Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 márc. 17, 10:45 
Hat ez az, akinek nincs madara, nem erti meg, hogy mennyire teljesjogu csalAdtag egy kis jako. Ugy erzem, hogy ,,bolond madaras oregasszonynak" gondolnak.Persze nem erdekel, mert mi jol megvagyunk, es az a lenyeg, hogy mi boldogok vagyunk egymassal. :lol:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 17, 10:06 
emys írta:
Bocs.

Én nem ajánlottam a készítményt, csak írtam, hogy ezzel próbálkoznak. ;)

...és mielőtt még elterjedne, hogy vajákos kuruzsló vagyok, ez a cikk itt híven tükrözi a saját véleményem is a homeopátiáról.

(Aki lusta lenne végigolvasni: "Melyek tehát a homeopátia aktuális kérdései? Az első, mely már bő teret kapott, van-e a placebohatáson túl bizonyított kedvező hatása. A válasz nemleges, legfeljebb halogató. A második: van-e az „infinite solutionnak” ma tudományos magyarázata. A válasz nemleges.").

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 márc. 17, 10:22-kor.
Frissítés

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 márc. 17, 0:03 
Az már régen rossz ha ezért ki nevet vki, Csipuska teljes jogú család tag akinek tekintettel vannak az igényeire , ez igy van jól szerintem is. Nálunk is hasonló a helyzet azzal a különbséggel, hogy Kakapo kint alszik és ha el kell mennem igyekszem korán el menni amig álmos ilyenkor berakom a ketrecbe letakarom és alszik tovább, kicsit sipákol mikor hallja az ajtó csukodást , de hamar vissza alszik.Néha megpróbáltam nap közben lefeküdni amikor mindenki alszik a családban, nem hagyott én csak legyek fent és őrizzem az álmukat :roll: Édes pofa most is itt alszik a monitoromon, jó alvokája van szerencsére.

Hozzászólás 2011 márc. 16, 23:59 
Zénonak mázlija van , hogy van cica legalább van kit piszkálnia :) Kakaponak is jó lenne valami játék társ ,mert a tengeri malac elfut előle , hiába kiabál utánna , hogy Hello az csak nem akarja megvárni :lol: :lol: teknős meg csak arra jó, hogy rá áll a hátára ha hagyom ,hogy vigye :lol: Ennél azért több kell a 'kicsi krampusznak' ahogy pár napja hívja magát , maradék én akit lehet ugráltatni :lol:

Hozzászólás 2011 márc. 16, 23:55 
evanagyi írta:
A multkor lattam a Versele Laga kajat 4000 vagy 4600 Ft-ert a kilos kiszerelest a Fressnapf-ben. El is dobtam nyomban, nagyon dragallottam.

Az vmi extra lehetett, 1200 -1700 Ft kozott van erre fele kiloja , a Jákó számára szent keveréknek, némelyiken látom, hogy Aflatoxin mentes, némeliyken nem. Biztos ami biztos az Aflatoxin mentest szoktam venni, nem mintha Kakapo túl sokat tömne magába belőle :twisted:

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 márc. 16, 23:27 
Azt elfelejtettem írni, hogy 15kg-os zsákról van szó, igyekszem egérmentes helyre rakni, itt a lakásban (már) nincs egér, mert van cica...fogott is múltkor egyet a nappaliban.
Szép "kék" színű Karthauzi cica.
Bizony nem olcsó az állat tartás, de az az őszinte szeretet amit kap tőlük az ember minden pénzt megér...
Múltkor Ausztriában voltam, ott már van ami olcsóbb mint nálunk...akartam venni magamnak egy adidas melegítőt, de helyette Zénónak, Totyinak, Picúrnak, Szöszinek, Bandinak, és Böbének vettem ezt-azt.
Nagyon örültek neki! Melegítőm meg amúgy is van!!!
Ma Zénó kicsit nyűgösebb volt, de azért jót játszottunk.
Március 26-27-én lesz itt Zalaegerszegen Nemzetközi Madár kiállítás, már nagyon várom!
Tavaly is nagyon sok szép papagáj volt.
Nem tudom Szombathelyen mikor lesz, de oda is szoktam menni.
Picúrt a Hullámost ki költöztettem a teraszra a hét végén, mert már jó idő van (illetve volt) mert ma megjött az eső...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 márc. 16, 23:06 
Hat azota nem lattam ott,es elotte sem, de mikor lattam ezt az arat, majdnem kiesett a kezembol. :lol:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 16, 22:16 
evanagyi írta:
A multkor lattam a Versele Laga kajat 4000 vagy 4600 Ft-ert a kilos kiszerelest a Fressnapf-ben. El is dobtam nyomban, nagyon dragallottam.

Az tuti elírás volt. Vagy járt hozzá egy pár madár is :lol:

Hozzászólás 2011 márc. 16, 22:02 

Hozzászólás 2011 márc. 16, 21:57 
En is irtam, ugye, hogy Csipuska is zokon veszi, ha kimegyek a szobabol. Igy aztan joforman sehova nem megyek, es nagyon ritkan tevekenykedek a konyhaban, mert nem akarom egyedulhagyni.
Ujabban ugy elszemtelenedett, hogy este, mikor mar le van takarva (sajat eroteljes keresere), es kimegyek a szobabol akkor csipog, hogy jelezze, hogy o eszrevette am, hogy kimentem. Viszont keso ejjel (mondhatni hajnal fele), mikor megyek aludni a masik szobaba, akkor csendben elkoszonok, eloltom a villanyt, kimegyek, akkor nem szol egy szot sem, es utana nyugodtan alszik masnap delig, mig en (bocs) lehuzott rolonal, behuzott fuggonyokkel.Sokszor, mikor bejovok hozza, meg egesz bamba, ugy alszik addig.
Jaj, de imadom! :lol: Ritkan megyek el itthonrol, de senki nem erti meg, hogy mindig sietek haza hozza.
Legalabb ti nem nevettek ki,hanem megertetek, ugye? :08:

Hozzászólás 2011 márc. 16, 21:43 
emys írta:
evanagyi írta:
A beszed stilusabol ugy tunik, hogy kedvesek , szeretoek voltak vele. Lehet, hogy keveset foglalkoztak vele? (

Sokszor nem elég a szeretet.
Egy felnőtt jákó kb 24 órát tölt a párjával, akibe szerelmes. Ha 14 órát foglalkoznak vele, az még 10 óra magány...

emys

Ez sajnos pontosan igy van, Kakapo azóta kiegyensúlyozott amióta nem járol el othonról dolgozni, otthonról dolgozom miatta.

Hozzászólás 2011 márc. 16, 21:41 
molnarl.g írta:
Sziasztok! Tegnap vettem Versele Laga kaját Zénónak egy zsákkal...12000,- ért adta a kereskedő srác, ez jó ár? Máskor is tőle vegyem?
Hogyan kell tárolni, hogy ne romoljon meg? Ez kb. fél évi kajája Zénónak...
egyébként Zénó ezeket mondja: cickó-mickó, Zénó madár, helló, stb csak nem teljesen tiszta a kiejtése...ez javulhat még?

Persze , hogy javulhat , de ezen csak Te segíthesz ami tetszik neki azt mindig ismételd el neki tisztán érthetően , ki fogja javitani a legtöbb esetben.

Nagy tömegű maggal csak egy gond van időnként a Verse Laga is dohos... egyébként szerintem egér mentes helyen kell tartani ennyi az egész. Nekem a pincében megettek egy zsákkal az egerek és irtózatos bűzt csináltak, a mag magyar keverék volt ömlesztve az molyos is könnyen lesz, ha kg zacskokban kulon van csomagolva akkor szerintem csak az eger és ZÉNO lehet a gond :lol:

Hozzászólás 2011 márc. 16, 20:50 
emys írta:
Warhawk írta:
"Pluck No More" nevű készítményt. Erről azt találtam, hogy "A Homeopathic formula that only Kings Cages sells in the US. Completely herbal liquid."

http://www.howdoeshomeopathywork.com/

Bocs.

emys

Nagy gondom, hogy Molnár doki azt mondta, ne engedjem, hogy Sámi etesse az új jákó fiút, Merlint. Szerinted hogy csináljam???? Sámi nagyon szereti a fiókákat, hogy hajtsam el Merlin mellöl, hogy ne utálja meg??????????????

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 márc. 16, 20:46 
emys írta:
Warhawk írta:
"Pluck No More" nevű készítményt. Erről azt találtam, hogy "A Homeopathic formula that only Kings Cages sells in the US. Completely herbal liquid."

Annyit fűznék csak emys hozzászólásához, hogy neki köszönhetem, hogy Sámson él még, úgyhogy a tanácsai nagyon is szuperek!
Nem hiszem, hogy valaha az életben meg tudom köszönni neki, hogy visszahozta ebbe az életbe! Tudjátok, hogy nehézfém mérgezése volt!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2011 márc. 16, 20:21 
Warhawk írta:

Bocs.

emys

http://www.exopet.hu/

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2011 márc. 16, 20:19 
evanagyi írta:
A beszed stilusabol ugy tunik, hogy kedvesek , szeretoek voltak vele. Lehet, hogy keveset foglalkoztak vele? (

Sokszor nem elég a szeretet.
Egy felnőtt jákó kb 24 órát tölt a párjával, akibe szerelmes. Ha 14 órát foglalkoznak vele, az még 10 óra magány...

emys

http://www.exopet.hu/

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 márc. 16, 20:07 
Sziasztok! Tegnap vettem Versele Laga kaját Zénónak egy zsákkal...12000,- ért adta a kereskedő srác, ez jó ár? Máskor is tőle vegyem?
Hogyan kell tárolni, hogy ne romoljon meg? Ez kb. fél évi kajája Zénónak...
egyébként Zénó ezeket mondja: cickó-mickó, Zénó madár, helló, stb csak nem teljesen tiszta a kiejtése...ez javulhat még?

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 márc. 16, 17:50 
Nehogy azt hidd Norbi, hogy ez egy vita, csak egy kis tarsalgas. :lol:
A lenyeg, hogy Rorika szepen fejlodik, es te a leheto legjobbat akarasz neki. Szepen , lassan el is fogod erni minden celodat, meg vagyok gyozodve rola. :31: k

Hozzászólás 2011 márc. 16, 17:47 
Nincs szerintem semmi gond, eltérő vélemények lehetnek, jó ha megtudjuk beszélni a problémákat.
Kézzel nem merek én sem hozzá nyulni idegen madarház azt egyértelmüen támadsnak veszik elsőre Kakapo is , nem nyulhat hozzá senki csak én és a feleségem , de a feleségemnek is 5 év után engedte meg és azt is csak , hogy vigye semmi mást nem. Nem uszná meg csipés nélkül ha megpróbálná megfogni.
Idegen madarakhoz , lehajott fejjel szoktam közeledni és ha nem borzolja a tolllát akkor össze szoritott fogsorral jól felhuzott ajkakkal 'összekoccantjuk a csőrünket' ez az első lépés ha nyugi van továbbra is (az szokott ezután lenni ) akkor jöhet egy kis itatás szájból (nyál :) ) aztán barátok is vagyunk. Kakapo is igy szokott össze koccanni a lányaimmal például.
Nekem ez a modszer nagyon jól müködik az összes idegen soha sem látott madarral is, kezet nem szeretik általában rossz élményeik vannak vele kapcsolatban és nem is természetes forma, nekik nincs :) Kakapo is ráfog a kézre vagy csip ha idegen közelit. Az én kezemre is rá fogott és csipte sokszor ha valami nem tetszett neki, jó goromba választ kapott mindig , kiabálás, nyakleves... aztán pár perc múlva sok puszit és ölelést jeleztem , neki , hogy imádom és csak a csípésnek szólt a gorombaság. Ma már elvétve több havonta van egy csipés az is finom, nem gond.
Veszekedni szoktunk , de ha érzi , hogy ő volt a sáros akkor egy percen belül a vállamon van és puszilgat, ha én hibázom akkor én teszem ugyenezt megyek hozzá bocsánatot kérni :lol:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára africz 2011 márc. 16, 18:04-kor.

Hozzászólás 2011 márc. 16, 16:29 
Sziasztok!

Bocsi, hogy ekkora vitát váltottam ki a hozzászólásommal! Nem ez volt a célom.

Roryval még mindig van egy olyan probléma, hogy ha elérne a csőrével, mondjuk amikor nem kaját kap, akkor jó erősen meg is szorítana vele. Így először erről kellene leszoktatni, ami persze nem lehetetlen, csak rengeteg idő.
És Betti jól mondja, hogy ő most fogja tölteni a 13. életévét és eddig nem volt valami fényes helyen.

Szeretnék majd egyszer venni egy hím Jákót és óvatosan csak mértékkel bemutatni őket egymásnak, hátha akkor is más lenne a helyzet, de ezt most még nem tehetem meg.
Egyenlőre örülök, hogy már ennyi változáson átesett, mert amikor idekerült teljesen másképp viselkedett nagyon sokáig.
Ahhoz képest elég sokat javult.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 148  Következő