Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 márc. 29, 18:26 
africz írta:
Idézet:
Látod, én meg mááá hány helyről hallottam hogy a jákó antiszociális, magának való, csak a gazdáját szereti. Én erről azt gondolom, olyan lesz amilyenné nevelik. De mindig először az embernek kell szeretetet adni, hogy azt aztán visszakapja.
Teljesen úgy működik, mint a gyereknevelés

Ez szerintem is igy van, de nem olyan könnyű a Jákóval , Kakapo-t sohasem lehetett arra szoktatni, hogy békésen maradjon a kalitkában, ha kell egész nap üvölt és nem eszik. A feleségem éveken keresztül probálkozott és 5 év után ment a kezére előszőr békésen. Csipuska például szépen megeszi a kaját amit Éva elé rak nem veszik meg az ember kajáért, Kakaponak ez sem ment soha ha fejem tetejére álltam akkor sem. Kakapo érdeklődik a legtöbb ember iránt a gyerekeket imádja, felnőttek egyrésze szimpatikus, más része nem. Az idősek közül az idegeneket utálja nem szereti.

Most jöttem Merlintől, arra jártunk a pasimmal és meglátogattuk. Annyira helyes, egészen felkenődik a kalit sarkába, csakhogy kicsit simizzem a fejét. :D
Istenem, már hogy bírom ki azt a 3 napot! :roll:
Hát majd meglátjuk, hogy lesz itt a zöld fiukkal. :) Merlin egyébként tojó talán ez is számít hogy a fiúk jobban elfogadják.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 márc. 29, 16:09 
Idézet:
Látod, én meg mááá hány helyről hallottam hogy a jákó antiszociális, magának való, csak a gazdáját szereti. Én erről azt gondolom, olyan lesz amilyenné nevelik. De mindig először az embernek kell szeretetet adni, hogy azt aztán visszakapja.

Ez szerintem is igy van, de nem olyan könnyű a Jákóval , Kakapo-t sohasem lehetett arra szoktatni, hogy békésen maradjon a kalitkában, ha kell egész nap üvölt és nem eszik. A feleségem éveken keresztül probálkozott és 5 év után ment a kezére előszőr békésen. Csipuska például szépen megeszi a kaját amit Éva elé rak nem veszik meg az ember kajáért, Kakaponak ez sem ment soha ha fejem tetejére álltam akkor sem. Kakapo érdeklődik a legtöbb ember iránt a gyerekeket imádja, felnőttek egyrésze szimpatikus, más része nem. Az idősek közül az idegeneket utálja nem szereti.

Hozzászólás 2011 márc. 29, 15:43 
africz írta:
mizo írta:
Együtt nőttek fel és imádja a kispasit. Még a fürdőkádba is bemegy fürdeni vele (persze akkor csak éppen egy kis vizet engednek bele).

Egészen elképesztő!!! Kakapo maximum belecsinál a vizembe, sosem jön a kádba.

Kakapo is imádja a gyerekeket , amit egy felnőtnek sosem engedne meg pl megérinteni a hátát azt egy kicsit suta mozdulatokkal közeledő , totyogo gyerek simán megteheti. Nagyon szerencsés gyerekek az unokák , hogy igy nőhetnek fel...

Imádnak is nálunk lenni. Rebeka elmondja mindenkinek, hogy két madara is van, Sámi és Mózi. Otthon náluk a szobája falát Sámi nagy képe díszíti. :D Ha ott vannak jön velem, hozza a tálakat és visszük a kaját meg a vizet a tollasoknak. :mrgreen:
És még egy nagyon érdekes dolog. A két feketesapkás tasmán ördög azért tud hangicsálni, ha rajtuk a zizegés. Rebeka a hálónkban szokott aludni ebéd után és ott van a 4 madár is. Amíg a kislány ébren van, azért hallani hogy mocorognak, ahogy elalszik onnan kriptai csend lesz, lábujjhegyen járnak a rudakon vagy ők is bealszanak, órák múltán onnan tudjuk hogy felébredt, mert valamelyik újra megszólal. Millió sztorit tudnék mesélni róluk, annyira jól el vannak együtt. Ha kinn vannak a teraszon és nem látják a gyerekeket csak a hangjukat hallják, addig üvöltenek (pedig nem hangosak) míg oda nem húzod a kalitjukat a kölkökhöz.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 márc. 29, 14:59 
mizo írta:
Együtt nőttek fel és imádja a kispasit. Még a fürdőkádba is bemegy fürdeni vele (persze akkor csak éppen egy kis vizet engednek bele).

Egészen elképesztő!!! Kakapo maximum belecsinál a vizembe, sosem jön a kádba.

Kakapo is imádja a gyerekeket , amit egy felnőtnek sosem engedne meg pl megérinteni a hátát azt egy kicsit suta mozdulatokkal közeledő , totyogo gyerek simán megteheti. Nagyon szerencsés gyerekek az unokák , hogy igy nőhetnek fel...

Hozzászólás 2011 márc. 29, 14:12 
africz írta:
Nagyon jóó!! :lol: néztem a képeket a madaraidról gyönyörüek, a legjobban az tetszett ahogy egyutt játszottak és ettek a kisgyerekekkel.

Köszönöm, drága africz!

A gyerekek az unokáim, akik bár kicsik de megtanulták, hogy tiszteljék az állatokat, nem bántják őket, szeretettel fordulnak feléjük és ezt vissza is kapják a tollasoktól. A papagájok intelligenciája csodálatos. Teljesen tisztában vannak vele, hogy a gyerekek védtelenek és sebezhetőek és ha nem kényszerítik a madarat hogy megvédje magát, akkor ő sem fogja soha bántani a gyereket. Persze minden madár más természetű, ezt a barátkozást erőltetni nem lehet, Mózes pl. a hendikepje miatt sokáig csak messziről figyelte őket, ma már egészen közel megy hozzájuk, de megérinteni nem hagyja magát, akkor odébb reppen, viszont hálásan elfogad minden kaját, mert nagy haspók és úgy veszi el a kicsi kezekből, mintha hímes tojás lenne. Sámson sokkal nyitottabb, sokszor játszik velük, odatartanak neki valami kis lukacsos labdát, ő meg eldobja mint Buga Jakab a kupát, a gyerekek boldogan visongva visszahozzák neki és ezt órákig csinálják. Sámson rajong a gyerekekért, ott van állandóan a nyomukban, megfoghatják a csőrét, megsimogathatják (halkan jelzem, hogy ha ezt egy felnőtt próbálná meg, akkor erősen letépné a kezét, de minimum odavágna a 4 centis csőrével) és a sapisok is nagyon türelmesek velük, rohannak hozzájuk, de mivel az ő körmeik kellemetlenül élesek egy gyerekbőrnek, így többnyire nem is hagyom, hogy masírozzanak a gyerekeken. Egyébként van egy barátom, az övé Sámson 1 évvel idősebb bátyja, Csofi. Az ő kis gazdája most 2 év körül van. Csofi már 2 éves volt, mikor Botond megszületett. Együtt nőttek fel és imádja a kispasit. Még a fürdőkádba is bemegy fürdeni vele (persze akkor csak éppen egy kis vizet engednek bele).

Kép

Majd a mi jóságos modink jól fenékbe billent, hogy ilyen képeket teszek fel ide! :mrgreen:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 márc. 29, 13:30 
mizo írta:
jákóbaby írta:
Sziasztok!

Hogy valami örömteli hír is megjelenjen itt, gondoltam írok pár sort Albert fejlődéséről. Tegnap kapott először életében banánt. Hát mit mondjak iszonyatosan ízlett neki!!!! :lol: A lágyeleséget is szinte teljesen elfogyasztotta, nagyon jó madár. Tegnap már felmászott a kalitka tetejéig, majd megpróbált az alsó bennhagyott rúdra is felülni, de még billegett és nem volt túl biztonságos, így jobbnak látta lemászni onnan. Mindenesetre annyira okos, hogy már tudta, hogy oldalt van a kijárat ahol kivesszük etetni és reggel rögtön jött oda, hogy kivehessük és ne kelljen kipecázni. Albert okos! :oops: :) Délután aztán kivettem a kis tollpamacsomat és odatettem a mellkasomra. Odabújt jó szorosan és élvezte, hogy simogatom meg "kurkászom" a tollacskáit. Be is aludt. Annyira nyugodt és nem ijedős, hogy mikor elkezdtek ugatni a kutyák meg sem rezzent csak figyelt okosan és továbbra is hozzám bújt. Nagyon édes kis madár, iszonyatosan szeretjük!!!! :mrgreen: :40:

Jaj, de irigyellek! Az enyém csak pénteken jön haza, bár a múlt szombaton elmentünk a két zöld fiúval egy kis mítingre Merlinhez, hogy ismerkedjenek meg. Nagyon édesek voltak. Sámson csőrözött is vele egyet, ő nagyon szereti a fiókákat, azonnal a gondjaiba vette, Mózes már nem ennyire barátkozós, de bántani ő sem akarta. Később, mikor a kicsit visszatettük a helyére a zöldek odamásztak hozzá és ő is belülről egészen közelre akart kerülni a fiúkhoz. Mózes tündéri volt, egészen közel ment, látszott hogy erősen gondolkodik, még a homlokát is ráncolta, nem értette hogy a baba mért SZÜRKE??? :mrgreen:

Nagyon jóó!! :lol: néztem a képeket a madaraidról gyönyörüek, a legjobban az tetszett ahogy egyutt játszottak és ettek a kisgyerekekkel.

Hozzászólás 2011 márc. 29, 11:10 
jákóbaby írta:
Hát igen, a végén már én is alig bírtam a várakozást!!!! Akkor már csak pár nap és Hozzád is megérkezik a kicsike!!!! :D
Nagyon édesek, tök jó, hogy a zöldek így állnak hozzá!!!! Édes Mózes!!!! :mrgreen:

A kicsik is jól fogadják, ha új tollas jön, de be kell mutatni őket egymásnak a spanyol etikett szerint, onnan aztán jöhet egy közös játék hatosban és utána az új srác be van fogadva, bár ő többnyire a nagyokkal együtt lesz kinn, mert a két kicsi olyan mint az égedelem, állandóan a nyomukban kell nyargalászni, mert mindent szétszednek. :D A nagyokkal is könnyen összeszokik, ha betartja az ember a rangsort, akkor nincs irigykedés, féltékenység.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 márc. 29, 9:44 
Hát igen, a végén már én is alig bírtam a várakozást!!!! Akkor már csak pár nap és Hozzád is megérkezik a kicsike!!!! :D
Nagyon édesek, tök jó, hogy a zöldek így állnak hozzá!!!! Édes Mózes!!!! :mrgreen:

Hozzászólás 2011 márc. 29, 9:22 
jákóbaby írta:
Sziasztok!

Hogy valami örömteli hír is megjelenjen itt, gondoltam írok pár sort Albert fejlődéséről. Tegnap kapott először életében banánt. Hát mit mondjak iszonyatosan ízlett neki!!!! :lol: A lágyeleséget is szinte teljesen elfogyasztotta, nagyon jó madár. Tegnap már felmászott a kalitka tetejéig, majd megpróbált az alsó bennhagyott rúdra is felülni, de még billegett és nem volt túl biztonságos, így jobbnak látta lemászni onnan. Mindenesetre annyira okos, hogy már tudta, hogy oldalt van a kijárat ahol kivesszük etetni és reggel rögtön jött oda, hogy kivehessük és ne kelljen kipecázni. Albert okos! :oops: :) Délután aztán kivettem a kis tollpamacsomat és odatettem a mellkasomra. Odabújt jó szorosan és élvezte, hogy simogatom meg "kurkászom" a tollacskáit. Be is aludt. Annyira nyugodt és nem ijedős, hogy mikor elkezdtek ugatni a kutyák meg sem rezzent csak figyelt okosan és továbbra is hozzám bújt. Nagyon édes kis madár, iszonyatosan szeretjük!!!! :mrgreen: :40:

Jaj, de irigyellek! Az enyém csak pénteken jön haza, bár a múlt szombaton elmentünk a két zöld fiúval egy kis mítingre Merlinhez, hogy ismerkedjenek meg. Nagyon édesek voltak. Sámson csőrözött is vele egyet, ő nagyon szereti a fiókákat, azonnal a gondjaiba vette, Mózes már nem ennyire barátkozós, de bántani ő sem akarta. Később, mikor a kicsit visszatettük a helyére a zöldek odamásztak hozzá és ő is belülről egészen közelre akart kerülni a fiúkhoz. Mózes tündéri volt, egészen közel ment, látszott hogy erősen gondolkodik, még a homlokát is ráncolta, nem értette hogy a baba mért SZÜRKE??? :mrgreen:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 márc. 29, 9:08 
Sziasztok!

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2011 márc. 28, 20:48 
Igen a tv és a rádió nagyon sokat segíthet!!!! Szerintem ne hagyd ki!!!!!!

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 márc. 28, 19:38 
Én csak azt szeretném hogy ha nem is kerül vissza boldog legyen, legalább úgy szeressék, gondoskodjanak róla...olyan gazdája legyen aki annyira szereti, hogy elöbb neki ad enni mikor haza ér a munkából...mert nekem ő volt az első.

Köszönöm a bíztatást, ne szomorkodjatok, elég ha én szenvedek...már 2 napja nincs velem Zénó...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Rákos Marianna

Hozzászólás 2011 márc. 28, 15:56 
Szia Laci,

En is minden nap feljovok es megnezem hatha meg lett a kis Zeno, de csak egyet mondhatok: Ne add fela remenyt! Kufuka 20 ev alatt, ketszer repult el, eloszor egy apuka hozta vissza (akikhez berepult) masodszor meg annyit tudtunk, hogy valaki elvitte tobb szemtanu szerint is, igy a plakaton mar az allt: keressuk azt a holgyet aki... Sajnos o nem a legjobb szandekkal vitte magaval, be is vallotta hogy nem akarta vissza adni, de kinyomoztuk es visszahoztuk. Ugy gondolom, hogy aki nem akar jakot az nem nagyon tud vele mit kezdeni, en nagyon bizom az emberek joindulataban es oszinten remelem, hogy valakihez berepul.
Gyuru is van a laban ami ebben az esetben eleg nagy elony, hogy megtalaljak!

SZURKOLUNK, sokat gondolunk Zenora!!!

Hozzászólás 2011 márc. 28, 13:47 
jákóbaby írta:
Sziasztok!

Olvastam mi történt, nagyon szomorú vagyok Laci miatt. Remélem megtalálja Zénót és minden rendben lesz.

Így most nem is a legalkalmasabb közölni a jóhírt, de tegnap megérkezett hozzánk a kis jákóbabynk, Albert, aki tündérmanó. Még 3szor kell táppal etetni, de már csipegeti a lágyeleséget. Nagyon barátságos volt első pillanattól kezdve. Azt kell mondjam ő választott ki bennünket. Már legelső alkalommal mikor voltunk a tenyésztőnél és ők még inkubátorban voltak ketten jöttek oda nézelődni, hogy "kik jöttek és mit akarnak" és ő volt az egyik. Aztán tegnap amikor mentünk "választani" akkor ő volt az egyetlen aki odajött a kalitka széléhez ahol álltunk és érdeklődve közelített. Abszolút nem fújt, nem vette támadásnak mikor megsimogattuk, úgyhogy mondtam a férjemnek, hogy őt visszük, mert ő minket szeretne. Nagyon ragaszkodó, bújik mindkettőnkhöz és persze állandóan enni szeretne.. :D Olyan édesen könyörgött este a tápért, hogy alig tudtuk kivárni az etetési időt, mert megesett rajta a szívünk, de azért sikerült. Aztán beburkolta egy szemppillantás alatt a tápot és utána lepihent. Nagyon édes kis tollpamacs, már most oda vagyok érte!!!! :oops: :D

Legalább ez jó hír!! Gratulálok!!

Hozzászólás 2011 márc. 28, 7:51 
Sziasztok!

Olvastam mi történt, nagyon szomorú vagyok Laci miatt. Remélem megtalálja Zénót és minden rendben lesz.

Így most nem is a legalkalmasabb közölni a jóhírt, de tegnap megérkezett hozzánk a kis jákóbabynk, Albert, aki tündérmanó. Még 3szor kell táppal etetni, de már csipegeti a lágyeleséget. Nagyon barátságos volt első pillanattól kezdve. Azt kell mondjam ő választott ki bennünket. Már legelső alkalommal mikor voltunk a tenyésztőnél és ők még inkubátorban voltak ketten jöttek oda nézelődni, hogy "kik jöttek és mit akarnak" és ő volt az egyik. Aztán tegnap amikor mentünk "választani" akkor ő volt az egyetlen aki odajött a kalitka széléhez ahol álltunk és érdeklődve közelített. Abszolút nem fújt, nem vette támadásnak mikor megsimogattuk, úgyhogy mondtam a férjemnek, hogy őt visszük, mert ő minket szeretne. Nagyon ragaszkodó, bújik mindkettőnkhöz és persze állandóan enni szeretne.. :D Olyan édesen könyörgött este a tápért, hogy alig tudtuk kivárni az etetési időt, mert megesett rajta a szívünk, de azért sikerült. Aztán beburkolta egy szemppillantás alatt a tápot és utána lepihent. Nagyon édes kis tollpamacs, már most oda vagyok érte!!!! :oops: :D

Hozzászólás 2011 márc. 27, 22:20 
Kakapo eloszor szisztematikusan végig fésülte a várost, ahol eltunt , többször látták, majd amikor reménytelen volt, hogy visszatalál (3 nap) utánna elindult kifele a szomszéd faluban 6-10km a szélső házban már nem birta tovább és beszált a tyukudvarba

2-szor egy nap koplalt aztan kinezett maganak egy nenit aki ette a galambokat es a nyitott ablakon berepult a szobaba ;)
ez mar Budapesten volt szinten kb 5-6 km re jutott.

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 márc. 27, 21:42 
Laci, merem remelni, hogy annal azert osztonosebb leny egy okos madarka, hogy ne hagyja bantani magat. Valoszinuleg magasban repul, mert biztosan fel ezektol a vadallatoktol. Meg mindentol gondolom.
Nagyon aggodom, kivanom, hogy tudjal ma aludni, es holnap ujult erovel vesd magad a keresesbe.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 márc. 27, 20:54 
Sziasztok!

Köszönöm az együttérzéseteket, igazán rendesek vagytok!
Múlt éjjel nem bírtam aludni, így próbáltam kidolgozni egy stratégiát Zénó keresésére...
6.00-kor már elindultam keresni gyalog, de sehol semmi...
Sajnos erre sok vadállat van: róka, macska, vadmacska, egyebek ezek s veszélyesek lehetnek rá, nekem van a Szöszi cicám, attól nem félt Zénó, így könnyen áldozattá válhat.
Voltam a szomszédos szöllőhegyen, kiplakátoltam a Freshnapfban, a Nemzetközi Madárkiállításon Zalaegerszegen.
Van közös fütty jelünk, fél óránként fütyültem, csipogtattam a kedvenc játékát, és ki raktam a kalitkájával a Picúr a Hullámost.
Zénó kalitkája is kint van, tettem bele kaját.
Holnap sajnos dolgoznom kell, csak 17.00 után tudom keresni, de a szomszédnak megmondtam mit tegyen ha látja, szerencsére erre felé megbízhatóak az emberek, és nincs bűnözés, lopás.
Holnap felkeresem az állatkereskedéseket, bemondatom a városi rádióban, és a környező falvakat is körbe plakátolom.
Sajnos pont most kaptam új munkakört, így teherautóval kell járkálnom mindenhová, és GPS is van benne...
Amint tudok valamit, értesítelek benneteket.
Reggel valaki hívott hogy Pesten találtak egy Jákót, és kérdezte hogy mi a gyűrűszáma Zénónak, bediktáltam de nem hívott vissza hogy ő az...nem is valószínű hogy ennyi idő alatt odáig jutott...mondtam hogy tegye fel ide az IDRE-re hogy talált egy Jákót...
Az illető telefonszáma:+36 20 9519230 hátha valaki másnak a madarát találta meg közülünk...

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 márc. 27, 20:34 
A profeta beszelne beloled Attila! Nem baj, hogy nagyon fiatal meg Zeno? Igy lehet, hogy maflabb?
Annyira aggodom, meg egy ejszaka szegeny Lacinak, hogy nem bolondul meg, oda vagyok. :( :(

Hozzászólás 2011 márc. 27, 20:25 
mizo írta:
africz írta:
evanagyi írta:
Kesz vagyok!! :bom: Egyszeruen nem birom ezt az izgalmat. Minden ertesitesnel, azzal nyitom ki, a forumot, hogy biztosan itt a nagy jo hir, hogy megvan Zeno!!! De nem, borrrzasztooo! :46: Szegeny Laci.

Nekem is nehéz várni, jó lenne már jó hírt hallani..

Beszéltem Lacival, egyelőre semmi! :cry:
Majd később feljön.

Imádkoznék ha vallásos lennék.. igy csak sokat gondolok rá ... haza fog jönni.. kis falú egy két napig biztosan ott marad a környéken és nagyon éhes lesz oda fog menni valakihez..

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 148  Következő