Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Berta Viktor

Hozzászólás 2011 ápr. 18, 20:19 
Megtört a jég! :D
A fent említett madárka 6 tojáson kotlik a kanári fészekben :D
Ja és az előző tojásai is kikeltek a narancsmellű párnál :)
Köszönöm a jó tanácsokat mindenkinek!!!!!! :)

Hozzászólás 2011 ápr. 3, 19:48 
A helyzet sajnos nem javult a kanári fészekbe sem ült bele :( .A tojásait megjelöltem és betettem a vele egynap különbséggel tojni kezdett naracsmellű párhoz.Remélem,hogy a 2 napi ülés nélküliség miatt még kifognak kelni.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 16:15 
Sziasztok!

Hamarosan megjelenik a Magyar madarász idei első száma:
Kép

Szeretném felhívni a figyelmeteket az egyik tartalomra:
Zebrapinty Standard leírása és genetikája
Küzmös Csaba, a zebrapinty standard leírásával és genetikájával foglalkozó cikksorozatának első része, mely a bírálati
szempontokat írja le.
Kép Kép Kép Kép

A szám teljes tartalma:
viewtopic.php?t=604

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 14:07 
köszönöm a tanácsokat!!!:D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 10:55 
No akkor erről lekéstünk :)
Marad a próbálkozás és a szép szóval dédelgetés. A cél, elfogadjanak egy olyan fészkelő alkalmatosságot, ami nekik és neked is megfelel. A zebrák fészeklakók, így ha elfogadják, ott is alszanak.
Ha az ellenőrizhetőség, gyűrűzés, stb a célod, akkor mindenféleképp olyan kell, amiben ezt meg is tudod tenni. Kívülre akasztható odú. Ellenkező esetben rakj be minden olyasmit amire így gondolod alkalmas lenne számukra (ahogy Amaryl is írta, vajas doboz, virágkaspó stb. Most az egyszer megbocsájtható kanári fészek kosár is :wink:

A második fészekaljnál valószínűleg már nem lesz ilyen problémád.

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 10:04 
köszönöm a tanácsot de az a pár is letojt ma reggelre :D .

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 19:18 
Szia Viktor,

no akkor megvan a probléma, nem fogadják el az odút, ezért nem is oda tojik. Majd ha bent alszanak, akkor nem lesz ilyen probléma. :wink:

Ahhoz hogy elfogadják, lehet nekik többféle odút felkínálni, lehet azzal van problémája, de ha a másik pár bent alszik (akiknél nincs tojás) és ugyan olyan az odú, javaslom cseréld össze a párokat, (tojókat célszerű) addig amíg mindenki nem alszik bent. Ha ez megtörtént, visszacserélheted a madarakat, így valószínűleg nem lesz több problémád. Megtanítják egymásnak mire is jó az az odú. :drunken:

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 15:28 
Viktor,nekem is van ilyen! Adhattam neki odút zártat,nyitottat,félig nyítottat,még be sem kukkolt.....aztán raktam be neki egy összkomfortos,puha szénával bélelt fél kilós margarinos dobozt,a kalitka aljára,oda,ahova le szokott tojni! /mellesleg "meg is szóltak érte" :lol: :lol: !/ Azóta viszont 5 kicsinél kevesebb még nem repült ki tőle,így aztán nem is érdekel,hogy ki mit mond! :drunken: Próbáld ki esetleg! :drunken:

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 15:21 
kint alszik a párjával a rúdon.Kalitkán kívülre akasztott nyitott odut.De a másik két pár az bent alszik és az egyik kotlik is 5 tojáson.Ma délután ez meg megtojta a második tojást is a földre.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 31, 22:07 
Szia Viktor,

és ez a madárka bent alszik az odúban vagy inkább kint a rúdon?
Milyen odút raktál fel nekik?

Üdv:
Csaba

Valódi név: Jacsó Gábor János

Hozzászólás 2011 márc. 31, 21:53 
viktor93 írta:
üdv mindenkinek!
3 pár zebrapintyet tartok jelenleg a nappalinban,egymásra helyezve 3 kalikában.A legalsó kalitkában a tojó nem megy be az odujába h oda tojjon inkább a kalitka ajjába tojik.Méirt van ez??

Szia, nem lehet, hogy túl fiatal még? Nem találkoztam még ilyennel, de az ilyesmi problémák ebben az esetben szoktak felmerülni...

Hozzászólás 2011 márc. 31, 20:26 
üdv mindenkinek!
3 pár zebrapintyet tartok jelenleg a nappalinban,egymásra helyezve 3 kalikában.A legalsó kalitkában a tojó nem megy be az odujába h oda tojjon inkább a kalitka ajjába tojik.Méirt van ez??

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 27, 23:36 
mockeelock írta:
Szia!

A madaraim Vitakraft és Panzi féle tápot kapnak, amiben elég vegyesen vannak a magok. Ezen kívül van nekik fürtösköles is berakva. A lágyeleséget én készítem: főtt tojás lereszelve, kekszdara és tej összekeverve. Imádják! Sajnos se a répát, se az almát (nagyon ritkán egy-egy falat), se a salátát, se a paprika csummáját nem eszik meg. Mivel próbálkozzak még?
Amióta nálunk vannak (6 hónapja, akkor voltak ugye kb. 3 hónaposak) azóta rak tojást a lány. Azt hiszem második hete voltak nálunk mikor az elsőt rakta. Azóta rengeteget rakott már, nem számoltam, de elég sűrűn van, úgyhogy 20-at már biztos tojt. Általában úgy van, hogy reggel lerakja, délutánra meg megeszik. Így egy tojás egy napig van. Ha nem eszik meg rögtön, lerakja pár napon belül a következőt, aztán rövid időn belül mindig lecsappan az állomány, míg végül nem marad egy se. Közben nem ülnek rajta.

Köszi!

Szia Andi,

több komoly problémát is vélek felfedezni. Először is ha 6 hónapos a tojó (az írásodból ezt veszem ki) akkor nagyon korai még nekik a tojás. Minimum az egy éves kort meg kellene várni velük.
A folyamatos tojás a hiperszexualitás jelensége, ami gyakorlatilag a túlpörgés. Ezt alapvetően a sok fehérje takarmány okozza. Ilyen ütemben ki fog merülni a tojó szervezete teljesen és el fog pusztulni.
A tojásevés viszont baromi nagy dilemma, vannak akik szerint valamilyen anyaghiány miatt, vannak akik szerint viselkedési zavar (rossz szokás) miatt történik.

Emiatt javasolnám neked a lágykaja teljes elvonását, az odú vagy bármilyen fészkelési alkalmatosság elvételét (fészekanyagot is) valamint egy hetes kalciumkúrát (leghatékonyabb a vízben oldódó).
Ha minden rendben lesz és eljött az ideje a családalapításnak, viszont ismét megeszik a tojásokat, akkor majd valamit kitalálunk.

Üdv:
Csaba

UI: visszaolvastam, a 9 hónap még csak csak elmegy, de most mindenképp pihentetni kell őket minimum 2 hónapra. Ha közben bevedlik, akkor tovább.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 márc. 27, 21:46 
Üdv!

Most elmesélem,hogy nálam csak sárgakölesen nevelkednek a zebrák és ritkán kapnak lágyeleséget.
És úgykivannak tömve,hogy csak na. :mrgreen:

Valódi név: Fábri Attila

Hozzászólás 2011 márc. 27, 21:39 
Szia Andi! Bocs hogy beleszólok,de én tejet nem raknék a lágykajába! Esetleg tejport.Üdv:Attila

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 márc. 27, 16:49 
Szia Andi!
Próbálkozhatsz még hosszában félbe vágott kígyó uborkával,azt nálam imádják,kiszedegetik a belsejét.....A nagy kedvenc persze a tyúkhúr, az télen hiánycikk , de az ubi nem :D

Valódi név: Császár Andrea

Hozzászólás 2011 márc. 24, 13:26 
Szia!

A madaraim Vitakraft és Panzi féle tápot kapnak, amiben elég vegyesen vannak a magok. Ezen kívül van nekik fürtösköles is berakva. A lágyeleséget én készítem: főtt tojás lereszelve, kekszdara és tej összekeverve. Imádják! Sajnos se a répát, se az almát (nagyon ritkán egy-egy falat), se a salátát, se a paprika csummáját nem eszik meg. Mivel próbálkozzak még?
Amióta nálunk vannak (6 hónapja, akkor voltak ugye kb. 3 hónaposak) azóta rak tojást a lány. Azt hiszem második hete voltak nálunk mikor az elsőt rakta. Azóta rengeteget rakott már, nem számoltam, de elég sűrűn van, úgyhogy 20-at már biztos tojt. Általában úgy van, hogy reggel lerakja, délutánra meg megeszik. Így egy tojás egy napig van. Ha nem eszik meg rögtön, lerakja pár napon belül a következőt, aztán rövid időn belül mindig lecsappan az állomány, míg végül nem marad egy se. Közben nem ülnek rajta.

Köszi!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 márc. 23, 7:50 
mockeelock írta:
Sziasztok!

Október elején vettem egy pár zebrapintyet, hobbi célból. Akkor azt mondta az eladó, hogy kb. 3 hónaposak, vagyis mostanra már 9 hónaposak. Nagyon jól érzik magukat, rendesen esznek, stb. Rögtön az elejétől egymásra vannak hangolva, azóta folyamatosan jönnek a tojások. A gond az, hogy rögtön meg is eszik őket. (pedig kapnak lágyeleséget, tojáshéjjat) A másik probléma az, hogy ha nem is eszik meg a tojásokat, akkor se ülnek rajta soha. Egyszerűen nem kotlanak. :73: Mit adjak még nekik, hogy ne egyék meg a tojásokat? Hogy lehet őket rávenni arra, hogy üljenek is a tojásokon?

Előre is köszi!

Szia !

Mikortól tojnak folyamatosan és hányat raktak eddig ?

Milyen összetételű a mag és a lágyeleséged ?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 márc. 23, 7:46 
Birdboy írta:
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Ma reggel 2 tojó zebrapintyem felborzolt tollakkal, a fejet a szárny alá dugva üldögélt a kalitkájukban. Segítséget szeretnék kérni a kezelésükben.
Az egyik tojóm 1,5 éves, már volt 2 fészekalja. A kloákája most erősen duzzadt, én tojásvisszamaradásra gyanakszom. Lehetséges az, hogy ilyen előfordul már 2 fészekalj felnevelése után? Megtettem az intézkedéseket, meleg helyre vittem, lámpával megvilágítást kapott, továbbá a kloákába juttattam 1-2 csepp paraffinolajat, ahogy a szakirodalom előírja. Leterítettem a kalitot nedves, meleg ruhákkal is, a párolgás miatt. Ilyen körülmények között volt a madár 1 órán át, de tojás nem jött, ennek ellenére ürülék keletkezett. Tojásvisszamaradás esetén a madár szokott üríteni? Lehetséges, hogy nem is tojásvisszamaradása van?
A másik madaram már szintén 2 fészekaljat repített, de ő idősebb, 2 éves körüli. Azt vettem észre, hogy elég híg a széklete, hasmenésre gyanakszom, tegnap előtt kaptak kígyóuborkát ás salátát, lehetséges, hogy sokat evett belőle. Mákot adtam eddig neki, azt olvastam, hogy az jó. A szakirodalom ajánl még egy bizonyos Tetrán-porból készíthető oldatot is itatás céljából. Ilyen port gyógyszertárban be lehet szerezni? Amit a neten találtam, az sebre való, ez lehet az a készítmény ami madaraknak is adható?

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.: Birdboy

Szia !

Milyen volt az első párnál az ürülék ?

A salátát, hol vetted és hogyan adtad nekik ?

Az egy órás melegítés kevés, tedd folyamatossá. Kb. 3o Cfokra és 7o %- nyi relatív páratartalomra. A gyógyszereket meg csak a probléma megállapítása után lehet/kell bevetni.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 22, 12:10 
mockeelock írta:
Akkor azt mondta az eladó, hogy kb. 3 hónaposak, vagyis mostanra már 9 hónaposak. Nagyon jól érzik magukat, rendesen esznek, stb. Rögtön az elejétől egymásra vannak hangolva, azóta folyamatosan jönnek a tojások.

Borzasztó fiatalok még, ez lesz a probléma.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 205  Következő