Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 10:18 
evanagyi írta:
Jaj, nem tudtatok? Csipuska is kicsi koraban, mikor meg dobozban lakott a kalit aljaban, a hatan fekve aludt, egnek allt a labacskaja, es a fejet bedugta a szarnya ala. En soha nem tudtam, hogy a kismadar igy alszik, mindenki csodajara jart. Fenykepem is van rola, tunderi volt.
Aztan vegigcsinaltuk, ahogy ki tudott mar maszni a dobozbol, de vissza nem tudott menni, meg amikor eloszor atmaszott a kalit falara, es ott elkezdett maszkalni, de mindig visszament a dobozaba.
Soha nem felejtem el, hogy eppen neztem (mikor nem?)mikor remego labacskakkal eloszor probalkozott a rudra atmaszni. Milyen nehezen sikerult bneki.De edes volt!
Aztan billegett a rudon, az uloboton, majd milyen nehezen maszott vissza a racsra, hogy lemenjen.
Aztan egyre tobbet ult a rudon, es lassan az lett a helye, Azt nem is tudom, hogy mikortol aludt is ott, mert ha megkozelitettem, mindig felebredt.A dobozat sokaig bent tartottam meg megforditva a kalit aljan,hogy legyen egy kis buvohelye. Be is maszott gyakran.
Elso idoben elofordult, hogy leesett, vagy megijedt valamitol, es ossze-vissza repkedett ejjel. Akkor meg egy szobaban aludtunk, rogton meggyujtottam neki a villanyt, es odamentem, megnyugtattam.

Jó, akkor megnyugódtam! Nem tudtuk és nagyon megijedtünk, hogy mi baja van. Aztán próbáltam magamat meg az uramat azzal nyugtatni, hogy biztos még azért csinálja mert pici és a fészekben is ezt csinálná.
Mi most pont abban a fázisban vagyunk amit írtál. Mikor elhoztuk másnap már kicsit billegve, majdnem leesve elkezdett mászni a rácson, aztán már sokkal ügyesebben mászott, de a rúdra még inogva kapaszkodott fel és majdnem le is zúgott, aztán már ücsörögni is tudott a rúdon, de mikor odamentem és szeretett volna oda oldalazni hozzám a rúdon akkor valahogy mindig előre lépett nem oldalra. Nagyon édes volt ahogy "bénázott", jókat kacagtunk rajta, de hihetetlen gyorsasággal fejlődik. Most már a fönti tálakba is teszünk kaját, nem csak a földre és például tegnap délután egész végig a rúdon ülve ismerkedett a magokkal és láthatólag nagyon ízlett is neki.. :D
Aztán este már ott tartottunk, hogy kezdő leckéket vett repülésből, ami egyelőre abból áll, hogy verdes a szárnyaival, meg is nyúlik mintha mindjárt elemelkedne, de aztán marad egyhelyben. Nem is akarom sürgetni, még ügyesedjen addig!!!!
Édes kis babám, nagyon szeretem!!!! :oops: :)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 9:59 
Jaj, nem tudtatok? Csipuska is kicsi koraban, mikor meg dobozban lakott a kalit aljaban, a hatan fekve aludt, egnek allt a labacskaja, es a fejet bedugta a szarnya ala. En soha nem tudtam, hogy a kismadar igy alszik, mindenki csodajara jart. Fenykepem is van rola, tunderi volt.
Aztan vegigcsinaltuk, ahogy ki tudott mar maszni a dobozbol, de vissza nem tudott menni, meg amikor eloszor atmaszott a kalit falara, es ott elkezdett maszkalni, de mindig visszament a dobozaba.
Soha nem felejtem el, hogy eppen neztem (mikor nem?)mikor remego labacskakkal eloszor probalkozott a rudra atmaszni. Milyen nehezen sikerult bneki.De edes volt!
Aztan billegett a rudon, az uloboton, majd milyen nehezen maszott vissza a racsra, hogy lemenjen.
Aztan egyre tobbet ult a rudon, es lassan az lett a helye, Azt nem is tudom, hogy mikortol aludt is ott, mert ha megkozelitettem, mindig felebredt.A dobozat sokaig bent tartottam meg megforditva a kalit aljan,hogy legyen egy kis buvohelye. Be is maszott gyakran.
Elso idoben elofordult, hogy leesett, vagy megijedt valamitol, es ossze-vissza repkedett ejjel. Akkor meg egy szobaban aludtunk, rogton meggyujtottam neki a villanyt, es odamentem, megnyugtattam.

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 8:43 
Sziasztok!

Beszéltünk a tenyésztővel a biztonság kedvéért, hogy Albert miért fekszik el. Azt mondta teljesen normális, Albert testvérkéi is összebújva fekszenek, csak az a lényeg, hogy ne egész nap csinálja ezt és a szemét nézzük meg, mert az mindent elárul. Albert szeme meg élénk, fürkésző és csak néha csinálja ezt, úgyhogy minden rendben van. :D

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 7:52 
africz írta:
Betty írta:
Biztos aranyos a kis Albert :) Élvezd ki minden pillanatát a bébi kornak, mert idősebb korukban már sokminden úgy lesz ahogy ők akarják :) Olyan aranyosak, ahogy "kiscsirke" hangon motyorásznak :D

+1 gyorsan elrepül az idő , később is bájosak , de semmi sem hasonlítható a 'kiscsirke' korhoz. Várom az ujabb beszámolokat!

Sziasztok!

Hát igen, ilyen kiscsérkének irtó cuki az biztos!!!! Édesen csipog és követeli a tápot, meg hogy hozzánk bújhasson. Egyre többet ücsörög az ágon és már magozik a kis csibész lelkesen. Tegnap kivettük és elkezdte próbálgatni a szárnyait. Azt hittem mindjárt el is emelkedik, de azért ott még nem tartunk. Mindenesetre mostantól még jobban kell figyelni rá, nehogy baleset történjen! Tegnap még jól ránk is ijesztett a kis tollas, mert mikor egyszer bementünk akkor úgy aludt, hogy lefeküdt a földre mintha még a fészekben lenne vagy nem tudom. Mindenesetre szívrohamot kaptunk, hogy valami baja van, de mikor odamentünk akkor felkelt, nem látszott rajta semmi, élénk, eszik meg minden. Ilyet a ti jákóitok is csináltak kicsi korukban? Azért van mert még elvileg a fészekben fekszenek? Nem tudom, de meg kell zabálni az biztos!!
Édes kis Albert!!!! :oops: :D

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 márc. 31, 16:36 
Betty írta:
Biztos aranyos a kis Albert :) Élvezd ki minden pillanatát a bébi kornak, mert idősebb korukban már sokminden úgy lesz ahogy ők akarják :) Olyan aranyosak, ahogy "kiscsirke" hangon motyorásznak :D

+1 gyorsan elrepül az idő , később is bájosak , de semmi sem hasonlítható a 'kiscsirke' korhoz. Várom az ujabb beszámolokat!

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 márc. 31, 14:03 

Hozzászólás 2011 márc. 31, 13:21 
Sziasztok!

Laciról nincs újabb hír? Remélem meglesz a kis Zénó!!!!!!

Albert egyre ügyesebb, tegnap arra mentünk haza, hogy már az ágon ücsörgött. :)
Nagyon zabás egy kis madár, állandóan eszik. Az egész lágyeleséget elfogyasztja és azt vettük észre, hogy már a szotyit is fosztorgatja és láthatólag nagyon ízlik neki. :D
Olyan édes kis tollas!!!! Mikor tegnap kivettem odafeküdt a mellkasomra és a hátát kellett simizni, ő meg eldobta magát úgy, hogy hasalt rajtam, a lábacskái oldalra kilógtak és élvezte a kényeztetést ami közben szépen be is aludt. :mrgreen: Tündéri egy kis jószág!!!! :oops: :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 30, 20:54 
Elhiszem Kati. :( De olyan jó volt olvasni, hogy vannak még nagyon rendes emberek. Ahogy viselkedett a madár...barátságosan, beszélgetve, bújva az idegen emberekhez...sokan biztos nem adták volna vissza. :(

Hozzászólás 2011 márc. 30, 20:28 
Betty írta:
mizo írta:

Kati, szívszorító volt végigolvasni :03:

Végig élni is szívszorító volt!!!!!!! :(

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 30, 19:28 
mizo írta:

Kati, szívszorító volt végigolvasni :03:

Hozzászólás 2011 márc. 30, 18:50 
africz írta:
mizo írta:
Africz!

Ne próbáljam felhívni Lacit??? Csak annyira félek hogy mit mond. :?

Jó kérdés , nekem hasonló helyzetben élni sem volt kedvem.

Én ehhez csak ennyit szólnék:

Ez volt a plakátom:

http://mizoblogja.blogspot.com/2009/08/ ... szett.html

Ez pedig a blogom, mikor meglett:

http://mizoblogja.blogspot.com/2009/08/samson.html

Ha valaki akkor én megértelek és Lacit is!!!!! Még most is csorog a könnyem, ha elolvasom!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 márc. 30, 16:55 
mizo írta:
Africz!

Jó kérdés , nekem hasonló helyzetben élni sem volt kedvem.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 30, 16:47 
Valóban szörnyű, hogy nincs hír Zénóról. :( Én ezért nem írtam eddig, mert még mindig a hatása alatt vagyok Laci szombati levelének.
Évanagyi amit írtál, hogy ilyenkor még a jobbannál is jobban szeretjük a saját madarunkat azt Én is tapasztalom és sokszor könny fut a szemebe, hogy mit érezhet laci :(

Remélem nemsokára jön a jóhír, hogy megtalálta.

Hozzászólás 2011 márc. 30, 14:14 
En is. :( Ha tudna valami kis jot mondani, biztosan tudatna velunk is. Egesz nep ra gondolok, es lelkiismeretfurdalasom van, hogy nekem itt van a kis dragam.
Rettenetes ez tehetetlenseg. :41:

Hozzászólás 2011 márc. 30, 13:09 
Africz!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 márc. 30, 0:52 
evanagyi írta:
Csipuska megengedi, hogy a hatat simogassam, de csak nagyon finomAN. Kulonben meg akkora puszakat kap a pofacskajara, hogy minden csontjat kulon erzem. Ezt is szivesen veszi. Jol megfogom a csorenek fogva a fejet, es ugy puszilgatom.
Az meg mindennek a teteje, mikor a mellemre fekszik a vallamrol lefele, es kozben behajtja a nyakat, es felnez ram. Akkor kesz vagyok, egyszeruen elolvadok a gyonyorusegtol. Nagy a szerelem. :58: :59:

:lol: édes manó! Kakapo azzonnal a nyakamba bujik ha a feleségem közelit, mindig egyértelmüsiteni kell, hogy nincs bigámia :)

Hozzászólás 2011 márc. 29, 22:57 
Csipuska megengedi, hogy a hatat simogassam, de csak nagyon finomAN. Kulonben meg akkora puszakat kap a pofacskajara, hogy minden csontjat kulon erzem. Ezt is szivesen veszi. Jol megfogom a csorenek fogva a fejet, es ugy puszilgatom.
Az meg mindennek a teteje, mikor a mellemre fekszik a vallamrol lefele, es kozben behajtja a nyakat, es felnez ram. Akkor kesz vagyok, egyszeruen elolvadok a gyonyorusegtol. Nagy a szerelem. :58: :59:

Hozzászólás 2011 márc. 29, 21:49 
mizo írta:

Van egy barátnőm, két jákója van, nem is tudja a nemüket. Már évek óta nála vannak, kb. 1 éve cuccoltak össze egy kalitba, az egyik rámenősebb a másik kitér. Nem igénylik az emberi fogdosást, simogatást. Jó fej madarak, sokat beszélnek de szépen elüldögélnek kinn anélkül, hogy állandóan valakin lógnának. A barátnőm is, akitől ajándékba kapom Merlint, azt mondja, hogy később az ivarérés után nem igazán vágynak az állandó humán kontaktusra. Ő 20 éve tenyészt jákót (is).
Hát nem tudom, majd meglátjuk. :)
Míg élünk remélünk! :wink:

Mi lehet Lacival??? Már nagyon aggaszt!!!!

Nekem sem tetszik, hogy meg nincs Zeno, orankent ellenorzom a forumot..

Szerintem mivel párt alkotnak, lehet homo par is kenyszerbol... nem igenylik az emberi kontaktust, az embernel is jobb esetben csak a parja fogdoshatja a masikat .... Ha tenyeszti a madarakat jakot is.. valoszinuleg ad annyi munkat a tobbi madar hogy nincs ideje es nem is volt normalis kapcsolatot kialakitani a madarakkal.

Oszinten szolva en nem szerettem a tenyesztok velemenyet arrol, hogy hogyan kell banni egy madarral.
Olyannak tartom mint aki szepen neveli a disznokat a vagohidra .... teljesen mas a kapcsolata az olban tartott hizokkal, mint aki peldaul hobbibol tart malacot es soha meg sem fordul a fejeben, hogy eladja vagy levagja..

Hozzászólás 2011 márc. 29, 20:19 
africz írta:
mizo írta:
Most jöttem Merlintől, arra jártunk a pasimmal és meglátogattuk. Annyira helyes, egészen felkenődik a kalit sarkába, csakhogy kicsit simizzem a fejét. :D
Istenem, már hogy bírom ki azt a 3 napot! :roll:
Hát majd meglátjuk, hogy lesz itt a zöld fiukkal. :) Merlin egyébként tojó talán ez is számít hogy a fiúk jobban elfogadják.

Szoritok nektek, remélem Merlinke nem fog megveszni a féltékenységtől ha nagyobb lesz, Kakapo is ilyenkorban 'kenyérre kenhető' volt bárkinek, az egy emberesség később alakult ki én törödtem vele többet én ugráltam neki jobban ha kellett, meghálálta engem választott.

Van egy barátnőm, két jákója van, nem is tudja a nemüket. Már évek óta nála vannak, kb. 1 éve cuccoltak össze egy kalitba, az egyik rámenősebb a másik kitér. Nem igénylik az emberi fogdosást, simogatást. Jó fej madarak, sokat beszélnek de szépen elüldögélnek kinn anélkül, hogy állandóan valakin lógnának. A barátnőm is, akitől ajándékba kapom Merlint, azt mondja, hogy később az ivarérés után nem igazán vágynak az állandó humán kontaktusra. Ő 20 éve tenyészt jákót (is).
Hát nem tudom, majd meglátjuk. :)
Míg élünk remélünk! :wink:

Mi lehet Lacival??? Már nagyon aggaszt!!!!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 márc. 29, 19:49 
mizo írta:
Most jöttem Merlintől, arra jártunk a pasimmal és meglátogattuk. Annyira helyes, egészen felkenődik a kalit sarkába, csakhogy kicsit simizzem a fejét. :D
Istenem, már hogy bírom ki azt a 3 napot! :roll:
Hát majd meglátjuk, hogy lesz itt a zöld fiukkal. :) Merlin egyébként tojó talán ez is számít hogy a fiúk jobban elfogadják.

Szoritok nektek, remélem Merlinke nem fog megveszni a féltékenységtől ha nagyobb lesz, Kakapo is ilyenkorban 'kenyérre kenhető' volt bárkinek, az egy emberesség később alakult ki én törödtem vele többet én ugráltam neki jobban ha kellett, meghálálta engem választott.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 148  Következő