...

És apropó, műtojás... Végül is nem kértem műtojást. Amaryllal meghánytuk-vetettük, hogy mit és hogyan tojásügyben, aztán arra döntöttem, hogy maradok a fagolyóknál (amit szintén a makramé díszítésnél szoktam felhasználni, fűzhető fagolyók). No, és tessék elképzelni, hogy ez a kis ügyes, miután kicseréltem a gyönyörű kékes-szürkés barna pöttyös tojit a fagolyóra, eleinte ülte a kis drága, de több fészekrendezési akció után szépen a lyuktól megfogta a golyót, nem kidobta, hanem látványosan leszállt a földre és ott letette!!! Na tessék, fagolyó :shock: ! Gyorsan átkutattam anyósom tavaszi magvetemény arzenálját és találtam három szem barna fekete csíkos bivalyfaszulykát -bocsánatval legyen mondva :lol: , és azokat tettem be a kotlósom alá. Kuzmi, most figyelj :cyclopsani: (emlékszel? amorf) ! Icám már 3. napja ott kotol a babszemeken :D , gondosan rendezgeti őket a csinos fészekben.

Ilusom úgy döntött, megvár titeket. Addigra Illésem is rendesen belejön a férfias munkába :wink: !

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 feb. 4, 18:21 
Gábor,szuper a kégli!!!!!!
Doromboló,gratula,és persze Csabának is!!! végül is jól összehoztátok a felvételt,zsenik vagytok!!!!
Imola,megkaptad a tojásokat végül????? mert ha nem,szétcsapok a postán!!!!!!!!!!Mona már 2 napra rá megkapta hogy feladtam,és papírom is van róla,hogy együtt adtam fel őket!!!!!!!!!

Hozzászólás 2008 feb. 4, 18:19 
Sziasztok!

Hú, Gabe, spéci kis kuckót varázsoltál a madaraknak, hallod! Na, ha nekem lenne ilyenem, biztos minden nap sikálnám az ablakot! Viszont nagyon praktikus, mert szemét nuku! Nem kell porszívózgatni naponta, ami azért nagy előny! És micsoda szép munka! Gratulálok!!!

Doromboló, nem semmik ezek a felvételek! Ennyire hosszan, mélyen az én madaram még nem énekelt. Asszem jó lesz felkötni a gatyeszt a versenyre, mert ilyen hangzást nem lehet könnyű elérni! (az én ifjoncom nyikorgása ehhez képest...) De fel van adva a lecke, kedves roller társaim: ilyent kell hallanunk majd az ősz végére! Úgyhogy, tenyésztésre fel!!!

Még üli a tojóm a 2 tojását szorgalmasan! Újabb tojás ma sincs, a másik lányka meg egyenlőre megnyugodott, remélem, míg nem lesz itt az ideje, így is marad. A kis betegem teljesen felépült, vígan repked, még a héten hízókúrán van, aztán megy a többiek közé. Illetve remélem az új helyére, mert nekem is készül már nagyon a ketrecük, de közel sem lesz olyan speckó, mint a Gabe költeménye. Tényleg, Gabe, a fényt te neonnal oldottad meg nekik? És éjjel-nappal világítasz, vagy megvan, naponta hány órát ég nekik? Nem melegíti fel a helyüket?

Gabesz: gratulálok!!! 000!!! 8)

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 4, 15:53 
Kedves Szmolai, az árát kérdezted még:
Pontosan nem számoltam össze, de úgy 50.000 Ft körül lehetett a teljes anyagköltség. És kb. 2 hónap munka, ami ugyan nem igaz, de tényleg elhúzódott nagyon a tervezetthez képest...

Három fő célja volt ennek az új madárszekrény építésének:
- olyan szekrény legyen, ami a lakás dísze lehet, nem csak egy összetákolt valami
- a lehető legkevesebb piszok kerüljön ki a kalitkákból
- minél jobb helykihasználás, ugyanis csak ezt a sarkot sikerült kialkudnom...

Valódi név: Almamag

Hozzászólás 2008 feb. 4, 14:33 
Doromboló, nagyon jók a videók! Le is mentettem őket magamnak a Youtube-ról, fültréningezés céljából. :) Meg fogom mutatni Csőrinek is, hogy okosodjon :).
Nagygabe, ez nem is kalitkasor, hanem madárpalota.... :shock: :thumleft:
A Ca-pótlás lehetséges módjairól szóló korrekt tanulmányt én is nagyon köszönöm, elmentettem!

Csőri remekül van, rengeteget énekel, és egész hangosan tudja fújni (ahhoz képest, hogy csukott csőrrel csinálja :) )! Nagyon tetszik!
Óvatosan adagolom neki a kanáricsemegéket a mageleség mellé, és felkínáltam neki fürdési lehetőséget egy kívülről a kalitkaajtóra akasztható madárfürdő formájában, de hosszas vizsgálódás után úgy döntött, nem kíván belemenni.
A kalitka aljára berakott kis tál vizet jobban szeretik, vagy csak nem volt kedve fürdeni? (A szobában jó idő van, és nem tettem sok vizet a fürdőbe - 1 ujjnyit csak.)

Hozzászólás 2008 feb. 4, 14:02 
Nagygabe gratulálok az építményhez, nagyon szuper...... csak én erre hogy aggatnám fel a finomságokat a kampóval és csipesszel?:) Bár esetleg lehet a fa oldalába valami kampót (szeget, vagy csavart) berakni, és arra...
Na persze nekem sosem lesz ilyenem, csak úgy elábrándoztam kicsit...
További szép napot mindenkinek!

Hozzászólás 2008 feb. 4, 12:20 
Az előlap kalitkánként egyben levehető. (Tehát a középső nagy üveg, a két szélén a rács, és a kisebb üvegek egybe vannak építve. Ebből van 5 db.) De az ajtón benyúlva is egyszerűen lemosható.

Mind az 5 kalitka középen elválasztható. A képen látszik, hogy a három felső ketté van osztva. A felső kettéosztottban vannak a hím rollerek, alatta 2db elfelezettben fognak költeni a tojók.

A régi szekrényt megpróbálom eladni, hátha kell valakinek. Sajnos a család nem visel el annyi madarat a lakásban....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 4, 12:08 
Fejlődünk, fejlődünk! :89:

Van már a topikon szaki által nagyon jónak minősített roller zenekar :D . Haladunk! Na még!!!
(Doromboló is fejlődik a technikát illetően :lol: ) Bár hallani vélem a Neco által említett dobozhangzást, az elkerülhetetlen kamerazúgást és a madarak ugrabugrája keltette zajt, nagyon tetszett a fülemnek az előadás :wink: ! Mindkét filmecskét többször is lejátszottam magamnak, és már Illésemnek is, aki időközben annyira bevadult a hangoktól, a zenétől, hogy fújta itt nekem tiszta szivéből a roller szerenádot :D ! Köszönöm!

Gabe, cuccos nagyon az a szekrény-kalit! Igazán szép darab!!! Ha jól látom, középen üveg van, kétoldalt meg a szellőző rácsok, alatta pedig... ott lenne az ajtó, szintén üveges? Mert ajtókat én sem látok... Ja megvan!!!
:shock: Van azokon fogantyú is! Ötletes. Keltetést is itt képzeltél el?
A barna szekrénnyel mit csináltál? Az is tele van :D ???

Ui: 000 :wink: !!!
Ui2: közben amíg itt szerkesztgetek, ketten is alámirkáltatok :lol: . Ok. Megvan az ajtó. Az ablakpucolást meg talán a kis ajtókon benyúlva is meg lehet oldani, ha netán nem kivehető... de ezt biztosan kitervelték már előre...

Puszi nektek: Gabesz

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 feb. 4, 12:23-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 4, 12:05 
Tartsál ki még kicsit Amaryl! Ha Te is előreszaladsz, kinek a napi beszámolóiból fogom tudni az aktuális tennivalóimat? Unokáztál?

Hozzászólás 2008 feb. 4, 12:03 
Nagyon profi vagy NagyGabe! Mibe került ennek a csoda-palotának az elkészítése? Ablakmosáshoz az üvegek kivehetők?

Hozzászólás 2008 feb. 4, 11:45 
Miért, etetni is kell? ;)

A két oldalon lévő kisebb üveglapok, amiken a fogantyúk vannak, felfelé eltolhatók. Tehát pont annyira lehet kinyit, amekkora felettük a rács.

Egyébként Cs.Misi fórumtársunktól loptam az ötleteket a tervezésnél...

Hozzászólás 2008 feb. 4, 11:33 
Kedves Doromboló!
A legdrágább madár egyik fiókáját szeretném lefoglalni, ha lehet. Remélem időben szólok. És egy év múlva lesz Fifonak kivel verseny-énekelni.
Kedves NagyGabe! Hol eteted a madarakat? Nem látom az ajtót ezen a csodapalotán. Nagyon szépek a madaraid!

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 feb. 3, 22:57 
Doromboló megkért hogy publikáljam két felvételét a madárkákról, íme a kísérő szöveggel egyűt:

"Kedveskéim itt a tyúkudvarban !

Küzmi segítségével sikerült a világ egyik legnagyobb rollereséről egy kis filmet összeállítani nézzétek – hallgassátok és szörnyülködjetek az elém tett árakon…A feljánlott 3 hímből végül a legdrágább és az egyik 60 Eurós került a tenyészetembe !"

[html]<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Z9PduAl85lE"> </param> <embed src="http://www.youtube.com/v/Z9PduAl85lE" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"> </embed> </object>[/html]

"Itt pedig a madaraim egy vegyes változatban…A hangfelvétel sajnos nem sikerült igazán de a mélységeket azért lehet érzékelni. A Necóka élőben is hallotta és ő a bizonyíték, hogy sokkal bársonyosabb, puhább hangok ezek az életben…ja ! Bocsánat, mert ti is hallotátok élőben : Almuska, Ákos, Podesz ?..."

[html]<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/y4WTOWZvfg0"> </param> <embed src="http://www.youtube.com/v/y4WTOWZvfg0" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"> </embed> </object>[/html]

Hozzászólás 2008 feb. 3, 22:47 
Végre valahára elkészült a nagy mű. A madarak is beköltöztek.
Összesen 5 emelet, teljes ellátás, tengerre néző szobák:
Kép
Kép

Hozzászólás 2008 feb. 3, 21:38 
Atyaúúúúristen,doromboló,az hittem valami komolyat mondassz,pl. tankot vagy ilyesmit akarsz vetetni itt velünk,,mikor csak a Hadtörténeti Múzeumot láttam!!!! azért olvastam tovább is :61:
Péntek óta nem voltam itthon,most értem haza....madárkáimnak kitartott kaja,pia!!!változás annyi,hogy az egyik doromboló madár az egész itató szénát kihúzkodta és a kalitka aljára hordta,megjegyzem egész szép kévébe!!!nem baj,még akkor sem kap fiút!!!!! :45: csak kacsingatni lehet neki a szomszédba!!!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 3, 18:10 
Kedves Fegyverneki Attila !

Mindannyiunk nevében megköszönöm az átfogó ismertetést a Ca beviteli lehetőségekről és annak felhasználódási leírásáról.

Ezt a témát egy kicsit kibontva a csöves csontokból való Ca kivonódás módjával és annak esetleges a szervezetre ható károsodásával kíbővítve szívesen feltennénk a főoldalra az oktatási anyagok közé.

Ha van hozá idöd és kedved kérlek jelezd azt az avikultura@t-online.hu
e-mail címre.
Köszönöm a segítségedet.

Hozzászólás 2008 feb. 3, 17:58 
Szép napot kívánok Mindenkinek!

Mona gratulálok az újabb tojáskához:)

Királynőnk, Te egyre szebb vagy! Szerintem Doromboló is csak nem tudott szóhoz jutni a csodálattól! Hová lett a tanító néni?

Igen, kedves Doromboló. A stílusod, továbbá a laza profizmusod duzzasztja ezt a topikot. Ide járunk nevetni, okosodni. Idre hozzuk bánatunkat-örömünket, mert kapunk a ledorombolás mellé kedvességet, megértést is. Vonzod a kedves embereket, ezért ilyen népszerű ez a topic. Jó érzés közétek tartozni:)

Üdv a hazatérteknek:)

Én is elmentettem a szép, hosszú értekezést kálcium ügyben, és maradok a tojáshéjjnál.

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 feb. 3, 17:33 
Sziasztok:

A repce hivatalos neve az öszi káposztarepce. Tehát ugyan az. Fajtabeli különbségek nagyok lehetnek, de ami emberi fogyasztásra alkalmas étkezési káposztarepce, az biztos jó a madárnak is, csak gondolom jó drága.
A futor pedig a takarmány mész.

üdv

Hozzászólás 2008 feb. 3, 13:12 
Sziasztok!

Attila, köszönjük a tartalmas és kimerítő válaszodat, ezt is elmentettem magamnak!
Viszont én úgy tűnik maradok a tojáshéjnál, mert ahogy Gabesz is mondta, egy háztartásban az van bőven, és nekem nem okoz gondot a vele való pepecselés sem. (Csak az a fogorvosi szag, de nagyon rossz!) Meg a lágyeleségnek is kell a tojás, akkor a héja se vesszen kárba. :wink:

Maradt a két tojás, és üli is a tojóm, talán akkor nem lesz több neki, ugye? Majd a 8. napon ránézek, de szerintem ha csak ennyi tojás lesz, hagyom a nézegetést a fenébe, nehogy otthagyja a fészkét. Elvileg 15-éig ki kell derüljön, lesz-e fióka, az utolsó tojást arra számolom, hogy ki kell kelnie.
Nem kap mást, csak magot és vizet, de plusz repcét nem tudok neki adni. Vettem bioboltban káposztarepce magot, olyan, mint ami a keverékben van, de az a fajta is???
A többieket meg ellátom minden földi jóval, ma kivit csemegéznek! :D

Az újdonsült hím madaram fújja nagyon a magáét! Már megy neki a dorombolás, és ma a HU-HU-t is hallottam tőle! A többi egyenlőre nyikorgás, de az idősebb hím vele énekel, így előbb-utóbb megtanulja a leckét ő is! Most már kezdem érezni, milyen, ha két hím énekel. Nagyon élvezem!

Na, tanulok tovább ezerrel, mindenkinek szép vasárnapot!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 261  Következő