Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 122  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2011 ápr. 13, 20:28 
az etetés is megy rendesen.. a tojó már lassan olyan mint 1 töltött csirke :D
meg az udvarlással sincs baj bár mást még nem láttam..
holnap meg :shock: sasolom őket... meg az odút is...

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 ápr. 13, 20:21 
Úgy tűnik nem csak nálam nem eszik a lágykaját. Viszont már eszméletlen mennyiségű fűzfagallyat hordtak be az odúba, nem is értem, hogy fér be ennyi. Már csak a hátsó sarok üres. Ha több lenne fűzfaültetvényt kellene létesítenem :lol: .

Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2011 ápr. 13, 20:07 
Sziasztok!
Nálam is be indultak a törpik..csak azt tudnám hová fognak elférni a tojik meg esetleg a gyerekek :shock: :) ,pedig nem is kapnak lágyat..remélem belőlük lesz valami :roll:

Hozzászólás 2011 ápr. 13, 15:32 
Ezek tojnak még lágy nélkül is... A fészek vizitet is jól viselték nálam, monjuk ettől függetlenül heti 1x kukkantottam be. Majd mesélj még.

Tompe73 írta:
fairywing írta:
Gratuláloook!

Kösszönöm. :)

Azt még hozzáteszem - 6x kaptak lágyeleséget 2 hét alatt, ebből 2x kiborították, sebaj gondoltam és felraktam az odút forgáccsal benne + kaptak egy csomó friss fűzfa ágat, na erre beindultak, volt ám aprítás, beindult a mini fűrészüzem aprította forgácsolta az ágakat, azután jött az építészet gyorsan beépítették a kapott anyagokat, rá 2 napra ott figyelt az első toji Csütörtök délelőtt, szombaton a második toji is megvolt azóta nem néztem, már a 3. tojinak kell,hogy meglegyen.

De már most nem nézegetem mert nem tudom mennyire tolerálják a fészek vizitet. :mrgreen:

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 18:16 
Sziasztok!
Az én feketefejűim is beindultak, most itt tartanak, pár napja építik a fészket. Mobillal belefényképeztem az odúba, mert nem nagyon férek hozzá, elég vacak a kép :roll: .

Kép

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 17:32 
fairywing írta:
Gratuláloook!

Kösszönöm. :)

Azt még hozzáteszem - 6x kaptak lágyeleséget 2 hét alatt, ebből 2x kiborították, sebaj gondoltam és felraktam az odút forgáccsal benne + kaptak egy csomó friss fűzfa ágat, na erre beindultak, volt ám aprítás, beindult a mini fűrészüzem aprította forgácsolta az ágakat, azután jött az építészet gyorsan beépítették a kapott anyagokat, rá 2 napra ott figyelt az első toji Csütörtök délelőtt, szombaton a második toji is megvolt azóta nem néztem, már a 3. tojinak kell,hogy meglegyen.

De már most nem nézegetem mert nem tudom mennyire tolerálják a fészek vizitet. :mrgreen:

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 12:43 
Gratuláloook!

Tompe73 írta:
Nem az enyémek a kormosok, egy barát házaspáré, akiket sok jó tanáccsal segítünk a madártartásban, és nálunk sok fiatal csipasz nézegetése után úgy döntöttek ,hogy ők is engedik őket költeni,hogy teljes legyen a madárkáik élete. Sajnos eddig kikelt fiókák mind elpusztultak a két költésben, most van egy tojás náluk. Remélem most sikeresek lesznek.
Mivel ők sem kereskedni nem akarnak a madarakkal sem egyéb, így nekem ígérték a fiatalokat.

De nekem olyan mintha az enyémek lennének egy picit.

Én sima fischer párt kaptam ajándékba ( fairywing -től ) ott 2 tojci van.

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 23:43 
Nem az enyémek a kormosok, egy barát házaspáré, akiket sok jó tanáccsal segítünk a madártartásban, és nálunk sok fiatal csipasz nézegetése után úgy döntöttek ,hogy ők is engedik őket költeni,hogy teljes legyen a madárkáik élete. Sajnos eddig kikelt fiókák mind elpusztultak a két költésben, most van egy tojás náluk. Remélem most sikeresek lesznek.
Mivel ők sem kereskedni nem akarnak a madarakkal sem egyéb, így nekem ígérték a fiatalokat.

De nekem olyan mintha az enyémek lennének egy picit.

Én sima fischer párt kaptam ajándékba ( fairywing -től ) ott 2 tojci van.

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 19:41 
Szia Norbi!

Igen lemaradtál rólla. :lol:

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 16:38 
Tompe73 írta:
Sziasztok

A törpéim letojtak :alien: - kormosfejű párom alatt 1 toji volt ma odú ellenörzéskor.

Gratulálok! :D De mióta vannak neked kormosfejűid? :mrgreen: 8) Erről lemaradtam volna?!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 8:34 
Tompe73 írta:
A törpéim letojtak :alien: - kormosfejű párom alatt 1 toji volt ma odú ellenörzéskor.

Grat! :mrgreen:

Hozzászólás 2011 ápr. 9, 23:20 
Sziasztok

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 márc. 29, 20:02 
Én is láttam olyan pici helyre bezsúfolt madarat, hogy szegénynek a tollai is összetörtek, meg sem tudott fordulni. Ilyenkor azért teszik őket szűkebb helyre, hogy ne tudja összetörni magát a madár, ugyanis a sok ismeretlen ember láttán, szegények rémülten repkednének egy nagyobb kalitkában. Ezért szokták kalitka helyett, madárszállítóban vagy egy többszörösen kiszúrt cipős dobozban hazavinni az új jövevényt.

Szerintem ha innen a fórumról valaki megírná, hogy visz-e olyan színű madarat amilyet szeretnél és elteszi neked (mondjuk a kocsiban hagyja) akkor nyugodtan vegyél a következő börzén, bár májusig ha nem találsz neki párt nem hiszem, hogy baja lesz. A keres-kínál rovatba tegyél fel egy hírdetést, hogy milyen színű és nemü törpét keresel, illetve azt is, hogy Monoron át tudnád venni. :wink:

Valódi név: Veronika

Hozzászólás 2011 márc. 29, 19:32 
Sajnos elképzelhető és egyik tenyésztő, akinél utána érdeklődtem pár ügyileg, pont ezt mondta, amit Te... És elég szeles hideg idő is volt... És messziről is utaztak, lehet az is kiakasztotta. Bár én úgy tudom, szívós madarak a törpék...
Mindenesetre tanultam ebből az esetből. Mondjuk elég sok fura dolog volt, olyan helyen voltak papagájok, hogy fel sem tudtak egyenesedni, ez eléggé meglepett, még ha csak egy fél nap is...

Akkor szerinted ne is nézzek a következő vásáron neki párt, inkább csak májusban?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 28, 18:08 
Veronika, nem lehet, hogy megfázott a madár és az okozta a halálát? Sajnos sokan kiviszik a fűtött, vagy legalábbis a kintitől melegebb helyről a madarat és megfáznak. Én azt javasolnám neked, hogy máskor akkor vegyél csak madarat, amikor már jobb az idő. Én éppen ezért csak a májusi börzére megyek majd. Akkor már biztos hajnalban is lesz legalább 10 fok.

Hozzászólás 2011 márc. 28, 13:48 
Köszönöm a válaszokat!
Bár csak feladtam egy hirdetést, arra gondolva, hogy még közel sem biztos, hogy kellene valakinek. Meg csak olyannak adnám, aki nem egyedülinek akarná...
De már elneveztem a víg özvegy már zavaró volt... Vicces, hogy két napja nyitva van a kalitka ajtaja, amikor otthon vagyunk, de egy cseppet sem vesz róla tudomást.

Amúgy a múlt héten próbáltam párt szeretni, de nem jártam sikerrel ebben a színben... De Monoron biztos találok gondolom.
De nem akarok más madarat mellé, nem szeretnék több halálesethez asszisztálni, és az eddigi viselkedése alapján kinézem belőle...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 27, 16:53 
csiribiri írta:
... HA jól tudom, nem nagyon van el más madarakkal...

Arra nagyon vigyázz, hogy mellé ne tegyél be semmilyen madarat, csak törpét, ugyanis ők más madarakkal annyira agresszívek, hogy képesek megölni őket. Én két egymás mellett lévő kisebb röpdébe sem teszek melléjük mást, csak a fajtársukat, ugyanis míg nem tudtam, hogy ők ilyen kis harcosak, melléjük tettem egy vörösbegyű papagájt akinek a hálón keresztül lecsípték az egyik körmét. Szegénykém kb. egy hétig húzta a lábát. Szerencsére azóta szépen rendbe jött.
Erre nem árt neked is odafigyelned :wink:

Hozzászólás 2011 márc. 27, 16:15 
Szia csiribiri.

Szerintem is várj még az eladásával, vegyél mellé egy hasonló színű tojót mint ami elhullott, azzal párba áll majd.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 27, 14:33 
csiribiri írta:
Köszönöm, még várok azért, mert láthatóan kezdi megszokni a helyét, csak hát még az a nagy kérdés, hogy meddig lehet egyedül... HA jól tudom, nem nagyon van el más madarakkal...

Igen, nem arról híresek :roll: És valóban, egy társ, egy pár kelleni fog neki a későbbiekben majd. Bár egy életre választanak párt, de ha az egyik "megözvegyül" akkor keres magának új társat.

Hozzászólás 2011 márc. 27, 14:26 
Köszönöm, még várok azért, mert láthatóan kezdi megszokni a helyét, csak hát még az a nagy kérdés, hogy meddig lehet egyedül... HA jól tudom, nem nagyon van el más madarakkal...
Amúgy még az aggaszt, hogy ő nem játszik semmivel, nem is hintázik csak csipog. Kint szeret lenni, akkor elemében van, de szerintem csak azért mert felcsillan a remény, hogy jön egy lány...

A másik nem tudom miben pusztult el, csak tippek vannak. Az történt, hogy vasárnap elhoztam ugye őket... Akkor bekerültek a kalitkába, minden rendben volt még másnap is, bár félni féltek, meg is csíptek az áttételkor, de egészségeseknek tűntek. Nagyon szépek voltak, összebújtak, puszilgatták egymást...
15-én vettem észre, harmadnap, hogy a lány feneke ürülékes, este csak zavart a dolog és felhívtam a tenyésztőt, aki mondta, hogy tálkában adjak vizet, mert nincsenek hozzászokva a gyorsitatóhoz. Meg főtt tojást is kaptak. Eleséget a vásáron vettet kaptak, meg almát és narancsot, de azt csak egyszer.
Sajnos 16-ára már úgy tűnt kezd gubbasztani, és nehezebben, gyorsabban lélegzett. Megint beszéltem a tenyésztővel, meg orvost is kerestem, akihez másnap reggel mentem volna be valami gyógyszerért, de azt tanácsolta a madarat ne bolygassam, de amúgy meg a tenyésztő nem ajánlotta a gyógyszerezést se annyira, mert rövid a tápcsatorna, és a bélflórát tönkre teszi.
De este már gondoltam, hogy itt a vége, mert a máik madár teljesen odavolt, csak csipogott, és hívta le enni, nagyon szívszorító látvány volt, és eléggé meg is viselt... A kismadár a párja kedvéért még lement enni, de aztán már nem bírt felszállni, és az meg csak ott repdesett körülötte... Aztán éjszaka már külön voltak, és a beteg madarat ki tudtam venni, de már alig élt, hiába próbáltam itatni.
Az orvost vissza se hívtam a tenyésztőt igen, de sajnos persze már a madáron nem lehet segíteni... :( Röviden ennyi történt.
Az orvos a kajára a tenyésztő a vízre gyanakodott. Hát nem tudom, de ez egy párba állt madár volt, és nagyon bánt, hogy nálam esett ez meg vele...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 122  Következő