Köszönöm, még várok azért, mert láthatóan kezdi megszokni a helyét, csak hát még az a nagy kérdés, hogy meddig lehet egyedül... HA jól tudom, nem nagyon van el más madarakkal...
Amúgy még az aggaszt, hogy ő nem játszik semmivel, nem is hintázik csak csipog. Kint szeret lenni, akkor elemében van, de szerintem csak azért mert felcsillan a remény, hogy jön egy lány...
A másik nem tudom miben pusztult el, csak tippek vannak. Az történt, hogy vasárnap elhoztam ugye őket... Akkor bekerültek a kalitkába, minden rendben volt még másnap is, bár félni féltek, meg is csíptek az áttételkor, de egészségeseknek tűntek. Nagyon szépek voltak, összebújtak, puszilgatták egymást...
15-én vettem észre, harmadnap, hogy a lány feneke ürülékes, este csak zavart a dolog és felhívtam a tenyésztőt, aki mondta, hogy tálkában adjak vizet, mert nincsenek hozzászokva a gyorsitatóhoz. Meg főtt tojást is kaptak. Eleséget a vásáron vettet kaptak, meg almát és narancsot, de azt csak egyszer.
Sajnos 16-ára már úgy tűnt kezd gubbasztani, és nehezebben, gyorsabban lélegzett. Megint beszéltem a tenyésztővel, meg orvost is kerestem, akihez másnap reggel mentem volna be valami gyógyszerért, de azt tanácsolta a madarat ne bolygassam, de amúgy meg a tenyésztő nem ajánlotta a gyógyszerezést se annyira, mert rövid a tápcsatorna, és a bélflórát tönkre teszi.
De este már gondoltam, hogy itt a vége, mert a máik madár teljesen odavolt, csak csipogott, és hívta le enni, nagyon szívszorító látvány volt, és eléggé meg is viselt... A kismadár a párja kedvéért még lement enni, de aztán már nem bírt felszállni, és az meg csak ott repdesett körülötte... Aztán éjszaka már külön voltak, és a beteg madarat ki tudtam venni, de már alig élt, hiába próbáltam itatni.
Az orvost vissza se hívtam a tenyésztőt igen, de sajnos persze már a madáron nem lehet segíteni...

Röviden ennyi történt.
Az orvos a kajára a tenyésztő a vízre gyanakodott. Hát nem tudom, de ez egy párba állt madár volt, és nagyon bánt, hogy nálam esett ez meg vele...